”Газпром” се отказва от втора тръба по ”Турски поток”

"Газпром" е започнал да демонтира и замразява стотици километри от тръбопровода, подвеждащ газ по руска територия към морския участък на проекта "Турски поток".

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром” се отказва от втора тръба по ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е съотношението и важноста за газовият бизнес в двете държави - Америка и Раша. И какво би станало ако се получат колизии в този сектор и как ще засегне всяка от двете държави: Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и недърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара.

Берлин финансира алтернатива на Турски поток.Германия ще даде 1.2 млрд. евро на Азербайджан като кредит, за да се гарантира изграждането на Южния газов коридор.

В цяла Европа народирте видяха, че фалшивата агресивна Русия не може да бъде сериозен търговски партньор. Като се има предвид, че това е само бензоколонката на Европа, защото ватенките не са в състояние да произведат нищо на световно равнище.

След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна.

След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна.

Втечненият газ за транспортиране с кораби от Сахалин за който тукашните червени тролни червейчета само кодкудякат (един такъв кораб щеше да разтоварва някъде в Америка) е само формално руски. Той е извлечен с участието на клон на британска компания и Сие в Сахалин. Британците и Американците също притежават и цялото оборудване за извличане и втечняване. И самите ватенки открито си признават,че всъщност, това е шпоредният срамен проект за Русия: 1. Танкерите са поръчани в Южна Корея. 2. Американско и английско оборудване. 3. Френски мениджъри (никой няма вяра в ненадежния ватен алкохолик). 4. Китайски пари за летище на Ямал но кой се нуждае от това летище и пристанище в Ямал, когато газта свърши ? 5. Ватенките със срам и позор участват само с една дупка от която извира газта, приличаща на голата им задница затова пък на българските им глупави мекерета устите им са по-големи и от скважината.

Ватника Милър в свои изказванета мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 150$. Товашищи и товарошутки, български красногъзи ботчета, продажбата на газ представлява едва 1,5% от огромният Вътрешен Брутен Продукт на Америка. В бензоколонката Раша този процент е 40%. Ако падне цената и търсенето на ватен газ, поради ориентирането на европейския пазар към други доставчици и зелена енергия, то Раша е с половин задник гола на сибирския студ. .. мани това, ама и вашите дребни копейки ша секнат.

Американците са умни- разбират, че с такива темпове на растеж на зелената енергия след няколко години, газ и петрол ще бъдат необходим само за пластмаси и торове. Затова те продават максимално, докато поне се запазва все още някаква цена. Като падне цената те ще са продали огромни количества и ще са натрупали големи печалби. А ватенките със всяко снижение на цената на газта ще гълтат все повече вода и ще потъват в тинята, защото на практика нормална икономика те нямат.

Как ватенката Милър се бореше със шистовия газ !!! -2005 - Съединените щати произвеждат 32 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е като консумацията на Франция -2009 - САЩ извличат 104 милиарда кубически метра шистов газ. Това е като консумиране на Канада. 2010 година. Милър нарича шистовия газ "мусор за пазара". Ще цитирам по-нататък: "Така че условията за добив на шистов газ, който да показва нови запаси до края на годината, вече не съществуват-твърди ватенката" Но пшрез същата 2010 год. САЩ извличат 155 милиарда кубически метра. шистов газ. По -2011 година. Милър: "Шистовият газ е добре планирана глобална PR кампания, има много PR кампании: глобално захлаждане, биогориво". САЩ извличат 228 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около половината от производството на "Газпром"!!!!!!!!!!! -2012 година. Милър се обръща като типична лъжлива ватна фурнаджийска лопата: "Производството на газ в областта Бованенковском месторождении [115 милиарда кубически метра] в ЯНАО е сравнимо с общото производство на шистов газ в САЩ"(тук трябва да се отбележи, че едно е да го има на огромна дълбочина, и друго е да бъде извлечен от там без ватенките да имат разработена технология и огромната сума пари за добива от такива методи. А денги НЕТ.) САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) -2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". -2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ.

Продължение: -2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

В САЩ разясниха за плановете да "завладеят" света със своя газ. През следващите пет години САЩ планират да увеличат износа на втечнен природен газ (LNG) четири пъти. За това ще бъдат изградени нови терминали. Това е в рамките на годишната международна енергийна конференция CERAWee в Хюстън (Тексас), съобщи изпълнителният директор на Американската енергийна асоциация Бари Уортингтън, предаде РИА Новости. Ватни миризливи партенки, останаха пет години за бензколонката раша. Преди около 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флотилия супертанкери в Южна Корея. И когато завърши строителството им, ще бъде много лошо време за "Газпром".

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

И да рИвете и да рИнете със зурлите тъпи ватни свини нЕма полза: Току-що намерих цената на американския втечнен природен газ, доставен на Испания - 187 долара, затова не съветвам на вадалистите да размахват устните си особено срещу европейския газов пазар. Половината от руския газ ще бъде заменен в следващите 2-3 години от LNG от САЩ, Канада и BV ...

За американците е гарантиран минимум дял от 50% от доставките на газ за Европа, тъй като ЕС многократно е заявявал, че искат енергийна сигурност и дори ще си затварят очите , че газът от Америка ще бъде малко по-скъп-6$ (срещу-5$ на ватния). Европейците могат да си го позволят това защото са богати, за тях независимостта от агресивната азиатска орда е на първо място. Тогава за Вовочка ще му остане только мультики рисовать.

В 2017 году США практически удвоили экспорт нефти до 1,1 миллиона баррелей в сутки. Об этом в пятницу, 16 марта, сообщает Reuters со ссылкой на данные американского Управления энергетической информации (EIA).

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко.

Стига сте квичали , руски подлоги... Транзита ще продължи през Украйна поне до 2024 година: Транзит на руски газ през Украйна - до 2024 г.Предстоят преговори и сключване на ново споразумение за транзит на руски природен газ през Украйна между "Газпром" и Нафтогаз". Старото изтича на 31 декември 2019 г. Според източници на "Комерсант", дори газопроводът Северен поток-2 да бъде завършен според плана до края на 2019 година, енергийната инфраструктура на територията на Германия няма да може да поемем повече от 34 млрд. м3 природен газ.

Вижте сега, драги ми смехурковци... Русия без тази тръба може, ама Европа не може. Особено нашта част. Усещате ли как станахме зависими от Турция?

може

Ха-ха, глупак, тръби ще има , но не от ватна раша.

Бат Бойко спря всички потоци..

Не виждам защо някои хора, се радват от спирането на строежа на трасето за Европа. Газовия проект НАБУКО който се спрягаше поне 10 години забуксува точно поради отказ на инвеститори и реални гаранции.Нормално е руската страна да спре проекта на този етап. Неслучайно те искаха гаранции от ЕС точно за това трасе.Лошото за нас като потребители е евентоалното спиране на транзита през Украйна. Потребител на газ съм от 10 г. и досега не сме имали проблем, дано правителството реагира бързо със строителство на нови връзки , защото строеж на друг тръбопровод изглежда химера.

ама тази газоколнка нещо взе много да своеволничи. Моето предложение е Руската федерация да се раздели на автономни области т.е. тъам където има население да се организира една автономия със западен владетел, а останалата територия, която е незаселена да се организира като свободна за добив на подземни богатства зона и западните корпорации да си разделят земята и добива. Само така природните изкопаеми ще отиват за благородни каузи и научни открития, полезни за цялото човечество, защото в момента тия руси невежи не могат да оползотворяват правилно ресурсите, които по някакви случайни стечения са се оказали в тяхна власт...само предлагам...

Добре, че Руската федерация не се вслушва в такива "предложения". То не че не е била такава целта на II Световна война, но това е една друга тема.

Имам у салмата едно 2 литрово шише с газ ако спре тока да имам за газената ламба.За кво ми я повичи газ.

За пореден път деградираща Европа ще стане жертва на англосаксонците. България може би ще загуби най-много. За транзитните такси - ясно, от 2019 няма да ги има. Не знам на какво се радват русофобите. Това беше тръбата, по която трябваше да идва газ за България. "...важното е на Вуте да му е зле." е в пълна сила. Може би ще разтоварване втечнен газ на терминала в Каспичан. Фантасмагориите за хъба може да отправим в небитието. Е разходите по него ще ни останат. За цените е ясно. На някои. Други ще продължат да се опияняват колко са прецакани руснаците.

на боко пак му го начукаха!

Да види "товариша" колко е "лоша" България (която нямаше избор и той също носи вина за това) и колко е "добра" пуйката...

путин и путиновците в русия и България все чакат някой да инвестира в нещата които ги заграбиха.Ще си останат с надеждите

С тази системна репресия върху Русия ще я принудят да се ориентира в други посоки. После ще квичим, но вече няма да има кой да обърне внимание. Забравяте важна поговорка: Ако гледате на Русия като на враг е добре да бъде близо....., А не далеч. Така тя ще си намери решение, а за САЩ и ЕС ще остане само злобата.......

Вместо по тръби, Русуя ще пренася газа със свръхзвукови ядрени ракети.

Тръба за никъде! Чудесно казано! Както и пътя по който е поела путинова Русия, път за никъде!

Айде бе, вярно ли?

Като няма пари Путин-няма тръбопровод.

Щом Путин няма пари за тръби, няма да има газ от Европа за Русия. Нищо, в Русия ще се греят на донбаски въглища.

има технологии за пренос на газ без тръби.не е задължително да ползваме руски газ.Без това руския газ който ползваме е най-скъпия в Европа

Точно така, ще го транспортират със СМС -си. Вече 5 години получаваме така газ от Катар.

но,тогава няма повече да получаваш копейки като плюеш на българския интерес,защото твоите копейки излизат от безумните цени на които плащаме руската газ

Газта не се яде, и не се пие другарии.., така че утре Путевкин ще се кандиса и на кривите краставици от Европа иначе ще ядат само картофи като през войната "братушките"..., а това, че се прегръщаха до вчера с Ердо, си е било за ВЧЕРА! На Путевкин му е доста ясно, че на непрогнозеруем партньор НЕ МОЖЕ ДА се разчита, нали така??? Ха, наздраве с "чаша ГАЗ" другарю Путевкин!!!

До Ехаааа: Газта не се яде и пие, но топли и се използва за промишлеността. Тъй, че ако Русия спре газта на Запада само за няколко дни, всички западни политици ще се наредят на опашка да целуват на Путин не ръка а г*за, само и замо да им пусне газчица.

не честити избора на Владимир Владимирович наш Бойко по заръка на американския посланик и сега нема хъб НЕМА!

Поредния поток който ще остане само мечта в празните глави на мурзилажа!!!!!

когато русофилите се радват на банкетите , русофобите бъркат мятат, ядат и хвърлят с лаинонметите

напъни на болни краварски подлоги! Както казва говедарският вожд -Тръмпчо мекото пишльоче, фейкови новини!

Та то това бе ясно от самото начало. Луд умора няма - както го е казал народа. Толкова за стратегиите и на Русия и на Турция, всичко е на юруш, айдееее, да мине пък ако стане...накрая седят като наакани. Нито им е за пръв, нито за последен път, в очакване сме на поредното безумие на Путин, с което за пореден път ще изуми света...В очакване сме!

васалския пожарникарен кран които винаги е затворен спря всичко по потока дори се хвали че го спря ,,,, нашия банкси глупак които имаше много силни козове дори неразбра че можеше да изиграе всичко много добре но пусти му инатлък и неграмотна тиква провали приход за деситилетия напред и стратегическа национална сигурност ..............

мурец провали! само загробване и набутване щеше да е тоя юп. слава богу че не го пуснаха от ес. ватнишката бензиноколонка квичи на умряло сега....денги нет:))))

Луд умора нема!

Омразните ви КРАВАРИ пуснаха ПЮТИН и ЕР ДОГАН по пързалката. Газ до България и Европа може да идва без проблеми следващите 100-на години. При това - не на 500, а на около 250 за 1000 кубика... Не е ясно Пютин откъде ще доставя деньи за народа на Русия като 75% от БВП са от продажба на нефт и газ. Откъде? Преди няколко години свалиха цената на нефта от 140 на 40 долара с шистовата технология.. Сега са на път да направят същото и с газта...

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко.

за някой и друг цент, майките си ще продадете.. Мислиш ли с тиквата си изобщо или злобата те води?

През май 2015 г., Китай се съгласи да участва в строежа на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Черна вода. Стойността на проекта се оценява на малко над 7 млрд. евро. Новите реактори ще бъдат обновена версия на канадските CANDU 6, с номинална мощност 720 мегавата.

1. Търговията с газ е незначителна част от огромния американски износ от 1.55 трлн.- 1550 млрд . долара и е перо без голямо значение за износа за Американската разнообразна икономика. 2. Но за бедна без развита иконимика Русия - 38 млрд. долара проходи от газ, това са огромни пари и те разчитат предимно на тях! Кога ли ще престанат да бъдеш суровинна колония (бензоколонка) на Европа, Совковите ватенки?

Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. Първите пет позиции за износ на САЩ и недърната Русия: САЩ Потребителски стоки - 198 милиарда долара. Автомобили - 158 милиарда долара Селскостопански стоки - 133 милиарда долара. Самолетите - 121 милиарда долара Химикали - 77 милиарда долара. RF Суров петрол - 93 млрд. Долара Нефтопродукти - 58 милиарда долара. Природният газ е 38 милиарда долара. Машини и оборудване - 28 милиарда долара. Дизелово гориво - 23 милиарда долара.

В США рассказали о планах завоевания мира своим газом. В ближайшие пять лет США планируют увеличить экспорт сжиженного природного газа (СПГ) в четыре раза. Для этого будут построены новые терминалы. Об этом на полях ежегодной международной конференции по энергетике CERAWee в Хьюстоне (штат Техас) заявил исполнительный директор американской энергетической ассоциации Барри Уортингтон, сообщают РИА Новости.

След като руснаците се перчиха какви са велики и няма да платят 4.65 млрд долара, на които бяха осъдени от Украйна за предизвиканата предишна газова криза Газпром капитулира! И ще плати, и още шамари ще яде Аз сега разбирам че за всички некадърни руски ръководители в кремъл, и за мързелияият и тъп руски народ е виновна само Украйна.