КАТ се сдоби с 400 ”коня”, за да се справи с гонките

Мощен спортен автомобил е получила от Министерството на финансите столичната "Пътна полиция".

Обратно в новината

Коментари - КАТ се сдоби с 400 ”коня”, за да се справи с гонките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали Бойко няма право да разпорежда? Не ни е голяма Конституцията, могат да я прочетат дори журналисти. В нея не е предвидено "разпореждане на Бойко", или пък "разпореждане на министър-председателя". Има разни решения и постановления, но са все на Министерския съвет. Такава му е работата на другаря Бойко - говори глупости, групичката около него ги изпълнява, резултатите са вреда за околните, плюсове за групичката. Камери да сложат... разходи за нас, приходи за неизвестно лице. А смисъл няма. Камерите трябва да се обслужват - от хора, плюс трябва да се гледат материалите - пак хора трябват. Организация на работа му се вика, плюс заплати, обучение преди това... Май работещи камери вече няма. Слава богу! Че те ги използват за държавен рекет - изобретение на Герб.

"КАТ се сдоби с 400 коня" А ездачите кога ?

ще ме хванат ама друг път,тате е началник на милицията,там той командва ,реже и коли,и всички милиционери са в кучешка позиция

Вероятно сам ще се пречукаш.

Няма смисъл да ги гонят. Да хвърлят шиповете и който иска да минава!

от горублянско ханче посокапловдив се гонеха 2ма .на църна маца полицаите се чудеха как да пресекат

Глупости на търкалета! Не е необходимо никой никого да гони! Проблемът с автогонките се решава много лесно по "германският метод". Не е необходимо да откриваме топлата вода. Хората са го решили преди нас. Примерът съм го казвал много пъти, ще го кажа още веднъж. Преди малко повече от година, двама млади германци решават да си устроят автогонка на централен берлински булевард. Речено, сторено. По време на автогонката става катастрофа и загива друг участник в движението, който няма нищо общо с гонката. На момчетата нищо им няма. Сега внимавайте! БЕРЛИНСКИ СЪД ПРИЕМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ЗА "ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО" И ГИ ОСЪЖДА НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!! И сега на въпроса. Кой и кога в Германия, ще реши да прави автогонки? Отговорът е: никой, никога! За целта си имат магистрали, на които няма ограничение на скоростта! Карай си на воля! Но само на определените места! И изобщо; В БЕЛИТЕ СТРАНИ НИКОЙ НИКОГО НЕ ПРЕСЛЕДВА С МОЩНИ АВТОМОБИЛИ! ТОВА ГО ИМА САМО ПО ФИЛМИТЕ! ТАМ ИМА ВИДЕОКОНТРОЛ И КАМЕРИ ЗА КОНТРОЛ НА СКОРОСТТА! Тъй че, този мощен автомобил на полицаите им е по скоро за самочувствие. Щели да гонят някого! Та той може да прояви качества само на магистрала! А там, този когото гонят ще мине поне през 5 камери! Поне така е в "белите" страни!

Това не е баш така. При мен в САЩ има автомобили специално тунинговани за полицията (police interceptor) Обикновено използват Форд Торъс, Додж Чарджър или Шеви Импала. Има и доста коли под прикритие като Форд Мустанг и Додж Чалънджър, които нямат никакви полицейски маркировки. Отиди в Ю-Тюб и гледай виде на преследвания и ще видиш. В България не един Лансър, а няколко десетки такива коли трябва да има които да са Магистрален Патрул. Само от написани глоби за един ден ще си съберат пари за горивото за цял месец.

Като в допълнение виж полицейските коли в Грузия какви са. Тамошното МВР поръча 150 броя Форд Торъс от САЩ за нуждите на техните Магистрални патрули. Колите са по 300+ коня. Има снимки в Гугъл

Смисълът на казанато по-горе е друг: има законови средства, с които властите могат да се справят с престъпници зад волана. Трябва политическа, прокурорска, милиционерска и съдебна воля. Такава няма. И колите по-натам са без значение. Но ти поне показваш, че живееш в САЩ, гледаш хубави коли, радваш се. И не можеш да разбереш смисълът на ставащото около теб, както не можа по-горе да се впишеш в завоя.

Само заменят нашия джип за "услуга"на Тиквата

аA защо не осъдят зоро московски за прдумишлено убииство на сина си?

Немците са малко крайни в наказанията, но по принцип в белите страни законите уреждат взаимоотношения между хора, а тука са направени да държат скотовете в типичното им положение.

л

Само с кола не става. Трябва и един Спартан. Зададе се гонка тая вечер в Добрич,например, колата на Спартана и кара до летище Варна. А от там на собствен ход тръгва да гони Михаля. Както и да е, и на по големи глупости свикнахме.

явно са намерили и катаджии-състезатели! пълен идиотизъм - вместо да вкарат в панделата нарушителите, те ще ги гонят с 400 коня

Не можаха да земат някое друго Бугати, Ламборджини, Ферари - че да стане гонка като хората! Те - мицубиши! Таралясник...

Аз съм на 60....карам от 16-годишен с кат. ,М" на...,,Балкан"-че.... Днес съм с всички категории,висше образование,професионален опит от близо 2 млн.км+ ....13 старта на местни и републикански ралита в годините,кога бях млад...(по живково време).... Мнението ми за КАТ е ,че и шреди и сега са....ТЪПАЦИ.....С НАЧАЛНИЦИ....ОЩЕ ПО-ГОЛЕМИ ПРОСТАЦИ ! 45 -години съм на пътя....НИКАКВА ПРОМЯНА В КАТ ! ПРОСТОТИИИИИ! НЕ ,,КОНЕ" ИМ ТРЯБВАТ.....А/АКЪЛ И ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ СПРАВЯТ! АЗ С ЕКИП ОТ 3-4 малолитражки+ няколко мотора+ комуникация+....ЗДРАВИ,ЖЕЛЕЗНИ ЗАКОНИ.....БИХ СПРЯЛ ГОНКИТЕ В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦ! ЗАЩО МИ Е КОЛА С 400 КОНЯ???? ДА СЕ ГОНЯ С ЛУДИТЕ ЛИ ?

Не, би трябвало да се запитате, кои са онези, които са на гонките:)))??? Дали има случайни там, че "любимото ни", Весково-то МВР да има желание да се справи с тях?!? Там е заровено кучето, всичко другото е приказки за наивници!!! П.С. ДИР-човци, вярна ли е новината от вчера, изнесена от шефката на НАП, че от 2000 година досега се губят...16 милиарда лева от неплатено ДДС???

То ако ставаше така гонките щяха да бъдат спряни и в Европа и в САЩ и в Япония , но не би !

Тези счупиха вече...тъпомера, честно:)))!!! Алооооооооо, малоумниците, участниците в гонките, с какви автомобили се състезават, с болиди от Формула 1, които нямат...номера ли??? И вие, с този автомобил какъв ще го търсите там, на гонките, гласите се да участвате от името на МВР ли??? Няма такава държава, честно, от тъпаци, че нагоре и всичките...на ръководни постове:)))!!!

На КАТ не им трябват спортни коли, а желание да прилагат закона. Държавата е абдикирала от своите основни функции и гражданите прибягват до саморазправа !

Представям си как някакво дебело ченге яде баничка и боза на предния и капак, преди да започне гонката разбира се .....

кой ли ТОЛУП ще се радва на този ,,ЕВОЛЮШЪН,,???

Как кой?! Убавците които се метнаха в реката. Освен ако за тях не са предвидили катер?

Тая кола да не мислите, че е купувана. конфискувана е на някоя митница или е с нередовни документи.

Е ти искаш да дадат пари да я купят нова, а конфискуваните и нередовните да ги връщат на мошениците ли?

Ми може и да е крадена. Ама да е с заличени номера и не се знае кой е собственика.

А пари за бензин ще има ли? Иначе е похвално, повече такива машини трябва да има.

Е сега няма лимит. Газ до ламарината

Понеже съм имал взимане даване с такъв Лансър ЕВО, само ще вметна, че маслото в двигателя е доста специфично и мноооого скъпо. Ако не се сменя овреме, когато се кара в спортен режим, маслото изкарва 3 000 - 5 000 км максимум, заминават много неща, а на първо място турбината. Свещите и те са страшна цифра и те се сменят максимум на 10 000 км. Маслото в трансмисията и то е скъпо, много литри и се сменя на 20 000 км. Грамотна подръжката на този аетомобил е прекалено скъпа за МВР и ще я разсипят за нула време. Още на първите километри ще е без предния спойлер.

давам им два месеца милиционерите да се фукат с мацубишито,след това няма да става за кола и ще го бракуват

ТО БИВА ТЪПОТИЯ ... И КОЙ ЩЕ КАРА ТОЗИ ЗВЯР? СТАРЩИТА СТРАШНИКОВ ОТ ЛЮЛИН ЛИ ...?!

Смях за какво им е автомобил с 400 коня в софия даже и в България, нещо много американски филм гледате

Дано не съм лош пророк, но този автомобил, в милиционерски ръце няма да преживее периода за смяна на маслото!

Хахаххаха на жена ми Q7 е повече коне.... Смях в залата. Че кога 400 коня са нещо в последно време? Ще гонят бай Пенчо с голфу тия.

Нали си наясно, че кю-то на жена ти не е нито всъдеход, нито спортен автомобил. Немците не произвеждат нито един сериозен офроудър, с изключение на Г-класата, а що се отнася до спортните автомобили, е ясно че Вайрони, Поршета и прочие, ще драснат със светлинна пред онзи варел на Ауди. Твоето е един скъп паркетник, нищо повече.

И тежи 2 тона....

Да, между впрочем...

А днес във Варна някакъв джигит с джип Мерцедес беше спрял върху пешеходната пътека точно пред КАТ!

Тази придобивка най-вероятно ще е базирана в софийският КАТ.Съвсем хипотетично, обаждат се на 112, че в Ямбол има гонка. Ще успеят ли катаджиите да стигнат на време за да ги изловят.

Сега остава да назначат и един пенсиониран пилот от формула 1 за водач на този автомобил.

Преди време закупиха луксозни коли за горските, да возят шейховете на лов. Горските не можаха да ги покарат, защото НСО ги прилапа. По точно поръчани бяха за тях, а другото беше за ахмаците. Е, и Бойко караше едната, докато го изловиха журналистите. Та се питам тая кола за кого е поръчана и как ще я маскират. Май отговора го знам, но едва ли ще посмее. Ще му дойде множко.

била е конфискувана преди няколко години

ТИЯ С ТОВА ТУНИНГОВАНО МИЦУБИШИ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В ГОНКИТЕ?

Мразя ги и нямам доверие във възпяваната инситуция от Веско .Подобре с ниски заплати и .щото те и с високи са същите гадове.Поне да имат удобни коли да спят .А ако имсм съмнение ,че полицай е напушен къде да се обадя?

Това добре, ама нали някой трябва да "дърпа юздите" на тези "коне".

Въртяил , сукали и накрая му намерили цаката да се сдобият със това чудо. За какво ще го използват в действителност е съвсем друг въпрос. ( Който ще гледат да не чуват, ако някой събере смелост да им го зададе. )

мвр-то има достатъчно работа и във финансите,че и там е една- куче влачи,диря няма.... май нещо,конфликт на интереси.

Хубави поправки са приели. Само да кажат колко човека досега са наказали по новите правила. Подозирам, че са нула.

Полицайте не могат да карат такъв автомобил без предварително обучение!

И какво ше стане като стигне джигита, ше му пусне ракети като Джеймс Бонд ли?

'ся остава да им дадат и гориво, нали са с 2л. на смяна...

А къде да се запиша за гонка с полисмените?

Смешна работа и проба за недобре спретнат пиар

Браво. Сега да купят и един бърз съзтезателен кон, ако някой нарушава закона с каруца, полицая да може да го настигне.

За Протокола : Очевидно Форумът-Ни - Продължава да Е Изворът за СверяванеЧасовниците ... НО ! - Вси"наште" ВсеТака "прилагат" Крайно"иновативно" Решенията-Ни Тук. ------- ...WTF е някакво-си Лансерченце ?! ...и то Само едно ! ..и то Само В София ! Говорихме&Решихме ЗА : А. Сериозни Надеждни Болиди ! ...и Б. НЕ един (за кадем), а Много ! ...и В. Реално-В-Действие Нонстоп по Магистралите ! ...колкото до Гонките в Населени места - Следва да НЕ се стига до Провеждането-им !

Да, като гледам навсякъде си ти.

Хучав автомобил. А пилот за него?

не се е справил с нарушенията по пътищата като се е състезавал с нарушителите. Това е поредното малоумие - да караш полицая да става нарушител - абсурд по български.

Браво за избора. От Ево-то няма измъкване.

Глупост е да вярваш, че служба която няма пари да си поддържа патрулките ще има пари да поддържа нещо 400 коня (те дори гориво няма да могат да му сипват). Да не говорим за тъпизмите, че с тая кола щели да се борят с/у гонки (какво, ще се състезават на тях ли?). Полицията не гони а блокира пътища. Ама какво да се прави, тъп си беше, тъп си остана...

да

FATALA ама ти много си се разголил бе, ти изобщо не си анонимен даже и селфи си си направил ама на него ти е паднало онова нещо от устата. Наведи се си го вземи;

Едва се сдобиха с 400 (диви) коня и час от тях вече избяга и потроши Ауди-то на пловдивски келеш.

ти да не си шофьорът джендър.?

Остави човека , Напил се е , рано рано .

"КАТ се сдоби с 400 коня, за да се справи с гонките" И сега какво, ще се надяват да бият джигитите на четвърт миля и им земат кинтите или как точно ..

Карам си с 200 по магистралата и ме изпреварва полицейски автомобил, който отива да се бори с гонки. Това нормално ли е, да карат толкова бързо?