КС образува дело за Истанбулската конвенция

Конституционният съд единодушно допусна за разглеждане по същество дело, което трябва да реши съответства ли Истанбулската конвенция на основния закон у нас.

Обратно в новината

Коментари - КС образува дело за Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искат да прокарат ИК под ново име - Стратегия за детето 2019-2030 ! Всички на протестите !

И ако КС реши, че дяволското творение не противоречи на Конституцията какво ще стане? Това не променя отношението ни към ковенцията. Всички , които гласуват за нея са осъдени и поколенията им са обречени на вечно проклятие. Ако имат поколение. Гнусни гейберасти.

ГЕРБ ще го отнесат заради тази конвенция. Народа не я иска, но те си продължават насилствено да налагат своето.

БЕЗ ДА РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ПРАВО ,ЗНАМ КАКВО ЩЕ РЕШАТ.

АЗ СЪЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ ПРАВО, НО ВИЖДАМ ПОВТОРЕНИЕ НА СИТУАЦИЯТА ПРЕЗ ТОВА ИДВАЩО ЛЯТО В НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА, КАКТО БЕШЕ ВЕЧЕ ПРЕЗ ГОРЕЩОТО ЛЯТО НА 2012-та ГОДИНА.

Нека умират арабските педдерази, заедно с педдеразите около Боклука Б. Борисов.

Днес имаше и внесена декларация против повторния опит за ратифициране на Конвенцията ама вие не го отразихте Дир бг.В тази държава събитията едностранно ли се случват ?

Цензурата спи ли, че допуска истината да мине на екраните? Тайната на лявата и дясната "ръка", значи вече не може да бъде скрита?

Ох горките съдии! Каква пот по лицата им, какво напрежение у тези измъчени и отрудени хора! До лятото им намериха работа, горките! Каква трудна работа ги чака. Съжалявам ги бедничките нещастници!

Изобщо няма да си мръднат пръста,предварително им е написано какво да препишатИ това са паразити като от тези ,,дето ще искат мнение,,извратеняци .Защо са си проливали кръвта предците ни,някакви ненаситни да променят картата,да затрият родината

Хайде сега да видим коя партия ще декларира, че ако вземе властта ще денонсира конвенцията.

А СТАНОВИЩЕТО НА НАРОДА НЕ ВИ ЛИ ИНТЕРЕСУВА. ТОГАВА Е ЯСНА РАБОТАТА, СТАНОВИЩЕ НА ПАРАЗИТИТЕ. А ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ СТАНОВИЩЕТО НА БПЦ И ДРУГИТЕ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ.ПРОКЛЕТИ ПРОДАЖНИ. ЦИ.ПОНЕ ЕДИН ПЪТ ЗАСТАНЕТЕ НА СТРАНАТА НА РАЗУМА И НАРОДА.

Всичко в последно време е в стил "надежда всяка оставете" - България се закрива, защо да не изкярим още нещо напоследък? След нас - ако ще и потоп!

Щом ние твърдим, че не искаме нещо, а ни го налагат насила, можем ли да продължаваме да се заблуждаваме, че имаме някакви права, защото хора, които дори не сме избрали пряко тълкували така правата ни?

Древен народ който е създавал държави където мине,народ,който е приел Крумовите закони,народ с традиции,култура,с привързаност към семейство,род и Родина...най-древният в Европа,оцелял 700г. под робства...на такъв народ не можеш да привнесеш нещо чуждо...ясно ли ви е евромултикулти!

ще реши,че ИК НЕ противоречи на конституцията...То ДРУГ ВАРИАНТ НЯМА! Докладчикът по делото е от ГЕРБ...И ако решението на КС даде зелена светлина на НС за ратификацията, товао ДАЛЕЧ НЕ ОЗНАЧАВА, че ние ще кандисаме... НЕ НА ИК, НЕ НА ДЖЕНДЪР ИДЕОЛОГИЯТА!

Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, която набира сила в западните страни, се проведе със сериозен успех. 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода. Тази конференция излезе с декларация на 28.02.2018г. Има я в нета-вижте я...ТВЪРДО ПРОТИВ ПРОПАГАНДИРАНИТЕ С ИК ИДЕИ!

Първият грях, който човек направи, беше още в Райската градина. Няма значение колко "умни глави" и "авторитетни организации" ще се изкажат, понеже Премъдростта на Твореца е над всяка твар. В крайна сметка, каквито и да ги мъдрим, тоя свят има край. Въпросът е какво ще правим във вечността.

Адам е повалил Ева на леда, когато е направил "греха". Затова има болки в колената и лактите на мъжете и в гърбовете на жените, за да им напомня защо Господ ги е изгонил от Рая.

всячески се опитва да измами народа си,а не се вслушва в него и да му служи вярно...ПИШИ ГО БЕГАЛО!

За пропагандата на ИК в Европа са предвидени от пропагандаторите 5 милиарда и 800 милиона евра! Просто им е жизнено необходимо ИК да влезе в действие и да се завъртят тези парички по организации, структури, проповедници, изпълнители.... ...и да се насочат към съответните джобове...! Това обяснява тяхната истерия, безхаберието им и неглижирането на истинския дневен ред на обществото!

кой е дал правото на неграмотната,която е сложила подписа за джендърспогодбата на СЕ от името на бг народ ?защото е повече от сигурно ,че е прочела само заглавието !а тя трябва да го разбира перфектно ,но и да вижда всички последствия от този договор с дявола !

Не са неграмотни, а са хитри, но не се сещат, че рогатите ги водят за носа, за да им вземат душата.

КС да ни и помисля да извърти някакъв номер за ратифицирането на ИК!(не да разглеждат ПРЕВОДА защото ПРЕВОДА на български не съответства на текста в ОРИГИНАЛА+обяснителните ПРОТОКОЛИ към него)! Ако все пак са решили и този път да потъпкат МОРАЛА на Народа и да озаконат РАЗВРАЩЕНИЕТО и ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО върху нашите ДЕЦА, това ще е НАЧАЛОТО на КРАЯ на ТЕРОРА и УНИЖЕНИЕТО, което търпим вече почти 30 години!!!!!!!!!!!!!!! КЪЛНА СЕ в най-святото което имам-ГОСПОДА и ДЕЦАТА СИ, че ще бъда един от първите, които ще поведат ВЪЛНАТА на Народната ЯРОСТ за измитане на продажните политици! Тази вълна ще ИЗЧИСТИ България и ще ИЗЧИСТИ и Европа, веднъж и завинаги да се разбере КОЙ ще УПРАВЛЯВА този Свят, а не "кой" го манипулира и мами, както досега!

Огнян Герджиков каза, че и законът за КТБ погазва Конституцията. Защо не разгледат него?

конвенция -от латински -договор,споразумение ,СПОГОДБА за унищожение на действащата конституция от съвета на Европа,управлявана от талмудците .

Интересно как ще се произнесе КС, след като до всички инстанции се допуска само едната страна, която води "дискусия" сама със себе си и си ръкопляска сама на себе си? Вече и Денят започва с г-е-й култура - кое е националното ? Докарали ирландски п-ст-проповедник и му се радват как ни чете конско , без ограничение за телевизионно време?

"Те настояха КС да се произнесе за съответствието на сключената от България Конвенция..." От България ли?! Откога България замества Катерина Захариева?! А Джема Грозданова за какъв джендър баланс плямпаше преди 3-4 дни?! И защо настояваше ИК да се ратифицира?! По-лицемерни животни от гербоухите не сме имали.

Цвинокио не спира да агитира за приемането и като ръси небивалици по телевизиите.

Баси, народът не е съгласен президентът не е съгласен Православната църква не е съгласна Кой още не трябва да е съгласен, че да спрете да ни занимавате с тая простотия??? кой мъти водата в тая държава???

Как кой мъти водата? Продажните политици!

Използвайте единствено число, моля! Евро Мъжа мъти водата в България. Патериците МУ се раздуха, а стадото МУ се дави...

КС трябва да работи с ОФИЦИАЛНИЯ превод на ИК, а не- с "превода на документа, с който министрите разполагат." ИК е комплект с ОБЯСНИТЕЛНИЯ ДОКЛАД!!! Как КС може да даде най-обективната правна експертиза на документ, който е юридическа ГРОТЕСКА! Няма смисъл от работата на КС по Конвенцията. Гражданското общество е против идеята да се посяга на статуквото и да се налагат нови норми. В дневния ред на обществото не фигурират въпроси, касаещи специфчни проблеми на малки групи хора. НЕ на ИК!

Владимир Шейтанов:Владимир Шейтанов: Играта на международно право около Истанбулската конвенция и Играта на международно право около Истанбулската конвенция

Т.н. конституционен съд решава каквото му кажат! Иначе няма да са там!

Хората не вярват нито на КС нито на политиците,защото досега нищо добро не правите за ,,доброто на бедните,,Как ви извратиха толкова парите,ама ако посегнете на бедните ни дечица ,нали знаете ,,до девето ,,ще изкупват вашата алчнотия.Нееее на ИК. Жестоко ще ви накажем всички убийци на българите.КОЙТО Е ПОСЕГНАЛ НА НАРОДА НИКОЙ НЕ Е ЦВЕТУЩО БЕДЕЩЕ,ИМАЙТЕ СТРАХ ОТ БОГА ИЗЧАДИЯ

Ако имат късметя да ратифицират тази гнусотия със сигурност ще изкарат народа на улиците за да им строши продажните тикви! Кръв ще се лее, но няма да допуснем да развращават децата ни и да разбият семействата ни! Тия пак са тръгнали по ръба на пропастта и напъват да погребат народа си за да се подмажат на долните извратеняци! Българинът е търпелив и с робска психика, но когато засегнеш децата и семейстовото му чашата прелива! Продажните сополи се пробват, но ще изпитат яростта на хората, които ще ги пометат!

Тази конвенция ще бъде приета на 5 април късно следобед, когато всички са хукнали по света и у нас! А после, битият - бит, еб... онова другото! Баце най-много обича така!

Да рагледат и пояснителния доклад към конженцията, там има не 1,2 или 3 поло а нещо много повече и много извратено.

е нека сега някой идиот да гласува за тази сатанистка партия герб, та дори и на хранилка да е при тях пълен бойкот и народа на улицата, това е безобразие с дългосрочни негативни последици за българското семейство и народ за сметка на шепа збъканяци с психични отклонения

КС е политически орган избиран на квотен принцип от НС, където доминират упавляващите. КС решава делата така както му заповяда агент Буда. На всички се изясни, истинските цели на Истанбулската конвенция са: 1. Поквара и полово извращаване на децата в ранна възраст; 2. Унищожаване на семейството, като основа на обществото; 3. Пропаганда на полови извращения педерастия, лезбийство, содомия, некрофилия и садизъм; 4. Безконтролно приемане, настаняване и държавна издръжка на извратени бежанци; 5. Привилегии за извратеняците спрямо нормалните хора и разбиване на обществото. Тази Конвенция НЯМА НИЩО ОБЩО със защита от домашно насилие!

Защо ще се допитват с тези ,,дето са на хранилката,,А защо тия паразити с огромни заплати не прочетат тези текстове които вие посочвате и притесняват нормалните хора.ЗАЩО КС НЕ ВЗЕМЕ НЕЗАБАВНИ МЕРКИ ОТНОСНО ,,БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ,,ОТ КОЯТО ВСЕКИ СЕ СТРАХУВА. ГЕРБ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ПРАВЯТ ,,И ВЪЛКЪТ ДА Е СИТ И АГНЕТО ЦЯЛО,,АМА ТОЗИ ПЪТ НОМЕРА ВИ НЯМА ДА МИНЕ.ЦЪРКВА И НАРОД КАЗАХА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АКО Я ПРОБУТАТЕ ТИХОМЪЛКОМ,ГНЕВА КОЙТО СЕ НАСЪБРА ОТ АЛЧНОТИЯТА ВИ ЩЕ ВИ НАКАЖЕМ ПОЕТАПНО,ЕВРО,МЕСНИ А И ПОСЛЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ. И БЕЗ ТОВА НЕ СЛУШАТЕ ,,ГЛАСА НА НАРОДА,,ВСЕ НИ Е ЕДНО ,,КОЙ ЩЕ КРАДЕ,,

Да приемем, че КС реши, че ИК не противоречи на Конституцията. Това значи ли, че задължително трябва да се приеме?

мръсни долни бислуци, никога повече герб, зорлем искат да ни изпедерастят децата, кръв ще се лее то се е видело

Да се надяваме, че тези в тогите да вземат задълбочено предвид и - Първата международна конференция за джендър, пол и образование срещу джендър доктрината, която набира сила в западните страни, се проведе със сериозен успех. 53 организации от 17 страни подкрепят мадридската декларация за разбирателство, уважение и свобода. още по-важно, 53 организации от 17 държави подкрепиха Мадридската Декларация за Разбирателство, Уважение и Свобода, която защитава права, застрашени от джендър лъжата. Агустин Лахе, експерт по политически науки, призова слушателите да говорят срещу офанзивата на ЛГБТИ, като каза: Ние трябва да изведем масите на улицата срещу джендър идеологията. Лахе смята, че лявото е възприело проблема за пола и джендър идеологията като политическа стратегия, за да запази своите убеждения в публичното пространство.

Това дали ДАДЕН ТЕКСТ в ИК съответства или не на Конституцията, все още не я прави законна и приемлива. Населението на страната не я приема, а Конституцията е само неговият основен закон. До сега сме имали три конституции, но само един народ!

Обществена тайна е че съдебната система ( в т.ч. и КС) е финансово зависима, сега ще разберем дали са и сексуално зависими.

Народът не иска,но предвакационно България трябва да подпише.ЗАЩО БЕ ИЗРОДИ ГАДНИ,ЗАЩО НЕ СПОМЕНАВАТЕ ОНЗИ ТЕКСТ С,,малките букви,,за джендър идеологията,,И пак настоявате народа да се убеди.НАРОДЪТ Е УБЕДЕН,ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ,ПОРАДИ ТОВА ,ЧЕ НЕ ИСКАТ ПОНЕ ЕДИН ПЪТ ДА ЧУЯТ ГЛАСА НА НАРОДА.

Защо мнението на Българската православна църква и останалите религии не се взема, а се взема мнението на НПО които явно мнозинството хора не го искат.

КС ще харчи заплатите, които им плащаме, за да решават предварително известно дело. И за това щели да ползват превода на текста на конвенцията. Първо: валиден от законодателна гледна точка е оригиналният текст на английски и френски език, в който джендър си е джендър. Второ важни са и обясненията към документа, в които ясно са определени задълженията на страните, което предизвиква неодобрението на обществеността. А КС това няма да го разглеждат. Е как тогава решението им ще бъде обосновано?!?

"...становищата на държавни институции, представители на съдебната власт, университетски преподаватели и неправителствени организации..." Т.е. на всички структури, които я подкрепиха. Страхотно становище, няма що. Решавайте си, но накрая ще е или ИК, или вие.

Само да не е 6 на 5 в полза на ИК.

На Баце му е много трудно да поема отговорност, да предприема непопулярни мерки, да действа когато е нужно в една или друга посока. На Баце най му е лесно да хвърля празни приказки и обещания наляво-надясно, да се дърви, да се прави на мъж и да лъже как едва ли не бъдещето на Европа зависи от него!

Да си дойдем на думата !

И какво решава КС? Дали противоречи на конституцията ли и ако не противоречи какво?