Турция и Сирия пред сблъсък, делят ги само 7 км

Расте опасността от пряк военен конфликт между турски военни и части на армията на Башар Асад в сирия.

Обратно в новината

Коментари - Турция и Сирия пред сблъсък, делят ги само 7 км | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как турчолята си влизат в Сирия като утях си,че и война водят.С какво право. Оня перкулясал мустакат тоталитарчик,ще се пържи в ада.

Kato osvoboditelka kakto praviat Hamerikansite.

Трети опит на кюрдете да създадат държава. Кюрдите в Турция са най-много-15 милиона, те не са турци. Кюрдите са стар народ, завладян от османлийте и останали в пределите на Турция след разпада на Османската империя. Сега искат да се обединят, но Турция, Сирия, Ирак и Иран нещо не им се иска. Само времето ще покаже какво ще стане. В Сирия, Ирак и Иран са по-малко, но в Турция са основно и тя затова скача, терориости били.

Такааа понеже чета доста объркани коментари и въпроси от рода, "Къде е ООН", "Къде са Руснаците" бла бла. 1) Кюрдите отказаха да получат частична автономия в състава на Сирийската държава под управлението на Башар Асад подмамени от САЩ; 2) Турците няма как да се съгласят с независима Кюрдска държава в Сирия; 3) Сирия на Башар Асад нямаше как да смачка Кюрдите докато САЩ ги пазят; 4) Руснаците няма как да избомбят Кюрдите без легитимна причина и без опасност да убият американските им съветници. Ерго Руснаците и Сирия играят пас докато Ердоган разбива Кюрдите и изтласква Американските съветници, но НЯМА интерес да задържи територията, защото означава да се въвлее в деситилетия на партизанска война с кюрдите в Сирия, без одобрението на ООН. Кюрдите осъзнаха, че САЩ няма да ги защити и сега ще седнат на масата за преговори с Башар Асад и Русия. Сирия и Турция уж ще си повикат малко после Турците ще се оттеглят след договорка с Башар Асад, че Кюрдите няма да си правят държава и той е отговорен да не им позволява да мътят водата на турция. Башар им дава частична автономия и слага свои войски (евентуално Руски) да пазят Турската граница. Като резултат Сирия ще запази цялоста си. Турция получава гаранция от Сирия и руснаците, че ще държат кюрдите под контрол, а САЩ са изхвърлени от региона.

Евала!. Първият смислен изглещ достоверно анализ.

Добре казано , но си мисля, че американците ще въртят доста номера още и май ще се проточи още с години работата.

Сигурно има някаква уговорка, между Асад и Ердоган. Ако може да избираш дали една твоя територия да е окупирана от проксита на САЩ- ИСИС или кюрди и турски аскер, ще избереш по-слабия окупатор Ердоган. Кюрдите се самозабравиха, извършиха етническо чистене и окупация на територии в който не живеят кюрди, вземете Рака сринаха с земята милионен град и изгониха арабите, или Манбидж разкараха ИСИС и сега те са новия окупатор.

Уникален шанс за България две вражески нам империи Русия и Турция да се хванат за гушите!

1. Турция и Сирия имат обща граница. Делят го 0.000 км. 2. Части турската армия в момента са на сирийска територия. Кви седем километра, кви пет лева?

Този игра нещо не мога да я разбера!!!!????....Русия е на страната на Башар Асад,когато срещу него е САЩ.Сега Турция влиза в пряк с блъсък с правителствените войски на Асад,а другаря Путин мълчи.Някой трябва да набие канчетата на Путин,Ердоган,Тръмп,Ким и всякакви други знайни и незнайни вождове.Иначе ще се окаже прав Айнщайн:"Третата световна война незнам как ще изглежда,но знам за четвъртата,тя ще се води с лъкове и стрели".

Браво на Ердо! Стеснява Късака.

се сбиха, ще го отнесем и ние

и що да го отнесем? Как ще го отнесем? И не на послено място - къде да го носим? ммм?

Ще го отнесат нашите подлоги,че няма да има копейки за тях,за това ги е страх:)))))))))

Остава и в Дамаск да навлезнат. Голямо сърце има Султанът,голяма душевност.Само да не я насочва към Варна....че тогава Той ще бъде домакин,а Борисов наистина ще разнася шербет.

НАТО ще ни пази, започва акция за събиране на презервативи

И това няма да направят. Като се сбиха Турция и Гърция за някакви скали в морето какво - декларации. Е имаше дипломатически совалки, но ако се юрнат към нас, докато се снове ще останем Княжество България по Берлинския договор и то в най-добрия случай

Според първите информации, сблъсъкът може вече да е започнал, след като по-рано вчера турски военни самолети атакуваха пост на армията на Сирия и убиха шест военни. ТОВА ПО ЗАКОНИТЕ НА ООН СЕ НАРИЧА ВОЕННА АГРЕСИЯ И УЗУРПИРАНЕ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ! АЛО МОНКАТА ПАСИ, КЪДЕ СИ? О ТИ НАТОВСКИ ГЕРОЙ?!

Тя агресията е започнала още на 20 януари при навлизането в Сирия.

ООН си имали закони?!? Интересно как обаче днес никой не потвърди нападението над сирийски пост от турски военни

Че откога Сирия е в НАТО? Какви ангажименти има НАТО към Сирия?

духовете на Садам и Кадафи си отмъщават

По скоро викат анадолеца при себе си.

Турската подлост отново в действие - да нападат отслабени от граждански войни страни. Нищо ново под Слънцето. А Боко нека спи.

А какво да прави наш супер боко - да взима един автомат и да ходи да ги разтървава ли?

Добре, че Курванелия е бодра .............

Бо Бо

Ако на някой нещо не му харесва в чужда и независима държава, това не му дава право да напада въпросната страна, защото това е агресия. Преди окупацията Сирия беше светска, добре развита и подредена държава. Сега е купчина руини... благодарение на "демократично настроената политика" на САЩ.

и ся кво правим? кой с кого е? с кого беше? и ква стана тя? най-тъпата война на света, след двете световни. що ви трябваше?

това не е мач, това е бой...

Турция е оставена от ЕС,НАТО и САЩ да убива мирни граждани и на всичкото отгоре им дават по 2 млрд евро.

За толко пари и аз човек убивам !

по толкова ли са ви броили тогава, гошка? богата работа бе...

да не збравяме все пак оставена и от Русия...или не биваше да я споменавам, че развалям троленето?

ще прежали потока, защото когато всичко свърши няма да има клиенти

Императорът и султанът си ги мерят. Прости хора, дай им да се бият.

Всичко е в ръцете на Император Путин. Ако иска ще има война, ако не иска - няма да има. И турците, и сирийците се въргалят в краката му и чакат заповеди от Кремъл.

са вярващите

Всичко е в ръцете на Чичо Сам-този който избиваше жени,деца и старци във Виетнам,единствения който е използвал атомни бомби при безсмисленото демонстриране на сила унищожавайки мирни жители в Хилошима и Нагазаки. Та той ако иска.....................

Luna0102

Путя като добър приятел и на двете страни ще прати по една армия на всеки.

ТСВ - последната, остава да видим кой ще я преживее

Никой.

хлебарките

Интересно,кои сте вие които ще видите?

Предполагам, че ще бъдат днешните олигарси и кукловоди в подготвените си бункери, но мисля, че и те няма да изкарат дълго.

от тролетариета

Вчера се запасих с консерви и вода.

по-добре от глад отколкото от лъчева болест

Хората се проклинали с думите "Да живееш в интересни времена". А Путин сам се набута в този конфликт и си направи живота "интересен". Да видим сега как ще си сърба сам попарата.

по минусите разбирам, че доста хора ще му "духат попарата" за да не му е горещо. дерзайте путинолизци, дерзайте.

Турската армия превзе кантона Африн. И по стара традиция башибозука се хвърли да мародерства и разграби почти празния град ("адет" какво да се прави). Не се връзва с образа на "освободители", както се опитваха да се представят. В този регион вече няма кюрдски въоръжени сили близо до турската граница. Няма вече как да лъжат, че го правят за собствената си сигурност и от самозащита. Агресията се разобличи отвсякъде.

България на последък е една от най-верните и послушни страни. И непрекъснато ни се натяква каква сигурност ни носят съюзите, в които участваме. Но какво се случва около нас? САЩ и Германия никак не са много доволни от търговските си отношения. САЩ защитаваха и въоръжаваха кюрдите, но техния съюзник по НАТО Турция ги напада и унищожава на ЧУЖДА територия. Русия уж е в много братски отношения с Турция, но турците навлизат и превземат територии в подопечната и Сирия. Сирийските кюрди бяха оставени на произвола на съдбата, ама сега май и други ще го отнесат. Резолюции разни на ООН и т. н. Никой не слуша! А ние сме само с една символична армийка и с много приказки и парадност.

ракийка за упойка и вазелин

Че то Сирията са си вилаети на османската империя.

а ние ...само 500 години ...

Широки са духовните граници на Ердоган! Надявам се и аналния му свинкстер!

И румелия също?

ти го каза.

Падне ли Асад, пада и монополът на руски газ за Европа. А когато това стане, с путкин е свършено! Нали се сещате какво следва? Интересен би бил сблъсък Русия-Турция, след като НАТО се отдръпна от Реджеп!

маи по голям путкин от теб няма ... ха ха ха

А по-голям лизач на рашитски поткин от теб няма А?

Би бил интересен ако сме зад океана като чичо Сам,но при тази наша локация? Пък и като се има предвид,че към колкото съюза са ни присъединили,толкова са се разпаднали..............

За съжаление Турция все още е в НАТО и стане ли патаклама горим и ние.

Защо да горим? НАТО е отбранителен съюз, Турция е агресор. Няма нито една клауза в договора в полза на турците при това положение. Ако Сирия беше нападнала Турция - тогава вече щеше да се активира член 5.

Русия си е научила урока. оставя враждуващите да се бият и към края ще заеме страната на побеждаващия.

...губи базите в Сирия или потока в Турция?!? Русия ще им гледа сеира и ще се пробва да им пробутва още оръжия пътьом!

Потокът явно го прежалиха.

путин на кой е приятел на ал асад или на ердоган?? едномесечната интервенция на космическите сили се превръща в кошмар!!!! дано не подпалят война по-наблизо до нас!!

Персоните с "леко" поведение са приятели с всички! След консумиране на приятелството се разделят като непознати.

Какво прави турция на територията на Сирия????Явно голям ламтеж за чужди територии има ама все Сирия вие виновна.. Да се бори с кюрдите на собствена територия турция.. Докато не съсипят Сирия дето беше светска равита добре и подредена страна хищниците няма да мирясат ама тия дето гледат отстрани да си помислят как след Сирия ще дойде и техния ред..

Ти си тоя дето гледа отстрани.

ООН стои и безучастни гледа. Ами те така гледаха и Хитлер докато енексира половин Европа. Провеждали операция. Не операция а агресия е това срещу една независима държава. Не означава че може да се навлиза в чужда държава ако нещо не ви харесва.

ООН направи много резолюции но бяха блокирани от русия

ООН вече излезе с декларация, на коато турското външно министерство отговори с "ООН подкрепя терористи". А няма как да пратят сини каски там, тъй като се водят активни, официално обявени военни действия, докато мисията на сините каски е мироопазваща... Но ме съмнява турските войски да настъпят срещу сирийската армия.

Само една подробност. ООН е създадена след Втората световна война. Така, че няма как да са гледали докато Хитлер анексирал Европа. Функцията на тази организация е безмислена, защото никой не се съобразява с нея.

Как искаш хора учили насила в раб фак само история на БКП и КПСС да знаят такива големиии подробности....партийния не им е казал значи не е било:))))))))))))

Като нищо турски поток да завие към нас, ако се почнат.

Горките сирийци. Нормално е да се защитават. Това е тяхната държава. Единствено Руските ВВС са там законно. Но интересно е, коя страна ще вземат в случая. Дали пък сега не е момента да си върнат за сваления самолет?

и турците и Асад губят.Печели САЩ по 100 милиарда долага годишно от петролните кладенци зад Ефрат.И руснаците искаха петролни кладенци, ама умряха.

Елби кога ли ще улучи там не когото трябва само да видим :)

Интересно каква позиция ще заеме русия?нали защитава териториалната цялост на сирия?

определено ще изненада всички отново

навремето имахме една мома с прякор - мара буталото ... демек момците се учехме на нея ... та същата работа и сирия ... учебна п...а всеки бомби , трепе :( дано ги накаже един ден за смъртта на толкова невинни хора !

ВСЕКИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ В КРАЙНА СМЕТКА БИВА НАКАЗАН,РАНО ИЛИ КЪСНО.ДОРИ И НАЙ-ПРАВЕДНИТЕ И БОГОУГОДНИТЕ.