Медицинска застраховка-задължителна за пътуване извън ЕС

Български туристи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет, съобщиха медиите.

Обратно в новината

Коментари - Медицинска застраховка-задължителна за пътуване извън ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Премията, която застрахованият плаща на застрахователя за един ден е: 1,20 евра за ниво 20000евро и 1,45евра за ниво 30000евра.

Съветвам всички, които пътуват в страни извън ЕС да сключват такава застраховка минимум на нива от 20 до 30000евро. В противен случай, когато приемате нивата предложени ви от туроператорите от 5 до 10000евра се доплаща!!! Тъй като застраховането е доброволно съгласно КЗ всеки един българин пътуващ в чужбина има право сам да определи на какво ниво да бъде застрахован.

Може ли да кажете,къде се сключва тази застраховка ,ако пътуваме без туроператор?

Българите се застраховаме само ако е задължително. Когато нещо стане искаме пари от държавата - случая с отнесените покриви в Кулата/Враца/ преди 4 дни.- никой не си застрахова имота, като премията в този район ще е около 30-40 лв. годишно , а сега реват и искат държавата да ги обезщети. Айде стига вече.

Само още законодателни инициативи, а пълнене гушата на застрахователи, липсваха!!! А иначе, който има малко ум в главата, ще си направи застраховка. Особено в разни екзотични дестинации, където хем не можеш да осъдиш никого, хем лечението струва по-скъпо и от Швейцария. Само че дали застрахователя трябва да е български?

Моя близка се контузи по време на екскурзия в чужбина. Застрахователите се бяха отнесли много добре към нея. Бяха ѝ предложили различни варианти, от които да си избере, поеха всички разноски в избраният от нея вариант. Важно да имаш добра застраховка. Тя неприятността се е случила, но поне да не ти струва и пари.

Вече от години имаме европейска здравна карта, която е валидна за държавите в ЕС. Освен това всяка туроператорска фирма има задължителна застраховка и в договора, който сключва желаещият да пътува с екскурзия е написана цената, на която е застрахован. Трябва внимателно да проучваме фирмата, с която пътуваме, да се доверяваме само на фирми със съответната регистрация и няма да имаме проблеми, даже ако ни се случи нещо неприятно в чуждата страна.

Европейската здравна карта покрива до лимитите на здравната каса. Следва доплащане. А при застраховката се покрива всичко. Така, че като тръгвате за чужбина си правете застраховка и проверявайте какво застрахователно събитие Ви покрива.

Далеч не всичко се покрива. Зависи къде се случва събитието - в САЩ се случи с колега, като излетя над тавана от 3к$ плати от джоба...