Вълци нападат и удушват животни посред бял ден

Вълци са нападнали и удушили посред бял ден четири кози в землището на Синчец, съобщи кметът на ардинското село Хълми Мустафа.

Обратно в новината

Коментари - Вълци нападат и удушват животни посред бял ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що говорите глупости. Щели да нападат хора. Те от 100 км ви надушват и няма да припарят до нас. Много им трябваме- пиещи ракия, ядящи отрови. Нападат животни и кошари, защото са гладни. Това е хищник. Естествено, като всеки от нас на тази земя иска да яде. Фермерите и овчарите вместо да мятат ракии и да псуват по цяла вечер политиците, да вземат да си обезопасят загражденията и помещенията за жовотни. Ни кой не ви е длъжен да ви пази. Заплаха им били дивите животни, майкоуууу. Ние сме заплаха за тях. Тази земя не е само за нас.

Ако в Африка имаше вълци, те щяха да душат и жирафите, ама след като им еволюират вратовете и шиите като на тях.Или им се издължат краката колкото на жирафа врата, да могат да ги стигат. Гледа ми се бой на жираф с анаконда, но тоя автобус още не минава оттук.

Аз, като пийнем ракия и виждам как овцете душат вълци ! А като и шмръкнем - всичко ми се меша и всеки души всеки на фона на Симфонията на Вагнер от филма "Апокалипсис сега"..Понякога се включвам лично и ставам не вълк, а околовълк - 30 на 70 %.Та, така..

Аз, като пийнем ракия и виждам как овцете душат вълци ! А като и шмръкнем - всичко ми се меша и всеки души всеки на фона на Симфонията на Вагнер от филма "Апокалипсис сега"..Понякога се включвам лично и ставам не вълк, а околовълк - 30 на 70 %.Та, така..

Да се разреши носенето на ловно оръжие на пастирите за защита на животните . Докато се реши този въпрос могат да се снабдят с пиратки. Поне ще стреснат вълците. Вълците като разберат, че идват ловци и изчезват.

Наистина си 'тиквун" :-)))))))))))))) Това може да са чакали , но не и вълци, ловец съм , вечер съм на село в планината и понякога ме буди воя на чакали до къщата ни.. Колкото до кмета на селото и той е ...голям ТИКВУН!!! Лова на вълци и чакали е разрешен ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!! Само трябва да има мераклии , които да си жертват съня и да ИМАТ разрешително което издават председателите на ЛРД..Ако иска обаче ловен ден, трябва да го иска , но сега раждат дивите свине и такава гонка не се препоръчва. Само лов на "чакала".

Ловците ще си начешат крастата с убийства на диви животни!Дано след няколко ракии да се отстрелят помежду си!

Разни сбърканяци искат да ходят на лов.

Давят. Казва се "Давят овце". не "удушват". Да ви имам езиковата клитура, госпожи журналистки.

Е ти с твойта клИтура...

Ако не са цигани,вълци са,ако не са вълци цигани! Ей няма спокойствие за селяните!

добре, а това на снимката вълк като тия които са "удушвали" козите ли е? прилича ми на полярен вълк и малко ми е трудно да си представя как е прелетял чак от Гренландия или Аляска...

Къде са земеделците дето взимат субсидии за гледане на "компенсаторни" стада, че да обезщетят човака. Да не се окаже по някаква случайност, че парите взети, а стадата - само на снимка ... като къщите за селски туризъм с европейски пари - къщите там, ама вместо с туристи - пълни с родата на кмета.

Вълци, ама друг път - и в Хасковоско ги знам и в Търновско. Миналата седмица на съседната ферма в община Елена по време на паша им отмъкнаха няколко ярета посред бял ден и пред очите, обаче не са вълци, а чакали. Тактиката им на загонване на яретата е доста сложна, затова е и успешна, въпреки овчарските кучета. Глутниците са станали бая големи и доста сработени. Долу около Арда пак са чакали, а не вълци. Тези работи ги правят не просто в землището, ами направо до селото, а там не може да се стреля, пък и е опасно.

Мустафа и Мюмюн ... те тези като от виц ;D

Виждал съм и вълци, и мечки в планината. Винаги бягат от хората. Особено ако се вдигне шум. За 10-15 лв има такива сирени, че чак в Кърджали ще се разбягат "вълците". И той стоял, а те душили, душили наред, цели 4. Е поне изяли ли са ги?

ква стана тя? Вълците явно гледат от ГЕРБ и се учат - посред бял ден БАСТИСВАТ.

Уредете бележките от горското и идвам!

Преди повече от четвърт век,Великият Драгалъвский Крадец с Хвърковатата си айдушка чета по същия начин постъпи с българския народ - посред бял ден!

Снощи га минах покрай вас ти пителя яздеще и питоня УДУШВАШЕ

Прав е човекът! Това е поминъкът му. Кам ги ловните дружинки ?

Кое му е правото, а на вълците къде са им правата? Все пак той човека им отнема средата, а не обратното.

Ти чедо , гладен не си седял ... , и вълци не са яли едничката ти стока. Но сега хората станаха по страшни и от вълци !!

Не са виновни ловните дружинки. Трудно е организирането на хайки. Необходимо е да се осигури и присъствието на горски и не само това. Има и еврогейски директиви, които забраняват хайките. Вярно е, че ако има ловци мераклии за лов на вреден дивеч, могат да си вземат бележки от председателите на дружинките, но предварително трябва да са одобрени на годишното събрание. Освен това трябва и да се отчита отстреляния вреден дивеч.

Вълци нападат и удушват журналя с купени дипломи ми ко ши ги праят

Няма ли застраховки за такива случаи?

Това някъде в анадола ли се случва?

Удушват ли ги Подушват ли ги не става ясно. Може и да ги душът и да ги идът бАХХХХ МААА МУ мноо прос народ

Явно авторката на статията снощи е удушвала едноокия смок.

" животновъдството е основен поминък на местните жители" мдадааа, секат на поразия материал, къртат скали за тикли за гърция, всеки ручей и поток автомивка и перачница на килими

Тоя набеден овчар кучета няма ли? В Бг и кучетата са лош матрял и само могат да хапят пенсионерите.

кАК СА ВИ ДАЛИ ДИПЛОМИ НИЗНАМ

Щом е "удушват", трябва да е и "нападват". :)

да ви пикай котка на неграмотнити журналя. УДУШВАТ АА АААА ААААА

Сега пък вълците им пречат, а някой да се е замислял че на вълците все пак някой им пречи да си обитават средата!????

Ми така е, като не сме приели истанбулската конвенция. Ако бяхме я приели, тя щеше да пази горките козички.

zeddd

Новото дир-че аз удушвам ти удушваш той удушва ние удушваме вие удушвате те удушват Честито!

още един философ

да напраим вълците джендъри ли..офф пардон вегитарианци де!

не просто ловците-комплексари си търсят повод за да излезат на отстрел на животни, които са застрашени.

Голяма работа. Вземаш субсидии по няколко параграфа - на площ, за животно, за порода, за селски район, за..., именно заради тези евентуални щети.

ами айде да избием всички вълци за да може да си пасете козите където искате. първо вреден дивеч в бг от 20 години поне няма според закона. второ въпросните няколко кози ще му бъдат платени по пазарни цени. трето домашните животни са много сериозна заплаха за околната среда сами по себе си, така, че не може заради тях да се убиват и диви животни.

Пише се "удушават".

пише се, ама на български. Тук само някои от нас в коментарите знаем българския като роден.

може би е одушават, демек правят дживотното само на душа след като му обият телото, т.е. убият де