Депутати: Старите немски коли няма да залеят България

Старите немски автомобили няма да залеят България, няма риск старите коли от Германия да ни наводнят, категорични са депутатите Станислав Иванов и Халил Летифов

Обратно в новината

Коментари - Депутати: Старите немски коли няма да залеят България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще може ли да се шофира след облепването на челното стъкло със стикери.

Лемурите от центъра за градска дебилност толкова ли не могат да получават информация не само за платеното време за паркиране ами и за вида на автомобила, местодомуването и т.н. Толкова е лесно да се направи! А сега трябва стикер за паркиране по местодомуване, стикер ако колата е електрическа, сега и стикер за замърсяването. Ами това са все данни, които са в талона на колата бе господа! Какво ви пречи автоматично да се интегрират в информационната система и да започват да се прилагат ВЕДНАГА без да има нужда да се губи времето на хората да се редят по опашки, да представят ненужни документи и да ангажират човешки ресурс на общината?!

По-добре старите немски коли (8-10г) да залеят България, отколкото старите български коли (20-35г) да останат на пътя.

Абе, системата е ясна - да го духат бедните!... На слабоумните ни политици, само им дай да вкарват "европейски стандарт", но без да се съобразяват, че тези стандарти струват пари и бъркат в и без това изстънелия булгаристански джоб! Но както се казва - на чужд гръб и сто тояги са малко! Сития на гладния, не вярва!... И те, така!

стандартите са за по-добър живот. по-добре с рейса, отколкото с таратайката. хем по-малко птп-та, хем по-чист въздух!

Тия двамата идиоти, дори не осъзнават, каква грандиозна корупционна практика предлагат! Само си представете по пунктовете за ГТП, какви кинти ще хвърчат под масата, за да ти лепнат зеленото стикерче... Ей, нямат връзка с главния мозък тия смотаняци! В крайна сметка, Евро-стандартите за вредните емисии, за какво са измислени?!... Просто трябва да се следи, дали автомобила отговаря на предписанията на производителя и дали собственика не си свалил катализатора или PDF филтъра...

Не са идиоти.Най-обикновени крадци са.Тези,които раздават стикерите ще се отчитат по-нагоре.

Че то, това дето предлагаш си е същото? срещу скромна сума пари, и си в стандарта...

Екологията е прикритие на алчността. Ако някой си мисли нещо различно, значи е строго заблуден!

Една бригада дървосекачи за 1 месец нанасят такива щети на природата колкото автомобилите на един 50 хиляден град за цяла година.

И на кой свят живеят ?? Та тя България мноого отдавна е залята от стари немски, френски и италиански коли!! И причината е само една - хората не могат да си позволят нови!!!! Докато не се променят доходите на хората, нищо различно няма да се случи. А и докато не се премахне това крадливо и корумпирано правителство!!!

Проблема е, че чрез уж загриженост за хората ще въведат мерки изцяло в ущърб на обикновените хора. И тъй-като от слабоумието на цялостната политика и лакомията с презастрояването, вече в София, Пловдив, Варна, Бургас не може да се разминеш и...Са решили да ударят всички по-бедни и да им спрат автомобилите за да не се пречкат на богаташите. Това е идеята, маскирана зад сладки приказки. А вина за замърсяването най-вече носят презастрояването, строителните фирми и праха от гумите на огромните самосвали и бетоновози, които унищожиха вече всяка уличка. Аз съм виждал как жалкия асфалтец по малките улички буквално танцува и се разпуква под огромните гуми на гигантските самосвали и бетон-помпи. За калта и разпиления бетон да не говорим. Освен това един 20 годишен автомобил с добра подръжка е много по-сигурен от един 8-10 годишен боклук, изчислен да се разпада след изтичане на гаранционния пробег. Такава е новата политика на производителите, да си им непрекъснат клиент и длъжник. А честото изхвърляне на автомобили и замяната им с нови, както и на всичко останало е причина за покриване на планетата с боклуци.

Ако не си разбрал автомобилите над 15г наричат Youngtimers и в цивилизованите държава не се ползват ежедневно ! Хубаво е човек преди да пише да се по интересува това-онова ! И освен това YoungTimers отдавна няма достъп до големите градове в Европа !

Спокойно, старите автомобили ще изчезнат от само себе си, защото все-пак няма нищо вечно. А новите пък никога няма да изкарат 15 г. Така, че ще надминем Европа, по ходене пеша! Циганите са решили проблема, каруците са екологични. Е..намирисват малко, ама на екология.

Можем само да си мечтаем да ни залеят "старите" немски коли, а не сегашните таралсници...

"Депутати: Старите немски коли няма да залеят България" Ми, верно е! Те вече са ни залели, та дори и удавили!

loyola

Направо да ни лепнат по една жълта звезда и да си ходим ....

А бе да попитам аз нещо. Ако допуснат грешката с тия стикери и на мен ми лепнат жълт и след това кмета каже нямаш право да минаваш през центъра то тогава кмета ще ми намали ли Данък МПС , защото тоя данък е за пътищата в населеното място и ми дава право да карам (използвам цялата пърна мрежа) ?

Само да допълня. Преди малко гледах в сайта на БНТ какво е напляскал депутатчето с липсващ мозък по темата. Излиза следното. В Германия има само 2 града в които има частична забрана за дизелови автомобили и то НЕ на основание на изпускането на финни прахови частици а на основание на изпускането на Азотни окиси. Никъде в Германия нямало забранни на основание на изпускането на финни прахови частици. Ние ще сме евентуално първите у света не само у ЕС в който ще се измисли подобен ъпсордизъм

Не четеш където трябва ! Вече има такъв закон дори по строг закон в Хага ! Там ако колата произведена след 2007 и отделя над нормата е гонят :) А за тези преди 2007 въобще не става въпрос ! Те вече са изгонени от Хага !

това не е вярно, това е поредната лъжа от клакьорите от ППГЕРБ в парламента. Вски ден пътувам по пътя за Калотина и виждам автовози пълни със стари коли с немски регистрации да влизат в България. Ни сме малкото кошче за боклук на великите сили, Румъния е малко по-голямо кошче, и Сърбия също. Това е факт неоспорим...

Който си купува стара немска кола си е сам виновен. Импортите от там вече са доста скъпи, защото на прекупвателната верига са се наредили доста маймуни, основно турци, араби и албанци. И качеството им не е толкова добро, както славата. Германците карат много, колите им редовно са с 200 000 и повече километра пробег и когато ги продават са си почти за основна смяна на всичко.

Господата политици пак се изказаха?! От край време всичко живо се отоплява на твърдо гориво, но проблема казват е в леките автомобили и то на дизел, макар газаджииките да харчат повече масло от колкото газ?! От край време индустрията се обслужва от тежкотоварни автомобили на дизел, но за тях нито дума!? От край време когато народа се пренесе извън София по празниците, качеството на въздуха си е отново същото!? Но нищо, важното е да сме във филма заедно със западняците, че бензина се залежава и не се купува! Ама нормално, все пак хората не желаят разхода им да е 10л/100 , като може да бъде 5!

е няма няма да я залеят. те и язовирите нямаше да я залеят, ама ейговна заливат си я!

ВБА

Изчакайте, какво ще става с електронните винетки и ТОЛ таксите, а това за газовете би трябвало да е така, защото бая народ си отиде без време и без ред. Защо не се мият улиците?!!! Защо задължително не пуснат добавка за нафтата!!! Иновативната нанотехнология я има и то при това българска / NanoBoost - варненска/ фирма. Сега се разработват напълно синтетични горива, но това изисква време и инвестиции. Това със стикерите е дива работа, и е само за печелене на пари за сметка на водачите. Всичко може да се прикачи към електронната винетка от догодина за всяко едно превозно средство в база данни на МВР, ЗД и НАП. Данните се вкарват на ГТП, а контрола се извършва с мобилни станции за вредни газове на КАТ и камери поставени за отчитане на електронните винетки не само по скоростните пътища, но и в съответните видове ограничителни зони в градовете. Който нарушава влизането или паркирането в тези зони да си плаща солени глоби. Направете навсякъде по малките улици еднопосочни маркирани със съответния знак съответстващ на определена забранена зона и поставена камера, а пък те си засичат, и сравняват всяко едно превозно средство, какъв стандарт имат EU 3/4/5/6/7 и... електрически, хибриди, и кой, къде има право да преминава, спира и паркира.....Ха, дано здравето ни се подобри на всички!

Стига с тия стикери, че вече не мога да виждам от тях.

И за тоя стикер ще искат пари и точно това е истинската цел.

Единствения начин да се реши проблема с автомобилния транспорт е населението да е равномерно разпределено в територията на страната. Нещо, което са се опитвали и са постигали така омразните Ви комунисти и то с над 8 000 000 население. Сега величествените, всичко можещи и всичко знаещи не могат да се оправят с 6 000 000 народ, и нещата зазляват все повече. Истината е да има поминък в малките населени места а не данъчните да се ебават с хората. Не стига че не ти дават възможност да работиш и да се издържаш, ами ако някой открие начин (законен разбира се) да се издържа сам въпреки държавата, жална му майка.

Дано така кметовете ограничат колите и по морето, че лятото става лудница - от 2-3 хил. на 30-40 хил. примерно селище.

Шило

Назад, към каруцата и живата сила.

Българина сравнение с западняка е беден, ако му забраниш да си кара старата кола ще ти тегли майната и на изборите защото няма шанс за нова! Ето как ще докарате Корнелия на власт!

Какъв преглед, какви стикери. Преди няколко месеца при регистрация на кола в кат, нито гледаха газове, нито гуми, нито пожарогасител и аптечка, нито спирачки, нито ходова част. Накрая и номера трябва сам да си монтираш. Поне да ми бяха уважили старанието с новите гуми и 6кг. пожарогасител.. :) Та, можете да си представите какви чудеса могат да се регистрират в кат.

Европейският принцип, "Свободно предвижване на хора стоки и капитали" Бавно се заменя с принципа на жителството о комунизма. прикрито, не в такава форма ,но се въвежда.

Сигурно вече няма пари и за брички.

Допреди година карах една вектра, която харчеше около 15лв/100км бензин. Освен това като броим масла, свещи ремъци и каква ли не друга поддръжка на ДВГ, возията излиза общо над 20 лева/100км. Месечно харчех поне по 300-400 лв за тоя бензинов таралясник. Миналата пролет си купих на старо един Нисан Лийф. Нисана ми харчи около 16-17квтч на 100км. Дори и да не го зареждам безплатно на Кауфланд, возията ми излиза около 2 лева на 100км. Няма никаква поддръжка - нито ремъци, нито масла, нито гърнета, катализатори, филтри или други подобни. Натискаш педала и караш. Верно, че на старо го купих за близо 15,000€, но определено си струва! В мобиле.де има купища оферти - вижте сами.

150 км на мецес ли си карал? 5 км на ден. и за какво ти е кола тогава? напиши колко струва вектрата....

Нещо си скаран с математиката, а? За 300-400 лева на месец, при 20лв./100км, човека е карал 1500-2000км месечно. Т.е. по 50-70км на ден, не по 5.

как така няма поддръжка, гуми, крушки, лагери, окачване. А като откаже да потегли в нисан ли ще ти го ремонтират? Провери ли как са цените, или след 5 години мислиш да го хвърляш?

трябват му 10 години да се изравни с вектрата и от там да е на +.

Алоо електричарчето, това че не ти мирише след зареждане на батерията не означава, че производството и зареждането й, не замърсяват! Освен това капацитета пада значително след определен пробег! Много сме далече от чисти енергиини източници! Над 70% от световната енергетика се захранва с въглища!!!! Ся кажи, кое замърсява повече!?

В БГ АЕЦ Козлодуй произвежда около 32% от общото количество електроенергия. В ТЕЦ се произвежда по-малко от половината електроенергия, а и не всички ТЕЦ в БГ са на въглища. И 18% са възобновяеми. А за въглищата да му мислят руснаци и китайци. Руснаците като велика ядрена сила произвеждат повечето електроенергия във въглищни ТЕЦ, а не в АЕЦ! Китайците поне работят в посока ВЕИ.

Нещо на реклама ми намирисва...до миналата година дърта бензинова вектра, а сега рязко ти се повишава жизненият стандарт и хоп в скъп нисан лииф, защото си държат цена на запад. Да нямаш обява в мобиле-то....

Втора употреба електричка!?!?!? Моли се да не ти замине батерията, 'щото с нея ти заминава и легенчето...

управляваща беше посъветвала нейния матрял като нямал хлаб да ядял пасти. Госпожата депутатка дето знае какви коли си купувал вече българина да проучи какво се е случило после.

Ама тия хора нещо не са в час?! Пълно е със стари бънгии както на пазара, така и по пътищата. Душкооо, не търсенето ще намали старите коли, а забрана за вноса им. И албанците са по-напред в материала по отношение на вноса на употребявани коли.

Ей,хора разберете го,не колите и са им проблема на алчните депутати,ами проблема са им циганите,че със тях оправия няма,те само източват Държавата,а данъци никакви не плащат,както и за здравеопазване,и така когато едни цигани източват Държавата,Депътатите,гледат от къде ще могат тези пари да се възвърнат,и ето ви резултата,и все по измислени закони ще се измислят,във полза на хазната от наша страна,защото Циганина е Гладен,и работа за тях няма,нищо че имат по 10 деца.

и половинчати мерки. 80% от колите са без катализатори...!!! А това колко е оправдано да се кара дизел в БГ....,трябва човек наистина да върти над 20хил на година за да има смисъл. Каквото и да си говорим обаче истината е че народа е беден.

МРРБ съвместно с Българската банка за разгр са заявили, че след санирането на блоковете, започват саниране на старите автомобили по програмата за Екологична ефективност.

А стига с тия стикери ве! То и без стикер се вижда, че не струва. Сега да ви обясня. Колите са играчка за пораснали момчета и мъже. Обаче човек като се ожени и си купи кола играчката става непродаваема и нерециклируема защото няма сила която да накара инатестите женуря да се явят пред нотариуса. Така трошките се трупат пред блоковете. Не съм сигурен дали нормален мъж ще плаща застраховка или данък заради ината на жена си. Та променете закона на когото се води МПС-то той да може да му бие шута.

Ти нормален ли си ????? Кви жени кви нотариуси???

Предлагам на всички депутати и политици да залепим червени стикери и да немат право да стъпват в България.

Шило

Приема се!

Що на нас стикери дето едва свързваме двата края. Да залепят стикери на политицити който са на докарали до тоя хал

А какъв стикер ще залепите на камионите-работилници по трамваите в София. Те са на 30-40 години,пушат като локомотиви,а минават без проблем преглед на всеки 6 месеца.

Шило

Зелен, щото все пак трябва да обикалят София. Като цяло- поредната простотия. Посещаваш си "свои" сервизи, дават ти хубав стикер...

А човек,ако пръдне ще има ли глоба,че замърсява въздъха а?

...СТИКЕР, ОСОБЕНО СКЪПИТЕ И СПОРТНИ НАД 200К.С. ... ЗАЩОТО ЩЕ СА СИ ПЛАТИЛИ НА ИЗВЪРШВАЩИТЕ ПРЕГЛЕДИТЕ... СЪЗДАВА СЕ ПОРЕДНАТА ПРЕДПОСТАВКА ЗА КОРУПЦИЯ, 'ЩОТО СА НИ МАЛКО ОСТАНАЛИТЕ... ПОРЕДНАТА ТЪПНЯ ОТ ТЪПАНАРА СТАНИСЛАВ ИВАНОВ - НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ПРИРОДАТА... НО КАКВО ДА СЕ ОЧАКВА ОТ "ПРОФЕСИОНАЛИСТ", РАЗНАСЯЛ КЛАМЕРИ И ХИМИКАЛИ В "МЕТРОПОЛИТЕНА"... ЧОВЕКЪТ Е ТАМ ЗА ДА ПРАВИ И КАЗВА КАКВОТО МУ СЕ НАРЕДИ, А НЕ ЗАЩОТО МОЖЕ....

Да си Депутатин като изискване е да имаш по-малко от 0,00001 мозък под черепа и да ходиш по цял ден по телевизий и радиа да пляскаш глупости! Това е Стандарт за Бустаня! Екостандарт се поставя на всеки автомобил от призводителя след като е издържал хиляди тестове за отделянето на вредни честици. Какво казват тъпака депутатин?! Казва: На нас ни е все тая какво казват от BMW , VW , Opel , Mazda..ние от депуатите на БГ Бустан-Парламента имаме повече мозък от вас и ще си правим наш Бустанджийски Еко-Евро-Африка Стандарт. Освен това масово колите , бусовете, камионите тогава ще са в червен стикер. Кво павим? Дали кмета ще му стиска да ядоса населението и да пропусне всички следващи мандати? Дали на кмета ще му стиска да спре 80% от колите в градът за да си ореже с 80% данък МПС и улиците да се превърнат в кози пътеки за 1-2 години ? А бе хора тия от Парламента или наистина нямат мозък или наистина ги избират такива с мозък по-малко от 0,00001 грама у главата. Пътуащият Цирк Боце Софиня даде на втора. Няма такава държава....

Какво му пука на кмета на София за трошляците от Перник или някой друг град които се търкалят из Сф ;) Ще ги резне и хич не му пука !

правилно, не му пука ама ще му запука като стигне до спирането на трошляците у Софето тогава ще пропусне всички следващи мандати

Шило

Недомислие. Как, стикера на кмета на едно населено място ще важи за друго? Айде, стига простотия. Нали минаваме ГТП и замерват газовете. Или стават за движение, или не.

За да решаваш кое е недомислие, изпървом трябва да можеш да мислиш... Щото ако можеше, щеше да се сетиш, че в село с 15 автомобила замърсяването е нищожно, сравнено с град с 50 000 автомобила. Та не си пъхай дупето, когато хората си мерят пишките.

Шило

Голяма простотия си написал...Ама много голяма. Значи, барутника от това село, което е със зелен стикер, щото не се отразява кой знае колко на екологията там, ще може свободно да се движи в София? Така излиза по простотията ти.

Това за дупето и пишките много ми хареса! Кога ще си ги мерите , да намина?

В Германия вече не им пука колко замърсяват дизеловите двигатели.Кмета решава - дали да има в града му коли с дизелови двигатели ! Скоро и за всички ДВГ !

Боце Софиня ще прави фабрика за Летящи чинии и до 1-2 години няма да има нужда от пътища щото всичко живо ще фърчи като самолет:)

Шило

А, първо да стигнем Германия и тогава да ги копираме.

Тъй като доста от вас засягат това, че като нямаш пари е нормално да ти се разреши да караш стара, която трови останалите това означава ли, че като нямам пари за кола ще ми разрешите да се движа с каруцата навсякъде по градовете и разбира се по магистралите. А сега сериозно - кога българиът ще почне да се държи отговоно и да не смята, че липсата на пари е оправдание за всичко? Ами като нямаш пари за автомобил, който не замърсява ЩЕ СЕ ДВИЖИШ С ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ.

транспорт не замърсява ама хич нали? Поне 80% от него е за спиране и бракуване.

Много станахте чувствителни, откакто ви омекнаха китките на такива като тебе.

само корупционни схеми се мислят в тая скапана страна... тия стикери ще може да си ги набавяме както си искаме... далавера импекс ще сработи отново... пак ограбване на бедния българин... ще трябва да се бъркаме в джоба и за стикери... стикер екология не прави! стига сте спекулирали с разни неща, 'щото нямаме пари, а като нямаме пари, то ще се надигаме на стачки и тогава няма кой да опази властта! кой ще я опази? 70000 полицайчета с тумбаци ли? 14000 войничета дето за нищо не стават! нсо ли ще ги опази? кой? ще ви издухаме за няколко часа, ей!

Моим ви Господа немски граждани,пазете си колите,че след време ние ще ги караме:)

се обра и няма какво да се приватизира сега вече дойде ред да се посегне на колите, а после и на жилищата на стадото.

На камионите, тракторите и комбайните ще се лепят ли стикери? Ами самолетите дето горят по няколко тона на час??? Дизеловите котли за парно??? Въглищните тецове???

бентлитата, фераритата и мазератите ще са освободени въобще от стикери. Както и джиповете на ловните стопанства. Стикерите са само за електората, ма той сам си е виновен. Той си ги избра такива дето са наясно, че матряла вече не се вози на 15 годишни коли. Как беше лафа -"Като нямат хляб да манжат пасти" къв им е проблема?

Абсолютно правилно ! Мъртъвците по пътищата трябва да бъдат спрени отведнъж ! Много правилно решение !

Не си ХОХО ! Правилното е ХАХО.

само ние лепим по няколко стикера по стъклото и носим куфар с документи към тях! И как така няма да признавате евростандартите, а ще признавате меренето на един гаражен майстор?! Тва пак условия з акорупция ли са или ДА?!? Нали всичко стиковаме с ЕС ..дали не мога да ви осъдя , че не ми признавате Евро 5?!?

Какви са тези нови стандарти. Имат ли експертиза да правят нови стандарти ?

половината коли от движение, тогава винетките ще трябва да станат по 300 лв. за да и излиза на Лилянка "сметката".

матряла от 80% дебили да се забрани въобще да имат коли. По улици и шосета трябва да могат да фърчат само чалга джигити, отрочетата им, "добре облечени" бизнесмени, техните "половинки" и избранниците на 80-те процента. Просто тясно на е "елита" да се движи, а не е редно некви си там бройки недъгави да му се пречкат. Ми разберете бе, стойностните" хора вече едно селфи не могат спокойно на пътя да си направят, нито интересен клип да си запишат от разни брички дет им се пречкат само. Ама-ха.

Периодично някакви лобита се задействат.Винаги изгаря бедния български човечец.КОй глупак ,ако има пари ще кара стара кола?!?!? А ако е стара и на газ?!? Там пък изкараха газовите незаконни.И забележете как само богатите по телевизиите реват че въздуха мръсен.