Туроператорът на ранените в Египет с 1,4 млн. застраховка

Министерството на туризма съобщи, че е в контакт с туроператора, организирал пътуването на български туристи, които бяха ранени при катастрофа в Египет.

Обратно в новината

Коментари - Туроператорът на ранените в Египет с 1,4 млн. застраховка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се посочват застрахователната сума на неприложимата застраховка ? Да не би туроператорът Абакс да е събирал пари за застраховка при пътуване (с или без асистанс), но да не я е сключил със застраховател? Т.е. не е внесъл парите и не е предал списъците на пътуващите лица на застраховател? Ако си е задържал премията за себе си, ще трябва да си поеме всички разходи, включително и медицинските на лицата, а трябва да бъде съден и за застрахователна измама - неизпълние на задълженията си като застрахователен посредник/брокер. Все пак по-логично ми се струва журналистите да са объркали какво покриват различните застраховки и да пишат едни големи числа за повече сензациил

Това е задължителна застраховка, съгласно чл. 97 от Закона за туризма, покриваща отговорността за причинени вреди вследствие неразплащане, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност

АЛО, ДИРА! ВИЕ НАЦИОНАЛЕН САЙТ ЛИ СТЕ? Я МИ КАЖЕТЕ ТОГАВА, КОЛКО ДУШИ ОТ БЪЛГАРИЯ ГИ ИНТЕРЕСВА ТАЯ НОВИНА, ТА Я ДЪРЖИТЕ БЕЗ ПОЛЗА ТОЛКОВА ВРЕМЕ НА ПЪРВА СТРАНИЦА? БРОЯТ НА КОМЕНТАРИТЕ НЕ ВИ ЛИ ПОСКАЗВА ИНТЕРЕСА КЪМ НЕЯ?

123 човека, значи 30-60 семейства и роднините им. Косвено всички туристи по направлението, както и работещите българи, които са заети в обслужването на туристите. Когато в мина загине миньор, само той, ПОЧИНАЛИЯТ, ли има интерес от осведомяването за събитието?

преди 30-60 е изпусната думата "поне"

Какво търсят европейци, каквито уж сме, в мигърска държава като Египет? Пари да ми дават, не бих стъпил там.

Пътуват, обогатявят се, разглеждат останки на древна цивилизация. Ясно е, че не може да се мери с липсата на цивилизация, която те е възпитала, ама какво да се прави. Между другото спокойно ... и пари да им даваш, няма да те приемат.

Ей прост народ. Колко пъти им се казва не пътувайте сега в Египет, опасно е. Застрахователите и те измамници. Мила родна картинка.

Тази застраховка е за туроператора, но не и за пострадалите. ако беше фалирал щеше да влезе в действие тази застраховка, но в случая пострадалите трябва да имат застраховка "помощ при пътуване" или да търсят обезщетение от египетския превозвач.

Да бе мирно седяло,не бе чудо видяло. Бедничките от най-бедната страна в Европа и такъв лош късмет.

Добре, бай Ганьо. Всички теб ще слушаме.

Ако застраховката е в Групама, потърпевшите ще получат един голям х..й, точно какъвто получиха и потърпевшите на фалиралия туроператор София Тур по нова година.

я раздуй за групама

Те и генерали са същия т.шак.