Над 55 000 зрелостници искат да се явят на матурите по БЕЛ

55 167 зрелостници са заявили участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература, а 44 850 - във втория задължителен изпит по предмет по избор.

Обратно в новината

Коментари - Над 55 000 зрелостници искат да се явят на матурите по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И дъщеря ми тази год. е абитюрентка. Избра си биол. за втора матура защото ще канидатства право. Записахме я да я подготвя една дама която е доцент в Биол. факултет и участва в писането на матурите. Досега сме много доволни! Казват, че матурата по биол. е лесна.

Яко тъпо заглавие. Между "искам" и "съм задължен" има огромна разлика. Много се съмнявам, че повечето зрелостници изгарят от желание да провеждат матури...

Я да видим сега как на тия 55 167 зрелостници - ще им обявят 80 000 приемни места в българските ВУЗове ???

и то при условие, че всичките 55 000 ученика на България останат да учат в български университ.....половината от тях вече заминават да учат в Германия, Холандия, Англия, Австрия.

Студенти не стават само зрелостници.

дойде ви края и на вас в тия вузове. аз станах свидетел как в една катедра на медицинския университет софия втория семестър нямат никаква работа нито асистенити, нито доценти, нито професори , защото нямат групи студенти и всички дружно от тая катедра, под закрилата на закоравялата далевераджийка-ръководителка на катедрата вместо да дремат в катедрата , спокойно си изкрват целия работен ден по частните лаборатории на частните болници