Кънев: Какво ще каже сега Борисов за блъфа ”Турски поток”?

Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев не пропусна да атакува премиера Бойко Борисов след новината, че "Газпром" се отказва от строежа на "Турски поток".

Обратно в новината

Коментари - Кънев: Какво ще каже сега Борисов за блъфа ”Турски поток”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те блюфовете станаха толкова много

Радан Кънев да не се прави на опозиционер, че ще критикува "да се свети името му". Дали не ревнува, че го смениха с Марешки?

Раданчо чел не дочел, пак критикува и пак нищо не предлага!

съобщението се отнася за газопроводи на руска територия то начална помпена станция на южен поток! турски поток се строи с вече доставените за 2 тръби материали!! първа тръба е готова -750 км.,втората -270 км!! през българия газта ще минава в обратна посока по сегашния тръбопровод , затова бяха направени компресорите обратими!!!

Всъщност аз друго прочетох - не се проваля Турски поток, спират изграждането на 3 и 4 тръба. 1 и 2 се правят и ще си ги направят. Ма раданчо пак не е разбрал! Лошото е всъщност, че по този начин пак сме прее----ни щото прословутия хъб няма да има газ. А можеше и да стане нещо от него.

Германия затваря ядрените си централи до 2022 г.Субсидирането на въгледобива в Германия към 2018 г. e практически прекратено.Без Северен поток 1 и 2 какво точно ще компенсира и замени наличните енергийни ресурси? Без планираното нарастване на енергийните нужди от развитие на икономиката. Може би извънземни технологии? Може, в далечно бъдеще, в настоящето- руски газ. Идеологически американски шисти или икономически руски газ. От соросоидни идеологизации, радани, майдани, гинки и калинки, неолиберастия и джендъризация сме на тоя хал в енергетиката. Електроенергията и сега е луксозна стока с тенденция след гинкизацията само да я миришем.

Германия ще се снабдява с ел енергия от фотоволтаиците, защото там има денонощно слънце.

Германия работи усилено за ел.енергия от водород от много години!Освен това вече са пуснати и пробни автомобили с гориво от същия този водород ,има и колонки!Изобщо Германия се бори за енергийна независимост,която ще обиколи света!Като допълнително се ползват и фотоволтаници,веи,и други зеленооки!Няма лошо,трябва да алтернативи,но засега си карат на газ,което ще е до време!

Рада дълбката од дека разбра, че е спрян?:)

Времето ви действа отрицателно! Отказа е за Южен поток- до Варна, а не за турски поток- той се строи.

Ама добре стана,и без това тръбопровода до Варна излизаше на пясъка в най чистия еко плаж.Отделно беше в близост до свлачищен терен и не на последно място в непосредствена близост до гъсто населена жилищна вилна зона.Имаше стотици жалби от живеещи,освен близостта и от шум и вибрации от станцията!Не знам кой го измисли това място за тръбата ,по неудачно не би било!Всъщност да,по времето на подай гъз Кирил Йорданов!

Аз пак да попитам, тоя от БСП ли беше?

Да, ама е още неосъзнат ГЕЙ!

ти си осъзнат гей ПОЗДРАВИ!!!

В България не разбрахме , че не каруцата се слага пред коня , а обратното !

Четох, че Турция още не е дала разрешение за строеж на наземната част. Това ще рече, че газта ще ходи до Турция, а оттам няма да ни я продава Газпром, а Турция, познайте на какви цени. Честито на всички, които се заяждаха с Русия. Сега от север ще натиска Германия, а от юг - Турция. На последната не й трябва да влиза в Европа, тя Европа ще й допълзи сама на колене.

Премиера не помни вчера какво е казал , а ти говориш за мнооОого далечно време .

Ще му отива на Боци газовия хъб отзад. На кого ли не го пробута,но не му се получи. Ум царува,ум робува,ум патки пасе.Жалкото е,че покрай сухото гори и суровото. Борисов най- добре прави,да се потапя в конфликтни ситуации,да работи срещу България и.....да СПЕДТЯВА парици за черни дни . На първо място...да се хвали. Аааа,пропуднах и.... ДА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ. МНООООГО НЕЩА МОЖЕ....

Кънев, дето претендира пред всички за морал, е най-добре да си трае. Поредният излъгал десните избирателии и направил завера с Борисов, за да се докопа до кацата с управленски мед. А сега грачи наравно с БСП и други, недопуснати да заблажат.

Не си в час! Тръбата през Грузия излиза на Черно море.Не се прави на отворен,като не знаеш!

Не му трябва турски поток,защото сега Бг внася втечнен газ от азерите с кораби,които са собственост на....някой може ли да познае.

а ти каква идиотия написа, ако знаеш... и къде се разтоварва този танкерен газ, като няма терминал в БГ? и по кой път минават танкерите от азербайджан до БГ като находищата са им в каспийско море?

А, тя защо ги купи бе украинецо?За газовозите става дума.

Забелязвате ли какво се получава: 1. Руснаците ни продават газ и нефт на дебели и предебели цени; 2. С огромните печалби живеят като царе (върхушката) и произвеждат оръжия; 3. След това, със същите тези оръжия ни плашат и принуждават да продължаваме да купуваме газ и нефт от тях ... няма оттърване ...

В кръговрата на глупостта си и излизане няма.

От къде извади толкова много акълЪ? Нали Русия не била никакъв фактор ?

Бе тролски, ти направо изби рибата с тази руска граната. Цените може да се сравнят, имаш море от източници, няма да ти отварям очите. Никой не ни принуждава да купуваме от Русия, питай комисарите от ЕС. А колкото до пушкалата, ние къде се слагаме - на гол тумбак чифте пищови, дървиме се и чакаме старо желязо срещу лоялно "партньорство".

БРАВО РАДАНЕ ---- БРАВО КЪНЕВ -----

Повечето хора, които не разбират от нищо, се чувстват длъжни да дават акъл за всичко! Това важи в двойна степен за всички нарекли се: - Политици - Политолози - Социолози - Философи - Журналисти

Посерко, и ти си от тях, само че в най-ниската категория

Корнелий

Май някой ''велик'' журналист се засегна! От истината обикновено най-много боли!

Този политически труп съвсем изкука. Чуди се вече какво да измисли и да привлече внимание. Явно ако не напише нещо срещу Борисов никой няма да му обърне внимание.

Само ББ може да го развълнува Радан... Мрънка като разведена жена срещу бившия си мъж - което реално погледнато си е почти така с онази принципна НЕкоалиция хаха

Слабо ме вълнува какво ще каже Бойко. Той и без това лъже непрекъснато и ще се извърти като фурнаджийска лопата. Обаче, ако разгледаме идеята за диверсификация, определено може да се мисли за доставки на газ от Азербайджан и Иран по тръби през Грузия и след това с танкери през Черно море. Разбира се, ще са необходими и плаващ терминал за втечняване и за газификация, докато се построят такива на сушата. Вероятно за наши нужди ще са достатъчни два танкера, които да се наемат първоначално. За продажба в ЕС могат да се наемат допълнителни съдове ..... Ако ни позволят !!! Някой може ли да каже, дали ще може цената да падне под сегашната???

Цената ще е НАД сегашната. А тръбопроводният транспорт е най-евтин. И е построен. Но вие слушайте приказки от 1001 нощ...

ГАЗОВ ХЪБ В БЪЛГАРИЯ ? ЧАО, НЯКОГА...... МОЖЕБИ....

Кънев е специалист по всичко, само дето не може да убеди гласоподавателите. Колкото до наченката на коментар за "блъфьора Владимир Владимирович"..., Кънев, кой точно си ти???

Глей ся, Радане, Виждам, че си експерт в областта на доставките на газ. Та да те помоля, да обясниш на нас - не-експертите, защо САЩ преди месец започнаха да купунат и продължават да купуват втечнен газ от Русия? Да успокоиш разтревожените ни души, дали няма точно тоя втечнен газ да ни го продават през хъбовете в Европа? Щото, като им спряха кранчето на укрите преди седмици, наложи им се да купуват на хъбовете, ама там по признания на Нафтогаз, цената била над 1 200 долара за 1000 куб.м.

Е, ти пък... той министъра на енергетиката на сащ до оня ден не беше чувал за танкерите с руски газ в Бостън, че Радан ли.... Сега съвсем ще се ошашави като разбере за това

спират изграждане на втората тръба

Биби направи най-важното нещо - превърна псевдо-демократите и екс-комундетата в истински пролетарии. И сега вместо да седите в топли кабинети на лакирани бюра, се налага да работите. Ей това направи Биби и затова ще има 4-ти мандат, а ти и Корни ще се зъбите до оградата. ПП: ти си срам за иначе прекрасния град Пловдив!

Руснаците знаят, че турците не са надежден партньор за толкова сериозни проекти и просто се надяваха, ЕС да се отърси от америкнският хомот и да може да вземе на време вярното решение и да позволи изграждането на Южен поток. Явно Европа не е готова за това и сега всичко се отлага във времето. Германия се бори за своя северен поток, но навярно и това ще удари на камък. Все пак доста чужда войска има там.

Турски поток веднъж вече го спираха и тогава пак лицето Радан си би гъза в тавана от радост... Така че да не бърза и сега... Аз не разбирам като толкова мрази всичко руско, защо ползва парно и ток произведени от руски ресурси... Това е въпрос и към всички русофоби - 'га ядете кифтетата не ревете, а? Ми спрете си парното и тока и пишете на вашингтонския поп да ви прати милостиня - демократична и свободна...

и да ползваме россиянски ресурси, ние си ги плащаме скъпо и прескъпо. Плащаме честно и почтенно, както подобава на цивилизовани европейци! Нищо даром не ви искаме! Ако ви изнася - продавайте, ако не ви харесва - не продавайте. Лесно е, нали? но не бива да забравяте, че празни пазарни ниши няма. Винаги някой ги запълва.

Плащай, плащай... то в Кремъл отива... Да ти сметна ли честно и почтено колко пари годишно плащаш на любимата ти Русия, хахаха Странно стадо сте русофобите - хем плюете по Москва, хем си давате паричките.... как да не ви обичаме?!

Няма кой да запълни мозъчната ти кухина.

Ъхъм. Не разбираш ти душата на българския либерал-демократ, изповядваща максимата "Я че си запалим кащата да изгори на съседо плевнико!"

като те чета така... - я по-добре кажи колко плащат на двойните агенти-провокатори?

И ТОЗИ КАТО КУРНЕЛКА ХАРЕСВА БОЙКО. ЛОШОТО Е, ЧЕ ТОЙ НЕ СИ ПАДА ПО ДЖЕНДЪРИ, ИНАЧЕ ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ИМ ПРЪСНЕ ЦИЦИТЕ !!!

ЕЙ, ДЯДКА, ЩЕ СИ ПРЪСНЕШ ПАМПЕРСА, БРЕ

Сега Бойко ще го построи този газов хъб БАЛКАН, а след това ще си го забоде отзад, за да го захранва с газ ....

туй нещо вляво на снимката отново изплува на хоризонта, тъкмо си отдъхнахме от него и хоп - цъфна и лае....

Кънев не е прав. Специално за Борисов се подготвя трета тръба

той винету отдавна я е поел турската тръба.

Не са спрели Турски поток, а са го съкратили на 2. Просто по-малко газ ще преминава.

Няма да преминава , а ще е само за турците !

Ъъъ това пък откъде го измисли. Путин или Ердоган ти го каза. Ще минава и преминава, където решат. Не им давай наклон на...

След като Орешарски спря проекта Южен поток , защото не отговаря на Европейското законодателство заради недопускането и на други доставчици по трасето , Путя и Ердоган започнаха тази безмислица - Турски поток . Реално след Турция тръбата пак трябва да стигне до европейска държава - Гърция , и пак трябва да отговаря на същите изисквания . Ясно беше че ще стигне до сегашното положение , ама червения тролетарият ревеше като на умряло , че тръбата щяла да ни заобиколи . А всъщност целта е да не се допусне до Европа газ от Каспийско море , Катар и Кипър , защото напълно ще задоволят нуждите на Южна Европа , и Путин пак ще си храни мужиците с мариновани шишарки в лосион за баня !

сладкишче... 15 януари 2015 Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна в София късно снощи за срещи днес с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, външния министър Даниел Митов. След срещата си с премиера Борисов и Кери ще дадат съвместна пресконференция. По всяка вероятност една от темите ще "Южен поток", а друга - сигурността с оглед последните терористични актове. В делегацията на Кери е и заместничката му Виктория Нюланд. (...) Визити Вчера на посещение у нас беше външният министър на Великобритания Филип Хамънд, а след Кери у нас ще дойде генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. ІІІІІІ Въпросът е оти ручахме сладкишчетата? Отговора го знаят Плевнелиев и ко. И еврокомисията. Единственото, което е трябвало тогава да направи Ердо-разрешение тръбите за ЮП частично да минат през турски териториални води. Сега е късно либета за китка - с посредник, при това непредсказуем като Турция, са прецакани всички барабар с доставчика.

Газпром обяви, че започва преговори с украинците да договор до 2024 г. за пренос по досегашните трасета. Който както иска да си го тълкува!

Раданчо , ти сега вземи се концентрирай да разбереш според ИК кой точно джендър вид представляваш и остай другите работи на хора дето се занимават с тях ! Иначе точно евро председателството ни и евентуалната ниша за договорки май е в основата на тез демонтажи .

Изненадан съм от глупостите, които четем. В материала, към който има линк в статията, се казва, че се демонтират 506 км тръби, които са "част от Южния газов коридор, който бе проектиран за "Южен поток"." И ощею; "България имаше големи очаквания тази тръба да заработи, тъй като разчиташе с нея да напълни газовия хъб "Балкан", който смятахме да изграждаме, след провала на Южен поток." С други думи, Турски поток се строи (никъде в Интернет няма и думичка, че неговия стореж е намалил темповете си, пък камо ли да е спрял) и всичко се пренасочва натам. България и нейните интереси разбира се ще пострадат, но когато играеш по свирката на чужденци не можеш да очакваш друго. И всички ние го знаехме още отначалото, хайде да не се правим на ударени. Така че не разбирам на кого и защо се пени Кънев, на такива като него ли?

както и да ги извърта ваш путя патоците, така или иначе те трябва да стигнат до ЕС, нали? Дали през Турция, дали през Черно море до България, все тая. Ако не отговаря на изискванията на ЕС, няма как да влезе тази тръба на територията на ЕС, нали? Турски паток не се явява заместител на Южен паток по никой начин, именно поради тези причини - или трябва да се съобрази с Европейските закони или - нъцки!

Това се отнася за втората тръба. Тя няма да се прави.

това некаква двуцевка ли е?

едната е за топла вода, да си топим краката, другата е студена топлата немало да се прави ще се къпим със студена

Борисов може да е всякакъв, но поне общува с путя и ердоана... а Кънефф е писач във фейсбука...

Макейн ,когото ти повика ,спря южен поток?От Орешарски и Борисов никой не е очаквал да се опънат на новия ни брат ,те са само времени губернатори ,докато слушат ,а те даже си купиха слухови апарати ,за да не пропуснат и шепот от новите си началници

Русия и Турция тайно се договорят за "турски поток 2" а ЕС абер си няма.

Кочияшът на файтона ДСБ ръси мозък, ха, ха, ха!!!

kirchevo

Айде "Радьо-Ментето" пак ИЗПЪЛЗЯ.

От къде изпълзя пак този "най-пронципен" от всички най-принципни политици?! Когато ревеше, че няма да се коалираш с ББ не ревеше... сега се разревал... Честен като Саркози и Ко...

Да не би Борисов да го строи този паток? Я си гледай селфито.