Манолова: Трябва да има личен фалит

Трябва да има опция за обявяване на личен фалит от граждани, които са изтеглели кредит, но по някаква сериозна причина не могат да го изплащат.

Обратно в новината

Коментари - Манолова: Трябва да има личен фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига вече с теи фалити от които множеството българи страдат бая години благодарение на властващите.. Нека всеки си прави сметка а не да харчи, да тегли заеми дето неможе да връща.. Живейте според чергата си такива дето не си знаете мярката защото тези несъбираеми от такива хора пари ще се вземат от правещите си сметката по един или друг начин,Държава която защшитава нарушители е мафиотска държава

Манолова: Трябва да има личен фалит В нормалните държави закон за фалита на физическите лица има толкова отдавна,че те даже са "забравили" и кога са го приели. Това един , според един от най-нормалните закони в едно пазарно общество. При нас , нещата са в сверата на робовладелското общество, където "робовладелците" в лицето на банки,монополисти и политици са лишил от смисъл въобще съществуването на самото общество. Едно и също е дали фирма , или физическо лице ще изпаднат в несъстоятелност,но този факт е регламентиран само за юридическите лица в ТЗ,докато физическото лице независимо от фактическият фалит можеш фда го гониш доживот,а след това и неговите наследници.

А кой да плаща това дето е взел ''фалиращия''???? Останалите тъпунгери ли дето първо си плащат задълженията а после си гледат кефа???? Като си взел ще връщаш, като си ползвал ще плащаш...В нормалните държави като не си платиш ипотеката ти вземат къщата, като не си платиш лизинга ти вземат колата а не остават някой друг да ти плаща верисиите..

Тук става дума най-вече за ипотечните кредити.След като банката е приела определено имущество за достатъчно за да гарантира кредита,то след време когато евентуално цената на това оимущество падне,а пък заемателят е изпаднал в неплатежоспособност,то банката трябва да се удовлетвори стова имущество,а ако има разлика си остава за нейна сметка.

Аз

Ся... Представете си често срещана картинка: - Асане, що крадна, бе? - Аман, бе, старши... Дицата гладен, жината и той... Нема леп... - Е нали си на помощи?! - Е то колко помощи, бате... Дадат триста лева... То за два дена свършат - у кръчмата скъпо... - Е какво търсиш в кръчмата, като децата гладен?! - Е, ае, ся, гусин старши... Асан не е ли ората, да види и той бел свет... Всички, които защитават правата на длъжниците, са като Асан. Никаква разлика няма.

Не може само да пишеш, требе и да четеш! Преди два дена написаха, че издръжката на затворник е повече от 100 лв. на ден. Сам прецени колко, ако им дадат 100 лв., ще престъпват закона.... хайде първо си отговори на въпроса, кои са тия дето вземат толкова на ден или 3000лв на месец!?

Аз

Сигурно мислиш, че си ми опонирал. Ама това е само още една твоя заблуда, защото коментарът ти няма нищо общо с темата. Иначе - колко ще крадат? Ами пак толкова, защото 99% от престъпленията са заради престъпен характер, а не от недоимък.

Vinetou

Съгласен! Но да видим друга картинка - банката всема ипотекираното жилище, продава го на безценица, с което покрива част от задълженията, а другото остава дължимо до гроб. С това вече не съм съгласен!

Аз

Като си взел пари, си подписал договор. Ако там пише, че банката може да го направи, толкоз. Ако не пише, има съд.

По-скоро ти Асан,че пишеш тези щуротии!!!!!

Е, хайде малко търговски принцип да вкараме и в банките и лекичко и те да носят риск, а не само да местят чужди пари от един джоб в друг, като си пощипват от тях дължимото.

Аз

Готово - рискът за банките трябва да е, че може да не успеят да си вземат дължимото, дори и след като издоят нередовния длъжник до гроб. Но първо - да го издоят до гроб!

Призовавам те да вземеш отношение по СДЕЛКАТА ЧЕЗ - ВЪРБАКОВА в която съществува една ТРЕТА непредставена по нея страна - МИЛИОНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ които с цената на тока ще плащат "ДОГОВОРЕНИТЕ" ЛИХВИ И ГЛАВНИЦИ на гинкиния заем. Кой е упълномощил тази селянка от наше име да договаря НАДЦЕНЕНИ СТОЙНОСТИ НА АКТИВИ и ЛИХВИ които милиони българи ще плащат?? Защо МАЙЧЕ не пледираш пред КЗК и не настояваш СДЕЛКАТА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА НЕДЕЙСТВИТЕЛНА , предвид на липсващата ПРЕДСТАВИТЕЛНОСТ на третата заинтересовата страна?! Моля те МАЙЧЕ, Влез в правомощията си и изискай тази фиктивна СДЕЛКА от КЗК. Време е нещата да си дойдат по местата.

Да така е. Но това означава човек да е изгубил цялата си собственост. Не прехвърлил за стотинки на роднини или приятели преди това. След това този човек няма да може да получава кредит поне 10 години напред, а и след това лихвите за него ще са огромни. За да се компенсират загубите, лихвите ще скочат и т.н. От това ще страдат други хора, които са си правили сметката. АЗ не съм съгласен! Орките и сега като станат на 18 се нареждат за кредити, еле пък да има частни фалити. Накрая всички ще плащаме за тяхното яху иху!

Не, не си прав. Не всички ще плащат, а само този, който е обявил фалит. Именно при липсата на фалит плащат хора, които нямат вина. И пак ще кажа - колкото има вина едната страна, толкова вината е и на другата страна!

Я обясни кой плати за КТБ?

Аз

Коя е "другата" страна? Кредиторите? Ами айде, тогава, ипотечните и потребителските заеми да се забранят, защото са "виновно поведение"! Като нямаш пари, ще ходиш пеша, а жена ти ще пере на ръка! И ще живееш под моста!

явно си нямат на представа какво означава личен фалит? При обявяване на личен фалит всичко, което притежава физическото лице се разпродава и се удовлетворяват кредиторите - до размера на полученото от разпродажбата. И това е, точка. Така, както става с фалит на някоя фирма. Разбира се, този, който вече е фалирал, ще се примири да живее с някои доста неприятни ограничения. Но... това е цената.

кръвопийците ще се замислят малко повечко, дали ще дават кредити наляво и надясно, само срещу (крадена) лична карта, или ще фалират доста бързо и нелепите им малоумни рекламки ще спрат!

познавам човек, дето фалира така в англия, от натрупани домакински сметки, кола на изплащане, 2 кредитни карти и нисък доход от соцялни помощи, беше бързо и лесно, държавна фирма му помогна, плаща се само такса около 50 паунда и ти заличават всички дългове. закон е.

Аз

1. Неплатени домакински сметки... 2. Кола на изплащане... 3. ДВЕ кредитни карти.. 4. Социални помощи... Не е бил човек. Бил е отрепка.

Като е отрепка, защо си му издал две кредитни карти?! Защото знаеш, че един на хиляда ще го окъса и хич не ти дреме дали колендия ти бонус ще 50 000 паунда или 48500 понеже някакъв арабин не може да плати 10 000 паунда сметки. С'а всички знаем, че банки не трябва да фалират, ама когато печалбите са ти огромни трябва да носиш и риск.

То на теория хубаво, ама всичко ще стане и като останалото в България. Обикновеният човек пак ще си го дерат до гроб. А тия, дето крадат сега, веднага ще теглят по 100-200 бона или повече и после веднага ще фалира.Това документи че са болни,че са безработни - не е проблем. У нас се продават на кило. Та така ще е у нас. Всичко добро и хубаво придобива облика на нещо грозно и зловещо - както стана и с цялата ни демокрация.

Аз

Трябва. А за фалиралите длъжници - или затвор, или робство. Но да плащат до живот. Без прошка. Длъжникът не е човек. Факт!

станишеф. факт!

Аз

Безработните търмъци нямате думата.

О, веднага фалирам, и не ме търсете за нищо повече...

Голям кредит се дава с застраховка живот на кредитополучателя и застраховка по кредитита, ако няма друго обезпечение...

Един път не е казала нищо в защита на кредиторите.. Те сякаш не са български граждани и нямат право да си искат парите да им се върнат обратно. Популистка от класа е тази... А би трябвало нейната дума да се чува точно толкова, колкото и на всеки друг българин... та тази ли нагла жена ще върне отпуснатите пари на кредит било то на банките или на другите физически или юредически лица и субекти? То бива наглост, но чак толкова... Значи имал пари дал кредит, може да пие и една студена вода вместо да чака да му се върне. Долна манипулаторка е Манолова, много долна...

И да ти обясня, че тя работи изцяло за интересите на Бойко, Цветелинка и тем подобните измамници. Да-повечето от кредиторите не са българи, но дори да са, те също трябва да поемат своята част, защото са си позволили да дадат лош кредит и да си цукнат бонусчетата. Доста ограничено мислене имаш, момче ли си, момиче ли си , не знам. Тя се втурна за фалита на физически лица преди месеци и за 24 часа Бойко й обърна мнението, сега просто го подмята, но няма да вземат мерки, защото ние сме единствената държава, в която гражданите й нямат опция за фалит, а чак до 9 коляно наследниците им плащат... Както в чужбина банките са солидарно отговорни за дълга, така и тука следва да е така.

напълно е възможно, когато едно лице получи кредита да е имал хубава и постоянна работа, да е отговаряло на всички условия за кредита.. освен това никой не го е карал да иска кредит нали? Ако банката или кредитодателя е превел парите по банко път, парите са получени и усвоени и нямя никаква измама разбира се, че имат право да си получат даденото в пълен размер... освен това винаги има право на отказ от наследство. Тогава не се дължи нищо... Ами ти май предлагаш бай Иван хем да гушне паричките от наследството, хем да му се опростят кредитите.... Такива наглеци и манипулатори като теб май Маноловица предствалява само...

когато вземате решение да отпуснете искан от Вас кредит, вие трябва да сте убеден, че кредитополучателя е в състояние да върне заетите пари. Ако има елемент на несигурност, Вие трябва да направите съответна застраховка, или пък длъжникът да направи такава. Аз, например, по-скоро бих подарил, отколкото да дам заем на човек, който явно не е в състояние да си върне дълговете. Вие, обаче, търсите точно такива длъжници, за да сложите ръка върху тяхното имущество! Ето, точно заради такива, като Вас, трябва да има възможност за фалит на физическо лице. Така, както има такава възможност и за юридическите лица. Тогава Вие доста ще си помислите, дали ще отпуснете кредит 500 лв, който след една година ще стане 1500 и вие ще поискате да посегнете на жилището на зпадналия в немилост. И, нещо много важно, никога не забравяйте, че и Вие можете да изпаднете в катастрофална ситуация - днес сте "процъфтяващ бизнесмен, а на сутринта може да се събудите като последната отрепка! Никой не е подсигурен или защитен от провал! Помнете това!

долни манипулации са това... Няма никакво значение дали аз, бай Иван, бай Благой, Маноловица или леля Муна са имали, имат или ще имат нужда от кредит... всеки вси някога ползва кредит... Значи тези, които си го плащат са балами и глупаци, а хитреците си крадват парици на кредит и това е... Този, който не е в състояние да си плаща кредита не би трябвало да иска такъв...

Забавно е как Манолова използва невежеството ;)) Как си представят дебилите закона за личния фалит: набълбукваш се с кредити, после обявяваш, че си фалирал и не ги връщаш. Каква е реалността - ще ги върнеш, и то тъпкано. А на единиците, които все пак не ги върнат, кредитите ще влязат в по-високи лихви на останалите. Който не е съгласен - да ми даде пари на заем, а аз ще обявя фалит. Личен и искрен ;))

Че другарските милионери, нали така направиха ?Теглиха кредити, пък за връщането им казаха ''ще видим''. Разбира ги Манолова тези работи..Виденовци, Гечевци, Герговци, Ганчевци, тоже ги умеят тези фалити

А, за "избраните" не говорим.. нито Манолова има предвид тях. Тук си говорим за балъчетата с кредитите за айфоните и почивките.

как е в останалия цивилизован свят? Не можеш да се "набълбукаш" с кредити, просто защото няма да има кой да ти ги даде :) А същестува и елемент на измама в такива случаи, които описваш, а там... там нещата стоят малко по-различно :)))

не е луд кой дека яде баница, луд е алчния комундел, дал му баница без покритие :)

Там мафията е напробиваема.Нали видяхте как набързо пуснаха Вальо Топлото.

Г-жо Манолова, кога ще внесете предложение за поправка в Закона за енергетиката, в частта- Топлофициране, по отношение ,,сградна инсталация"? Предложете сградната инсталация да не превишава 10%, както беше в закона преди 2006г и ще решите много проблеми на ползващите монополната обществена услуга- парно. Нещо спряхте да се занимавате с тези паразити и се захванахте със сто други неща. Нищо лошо, но довършвайте нещата докрай! Иначе- респект за дейността Ви!