СЕ: Неограничен брой президентски мандати e недемократичен

Съветът на Европа заяви, че премахването на ограничението за максимален брой президентски мандати е отстъпление от демокрацията.

Обратно в новината

Коментари - СЕ: Неограничен брой президентски мандати e недемократичен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво казва съветът на Гейропа за последователното управление на баща и син Буш и мъж и жена Семейство Килъри Клинтън...?????

Ако попитаме САЩ или ЕС те ще поискат винаги Горбачов или хора като Елцин да управляват Русия. Защо?

Демокрацията е скрита диктатура на олигархията, което никак не допринася за справедливостта в обществото. Още повече че мнозинството никога не е било критерий за правда и истина през човешката история. Божието царство което няма да има край сплотено от любов и истина е монархия на върха на която стои свят Монарх. Такова царство е непоклатимо през вечността и никой никога няма да оспори власта на Господа, защото там всички ще Го обичат искрено повече от себе си и ще вършат волята Му с радост, дръзновение, почит, благодарност и дълбоко разбиране за абсолютната и нужда за живота на хората, защото е посветена на живот през вечността в любов, правда, мир, радост, смисъл и хармония. В този загиващ свят нещата само ще се влошават понеже мнозинството изжира да върви по свои грешни пътища, а Господа ни дава единственото възможно решение за хармонията на живота през вечността. Ние сме създадени да бъдем зависими от Господа защото Светият укрепва светиите в правдата през вечността, от която вечният живот има абсолютна необходимост. Когато сме най-слаби, сме най-силни защото тогава викаме към светият Бог за помощ и решение на проблемите ни. Но трябва да го търсим винаги, защото това е правда, любов и истина.

А колко време е демократично да бъде президентския срок?

баба ми ходила четиридесет години на работа и никой не я е сменил докато не се пенсионирала.

демокрацията в ес е толкова корумпирана и фалшива ,че повече няма накъде !

се в га за д а се еб е.

Шило

Не е ли право на всяка държава да определя собствените си правила?

може, но трябва демократичните държави да те одемократяват по тяхному, да се изкажат лицемерно.

Гроздето е кисело. А кой ги пита либерастите и хомикосапиенсите?!

А колко пъти можеме да вдишваме и издишваме според тази Венецианска комисия, за да ги спазваме, нъл сме еврогейци

напълно съгласен съм, че неограничените мандати за президенти са недемократични, но неограничените мандати за министър председатели и народни представители са не по-малко недемократични. по този повод съвсем не става ясно защо всред професиите, които са в списъка на агентурите за безработни не са включени и професии като президент, министър председател(ка), народен представител(ка) (конгресмен, респективно конгресуомън). (никак не може да се каже, че не използвам полит.коректен речник.)

Някой да ми изброи...кой подред мандат в момента си поема Меркел? Германия се управлява от канцлера. Президента е за чучело, както в България. Русия и САЩ са президентски републики и там президента е управляващ.

Нали се сещате,кои са тез "демократи" и "нравоучители"? Съветът на Европа,авторите на Истанбулската Ковенция.

а за министър - председател може да е вечен,а? ващо маме соросоидско, меркел вечна,а , едни мутри вечни,а?

За канцлер нищо не е казано !!!

30 год. едни и същи хора в Брюксел - е те тва е върха на дИмокрацията.

Кое е демократично на този свят и кое не е, го дефинитат англосаксите, това ли да разбирам?! И това е демократично!?

OmPoBeH

Вече почвам да си мисля, че тази истерия е заради нафеждите, че все пак е могло да се повлиае на изборите. Да дойде нов президент на РФ и да отпаднат санкциите, за да могат да живнат западните кърлежи. Конфликта с Русия им тежи! Много! Без Русия ще им е трудно следващите шест години.

а па да почнат като в Америка, буш , буш младши , клинтан , на клинтан леля му ....

каква е вероятността два президента да са братя или мъ и жена ? мисля че никаква , ако се избират демократично , но в краварника всичко е възможно

За Меркел е демократично, за Путин не. Да не говорим за едно недоразумение с три мандата...Болни мозъци, никой вече не се интересува от лошо скалъпените ви сценарии, породени от патологична злоба. За вас държавите се само пазари, желателно без да се охраняват, за да пълните бездънните си гърла от целия свят ако може. Е така стават революциите.

Напротив, има ли значение кой мандат е след като народа го избира, това е демократично.

Според мен неограниченият брой мандати е вреден за всички отговорни длъжности - не само за президенти, а също за премиери, кметове и всякакви високи позиции на държавно, а и на международно равнище. Те видимо губят усета си за реалния живот и се самозабравят. Два мандата! В първия се нагаждат към задълженията си, във втория работят. Има ли трети мандат и по-нататък, започват да уреждат себе си, семейство и приятели, апетитът нараства и в един момент могат лесно да станат за смях.

OmPoBeH

Конкретно в случая не става дума за служебното назначение на Меркел, а за мандат даден от суверена - 55 мил. избиратели. Колко по-демократично да бъде и защо се сетиха чак сега?!

Така е, а сега да направят нещо. Примерно да смъмрят Германия и Китай :)

Какво за Германия? Какво точно имаш предвид? Ти, ако не погледнеш в уики-то, със сигурност не можеш да ми кажеш, кой е президент на Германия? Сигурен съм на 100%, щом си написал подобен коментар :)

След като не може да се сети кой е президента значи властта не е у него а в друг пост. Има се предвид поста в който е средоточена изпълнителната власт неграмотник.

Ясно е накъде бият. Чудят се от къде да намерят под вола теле. 4 -ти мандат за Меркел и 3-ти за Боко много ли са демократични!?

Русия е демократична държава, защото се ръководи от президент, избран от народа на Русия. ЕС е територия, подконтролна на САЩ, и затова не е демократична. Нито един европеец не е гласувал САЩ да ни командват!

Ясно е къде ги стяга чепикът! Броят на президентските мандати е суверенно решение на всяка страна. Защо ако политикът е успешен и народът оценява това и го избира, трябва да се поставят ограничения?! Ясно е, че става въпрос за Путин. Мен обаче ме интересува принципно въпросът. Защо успешен политик да няма право да бъде избиран, ако хората го харесват? Само не ми обяснявайте, че понеже цялата власт е в ръцете му, затова го избират. Това може да му помогне донякъде, но не и да постигне такъв резултат! Няма как да накараш толкова много хора да гласуват за теб! Какво искат да ни кажат европейците? Ами точно това, че Путин печели, защото цялата власт е в ръцете му. Такъв резултат, дори и с цялата власт няма как да се постигне. Това го разбират и децата. Явно хората имат много сериозни аргументи за такъв вот! Доверие току така не се дава! А за европейците е ясно! Те не искат Путин! Те искат някой като Елцин!

FuckTheEU

Недемократично е да не признаваш действителен и законен референдум, като тоя в Крим, особенно след като са го наблюдавали стотици чуждестранни наблюдатели не открили никакви нарушения!

Абсолютно вярно! Само че, за Запада "демократично" е това, което им е изгодно! Ако не им е изгодно, то не е демократично! Това е положението с тяхната "демокрация". Същото е и с правителствата. Ако им се подчиняват и са послушни, те са "легитимни", а ако не са, са не легитимни! Нищо, че хората са ги избрали! Двойният аршин при тях е единица мярка!

На едно място 1 мандат, другаде 2 мандата, на трето място 2 +2, само да не са последователни.. ДЕМЕК, НЯМА ОБЩО ПРАВИЛО. Така че не ми казвайте какво е демократично като БРОЙКА. Важен е принципа на избор - над 50% щом искат - счита се за мнение на мнозинството от народа(демос), тоест демокрация! Бройката на мандатите не е важен. Ако искам ще гласувам 10 пъти за един човек, щом ми харесва как управлява.

ЩОМ "премахването на ограничението за максимален брой президентски мандати е отстъпление от демокрацията", предлагам да се въведе общ максимален брой мандати ПЕТ! Хем е ограничен брой, а не безкраен ... хем ме устройва.

FuckTheEU

Виж сега, демокрацията не е това, което иска народа, майната му на народа. Демокрацията де факто е това, което искат сащ. Всичко друго е недемократично, дори ако 95% от народа го желае. Ето затова демокрацията и нейните ценности станаха синоним на нещо мръсно, долно и отвратително.

"Ако искам ще гласувам 10 пъти за един човек..." Е, други предпочитат да "гласуват" за 10 магарета :)

Мачакй Вова. Ти си надеждата на света. Иначе ни чакат джендъри и други тем подобни евроатлантически ценности. Напред. Най-великия държавник на всички времена

какво си пожелаваш, глупако, щото може да се превърне в реалност. Не си първия, нито дори последния, който си пожелава подобни глупости. Проблема е, че вас ви използват като аргумент разни политически комплексирани откачалки.

А защо не един или три.Това че в някаква Америка има ограничение не означава че целия свят трябва да се съобразява. И трябва да се ограничава реалната власт.За страни като България, това е премиера.Тук няма АБСОЛЮТНО никаква необходимост да се ограничават броя на мандатите на президента.Виж за мандатите на премиера могат да се ограничат до 2 .

В Германия управлява канцлер. Тук тактично са я пропуснали ....

с други думи: Венецианската комисия да си гледа гондолите и да не се меси във вътр. политика на разните суверенни страни!

О демокрация. Франклин Рузвелт може да ги избират 4 пъти, а Путин не може. Я тези евроге....ци да се разберат---или Америка не е демократична държава, или няма нищо лишо и даже е демократични (по пример на Америка) да се избере Пътин 4 пъти

Време е за единни европейски стандарти по въпроса.

А бе, най-демократично е да се назначават магарета. За консултации - г-н Бойко.

Правилно, то иначе меркелката ще живее 200 години и повече може би, мисля си че докато не затрие Европа, няма да сдаде богу дух тази. Канцлер во веки веков. Та по темата , не е демократично - затова хайде госпожо меркелке издай поста и си почини малко!

лелееее, забравих кралицата, Нейно безсмъртно височество, е те това вече не е демокрация! Сега ми стана ясно защо изгонихме англичанките от ЕС то!

Пак не разбрах. ДЕМОКРАТИЧНО ЛИ Е ДА СЕ ИЗБИРА ЧЕТИРИ ПЪТИ ЕДИН ЧОВЕК ЗА ПРЕЗИДЕНТ ИЛИ НЕ.

FuckTheEU

Управляващ президент не можело, можело само управляващ канцлер, като меркел която избраха за 4-ти път.

Значи според СЕ във Великобритания няма демокрация. Там държавният глава е кралицата, а властта се наследява, нямат дори конституция... Ти да видиш, а? :)))))

За Меркел - демокрация, за Путин - диктат ! Двоен стандарт за някои ! Нали и двамата са преизбрани, каква е разликата ? Може би ,че Меркел трябва да си търси помагачи от други партии, докато Путин си го избраха без помощници

Като просто момче не разбирам - няколко мандата след избори - неприемливо. А разни крале и кралици - до живот и с наследяване, без избори - демократично и приемливо.... Мамка му - не го разбирам това...

А, да управляваш с купени гласове, какво се води ?

А Меркел - 4- ти мандат премиер демократично ли е? Даже не е избрана пряко от нарда!

Отправете протестна нота към джендърите Боцко и Меркел. тях никой не ги е избирал , а управляват 20 лета.

Това си е проблем на избирателите и в случая руснаците могат да си го короноват за император !! И аз мисля, че по-важно е избраникът да е полезен и работи за народа и държавата си, а че някой мисли това за недемократично си е за негова сметка !! А какво е демокрация в днешно време и има ли я изобщо ??

пък според многоуважаемия Горд европеец, диктатурата е много добър начин на управление.Това той го заяви най-отговорно, като дългогодишен самоотвержен борец за правата на онеправданите индианци и други колонилани потърпевши. Смятам, че трябва да му имаме пълно доверие в тия неща. Както и в ония. Не бе, не в тия, дего си ги помислихте- в ония, за нашата македонска азбука православна.

Всяка държава си решава поотделно. Тия да не се правят на ментори от първа инстанция и да поучават останалите.

А Китай?

Т.е. Меркел може, но Путин не може?! Много са елементарни тези ...