”Булгартрансгаз” придобива активите на Южен поток

"Булгартрансгаз" купува активите и земите на "Южен поток България" за 13 187 688 лв.

Обратно в новината

Коментари - ”Булгартрансгаз” придобива активите на Южен поток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако цената е пазарна защо има само един участник в търга? Все пак 50% от собствеността е на ГАЗПРОМ и от всеки лев от пазарната цена 50 стотики отиват там.

Какво дружество е Булгартрансгаз-държавно на 100% или смесено с държавно участие.Купува се документация?! Но правото на строеж е валидно само при наличие на лиценз за производство на ел.енергия или за изграждане на преносен линеен обект.Има ли някое от тези дружества лиценза! Какво право на строеж ще се прехвърля и кое налага това?! А може би ще започне изграждане на този обект? А дано!

Поредната далавера, която ще платим всички, за да взимат едни другари дебели заплати и да си превъртат едни земи и "интелектуални собствености".

Всичко се пише на сметката на потребителя, т.е. на всички нас. Всяка кражба е за наша сметка.

Булгартрансгаз придобива активите на Южен поток А Калинки ГЕРБ придоби всички пасиви на държавата - гьолове, потоци, ХЪБ-ове, гинки, конвенции... Колко още може да понесе материалът?!

Я да видим това право на строеж колко струва?! Щото май че правото на строеж си има срок - 5 годин. А те не минаха ли? А ако не са минали все още - май скоро ще минат. Май?

Линеен обект от техническата инфраструктура 10 години с право на удължаване с още 5. Това му е валидността

ПРИВАТИЗАЦИЯ НА БИЛГАРТРАСГАЗ от хора блиски до СИК, ВИС и ТИМ

Можело е да обобщиш - хората на бандита от Банкя.

Много поток, много нещо, то южен ли не беше, турски поток ли не беше... Преслагам двата проекта да се обединят под общото име Руски ОДТОК, щото тези два проекта са като възпаление за болния мозък на политиците дето блъфират.

Придобиват тръби. Яко!

Добра "ПОРЪЧКА"....

Шило

Хм.За разлика от първичните коментари, аз мога да кажа само едно- ще става нещо, дано този път с наше участие.

А бе русофилистиците, ко стаа с турското ручайче бе? За южното поточе...пардон чучурче работата се разсъхна заради Борисов, ами с турското ручайче що се сгавниха нищата бре деаги русофилченца"?????

Абе, келеш, от колко години се знае, че Южен поток НЯМА ДА ГО ИМА? А колко години държавата плаща НА НЯКАКВИ СЛУЖИТЕЛИ БЪЛГАРИ (10-15 ЧОВЕКА!) ПО 20-ТИНА ХИЛЯДИ ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ? И - ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА - ПАК ДЪРЖАВАТА ИЗКУПУВА НЯКАКВИ МИЖАВИ ТЕРЕНИ И "ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ"!!! И? Кой стои зад българската част на проекта??? Русофилистици или герберастко-бекапейска мъгла? зА ПОРЕДЕН ПЪТ ДЪРЖАВАТА ХВЪРЛЯ ПАРИ НА ВЯТЪРА - В МОМЕНТА ИЗКУПУВА НЯКАКВИ ПЛАНОВЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИ, ЗА НЕЩО, КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ! Ти ще отидеш ли да си купиш в магазина употребявана тоалетна хартия, защото била много на изгодна цена??? И какво става с турското чучурче бре, Другарю?

Mekong Delta

И - да поясня - ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ до ден днешен ПЛАЩА НА НЯКАКВИ СЛУЖИТЕЛИ В ЮЖЕН ПОТОК, които НЕ СА РУСНАЦИ!!! От мен да знаеш - държавата в Лицето на Булгартрансгаз ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПЛАЩА НА ВЪПРОСНИТЕ ТЪРТЕЙ! Защо ли? Защото СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ В ЦЯЛО ЕС С ПОДДЪРЖАНЕТО НА ФИРМА, КОЯТО НЯМА ДА Я ИМА! Въпросната фирма Южен поток я преливаме в някаква държавна, че даже й плащаме няколкомилиона... И ВСИЧКО Е ТОЧНО!!

Както се разбра газта ще минава през Украйна и след 2019. Поне до 2024.

Я се разтърси в новините за транзита през Украйна!!!

а пасиви има ли?

Много предвидливо Булгартрансгаз купува земя, тъй като след спирането на транзита за Турция, може да му се наложи да се занимава със земеделие.

Ние имаме договор с газпром до 2030 независимо дали минава газ през тръбата!!

При много договори има текстове, които са изписани със ситен шрифт. Ти това чете ли го или предполагаш, че някой ще ни дава пари без да транзитираме?

Цялата работа май беше, за да се изкупи от някого и то без пари и сега ще започнат трескави дейности по възобновяването му..... няма начин, потреблението на газ ще расте ,каквото и да приказват, като ще се ограничават ядрените централи... няма с фотоволтаици да запълват дупките я.

абе байчо, това да не ти е нужника на двора, с теслата, циганските пирони и малко тел да го възобновиш. 9 милиарда евро трябват.

Ей голями страхливци и гниди са власта. Казах,че ЮП няма да го има. Също и Т П. няма да стане. Това са ЧЕНГЕЛАРСКО КОМУНИСТИЧЕСКИ РУСКИ мероприятия за крадене и хибридна интервенция върху раята. Загуби,Загуби. Прахосване по стар соц комунистически начин по рускаму. Русия гозакъсва . Германия прие да намали ползването на ГАЗ с 50 % до 10 г. АНАДЪКМО. Путев го разбра това у нас още се щипят и залебват яко. Ко стана с ЮП,с Т П и товаще е съдбата на Сев П 2 !!!! При Германия няма "ЛАБАВО" както казваше един наш вожд.

Споко нищо не е прахосано. Отчуждиха на хората имотите и сега някой ще се облажи с тях ..... има проучвания готови право на строеж и т.н.

Германия прие да намали ползването на ГАЗ с 50 % до 10 г и затова прави северен поток 2(Проектът за изграждането на Северен поток 2 предвижда строителството на две газови тръби с общ дебит от 55 млрд. куб. метра газ годишно, които да минават по дъното на Балтийско море от крайбрежието на Русия до това на Германия. Планирано е новият тръбопровод да минава паралелно до тръбите на Северен поток-1)

Сега ще я продадат за един долар на правилните хора и готово!!!

Напротив-земята беше изкупена от "Южен Поток" на космически цени от правилните хора, а сега Държавата се набутва с тези "пазарни" цени,надути като балон!

Е да де и сега ще се продаде на правилните хора за по 1 пробит долар ...... двойна далавера

Ето сега може да се възобнови проекта руснаците са направили в Съюза доста от газопровода имат и купени тръби за да го направят до България

Ама мими, патко селска дебилна, какъв съюз ма? Брежнев умря. СССР умря. Бай Тошо умря. Ти в кой век живееш?