В Русия искат 9 г. трудов лагер за историк, писал за Сталин

Руската прокуратура поиска присъда от 9 години в трудов лагер за историка Юрий Дмитриев, който документира престъпленията на режима на Йосиф Сталин.

Обратно в новината

Коментари - В Русия искат 9 г. трудов лагер за историк, писал за Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че Солженицин не е пасъл трева, така че не би се вързал на смешната защита на тоя извратеняк. напротив - би го заплюл с презрение. а мемориал нека си го защитават, за това им плащат.

не ми се дискутира, знам кой е солженицин, и те уверявам, че не би подкрепил тоя брадат козел от снимката заради някои идеологически съвпадения. той е мразил доносниците, заради които хиляди невинни хора са били пращани в лагери. това публикуване на имената на вече мъртви хора - дори един от тези 40 000 да е набеден - си е донос.

Там в Русия това си знаят - трудов лагер.

Аз искам и тук да ги има!!! Защо трябва да храня престъпниците?! Нека са полезни с нещо и да си заработват издръжката!!!

Човекът все пак е "късметлия", че ще се отърве само с 9 години трудов лагер. Можеше да го накарат да гаврътне някоя чаша с полоний или да изпробва действието на новичока.

"В Русия искат 9 години трудов лагер за историк, писал за Сталин" , Заглавието е лъжливо, манипулативно, не отгоеаря на истинаъа и не е в съответствие с фактите , изложени в статията. И тези, които четат само заглавията са се хванали - и юруш да тролиме срещу Русия, за да ни платят,

Вие, защитници на педито, Вие умеете ли да четете и разбирате ли за какво става дума? Къде прочетохте, че присъдата е за критика на Сталин? Никъде. Но тук е даден бжрилянтен пример за фалшива новина , която малоумните не могат да разберат. Дядката е съден за педофилия , а в статията небрежно са добавили, че той за пари се занимавал и с критика на Сталин. Но ваширте мозъчетта не го разбират. Или може би разбират, но ви плащат да пишете друго.

Който в Русия не следва правилната линия и особено ако вади кирливи ризи на когото не трябва, отива в Сибир. Повод за това винаги ще се намери. В конкретния случай това е скалъпено обвинение за педофилия. Този филм сме го гледали преди 30-тина години и у нас.

Ами явно си в течение на нещата у нас отпреди 30 години, защото си бил преследвания

До това е то! ( нерегистриран ) 22.03.2018 13:41 Всички от политбюрото на СССР са били евреи и агенти на Западналите наркомани.Троцки, Ленин, Зиновиев. Сталин е спрял тези неща. Гитлер изби 15 милиона немци и си би камшика-в полза на Западналите Фашисти.

Тоя е идеален за Западналите наркомани. Да си го взимат у Лондонстана и да го принесат в жертва като Г Марков, Новичока, Березовски и т.н.

Това е то Русия /или СССР/! Не може да разказваш за зловещите престъпления на бащицата Сталин.Защо? Че нали всички знаят как е уморил повече от 20 000 000 /милиона/!!!! руснаци в лагери и по затвори, от глад и поради несъгласие с болшевишкия режим. С какво той е по-добър от Хитлер? Хитлер е избивал други народи и етноси. А Сталин - собствения си.

Поредния историк, който си мисли че е говорител на Истината!!!! И какво сега недоволен че го цакат с неговите карти в неговата игра! Бре, какви са били лошави, бре!

този поръчков "историк" е клеветил не само Сталин,а 40 000 човека .Тези хора имат роднини, наследници, някои заможни и влиятелни,които сега отмъщават като му фабрикуват дело за педофилия. Това е. А властта няма нищо общо. До 2016 г. грантаджиите от "мемориал" имаха огромно влияние в медиите и ръсеха всякакви клевети и помия срещу СССР ,Сталин, Русия, срещу десетки хиляди съветски граждани . После бяха обявени за чуждестранни агенти, защото са финансирани от САЩ.

Е, тази статия е връх на наглостта, на непочтеността, на фалшивитв новини и манипулациятаа! Какво няма да да си изсмучете, за да обвините баш Путин! РУСИЯ И ВЛАСТИТЕ И СА ТЕЗИ, КОИТО ИЗВАДИХА НА БЯЛ СВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА СТАЛИН - ОТДАВНА ОСЪДЕН И ОТДАВНА РАЗВЕНЧАН. Хората знаят какво е ставало, а ако нялкой мисли по свой начин - това си е негова работа. Защо сега 60-70 години след отричането на Сталин тоя педь о се сетил да пише и на кого ще навреди и на кого ще помогне?

И са го осъдили за педофилия, с което започва статията, Към това редакторът "небрежно" е добавил, че той бил се занимавал с критика на Сталин. И безмозъчните тролчета решават . че присъдата е за това.

значи...

Не съм сталинист, напротив. Но се чудя защо обикновените хора са се хвърляли под танковете с неговото име, защо по мнението на връстниците му са го харесвали и защо хората са плакали когато е умрял.

kirchevo

Щото ако не плачеш... аааа!!!

Хахахаха, то до всеки човек, милиционер с писТолЕт! Сашеееее, сашееее, ма много си пр....т!

Шубето си е голям страх !

А после доказвай, че нямаш сестра! Срещу държавната пропаганда трудно може да се спреобори сам човек!

"Руската прокуратура поиска присъда от 9 години в трудов лагер за историка Юрий Дмитриев, който документира престъпленията на режима на Йосиф Сталин." Това е основното - присъда за документиране на престъпления! Какви педофили, какви пет лева?! Явно мнозина от коментиращите не са наясно, че властта така действа винаги - създават компрометиращ профил на всеки, който искат да осъдят. Злепоставяйки някого, властта създава косвени причини, заради които да оправдае репресиите към всеки, който е неудобен. Ако сте наясно с тези мръсни методи на управляващите, ще знаете, че няма никакъв смисъл да се коментират компроматите, а само новината, а тя е: "Руската прокуратура поиска присъда от 9 години в трудов лагер за историка Юрий Дмитриев, който документира престъпленията на режима на Йосиф Сталин."

не само тая статия - все да имаме мнение по въпроса с повечко информация. чичото си заработва грантовете. ако не го подкрепят грантаджиите от нпо-то, субсидирано от сащ, което действа в украйна и още 5-6 държави, срокът щеше да е 15 години. не е единствен, който се занимава с подобна дейност, останалите не ги закачат - в основата на делото е педофилията. така като гледаш гнусната физиономия на снимката на дърт пръч, като какъв го възприемаш?

Много е кофти когато за 1 грант дават по един чувал с копейки които стават само за подковаване токчетата на мадамите но всеки си е избрал от къде да печели......кой ви е виновен,че слугувате на беден господар:)))))))))))

" новината, а тя е:"А кой е казал, че това е новината? Нещо много са уплели нещата? Не му давали да осинови дете - е каква връьзка има това с писанията му за Сталин? Наистина не разбирам коя е темата и защо ни се пробутват такива булмачи

се прави демократична пропаганда - демек манджа с грозде.

Тук всички, или почти всички имаме деца. Колко от вас са правили голи снимки на децата си?! Сигурен съм че НИКОЙ не го е правил! Този човек (ако мога да го нарека така) е абсолютен ПЕДОФИЛ! За мен е без значение политическата му ориентация, националност или цвят на кожата когато става въпрос да осъдя педофилията на който и да е!

Хахаха за доказателство че е здраво детето! И писанията ако са такива като оправданията му, верно си е за лагер!

встрани от въпроса. на тоя тип от снимката му е много мътна работата. например защитата му е изградена на тезата, че не бил пускал тия снимки (които започнал да прави на осиновената си дъщеря след като навършва 10 години... нали) в интернет,, не ги бил показвал на никого (което е смешно, защото ги бил правил, голите снимки, да доказва какво е физическото състояние на малолетната пред социалните - четох допитването до тях, те твърдят, че нямат такава практика евър), обаче полицията научава за наличието на снимките, окачествени от следствието като "непристойни" и провежда обиск, като намира въпросните голи снимки. той и другарите му от мемориал го изкарват като жертва на доносници и на режима, понеже е чист като сълза. Не знам каква сълза е, но за да има донос - анонимен - все е показал въпросните голи снимки на някой и е коментирал така, че на някой му е паднало пердето и го е наковладил. що се отнася до мемориал имам своите резерви, пък и публикациите му в днешно време, които могат да засегнат хора, които не са длъжни да отговарят за греховете (дали са доказани също е под въпрос) на дедите си, понеже някой се бори и трупа точки, също приличат на донос. По същество той доносничи срещу хора, които не могат да се защитят - а иначе са публикувани страшно много архиви, който се интересува може да намери какво има в тях за роднините му от онова време.

"Той е обвинен в притежание на детска порнография заради голи снимки на 11-годишната му осиновена дъщеря" Лондонстан ще лапне тоя джендър.

До всичките апологети на репресиите в следствието и лагерите не е лошо да погледнете този документ: Мъчениците, пострадали за Христа от безбожната власт в СССР и в България Епископ Проватски Игнатий. Дякон Георги Максимов 19/10/2010 https://link

Ей Богу, това са истински тъпотии.Същото като с отравянето на Скрипал.

Империята (на злото) отвръща на удара!

На политиците истината им действа като коприва по задника.

историк и писател като нашата мадама от горещо големи историци и писатели, нема що

с тоя педофил? смешни обяснения за голите снимки, че са "доказателства за доброто физическо състояние на детето заради проблеми със социалните работници" - за такова чудо научавам за пръв път. Що се отнася до НПО Мемориал, същото е признато за чуждестранен агент, финансиран от САЩ. "В связи с вводом закона о регистрации некоммерческих организаций, получающих иностранное финансирование и ведущих политическую деятельность, Правозащитный центр Мемориал был объявлен иностранным агентом. По результатам проведенной по поручению Генеральной прокуратуры РФ в апреле 2013 года прокурорской проверки представителем прокуратуры было заявлено, что Правозащитный центр Мемориал занимается в России политической деятельностью, ставя перед собой цель, как заявлено в уставе организации, воздействовать на общественное мнение внутри страны, при этом финансирование организации происходит из США." Обща характеристика: "Международное историко-просветительское, правозащитное и благотворительное общество Мемориал (НПО) неправительственная организация, основной задачей которой изначально было исследование политических репрессий в СССР. Сейчас это содружество десятков организаций в России, Германии, Казахстане, Италии, Чехии, Бельгии, Франции и Украине, ведущих исследовательскую, правозащитную и просветительскую работу.

видите ли бил историк писал за Сталин, е недосегаем? Каква "новина" е това, след като става дума за дългогодишен спор на осиновител със социалните служби? Кой иска да прави от това "политика"? Нима тук социалните служби не бяха обвинявани, че са отнели деца от майка и не искат да и ги върнат?

За съжаление, духът на Сталин е още жив в Русия. Лошото е, че и духът на Хитлер се възражда в Европа. Развиваме се технологично, но все повече губим разсъдъка си.

ние хората, така и не се научихме да го ползваме по предназначение. Главно си ползваме инстинктите, а под въздействие на емоции, винаги сме безразсъдни. В тоз ред на мисли, природата ни е предразположена към самоунищожение.

сравняваш Сталин с Хитлер? Айде спрете се малко с тая алтернативна история. Върховният главнокомандващ на победилата армия не е същото като един фюрер, който щеше да ни направи не членове на ЕС, а на един голям трудов концлагер.

"Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие"-който е ходил на училище знае кой е този закон и на кого-ПОНЯЛИ??

Има гигантски напредък. Не са го обвинили че е гей и не са го гръмнали. И париархът не го е заклеймил. Явно тази страна върви към демокация.

ДЖЕНДЪРКЕ, СПОКО, И НА ТЕБЕ НИЩО НЯМА ДА ТИ НАПРАВЯТ. СЪДБАТА ДОСТАТЪЧНО ТЕ Е УДАРИЛА.

Ето го поредния путинофилски обикновен пе*раст.

Нищо не значеща новина! По данни на руската ФСИН, в Русия има над 750 концлагера и над 750 000 концлагеристи! Един концлагерист повече, много важно! За сравнение, Щатите имат 1 концлагер Гуантанамо, в който се намират 95 концлагериста които не са американци, а арабски терористи, а климатът там е райски и не ги карат да работят! Сиреч курорт, за разлика от сибирските концлагери!

с концлагери и затворниците с концлагеристи? иначе на цифри горе-долу го докарваш, ама пак преувеличаваш. преведи си това през гугъл и понаучи терминологията. Иначе за тоя брой население и ниво на престъпност (предимно битова) цифрата е логична. МОСКВА, 13 януари. /ТАСС/. Число заключенных в России достигло исторического минимума. Согласно данным, обнародованным Федеральной службой исполнения наказаний (ФСИН) РФ, "по состоянию на 1 января 2018 года в учреждениях уголовно-исполнительной системы содержались 602 176 человек". На начало 2017 года в России было 630 тыс. заключенных. Пять лет назад - 701 тыс. заключенных, 10 лет назад - 886 тыс. Только за последний месяц 2017 года число заключенных в России сократилось почти на 4000 тысячи человек.

Гадна,жестока и нахална държава и преди и сега.

... В европейските и наши медии винаги публикуват удобни статии за "репресиите" на Сталин.В Русия, отдавна има издадени трудове на историци, с доказателства, че репресиите на диктатора са твърде преувеличени. А за този човечец... все-едно, днес, някой иди.т, имащ се за "историк", да публикува имената на хиляди милиционери, участвали в "репресиите" на Тодор Живков.Що за ненормалност? Направих си труда, един ден грубо да пресметна жертвите на Сталин, според основните му обвинители,"дисиденти". Излиза, че диктаторът е изтребил поне 200 милиона човека в периода 1929г.-1953г. В навечерието на 1941-а, в СССР живеят около 196 милиона човека. По тая логика, в СССР не би трябвало да има жив човек!: ). Откъде тръгва всичко? До 1929г. най-могъщата фигура в СССР е Лев Троцки.Нещо като болшевишкия Хайнрих Химлер.Избил сума ти народ.През 30-те, наистина се извършва чистка, и то най-вече през периода 1937-39г. Според най-нови изследвания на, необременени с минало историци, голяма част от осъдените на лагери или смърт са били номенклатурчици-партийци. Те са били избити, не защото са против Сталин, а защото са извършвали чудовищни своеволия и на свой ред са пращали по лагерите хиляди невинни хора.Подписът на Сталин стои доказано под около 80 000 смъртни присъди.Всъщност най-прилежните "съдии"са били...Никита Хрушчов, Маленков и разбира се, Берия.Когато Сталин умира през март, 1953г., започва борба между Хрушчов, Маленков и Ворошилов от една страна, и синът на диктатора, Василий Сталин и маршал Будьони.Кой да поеме СССР. Докато Маленков изпълнява временно поста ген.сек, Хрушчов си разчиства пътя към абсолютната власт - праща Василий в затвор за незначително "провинение", Будьони е оставен жив,само защото е символ на ВОСР.Берия е разстрелян на Коледа, 1953г. Какво следва,на конгреса на КПСС през 1954-а, новият вожд прочита шокиращ доклад, според който излиза, че Сталин е избил милиони хора.Без никакви доказателства. Разбира се, всички репресии удобно са преписани на мъртвия Сталин, който не може да се защити разбира се.След 1991г., всички , които по една или друга причина не са се чувствали уютно в СССР почнаха да бълват книга след книга за "ужасяващите сталински репресии"...Апропо, една голяма част от изпратените от Сталин в лагерите са....криминална измет.Неслучайно, когато Хрушчов освобождава 50 000 престъпници от ГУЛАГ, щото били"репресирани",престъпността скача в пъти.

ТОВА Е ЕДИН ХУБАВ АНАЛИЗ!БРАВО!

Това е едно изкривено тълкуване, защитаващо действията на отявлен престъпник.

Вале, ти Таско Ерменков ли си ??

...Сийке, ти Гинка ли си ??

В грешка сте колега. Прочетете "Гулаг" на А. Солженицин и ще разберете, колко е повърхностен вашия анализ.

моят анализ колега, се базира на исторически факти, а не на автобиографични произведения.Не оспорвам това, че Солженицин е вкаран в Гулаг и че там е преживял много тежки години.Но именно ненавистта му към Сталин и СССР го кара да прави титанични обобщения за целия съветски строй и за личността Йосиф Сталин.Тук винаги има субективен момент.в ГУЛАГ е имало политически, но е имало и много криминални.Солженицин бе издигнат в култ от Запада - като знаме на антикомунизма. Не случайно му дадоха по политически причини и Нобелова награда.Историята не бива да се изследва само на базата на субективни , лични преживелици.Трябва да се разгледат явленията,процесите и причинно-следствени връзки между тях, касаещи съдбата на стотици милиони хора, и едва тогава да се правят генерални изводи.Разбира се, Солженицин бе адски удобен след разпада на СССР за всички реваншисти..от тогава насетне, Сталин е виновен за всичко!

За да обвинят дядото за "порнография", значи преди това са го подслушвали и шпионирали, ровили са се по писмата и разговорите му. По руската конституция това става с решение на съда...т.е. предварително е бил нарочен за антидържавна дейност...ако Сталин може да се нарече руски държавник.

В момента Русия провежда една масова популяризация на "добрите страни" на СССР - тв каналите бълват стари филми, анимацийки...по медиите им шестват артисти, певци от оная епоха...непрекъснати интервюта с ветерани, наследниците им. На децата се промиват мозъците с изопачени факти и откровени лъжи...дори ги карат да връщат хартия по норматив! Цялото училище събира примерно няколко тона хартия, която се продава за нашите 500-600лв...губят времето на всички и са направо смешни с имитацията на развития комунизъм!

Класика за диктаторски режим! Обвиняваш неудобните във всички грехове и ги затваряш или омаскаряваш. Изпитана комунистическа система.

На комунизма в пълна сила.То и при нас не е най добрият вариант,защото нещата се много изопачиха,но ние с една малка степен сме по богати ,,бедни,,Навсякъде потърпевш. ,,клетият народ,,заради политици шизофреници,,

Русия - това е влакът Москва-Петушки, това е мумията на Путин и портретите на Сталин. Болна страна. Която ако не е болна, би се разпаднала.

я другои такои стране не знаю где так волно дишат человек!!!

В Русия искат 9 г. трудов лагер за историк, писал за Сталин Какво заглавие само... Присъщо за порнографската журналистика. ... ПП: Писателят прилича да 91-годишен перверзник...От праведен живот ще да е това...

Прпагандна статия! Значи всъщност излиза че: 1. Го съдят за педофилия, което няма нищо общо със заглавието (от което излиза е че е заради работата му) 2. Путин какво общо пък въобще има при положение, че него в Русия някои го критикуват именно защото осъждаше престъпленията на комунизма!? ПРОПАГАНДА!

Много я разбираш ти руската политика и номерата на политизираните съдилища!Кога е арестуван ,разбра ли?Хайде пак прочети и се просветли?

Тъпото си е тъпо

невразумителна статия.

Червените хунвейбини не могат дори да допуснат мисълта, че може да се управлява обществото с помощта на така наречените от тях "ненужни хуманност, толерантност и свобода". Те признават само тоталната репресия като форма на управление.

Какво е хуманното и толерантното да публикуваш имената на милиционерите преди 80-90 години? Това ,че подтикваш към тормоз на роднините им?

Николай Сванидзе и той бил критикар Дираджитее , я изтеглете от нета някоя серия от предаването му по руската телевизия после преценете ,ако можете въобще да мислите и пък ако ви разрешат Клюкари и итриганти сте

Тук налазилите форума червени отрепки се опитват да пробутват разни антихуманни, човеконенавистни концепции от национал-социализма и съветизма за вседозволеността на "водачите", на които им е позволено да избиват безнаказано милиони за да опазят властта си погазвайки няколко-хилядолетната Божия заповед "Не убивай!". Оправдавайки ги с тъпизми като "такова беше времето", "само така може да се управлява" и "ненужна хуманност". Национал-социализма измисли "превантивния арест (затвор)", който бил за защита на държавата нищо, че накърнявал свободата и правата на гражданите, превръщайки ги в безправни единици (роби) с които се пълнеха концлагерите. Съветския казармено-затворнически социализъм измисли съдебните тройки за които нямаше нужда от доказателства за вина, нямаше нужда от обвинение и защита, дори осъдените не присъстваха, важното беше да има присъди и се напълнят лагерите със ЗК според спуснатия план, защото "Великите строежи" ги чакат. Във всички времена беззаконието, жестокостта и човеконенавистта са били заклеймявани и макар и късно - наказвани. Истината трябва да възтържествува! Справедливостта трябва да победи неправдата. Няма идея, която може да оправдае унищожаването на човешки животи и съдби. И най-възвишената цел не може да оправдае престъпните и несправедливи средства за преследването и. Пътят към Ада е постлан все с добри намерения и възвишени цели. Трябва да се отдаде необходимото на несправедливо и незаслужено убитите от този нечовешки режим, който престъпно прикриваше гнусните си деяния. "Елита" на престъпната държава КПСС, НКВД, КГБ трябва да си понесе вината и последствията, както и "номенклатурните кадри" които създадоха и управляваха тази жестока безчовечна машина. Трябва да си понесат вината и последствията и наследниците на "елита" наравно с него както наравно се и възползваха от привилегиите, които той им даваше. Това ще е едно достойно почитане паметта на невинните, несправедливо лишени от живот.

ЗЗД или закона за защита на държавата не са го измислили комунистите проста кратуно. Стига се бихте с вятърни мелниците и влезте в действителноста. Всеки който е бил някой преди 1991 вече е измрял или едвам мърда.

От тъпите парчета населяващи кочината...

В Азия не е прието да се говори против самодържец , независимо дали е действащ или бивш , жив или мъртъв.

Идиотска статия,само и само да има нещо за Русия.Ето,направих ви и аз"оборот"!

В информацията пише, че кремъл не се бил месил в подобни случаи, пропуснал са да уточнят че не се месят, а само ги режисират от а до я...

Тази дума казва всичко. България е зле защото българите симпатизират на страната на злото. Страна в която лидерите и най-безскруполно ликвидират собствения си народ.

Да, България е зле заради дивият капитализъм който се шири, а не защото симпатизира на някоя или друга страна.

капитализъм го правят наследниците на дивите комунисти.

Не ми е ясно как ше снимаш голо дете и ще кажат че си нормален?! Тоя си е абсолютен педофил! Кой нормален баща би правил голи снимки на дъщеря си, та била тя и осиновена!! Тоя е абсолютен боклук!

Айде,бе!Направена му е психиатрична експертиза и такава за сексуални отклонения !Историка си е нормален!Той е арестуван веднага след като е публикувана книгата и когато е излязал списъка на 40 000 милиционери сталинонацисти!И какъв е аргумента,че наследниците се притеснили!Е значи когато предците им безчинствали ,а други семейства били малтретирани,то малтретираните,техните наследници или на убитите от Сталинския режим да не шумят ,та да не безпокоят тези на палачите!Най вече да не падне венеца от главата на Сталин за ВСВ!Само, че случая е за вътрешната му политика преди и след войната.Та ВСВ не може да оправдае вътрешния геноцид и култ към личността!И тези нон стоп филми за ВСВ дето се леят от руските политекрани,все за война де,за войни и пак за войни,да се отклонява от днешното време и другите събития и проблеми!