Израел потвърди за удар по ядрен обект на Асад през 2007 г.

Израелската армия потвърди днес, че е атакувала и разрушила през 2007 г. предполагаем секретен ядрен реактор в съседна Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Израел потвърди за удар по ядрен обект на Асад през 2007 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

значи сега,израел ударил сирия. обаче, преди това сирия ударила израел. а пък , преди това, ссср-то сменили избраното с избори правителство на сирия чрез военен преврат. но пък, преди това великобритания и франция казали, че това дето после станало сирия и ливан, било техен протекторат и се карали кое точно на кой да бъде. а пък,междувременно израелците ги издебнали насред караниците и доплували до древната си родина.но пък по-преди това, тука било султанат, демек на османската империя, но пък то било след като тука били арабските халифати. и рим.което пък било след като персия и вавилон били тука. което пък било след като тука бил древен израел. което пък било, след като тука били халдейците. и шумерите. и сега, пита се в задачата, кой спазва правата на шумерите? сащ или рф или пък иран или пък израел? или пък този човек на снимката? а вкаменелостите на шумерите си искат правата над тая земя! и де ви е сега онн-то?де ви е американската демокрация? де ви е славянската душеширокост? де ви е персийската съвършенственост? де му е и на тоз швейцарската етикетност? пфу.

Страшен си!

Наясно ли си, откога върви документален филм по един от научно-популярните канали у нас, по тоя случай? Аз поне съм го гледал миналата година! И дори в него, независимо от грубото атакуване на съверена държава от Израел, се говори само за косвени основания , че става дума за ядрен реактор! Но дори и да е така, наистина е факт, че в случая става дума за непредизвикана и несанкционитрана от ООН агресия срещу суверена държава и политически убийства на нейна територията!Да ти напомня това днес поведението срещу Сирия на едни други държави, които ние приписваме към приятелите си! Много демократично, нали?

аядеш ли се с Израел нищо добро не те чака - арабелниците най-добре го знаят. И сега, когато с помощта на Русия Адас с еопитв ада с еправи на мъж, пак ще изяде шамарите. Още повече сирия от 2018 в никакъв случай няма възможностите на Сирия от 2017. Има и още нещо. Много важно. Сирия и израел има сключено ПРИМИРИЕ, но не и мирен договор. И това е по вина на Сирия - те не искат да сключат мирен договор. Това означава само едно - и към момента Израел и Сирия са в състояние на война. И всеки може да прекрати примирието. Особено когато те заплашват няма нищо по-естествено от тов ада нанесеш превантивен удар. Това енаправил Израел.

А дали през 2007 са го потвърдили тъй нареченият ПРЕДПОЛАГАЕМ .еактор? Явно цифрата 11 е омагьосала всички проамериканци- 11 години за да си признаеш действията....е това е да си честен.

Путлерастската сган пак се е разквичала и напълнила форума с лъжи и тъпотии. Сирия и Израел през 2007 г са още във война доколкото не са подписвали мирен договор. Едва след това Башар Асад започна да говори за мирни преговори с Изрел, но си остана само с приказките.

Само пропаганда без КОМЕНТАР!!! Нека така се казва новата 'демократична' информационна агенция - СтанишеФка СРЛ. После като се слее с Смучимаркуч ГМБХ ще стане Булгаристан КОРП.

Това в същност са коментари - изразяване на мнение и становища!

Ти да не си администратор с сайта? Изглеждаш образован!!!

Как може след като си видял и изпитал безумието на фашизма и да се държиш по аналогичен начин. Разбира се това са действия на еврейската върхушка, която исторически и сега е отвратителна на целия свят, но в края на краищата народът е отговорен за тия, които избира и подкрепя.

БРЦК

Евреите се държат по същия начин с другите, както фашистите са се държали с тях. В тубата има достатъчно клипове какви ги вършат примерно в Палестина!

БРЦК

Браво бе. Вече са толкова нагли ,че сами си признават военни престъпления срещу чужда държава. Някой още вярва ли ,че има 'международно право', ООН, справедливост?

Ако беше наистина ядрен обект евреите и менторите им явно не им пука какви беди ще нанесът на хората..Писна ми от ''евентуално, предположение, вероятно'' и т/. дето ги слагат навсякъде за да си защитават политиката на убийства и грабежи независимо от разрушенията..

дочети дописката докрай , не е било ядрен обект , а : "В нощта на 5 срещу 6 септември 2007 г. самолети на израелските ВВС удариха и разрушиха сирийски ядрен реактор в процес на изграждане" ... демек преди да го построят са го сринали до основи . в целия арабски свят защо не им дават достъп до ядрени технологии имаш ли си на идея ?!? ... те една улица не могат да си асфалтират без "бели" инженери и да я осветят :))) ... знаеш ли кое им е първото на акъла като го построят рекатора :))) ... как да обогатяват уран :)))

То и при Садам нямаше химически ама разрушиха страната и избиха сумати народ нали??? Колко други арабски страни дето си живееха мирно и кротко ги разбуниха такива като израел и сащ БЕЗ да се докаже нещо в ковто са ги обвинили преди това??Значи рабрали че не е ядрен обект ама след като го разрушили и видели че хората не измират:(((и вие ги оправдавате..

След още 10 години някой друг ще потвърди и за химическите дето ги вмениха на Асад ама хората няма да се върнат.. Какво го бърка израел какви обекти имат чужди държави та да ги удря???? Незнаех че само ироди световни могат да се развиват в ядрената енергетика..

Елементарно, Израел умира от страх да не би някой друг освен него да е в състояние да си направи бомба. Затова и Иран му е враг номер 1. Арабските страни кават - ок, нека в региона няма ядрено оръжие, но и Израел да няма, тогава ще сме наравно. Обаче целта не е паритет, а доминиране на Израел.

гледам араби се натискат да бачкат в Израел , а не е обратното :))) ... ония с чалмите в минаретата бръщолевят за завземане на територии а не ония с шапчиците пред стената на плача :)))

Ми то със същата логика могат да ударят и Козлодуй: "Ядрен реактор в ръцете на (Борисов) Тиквата би имал сериозни последици за целия балкански полуостров", посочва израелската армия.

Коментарът е етнически нетолерантен, коментарът е извън темата или съдържа спам... Дир.БГ - хайде пак на училище, но не в Отворено Общество, г-жо Станимишева. Как може коментарът да съдържа етническа нетолерантност, когато говорим за тероризъм от една държава към друга??? Израел държава ли е или етнос? Колко жалко е да си слуга. Още повече на дългоносец - толераст. Пожелавам на екипа на ДИР.бг щаслива ПОСЛЕДНА година!

Да нападнеш суверенна държава, да унищожиш нейни съоръжения, пък били те и ядрени .... Това е международен тероризъм и необявена война. В момента го правят САЩ, Израел, Турция и Русия. ООН си мълчи за всичко това .... А Кюрдите пък са жертвено агне :(((

Израел колко пъти го нападаха арапите? Това не беше ли международен тероризъм! Евреите си знаят работата!

БРЦК

Русия е поканена от официалното и международно признато правителство на Сирия. Това не е тероризъм или агресия, а помощ в следствие на международен договор!

Сиреч сирийския народ е незаконен, само правителството е законно и то поканило руснаците да колят незаконния сирийски народ! Тебе ако те покани съседа по етаж, да изколите комшиите от горните етажи, би ли приел?

И къде точно го прави Русия?!? Благодарение именно на Русия се крепи крехкия мир на планетата Земя. Ако Путин беше злобен комплексар, каквито са западните управляващи, досега да сме се затрили....

2.5 милионния Алепо и стотици сирийски градове и села, американците ли ги изравниха със земята или Русия! 100 000 сирийски деца от американците ли са убити или от руснаците?

какво ли значи. За Саддам пък беше сигурно.

Аз предлагам да се закрие ООН. Няма смисъл явно от тази организация, щом някой може да напада суверенни страни без последствия.

На Израел всичко е позволено ,няма ли смелост , някой да и каже стига без разрешение на ООН и други Организации ,подло зад гърба да нападаш и унищожаваш , атомни реактори и то 1500 км от България ! Ей така и Козлодуй може да обстреля !

Нещастници, съсипахте една уникална държава, всичко беше наред хората бяха щастливи и богати, докато американската "демокрация" не даде пари на неуките и продажни "бунтовници". Дано тъпкано да ви се върна на уса израел и всички войнолюбци!!!!!!

Като е катастрофално, що там се бута Русия да дразни евреите?

Тикво Русия не се бърка ,а е поканена от Сирия ,да и помогне да се освободи от ИДИЛ създадена от Англия ,САЩ и Франция ! Както преди 140 години ни освободи от Турско Робство нас Българите , ясно Ти неси Българин ,а Фес !

Русия отстоява своите интереси в Сирия, била е поканена от бащата на Хафес Асад преди много години, защотот по времето на студената война Израел беше във САЩ /все още е/. Посъщата логика опозицията е поканила САЩ, ЕС, Турция, Йордания. ИДИЛ е спонсориран от Саудитска арабия, няма нищо общо с Франция , Англия , Шотландия и.т.н Преди 140 години Русия е дошла в България, не за да ни освободи, а защото крайната и цел е Константинопол. После сме плащали за това "освобожение" на Русия повече отколкото репарации е платила Османската Империя. Живееш в опасна заблуда!

Те и американците бяха поконени във Виетнам от законното правителство, това не попречи да бъдат оплюти от целия свят! А Русия за какво е поканена, да трепе наред незаконния сирийски народ! Над 75 000 деца са утепани вече от руските бомби! 2.5 милионен Алепо е разрешен до основи и обезлюден! Като си поканен да трепеш сирийци, длъжен ли си да приемеш! Това с поканата и ала, бала, руснаците сами са се "самопоканили", те без да леят чужда кръв не могат да живееят!

Тя и Америка също освободи Куба от 500 годишното испанско робсство, по същото време когато Русия освободи България от турско! Ама да си чул в Куба да има паметници на американските им братушки?

Демек още тогава сме подготвили всичко.... всички знаем че страни с ядрени възможности никой не ги закача....

защо се хвалят точно след 10-11 години ?искат да предизвикат асад ли или не могат да се похвалят с нищо друго ?асад е твърдо решен да отреже опашката на дявола ,с помощта на иран и хизбула .

И Путлер.

Хитлер е бил прав?????

прав ,но некадърен ,ако се съдят резултатите !

За АЕЦ Белене (ако я изградят), дали тъпите журналисти ще пишат че е на Бойко Борисов, както свободно твърдят, че сирийския реактор е на Башар Асад?

Той така и сега каза "Направих пътища и магистрали " ... без да има идея, НАП-а колко кожи смъква от обикновенният човек, народа с колко милиарди заеми е заробен.

Той бойко знае че смъква кожи, дори му е кеф че мълчи матряла! Така че не го извинявай че незнаел! Подмазвачо, заемите ги направи точно другаря ти бойко!

Ако не е на бойко, ще е на гинка.

А къде спяха руските въждясали ПВО-та? еххх Башар, Башар.... питай Кадафи, Милошевич, Садам.... Всичките разитаха на руската протекция и сега цъкат белот в ада.

цървул, няма да е лошо да се запознаеш с какво е разполагала Сирия тогава като оръжие!

Сега разполага с още по-малко... Братята израелци и американци методично бракуват ръждясалите боклуци. Галош.

ЦЪКАЙ СИ БЕЛОТА В ПСИХОТО И ТРАЙ!

Това е 2007 година. Освен това не е много очаквано да се атакуват невоенни цели. А за руско/съветско ПВО от което са си изпатили евреите, потърси за "Трите пръста на смърта" - така са наричали ракетите Куб (на тройки са), предшественик на Бук. В една няколкодневна война Египет-Израел, последните губят почти половината си изтребители от тях - поне 40. Накрая ги е било толкова страх, че литне ли такава ракета са катапултирали, преди да достигне до тях.

Нали Асад отрича да има ядрен реактор - вече наистина няма.

Айде, демократиии, обявявайте санкции срещу Путииин! Айде, моме катерино, какво чакаш???

А защо не завършваш с БРЯ, БРЯ, ЪРРРРРРР... Нали така събираш овцете на село?

имаш нещо против овцете ли? Той поне има овце, а ти какво имаш?

Ако е вярно, че Сирия или Иран искат да създадат атомна бомба под прикритието на изграждане на атомна електроцентрала и че Северна Корея помага в тая дейност, то възниква въпроса защо Северна Корея направо не им продаде бомби?!!?

не е политкоректно. Всеки в днешно време иска да минава за демократ и хуманист.

Ще им продадат бомбите като високо-радиоактивни домати и всичко е наред :D

Явно, че си пълен неграмотник... Ядреният заряд не се вари в ракиени казани. На всичко отгоре има едно понятие - критична маса, т.е. ако имаш радиоактивно вещество само 1 грам по-малко от необходимото няма как да започне реакцията. И в тази връзка - МНОГО БАВНО СЕ СЪБИРА материал за атомна бомба. Освен това за да си сигурен какво правиш, трябват и полеви опити. А за това е нужно необходимото количество. Та Северна Корея я има 2 направени бомби, я няма. С какво ще плаши САЩ, ако ги продаде?

що имат ядрени оръжия, а Сирия да няма и реактор дори? На Израел кой им е дал ядрените бомби?

Ако бяха поискали цивилин ядрен реактор, като нашите в Козлодуй, никой нямаше да им откаже. Но явно техните планове не са били съвсем цивилни.

Изобщо Израел, Франция и Америка се очертават като едни световни мутри, които ходят и пердашат всеки който не им се починява. Те решават кое е добро за света и кое не е! Бах таз демокрация за която лелеехме толкова много.

А кой трябва да решава? Путинката ли? решава и купува България.

Да не забравяме и кралицата със ситито. Нейните хора са забъркани неизменно във всяка гнусотия.

башарчо а? явно химията не е достатъчна

Що, твоите господари имат и химическо и ядрено оръжие, че и ги използват срещу цивилни. Но това не ти пречи да лалаш като малоумник за тях. :)

Израел действат, като пчелички с видими резултати, докато много други само се ежат, вдигат прахоляк и тупурдия. Браво на този прагматичен народ, който превърна пустинята в която живеят в оазис, а циганора край тях от който нищо не става от време на време и бой му се полага да изяде.

А, не тъй Кънчо, разваляш линията. Сега Израел ще строи мега комплекси на Голанските Възвишения баш с "циганорите" от СА. Или тия от СА не са циганори, други са циганорите?

Дубай в Израел ли се намира?

няма да е лошо да се запознаеш с тоз работлив народ и да видиш как ограби около себе си другите! Особенно водните им запаси. Колко са добрички израелтяните по-добре не ги хвали. При толкова много разходи за подръжка на живота им незнам от къде идват парите.................

Така евреите изреваха от франция и ни принудиха да затворим прибързано 4 реактора от Козлодуй, за да не им правим конкуренция на 28-те АЕЦа които имат във Франция.

май не са 28 ,а 59 и от 5 години се мъчат да спрат един от тях ,но неуспешно .

За френски АЕЦ в Румъния ставаше дума.

Кога па станаха 28?

Ако сирийските араби МОЖЕХА, щяха да са бомбардирали израелски обекти стотици пъти. Та, не се заблуждавайте, че в този конфликт единия е ДОБЪР, пък другия ЛОШ. Единият МОЖЕ, другият НЕ МОЖЕ.

Едно престъпление, за което Израел би трябвало да си плати. Все едно тук някой да удари АЕЦ Белене, преди теоритично привършване. Само че в ООН мълчат като риби и няма да накаже този еврейски тероризъм.

НЕЕЕЕЕ. Много простоватичко мислиш. АЕЦ Белене е съгласуван с МАГАТЕ, има лицензирана площадка от лицензиран производител и т.н. А онова бомбардираното - някакви диваци с тайната помощ на друг дивак, тайно решават на своя глава да се правят на велики и да правят ядрен обект. Дали ще е за ток или за оръжие - само Аллах знае.

То и в София имаше малък ядрен обект за научни цели. Само не си спомням точно, за да ти го кажа. Назапад сигурно е пълно с такива. Например като се опитват да разработват нови начини на действие на ядрена реакция за АЕЦ-и.

Според теб Израел и България се намират в война? Или българската артилерия обстрелва Израел 2-3 пъти годишно?

С руското ПВО и охрана - толкова! ЛЕтища, ядрени реактори, Вагнери... всичко гори като сухи съчки. Айде 2 томахоука в бункера на Башар и да се свършва тази лудост в Сирия.

колко Скъда успяха да спрат?

Мурзилите ми плачат безутешно... Всеки диктатор заслужава а има ядрено оръжие с което да плаши целия свят и да печели изборите със 100%.

Това "много вероятно"(highly likely), става все по-често оправдание (доказателство) за всякакъв род военни(агресивни) действия от страна на някои държави.

Тази "новина" беше ясна за всеки логично мислещ човек. Въпреки това, признанието потвърждава, че Израел е страна занимаваща се с държаване тероризъм. Пита се защо имат смелостта да го направят? Ами защото, знаят, че ако им стане напечено, големият батко с голямата тояга (САЩ) е зад тях. Следователно, САЩ подкрепят извършването на терористични държави!! Ударът срещу Сирия е планиран и съгласуван със САЩ и нанесен през въздушното пространство на Турция, която под давлението на САЩ пуска израелските самолети. След завършването на операцията премиерът на Израел веднага докладва в белия дом за резултата с ключовата фраза: "Това което не съществуваше, вече не съществува". А, между другото, да си спомняте дали: 1.САЩ осъди тази операция??? 2.САЩ да е осъдил тероризма на Изреал???? 3.САЩ да е поискал свикване на съвета за сигурност? Отговорът и на трите въпроса е "НЕ"! Сигурно е така, защото САЩ смятат, че всяка страна има демокрачното право да бъде жертва на агресия!!!

САЩ е най-големия световен държавен терорист. Напомням Виетнам, Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и т.н.. Те, щатските евреи, създадоха държавата Израел върху палестинска земя, което си е пак вид тероризъм и геноцид защото избиват местното население, чист антисемитизъм (палестинците също са семити).

Сирия и Израел са във война от години. Между тях няма подписан мирен договор, а в любов и на война всичко е позволено.....Правите ли разлика между тероризъм и военни действия...образовайте се ...80% дебили...

Браво израелски момчета

Браво на Израел!

Значи Израел може да има ядрено оръжие, а другите не трябва да имат... Т.е. само те да заплашват из региона. Много е долна политиката им. Завземат чужди територии, избиват наред, а после се пишат пацифисти. На това му се вика лицемерие или демагогия.

да се върне десетократно на хазарските изроди!

Търси хазарите в Русия!

10 ядрени реактора да им бомбардират.