25 000 афганистанци поискали да останат у нас

Най-голям брой кандидати за убежище у нас са регистрирани от Афганистан - 1050 души. За последните 15 г. от тази страна убежище са поискали 25 000 души.

Обратно в новината

Коментари - 25 000 афганистанци поискали да останат у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбрах,че 25 000 са поискали,но не видях НА КОЛКО СА ДАЛИ ДА ОСТАНАТ?

Тези уроди (като на снимката) само вредят на България.

Ама как... бежанци от Афганистан?!? Там не е ли американска демокрация?!

Субсидирана закрила заради това и нашите ненаситни политици,а също и ИК все пари да грабат,а два несъвместими народа искат да живеят заедно.БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ИЗХРАНВАТ МЪРЗЕЛИВИТЕ И АГРЕСИВНИ АВГАНИСТАНЦИ. БРАВО НА ВЕШЕГЕАДСКАТА ЧЕТВОРКА ЩЕ СЕ СПАСЯТ. НО ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ИМАТ ПОЛИТИЦИ КОИТО ИМАТ МОЗЪК В ГЛАВИТЕ ,А НЕ ПРАЗНИ КРАТУНИ ДА ДРЪНКАТ.

Нещо не виждам коментари от платените соросоиди.

Моля, дефинирайте понятието "бежанец" съгласно международното право, защото лично аз не мога да се справя с него. Предварително благодаря за отзивчивостта.

Се шегуваш.БЕЖАНЕЦ Е ХОРА БЯГАЩИ ОТ ВОЙНА И ПОТЪРСИЛИ УБЕЖИЩЕ В СЪСЕДНА СТРАНА. А МИГРАНТИ ,,ЗЛИ СИЛИ,,ИЗМИСЛИХА ТАЗИ ДУМА ДА РАЗСЕЯТ В ЕС АРАБИ,ДА СЪЗДАВАТ ХАОС И НАПРЕЖЕНИЕ МЕЖДУ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА,А СЪДАТЕЛИТЕ НА ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН СА ПАЗЕНИ ОТ ,,ЯКА ОХРАНА,, А ХОРАТА СА ЕКСПЕРИМЕНТ НА ,,БОЛНИ МОЗЪЦИ,,

Днес пак не ме пуснахте ,само дадох компетентно мнение какво е бежанец и мигрант,жената питаше.И все пак това са много хора за бедна ни страна и нали беше само за сирийци бягащи от войната.Пъклен план,проклети да са.

Афганистанците искали да останат! Те могат да искат у тях! Тук е България! Ние пък не ги искаме!

Яааа! Най-много от бежанците в Полша били от Русия.....

от Украйна драги мой

От какво търсят убежище афганистанци? Да не е от "демокрацията" насаждана и поддържана от САЩ?

Какви бежанци, какво "убежище" виждате? В Афганистан, Иран и Ирак няма война. Сирийците са бежанци в Турция и там имат убежище в лагерите, за които и ние плащаме. На територията на ЕС всички са икономичски мигранти, търсещи лек живот на гърба на социалната система и живеещи съгласно техните норми на религия. Даже в западната демокрация вече го разбраха, вие продължавате да пишете съчинения по зададена тема от опорни точки. Явно са ви забравили и не са ви изпратили новите направления.

РОЗОВАТА ДОЛИНА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В МАКОВА !

Лелее, ми то било хубаво ние българите да сме в ЕУ.

СТРАТЕГИЧЕСКИ ! И ТО ОТ АВГАНИСТАН .

Афтанистанците са най-големите гадини .... Марш !

Афганистанците са най-ниското качество мигранти: неграмотни, религиозно фанатизирани, склонни към всякакъв вид насилие /особено сексуално към жени и малки момчета/. Дори сирийците и иракчаните по бежанските лагери не искат да имат нищо общо с тях.

Да се спре ПЕЧАТАНЕТО на Евро€ без златно покритие!!!Запади тези ХАРТИЕНИ €-вра алчните "елити" в Епропа съсипаха Европа! Мигрантите от трети страни са търгувани на бройка от продажните "елити", като срещу всяка бройка получават КОМИСИОННИ и в същото време им отпускат огромни кредити от ХАРТИЕНИ €-ра, за да заробват държавите!!! ЕС е една ПИРАМИДА!!! П.П. -"ЗА" Европа на Европейските държави и Народи!!! -"ПРОТИВ" Европа на ЕС и ЕК и престъпните- "елити", "Европейски парламент" и разни брюкселски бюрократи МАСТИТИ!!!!

Покритието на видовете валута не е само златото, а и размера на брутния вътрешен продукт на дадената държава. В този смисъл, еврото и доларът са обезпечени освен с със златно покритие и с БВП на държавата. Интересно с какво покритие са милиардите рубли, които Русия печати! Защото златото и БВП не стигат - вероятно са гарантирани с вътрешните органи на 150 милионното и население?

Много е важно да са бели със сини очи.

Христоматиен пример как се всява страх и паника в хората чрез фалшива новина!!! Като се вземе пред вид, че голяма част от хората четат само заглавието излиза, че 25 000 афганистанци искали да останат у нас! За такива новини трябва да си носи наказателна отговорност от медията, която ги тиражира, включително и чрез отнемане на лиценза - типичен пример как се създава изкуствено напрежение в обществото. Колкото до това, от кого бягат афганистанците - бягат от същото от което бягат и всички останали - мексиканци, пуерториканци в САЩ, българи, румънци, поляци, сърби в развитите европейски държави, алжирци, мароканци , етиопци ввъв Франция и Италия - всички те се придвижват към страни в които се живее по-богато, по-спокойно - бягат от изостаналостта и лошите условия за живот. Провери с колко е намаляло населението на Русия за последните 10 години - огромно число - нали си давате сметка, че те не са отишли да живеят в Монголия, Венецуела, Боливия или Йемен.

ама мен точно това ме плаши, като човек планирал живота си в рамките на България, за мен е притеснително това, че хора от много по-бедни държави не искат да остават у нас.

ти наистина си от Меркурий. хора като теб трябва да носят наказателна отговорност за престъпната им найвност граничешта с национално предателство. изпилените мозъци като теб, който мислят, че хората са еднкви също като мислеха комунистите, са най големия продлем на западното общество което ще доведе до неговото самоунищожение. тогава ще те видим къде ще бягяш можеби в русия. и само за да светна, русия на глава от населението е приела най много емигранти в света и на второ масто заедно с германия след щатите, като брой.

Благодаря за комплиментите! Ругатните от хора с умствен капацитет като твоя, интелигентният човек може да ги приеме само като комплимент, а похвалите като кръвоносна обида. Това за емигрантите в Русия къде го прочете за да се запозная с него, да не си ходя такъв един безпросветен? Ако имаш пред вид китайците в Източен Сибир то те не са емигранти, а арендатори и трябва да се знае, че Сибир вече не е Русия - там руснаците вече са малцинство с изключение на три големи населени места. А за това, че пишеш глупости ще ти кажа само за Турция - там бежанците са около 3,5 млн. но в твоята класация те изобщо не фигурират.

сравнение с лунния пейзаж в Афганистан, България изглежда рай. проблема е, че като станат повече и България ще заприлича на Афганистан. хората правят една държава, ако швейцарците се преместят в Афганистан ще я превърнат в Швейцария за нула време. българия не печели от такива бежанци само губи. хуаво ще е докато все още българи управляват тази територия да помислят да докарат хора които няма да са заплаха за нашия начин на живот и ще са естествена преграда за прииждащите тълпи от афганистан и пакистан.

Те може да искат да останат,но ние не искаме!Имаме си достатъчно наши цигани,тези да отиват в Германия,Меркел ги обича.

А защо бягат тези хора, защо напущат домовете си, защо? Кой стои зад целият този сценарий, да се принуждават цели народи да се преместват в Европа, тези хора живяли досега стотици години в родините си, сега се преселват.... Вместо да се преселват, да се отстрани ПЪРВОПРИЧИНАТА за това преселение.... Тези, които въртят света на пръста си, чрез парите си, тези злодеи, слуги на дявола са скрити като плъхове и движат конците на марионетките си подкупени с пари. Нещастници. Колко продали душите си за пари и власт участват в този пъклен план на сатана, да унищожава света. Сценарият и за България върви добре и много лесно, няма съпротива, продажниците вкараха вълците в кошарата, овцете се разбягаха, а тези които останаха ще ги довършат.

Всичко това е така, НО докъдето Бог го допусне. А слугите на Луцифер ги очаква "приятно" прекарване на едно мнооого горещо място, там, където е "плач и скърцане със зъби". Както пише в Свещеното Писание каква полза за човека ако придобие цял свят, а изгуби безсмъртната си душа.

Правителството да се готви тогава и най-вече МВР-то, "не само на всяка дупка полицай", НО ТОГАВА и на всеки ъгъл и ДО ВСЕКИ БЪЛГАРИ ПО ЕДИН полицай, а бе с една дума всички ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ ДА СИ БРАНИМ ЖИВОТА И ДЪРЖАВАТА...

Набор 2018, които завършват гимназия и се явяват на матури е 56 000 души...

Така според българския опит излиза, че бежанците бягат от US army, не от Асад. Странно.

На какво основание искат убежище тия БОКЛУЦИ и то у нас? Че у нас са малко ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, КИБИЦИТЕ и НАРКО-ТЪРГОВЦИТЕ, че и тези да се прибавят към тях..??? Всички до един ВЪН от държавата ни и ДА НЕ СЕ дава на нито един мюсюлманин убежище у нас, за да не става и тук РЕВОЛЮЦИЯ, това е без майтап...!

най голям брой бежанци домъкнали се в родината ни са русские! и най опасната част от всички бежанци!

Тъпото си е тъпо.

Бойко нали уж сключи споразумение за бърза депортация на афганистанците.

Вижда се че не ги разбираш нещата - това беше само за по телевизията...както и всичко друго

В Русия не приемали такива?!?!?! А мармота дето завивал шоколад... В Москва и Питер е пълно.

тия дни Орбан е заявил че политическата криза м Словакия е следствие отказа и да прияма мигранти! Орбан е заявил че Сорос е създал протестите!

тиквунска работа

Да си ги взимат у тях джендърките Цачева,Захариева и Манолова и лезбийците от нпо и бхк!

Абе, що никой не бега у Рая на земята Русия, а се у Гейропа, у Гейропа, у Гейропа! Не съм чул кьорав мюсулманин да бега у Русия!

Щото в Русия не ги хрантутят без да работят. Те за това.

Нема и да ЧУЕШ! Там ПАРАЗИТИ не търпят!

ми никой не ходи в россия, щото тълпата що бяга от там ще го смачка! бежанците от россия само в България са 200 000!

Може и да са 200000, ама предпочитам тях пред 25000 афганистанци, 20000 сирийци и не знам още колко и какви други ман*али

Ти провери ли че не приемат мигранти? Преди да драскаш направи си някоя и друга справка.

Студено, студеноо, студено им е в Русия. Ако обаче говорим сериозно има много мюсюлмани емигрирали и работещи в Русия. Много от тях са и нелегални. Не е толкова лесно да се вземе руска работна виза и право на пребиваване. Това понеже се спекулира с тази теза, защо натам, а не насам и т. н. А най-добре е никой никъде да не емигрира, а да се стреми да си подрежда къщичката.

С Калашници или без? Без Калашници не ги искаме!

Изчезващ и гнил етнос сме и нямаме луксът да сме придирчиви и да се правим на "елфи" и "снежанки". Най-малкото защото сме по-скоро "орки". Трябва да ги заселваме и да се смесваме с тях за да съживим прокажената си държава и народ. Няма друг начин.

Михаела, искрено и от сърце ти почелавам, да се сбъдне желанието ти и да се смесиш с афганистанците, дори не с един, а с няколко!

ти конкретно, видимо си гнил етнос и орка, мелиха. личи ти и по написаните простотии. за другите не си ти тази, която ще кажеш какъв етнос са.

Всяка жаба да си знае гьола!!!

е как така, миналата седмица в същият този сайт писахте, че сме приеле сама 680 бежанеца, а сега изведнъж станаха 25 000. нека Ви питам, колко бели българчета са родени миналата година? геноцид и активна асимилация!!

ти прочете ли новината, или само заглавието скива??

усещаш ли че текста е леко съкрътен и някак си не свързан?

Ние трябва да проявим човешка солидарност с тези хора: те бягат от нищетата, путиновият терор и преследването на инакомислещите в държавите си. Българските села пустеят, съвсем спокойно можем да приютим 500к бежанци и така да решим кадровият си проблем, нека покажем на ЕУ и назадничавите държави в него като Полша какво е да си истински европеец и демократ, самите бежанци също ще го оценят, да не говорим какво културно богатство е диверсификацията на населението

Иронията ти е брутална!

Добре си е да си редово зомби!

Произходът на тези 25 000 не е толкова важен. По-важно е колко жени, мъже, младежи, деца? Колко са православни, будисти, мюсулмани и др.? Колко имат начално, основно или висше образдование или изобщо са без такова? Колко имат някаква професия или занаят? И други въпроси от този род. А по колко са от държава не е нужно на никого. Все са хора!

България през годините се сдоби с повече имигранти отколкото са поискали убежище в цяла Европа. Ние сами си ги произвеждаме.

25000 авганистанци ли ще ни докарат?

Природата празно не търпи. Мъртвите етноси като нас биват заместени от живи. А и земята ни е доста хубава за да остане празна, не сме първите, нито ще сме последните.

В тия държави нали има вече сащ-демокрация, що всички бягат от там???

ко, не! никогиш те у дома да не стъпват, ко ша ядат, мен ли, няма да работят и само ще искат екстри, така няма да стане, не искам да отглеждам и тях

То ние си имаме още от преди доста "афганистанци". И даже и те ни идват доста нанагорно... Не съм сигурен, че можем да понесем и вносни.

Ние самите НЕ СМЕ много ПОДАЛЕЧ от афганци и прочее... Нито генетично, нито никак. Тях трябва да ги е гнус да се смесват с нас, а не ние - с тях.

теб конкретно е гнусно да те чете човек, та какво остава някой да се смесва с теб.

Нови кадри за бизнеса, които да работят за по 1000 лева, докато българите емигрират. Нали бизнеса и без това искат да си вкарват кадри, защото българите емигрирали, понеже не искали да работят за малко пари.

ХА, ХА, ХА! А кой е казал, че ИЗОБЩО ще работят?