Първият указ на Путин след изборите: За свикване на запас

Още в първия ден след като стана ясно, че побеждава безапелационно на президентските избори, Владимир Путин подписа и своя първи указ.

Обратно в новината

Коментари - Първият указ на Путин след изборите: За свикване на запас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При "краварите" се служи по платен договор, а при мужиците безплатно и по принуда. Вчера влезнах в руския Интернет и видях, че е пълен с видеоклипове как да се противодейства на указа на Путин. Съветват мъжете да не се явяват по призовки във военкоматите и че за това могат да им наложат само административни глоби.

руските тролове, които не са заработили 6-9 долара да си платят административните глоби.

Що се интересуваш толкоз много и ми дуднеш колко е зле при рашките, как такива като теб пишат във форумите как да не се спазват законите? Та ти за Сорос ли си или за спазването на законите?

Абе псе проскубано, като не се намесиха в Либия кво стана? Текът там реки от мед и масло а? А в Египет? Ирак? Вие като, че живеете в друга вселена бе?

На това му се казва преуритет!

Явно при теб не е прИОритет грамотността!

нож вади от нож умира... Вместо да инвенстира в хубава ВОДКА",в нормален живот за руските хора,той дрънка оръжие? И това не е Путин! Това е негов двойник,Путин отдавна е починал...

Краварите сигурно се посирвак,като чуят"Ставай страна огромная"! Дано Господ да му дава здраве и дълъг живот,за да миряса наща планета от краварски кланета!

Великия политик с това ли започна нов мандат. Жалка работа.

започва след 7 май, много избързвате нещо. иначе това със запасняците е рутинна практика и се прави всяка година. стреснали сте се от 5000 запасняци, дали пък има защо? Я да видя... Данни и факти, не бла-бла. Числеността на руската армия през 2017 г. е 798 000 души. Българската армия (Уикипедия) "Мирновременният състав на армията към 1989 г. е над 153 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. След 1990 г. по-голямата част от високо квалифицирания офицерския състав е съкратен от служба. Ракетните войски са унищожени, а ВВС и бронетанковите редуцирани до незначителни формирования, ВМФ също запада. Преминава се към назначаване на редови кадрови военнослужещи, без особени изисквания за образование и интелектуални качества. Наборната армия е заменена с наемна и щата е сведен до 34 000, каквото е било положението след Ньойският договор." (...) "Според Бялата книга на България към 2010 общата численост на въоръжените сили е била 44 100 души, от които 34 500 са щатовете в българската армия, но над 2000 места са свободни." --------------- Извадките са от българската уикипедия. Вместо някои да се възмущават по въпроси, кото не ги засягат, да се кандидатират за свободните места , за да служат на България, вместо да тракат по клавишите.

А как ще я карат жените им през това време? Тях ще ги пускат ли на путьовки (пътувания, да не си помислите нещо друго) за границьi?

Нали Вова е супермен. Ще ги навестява.

"Супермен" е продукт на Холивуд, както и по-голямата част от т.нар. "американска мощ". Нещо много сериозно си се объркал - казваш на бялото черно и обратно . Внимавай, че така се свършва в психиатрията...

Скоро ще има и изходни визи за Руснаци ..да не вземе някой да се спаси от "любовта" на жужето към колхозниците. Хайде сега по два месеца в запас пък рускините има кой да ги опложда.

Във войните на бъдещето запасите ще са отживелица, като копията и стрелите днес.

ще приключат за един ден, след автоматичното изстрелване на 20-ина сармички ("Сармат") :) И вече от краварника няма да се чува мучене, а и 21-та трилиона долара дълг ще им е опростен...

Избира рибата и останалите тук- там малки жабета Хвала такива фотографи ;)

ще правят през това време?, Които могат да плетат, ще плетат, а останалите?

Ще си чепкат вълната:)))

Свикването на запас е лесно в една тоталитарна държава. Въпроса е за какво се прави. В Русия винаги с аразчитали на количеството за сметка на качеството. И поради тази причина винаги загубите й са били огромни. Нека да припомня съотношението на загубите във ВСВ между Германия и СССР. Жива сила - 1:4,5; танкове 1:9; самолети 1:11, и т.н. А да не забравяме че Германия е воювала и срещу рамиите на САЩ и Великобритания. Съветската армия в началото на кампанията на Германия срещу СССР е на практика напълно унищожена - 1,5 млн убити, 3,5 млн пленени. За около 3 месеца. Войната я изнасят и печелят запасняци и новобранци. И резултата е налице - огромни жертви и загуби. Съвременната война е високтехнологична. И не знам как ще се оправят запасняците със съвременната техника. Пък и какъв мотив ще имат? Да не говорим за 8ужасяващите загуби за икономиката.

На въпроса какво се прави моят тревожен отговор е - готви се за отбрана при световна война, за каквато параноично напират (и насъскват света) НАТО, САЩ, Великобритания..А всяка война за времето си е била високотехнологична. И всяка страна я води както може. САЩ победиха ли във Виетнам и навсякъде другаде от десетките си агресии, като са толкоз развити? Както знаеш от историята, въпреки критичните ти бележки за лошото състояние на човешкия ресурс в съветската/руската армия, досега точно тя е побеждавала високотехнологичните армии на вражеските държави. По-добре разсъждавай как да не се стигне до военни действия.

През ВСВ Съветският човешки ресурс, без високотехнологичната (за онези години) и не толкова високотехнологична помощ от САЩ, щеше отдавна да е в историята...

НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН съм с изнесените данни дори по някои данни руснаците губят и повече в жива сила - колко точно и 70г по-късно - не казват. НО - ТЕ ОКУПИРАТ ПОЛОВИНАТА ГЕРМАНИЯ ЗА 45 ГОДИНИ СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА! на война ВСЯКА ЦЕНА Е ПРИЕМЛИВА КОГАТО ПОБЕДИШ.

За цената не съм съгласен. имаше една руска песен мого задушевна, където с еказваше:"а на нас ни е нужна само победата, без значение от цената". Но дали е така? Побеждаваш и 45 г. след това си я докретал до "Москвича" Ама и той краден от гадните нацисти. А победените Германия и Япония са на светлинни години пред теб. не само в автомобилостроенето - за германските и японските автомобили няма смисъл да се говори - те така или иначе са най-добрите и това всички го знаят (и ги купуват). В историята няма "ако". тя етакава, каквато е. Но все пак нека да видим какво би станало ако Германия и Япония бяха спечелили войната ( а това ебило напълно възможно през 1941). Първо, нямаше да има 60 млн жертви. Второ, нямаше да има огромни разрушения. Трето, щеше да има обединена Европа още през 1942. чертвърто, пето и т.н. С огромните ресурси на СССР, Германия щеше да развие и без това добре развитите си технологии на страховито ниво. Вероятно щеше да изпрати човек в Космоса още през 1946 г. Нямаше да иам студена война - в Америките щеше да с еразпорежда САЩ, в Азия - Япония, а в Европа и Африка - Германия. Без директен контакт. Да не говорим за ползите за България.... Но.... това е положението..

На Путин и Тръмп в главите им само войни и оръжия,нищо смислено!!!! Те ще докарат и края на света,ако продължат с малоумната си и болна политика!!!

Не си спомням Трамп-наш да е свикал запасняци веднага след изборите! Вероятно, щото Америка има мощна постоянна армия, а Русия разчита на алкохолизирани запасняци, трактористи, комбайнери и таксиметрови шофьори! Не армиа, а майтап!

амииии жа даимечестито новия стар диктаторрр :))))))))))))

Заграбването на Крим и руската агресия в Донбас отключи Втората Студена Война Русия + КНДР, Венецуела и Зимбабве срещу НАТО + Украйна Русия върви уверено по пътя на Великия Съветски Съюз

Спомни си кога Русия си ВЪРНА Крим (след като украинецът Хрушчов еднолично и противозаконно подарява този полуостров от РСФСР на ...Украйна през 1954 г.)? Когато в съседна Украйна с помощта на САЩ и др. беше свалено правителството и се заяви, че ще я присъединят към НАТО. След като международните договорености, подписани и от въпросните САЩ и др., са в съседство на Русия да няма страна-член на НАТО. Е, кой започна ПРЪВ да нарушава правилата?

Този пак някой го страхува! А всъщност си поддържа агресивната политика ама те москалите нямат толкова акъл, че да се сетят! Аре всички путинофили с еднопосочен билет към Масква и към окопите!

огромен контингент запасняци е абсолютно безсмислен при една евентуална война. В нея живата сила въобще няма да е решаваща. По-скоро ще ги обучават какво да правят, ако евентуално се започне...Нещо като запазване на генофонда.

това е тормоз над хората, които не са съгласни с политиката, която се провежда в момента там. както едно време у нас, за едни имаше казарма, за други - не

Ти ще тръгнеш ли да защитаваш Родината, ако започне война? Или ще се свреш под бюрото с компютъра и подличко ще чакаш някой друг да спасява тебе и семейството ти?

Уж имаха много съвременно оръжие, а те на човешкия фактор разчитали :)))))

която показа на всички, които не са разбрали, че едни неадекватници си избраха един неадекватник.

Путин е диктатор и ще се свърши зле. Като всички диктатори преди него.

А тиквата - слънце какво е? И как ще свърши?

Лошо... Русия се готви за война...

НЕ, по-лошо - САЩ се готви за война! По-точно - вече отдавна неспирно ВОЮВА, избива милиони невинни, заради пустия петрол - кръвта на Звяра-Антихрист! А Русия - както винаги - готви се за ОТБРАНА, да защити народа си - Святи Славяни, създатели на Изкуството и Науката. Споровете са абсурд - просто ти трябва един поглед - войските на Русия са... в РУСИЯ. ДА, дори след като откъснаха огромни територии от земята й. А войските на САЩ - те са във всяка страна по ЦЕЛИЯ СВЯТ. Какво да обсъждаме повече тук?!

Ако русия се беше готвила за отбрана през ВСВ германците нямаше да стигнат до Москва. При положение, че съотношението на техника и личен състав между германските и руските сили е 1 към 5. Прочети Ледоразбивачът на Виктор Суворов да ти се отворят очите.

Твоят коментар остаря като млякото. Путин нападна Украйна и си показа истинските намерения. Светът (с малки изключения) се обедини срещу тази агресия. А Путин като Грут посочва копчето за детонация и вика "Аз съм Грут".

СЛАВА НА РУСИЯ ! ДА ЖИВЕЕ ПУТИН !

Пий си хапчетата!

да живее, да живее, колко да живее? да не е кашчей безсмъртни?

to late,либе,for flowers.

радостни, засмени и щастливи в казармите. И не е важно колко ще струва цялото това щастие на държавата, важното е да си страшен. Като се погледне, от нисък и плешив, ставаш като Р.Редфорд, висок и рус.

ПИЧ ,ЧОВЕКЪТ СИ ИМА ПРИНЦИПНА ПОЛИТИКА И СИ Я СЛЕДВА! А НИЕ КВО ПРАВИМ , А?!

избирателите му дали си имат мозък.

може би ще отиват в казармите разплакани, а не щастливи и засмени.

2 Месеца?!?!? В мирно време?!?! А кой ще работи през тези 2 месеца,кой ще носи пари в къщи за и без това трудното оцеляване? Едно време на запаса му казвахме "малкия затвор". Ако се знаеше за този указ със сигурност нямаше да са такива резултатите от изборите... Накратко - пак ги прекара, но да им е хак - те си го искат.

Никакъв затвор не съм му викал едно време. Една седмица запас, далече от жената и децата - санаториум, всяка вечер разпивка, през деня на лов. Блажени дни.

Явно не си бил в запас в танковата бригада в Харманли. По време на КЩЗ запасняците бягаха като Г. Парцалев с макарта на гърба а пияните лежаха в ареста .

Да бе, голям санаториум на полигона край Сливница през зимата. Докато си стигнеш до палатката и манджата в канчето ти хваща лед. Питай ги за санаториума и тези, дето строиха Бузлуджа

на путин и хапчета вече не могат му помогна щото е в много напреднала фаза

пушечно месо има достатъчно и без запас

какво да ги привиква и там и в чужбина тея си спат с ушанките -винаги готови

очаквам снимката на 128 годишната баба дрто му гласува- да му козирува

Начел с генералисимус Путин ще воюваме до окончателната победа на Световната комунистическа революция в целия свят!

а попълнения за ванглер предвиждат ли се??

"Бабы наражают". Вземайки пример от Жуков,следващият путинов указ ще задължи всяка рускиня да ражда минимум по три момчета.За неизпълнение - заточение в Сибир!

са дращили тука - лекувайте си нервичките бе мухльовци, повечето не помирисали казарма.

Тези, шизофренично защитаващи Русия, не могат ли да проумеят поне едно - приказките им, блюдолизниченето им, плюенето на ЕС и НАТО няма никакъв, ама никакъв политически смисъл! Да се кефят колкото си искат, да цвилят от удоволствие на всяко създадено от Русия средство за убиване и унищожение, да лъскат от сутрин до вечер имиджа на Русия, това няма никакво, ама никакво значение...България е член на ЕС, член на НАТО! Набийте си го в чотурите! Който не му харасва тази страна: чамодан, вокзал, колхозия! И така от вас хаир тука няма...

избори пак ще ви сритаме за...те.

Бря бря бря бря, и тъй ще остане член на гейския съюз и на натуту вовеки веков викаш а? Те и комунистите мислеха, че колелото на историята се върти докато те вземат властта, ама то продължи да се върти и претърпяха фиаско набийте си го в чутурите кухи това, няма нищо вечно под слънцето.

са и идиотите като тебе. Които десетилетия водеха като добитък към сияйните върхове на комунизма. Ти и сега си се запътил натам, но явно си сбъркал направлрението...А то е към психиатрията!

И като член на Нато и ЕС, България е последната дупка на кавала. Удобна територия-плацдарм за бъдещи военни действия. Щото при една атака, не стига че от наша територия ще излитат амеркански самолети, но ще сме длъжни да понесем и ответния удар. Щото робовладелците ни ще са далееч през океана.

щото когато бяхме във Варшавския договор, бяхме първата дупка. Като пръднеха в Кремъл, нашите задължително трябваше да се насе..ат. Толкова бяхме независими. Бръснеше ни някой за слива!!Колко са ни уважавали се видя от последните изцепки на Русия.

В кочината не се е променило през последните сто години Спете спокойно, деца ;)

Няма какво да се чудим, това е подготовка за война, не дай Боже трета световна, както предсказват няколко световно известни пророци Баба Ванга, Слава Севрюкова Павел Глоба, Нострадамус и т.н.

С дронове Справка Вагнеровци Всяко чудо за три дни...

Човек, който изчезва за седмица-две от света да си прави процедури по подмладяване и разкрасяване и лидер, който си слага ботокс и ходи на специални токчета за да изглежда по висок как натиска червения бутон и дава старт на междуконтинентални балистични ракети?! Според мен не е за вярване.

са написани по-надолу. Свикването на запас е мярка за засилване на руската търговия и икономика. Ясно е, че ще има повишено търсене на чорапи, гащи, фанелки, тоалетна хартия, боя за обувки, четки за зъби, термоси и разбира се не на последно място - на ВСЯКАКВИ видове алкохол като се почне от Боярщик и се стигне до маркова водка естествено. Жените ще си починат от мъжете (особено тези, които не знаят да плетат). Може след 9 месеца да родят и някой нов, непредвиден воин за руската армия. Мъжете ще си починат от вечните досадни женски натяквания. Ще имат време да пийнат по мъжки. И всички ще са доволни и благодарни на великия Вова Путин.

...ха така !!! имаш армiя ..имаш дарjaва ..имаш закони и т. н. ...а нека унас меките китки да задават тапя вапрос " Mи на нас за кво ни е армiя " ?...армiята защитава дарjaвата !...а ние вече нямаме какво да защитаваме...а и то няма с какво !

жалко петербургско тролче, за нищо не ставаш с този жалък правопис.

Много ми е кеф като си помисля, че тезиушанки дето са си го избирали онзи ден сега ще опъват каиша

Съвсем логично, от тяхна гледна точка. Запада си произведе повод, за нападение, обичайното (химическо нападение). За "цивилизования свят" няма значение, дали имаш химия, използвал си я и толкова. Истинският агресор е запада.

ти си велик! Дерзай в същия дух и им разкатай фамилията на западните боклуци, защото те излезнаха гнусни и подли мръсници!

Само се чудя защо чак сега подписа този указ?

Ох няма да правим гонка във въоръжението, ту нови ракети и торпеда, ту запас . Обичат мира и за това се готвят да нова 1945...

Казват, голяма част от указите му не се изпълнявали. Да видим този от кои ще е.

Антихристът Путлер иска война и реки от кръв! Ама май ще ги уморят крепостниците му с тотален бойкот а не с война и ще им дойде акъла в кратуните като свърши и бояршника.

Той В.Владимирович е военен и знае старото правило, много актуално днес : "Ако искаш МИР, готви се за война!"

С гола задница не може да направи нищо... все едно конница срещу космическите войски на Америка

Koи? На Хан соло или на Капитан Америка?

задница не е българска дума - казва се задник, дирнико (