ЕК финансира изграждането на безплатен безжичен интернет

Всички общини в Евросъюза вече могат да кандидатстват за финансиране за изграждане на точки за безплатен безжичен интернет.

Обратно в новината

Коментари - ЕК финансира изграждането на безплатен безжичен интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мноу са готини тия точки в София навсякъде общинските дрънчат - Установена е връзка. Няма връзка с интернет)))) хи хи и тия май са от тоя род

Това е голяма глупост! 1. Кка ще се контролира използването на този безплатен интернет? 2. Как ще се удостовери лицето, което ползва услугата? Да предположим, че се използва от хакери или други недоборнамерени субекти. 3. Как малките общин с техният (липсата на) експертен потенциал ще извършват контрол на ползващите услугата? 4. Не беше ли по-добре услугата да се предлага от националните мобилни оператори, като 2-3 Гб трафик от ЕУ и да е дават по 1-2 евро на всеки потребител, който желае? В България има контрол при продаване на сим карти и в повечето случаи лицето ползващо определн мобилен номер се знае или може да се определи. В момента парите се дават за изграждане на безжични точки и закупуване на оборудване, а интернет се плаща на доставчика от общините. Ако една община реши да пусне 10 безжични точки, да речем по 30лв такса на точка то това са 300 лв на месец или 3600 лв. на годин. Имайте предвид, че това няма да бъде домашен интерент, а трябва да се предвиди за свързванед на повече устройства едновременно, т.е. с повече конекции и 30 лв. може и да не стигнат.

"Това е изключително български успех, още повече по време на председателството." Ура, гробари!!!

ЕС прави безплатен интернет докато поощрява БГ властта да ни краде директно от влоговете в банките с милиарди - справка - КТБ. Мафията се простира и в ЕК, и в ЕС!

Глупости, българските села са обезлюдени, останали са старци и бабички, които нямат никаква компютерна грамотност, да не говорим че нямат пари за хляб камо ли за компютри. Представяте ли си старците в местната кръчма да гледат порно от екрана на един лабтоп, а у дома да лъскат бастуните пред порното на мобилните си телефони, докато бабите са в нужника на двора...

Оправдава си паразитната длъжност и заплатата!

Чудесно - в Европата вече има безплатен интернет на много места, само че контролиран - трябва да се регистрираш с смс и така знаят кой си и какво правиш в мрежата. Законите в Европата подвеждат под отговорност този, който предоставя интернет на обществено място и ако някой от ползващи нета вършат нещо нелегално, има проблем.. В БГ няма такова нещо и всяко заведение има безплатен нет. Това изграждане на wifi от ЕС е чудесен повод да забранят свободното предоставяне в БГ и да контролират кой къде сърфира и какво прави...пак ще го обосноват с терористи и други такива...

ама наистина си Андрешко:)

Ако мислиш, че интернет провайдърите не контролират трафика, лъжеш се. Стига да поискат от някой служба, като нищо ще те хванат какво посещаваш, какъв трафик имаш, и при по-добро желание, дори какво пишеш и с кого контактуваш и дори криптирани съобщения няма да запазят твоята анонимност. Просто приеми, че интернет е инструмент за тотално следене и контрол над личността. А разните програми и приложения, които ти гарантират анонимност, париране на кражба на лични данни и ненамеса в личното пространство са мижи да те лажем...Няма такава програма и такава защита, направена от човек, да не може да бъде разбита от друг човек, стига да има желание...А предоставянето на безплатен Wi-Fi улеснява работата на заинтересованите още повече...

То затова се прави,за контрол .

Ще се изумите срещу малко пари колко много може да се направи, когато се работи отговорно, почтено и не се краде.

Елате в България Ще се изумите колко много пари могат да бъдат усвоени без да има и най малка полза

Безплатен обяд няма. Щото някой вече го е платил.....

Такава програма нямаше ли преди 5-6г? Тогава в началото имаше безплатен нет, но после го спряха като оставиха антените включени, но изключиха сигнала към тях. Така във всеки град ще видите свободни точки за достъп, но нет няма. Сега ми се струва, че ще стане същото.

Ама парите не върнаха, нали? На това му се казва отчитане на дейност. Иначе във всяко село може да се издигнат няколко пилона, подобни на тези, които използват мобилните, за да покрият цялото село.

Сега, както обикновено, ще падне поредното безконтролно крадене... Реално за тези пари в повечето села може да се пусне безплатен Интернет достъп, който да покрива цялото село, а не само определено място. А какво ще се случи на практика? Ще купят един-два рутера за 15 хиляди евро и ще пуснат Интернет само на централния площад, а разликите от парите между реалната стойност и стойността по фактура ще потъне някъде.

Какъв страх от безплатния интернет те гони, ти да не си някой доставчик, който ще остане без заплата?

Голямо крадене ще падне , като милионите за " Цифровата телевизия " който изчезнаха безследно , а цифровите канали са 3 !? и не навсякъде !

Идиоти след една година ще има световен свободен интернет достъп , изграден от сателитите на Мъск !

до 1 година балона Мъск ще се спука както този на Елизабет Холмс се спука преди дни. Най-вероятно Мъск ще ходи в затвора за финансови измами и злоупотреби с парите на инвеститорите.

Изрод

Ще спука дървената ти глава ! Ти още си на Юност !

ти и преди 2 години казваше че до 1 година "балона Мъск" ще се спука:))) Пък той се надува все повече:)хахахаха

облъчвайте се с микровълнова радиация, офциъ, радвайте се, след 10 години всички ще сте с тумори, но важното е да имате хотспотове с евро-пари. хотспотовете са в липсващите мозъци, празните черебни кутии, фейсбук и смарт-фон зомбита!

ти си най-облъчения от рутера у дома ти, на 10 м. от главата ти, който не е с 1, а с 2 или 3 антенки, той изпържва мозъка ти много повече от хотспотовете, които са на 500 м. от главата ти

аз такова нещо нямам, а и стените съм си ги направил от оловни тухли - лично излети от мен, събирах олово от стари акумулатори с години! в отлично и физическо и умствено здраве съм, за разлика от зомбитата, в които хората в тая държава са се превърнали - нормалното функциониране на мозъците им е блокирано от тия лъчения, дори не могат да го осъзнаят. Това е Матрицата - Матрицата те притежава!!

Какви гости у Петрич имало? У това убито село и гъсениците бягат.

Това са приказки за наивници. Хотспотовете са отживелица.

Ти луд ли си? Дали Европа ше финансира 120 милиона евро за отживелица?

Европа, чрез еврофондове и европейски пари създаде проекта wifi4eu и иска да ни пусне безплатен интернет, но ние сме инати, не искаме безплатен, а искаме само платен, такива извратеняци сме ние българите

Олееее .... големо краднене ще падне! Безплатен безжичен интернет! Това ще е като играта: "Тука има ... тука нема" ! Париците бъдете сигурни ще бъдат "опапани"!

А пък в Уелс се е разбил английски боен самолет ! кикики Ама наште продажни пумяри не пишат това.

EK по-добре да направи интернета безплатен , аз сам ще пусна един мощен рутер да храни до 5 километра.

Следенето продължава по всички направления. жично и безжично. Всеки месец плащам 50 евро за такова безжично.

ами радвай се, като ти пуснат безплатен wifi, ще плащаш 0 лв

...можеш и да се преместиш за лятото да живееш в парка.Хем си на теферич или на палатка,хем си с 50 евро напред от интернет-а.

Безплатни неща се обещаваха само при комунизма и затова той се провали. Ред е на ЕС-то.

ти сърдиш ли се, че искат да ти предоставят безплатен интернет?

Нови сладки поръчки за нас.Келепира е тук народе.Всички плащат-ние прибираме.

на Марийка Габриел и ГРОБ. Колко потребители има на една точка, 10-15, при скорост

нещо коментарът даде фира( Повтарям го: на Марийка Габриел и ГРОБ. Колко потребители има на една точка, 10-15 потребители, при скорост под 10 Мб/с, в радиус под 50 м. Някой ще гепи парите, зная КОЙ.

За един ден в такава мрежа се случват стотина уникални гостувания.

не си запознат с проекта, там пише широколентен интертет, ако знаеш какво е това, ще се скриеш под масата с твоя коментар

наистина не съм запознат, би ли споделил?

Много ми прилича на преразпределяне на пари от общите ни данъци към правилните джобове , защото ми се губи в тая схема обслужването и поддръжката , пък и магистралите нещо много се надупчиха и пътищата се засвличаха.

Поддръжката е от общината. Ползите също са за нея.

Е надай се тогава , като оная приказка с пияната жена.

грешиш, парите не са от данъците ни, а от еврофондове

А вноската ни в ЕС от какво е бе пич?

Pesh0

В момента в който ГСМ операторите почват да предлагат безплатен и сносен интернет .... общините ще усвояват пари з ви- фи ... ко си мхна паролата на моя ви - фи колко пари ще ми даде евро съюза ? 15 000 евро ????????

Pesh0

ако трябва ще се групираме няколко приятели и за 15 000 евро ще организирам повече безплатни точки от която и да е община . Обещавам :)

Брои се постигнатото, а не обещаното. Подкрепям те в начинанието!

ами групирайте се, ама няма да е в близките 100 години

а що не мецнат колко още доза микровълни ще облъчат хората ... защото мобилните тел са ни малко нали ??? наи голямата причина за многото рак днес са микровълните ... но понеже е голяма далаверата - никои не иска да го признае ! ако не виярвате , направете спектрален анализ в един кубичен метър въздух , и ще видите че картинката ще е страшна ... гпс , полиция , радио , тв , мобилни , военни ...

Слагай неръждаемата тенджера на главата!

не звучи зле обаче ще се харчат парите и на тези които не ползват интернет за да се прави безплатна интернет връзка безплатно няма! е та направете безплатно здравеопазване по-добре а и нали мъск и други правят безплатен достъп ще има конкуренция на безплатен интернет?? това комсомолско поръчение ли е било

колко са останалите днес които правят пари без да ползват интернет?

тези които правят пари да плащат за нета а то реално днес навсякъде има безплатен достъп кафета и т.н.

лъжеш, няма да се харчат парите на тези, които не ползват интернет, парите идват от еврофондове, ако си умен, ще ги използваш, а ако си прост, няма

Изграждането добре от към финансиране , но кой ще го експлоатира и поддържа , или едни 120 млн. ще бъдат усвоени по познатите начини и след това чао , имало едни пари и вече ги няма и не само тях.

НАПРАВЕТЕ ГО ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ И БЕДНИ ОБЩИНИ .... ПЕТРИЧ И БАНСКО СА САМО МАФИОТИ И НАРКОДИЛЪРИ :))

Pesh0

мафиотите и нарко диларите бедни ли са милите ? да вземем помощи да им събираме ?

Лобираш за твоя роден край а? Монтанско, Врачанско.:) Кинтите от фатмашката пенсийка не стигат ли за един сносен интернет бе ?:)

Какви административни услуги се предагат на гостите на гр.Петрич и защо достъпа до тях е бил затруднен!?

В момента МВР, Прокуратура и СЪД нямат обща информационна система и делата се влачат на ХАРТИЯ...( като през 19 век ) - ТОВА Е ПРИМЕР ЗА ПРОЕКТ БЕЗ ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ!!! - с проекта и за безплатен Интернет. След 2г като устареят устройствата, всичко свършва = край с тези 120 милиона.

То е сега е пълно с точки за безплатен интернет, молове, бензиностанции... Пуснал съм на комшиите в махалата гратис WiFi и не бия тъпана. По предпочитам да не съм в ЕСЕС и да си плащам Нета.

Хващай влака и за Русия - там плащай нета(ако има такъв)

Аз отдавна съм пуснал отворена безжична мрежа мрежа на моята улица.

Аха и гепиш данните на комшиите, а?

Вижда се само IP-то и MAC-а на комшийката, ама тя и бездруго си му е на гости ;-)

Комшиите си имат собствен нет. По-често го ползват туристите и децата.