Борим енергийната бедност с пестене на ток

България ще търси начини за намаляване на енергийната бедност на хората чрез проекти за пестене на енергия.

Обратно в новината

Коментари - Борим енергийната бедност с пестене на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сибирският бръснар 19.03.2018 18:36 Това мекере Жечо Станков бил много загрижен за взаимните интереси! Толкова много, че отвсякъде прозират симпатиите му единствено към американските интереси! Това говедо в затвора!

егати простака. честно. как може на такива ,,капацитети незаменими,, да им се дава ефирно време в СМИ. то бива, бива ама..... този ми изглежда толкова ок колкото все едно е чел ,,винету,,...?????/ нямам думи. навсякъде почти има по един такъв боклук, който не помага за прогрес и благополучие на народа а смазва надеждите на хората. АМАН ВЕЧЕ.

Икономията е майка на мизерията! (Опасен чар)

България (за разлика от доста други страни) е богата на водни ресурси, има условия, при нашия релеф, за построяването на още над 700 малки и средни ВЕЦа. Не ни е проблема енергийния глад, а несъразмерното разпределение на ресурсите. Прекалено много маймуни висят на клона преди крайния потребител. Иначе инициативата не е лоша.

Плаща сметката на ,,маймуните на клАна,,ние бедните българи.Колко и да пестиш,без отопление и готвене по малко от 50лв не можеш да плащаш

Поредната простотия - ще борят бедността с пестене... Бедността се бори с условия за работа и достойно заплащане на труда. Изглежда не знаят поговорката, че икономията е майка на мизерията...

МНОГО БЕДНОСТИ НИ СТАНАХА! НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ХРАНИМ НОРМАЛНО, НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОТОПЛЯВАМЕ, НЕ МОЖЕМ ДА ОТИДЕМ НА ПОЧИВКА! И КАК ДА СТАНЕ ТОВА С 400 ЛЕВА ЧИСТ ДОХОД?! АМИ ДРЕХИТЕ, А ЛЕКАРСТВАТА, БЕЗ ДА БРОИМ ДЕЦАТА?

В СТУДЕНО време слагате на стената портретите на премиера СЛЬНЦЕ -ББ Мегито КУНЕВА Надежда Неински Мадридския горски Лидия Шулева и Милко КоваЧев от НДСВ на другата стена слагате фототапет сьс СЛЬНЦЕ плаж с палми и изригваш вулкан на о-в БАЛИ Когато ви стане СТУДЕНО поглеждате премиера СЛЬНЦЕи ви става топло на дущата поглеждате портерта на Кунева и си викате е о студа как само и са опьнали БРЬЧКИТЕ от студа значи аз ще спеста от хилурон и колаген полезно е студеното Поглеждате портрет на Цьрен Ваньо Костов иси представите как ехванал ТЕН в топла ИТАЛИЯ поглеждате кьм фототапета с вулкана Агуанг вБАЛИ и визуализирате как сте наплаца под палма с пура в рька коктеил с чадьрче и Николета Лозанова ви са дупи иви досажда да и намажите гьрба с палмово олио 36 фактор и ви става топло и забравяте за студа

Забрави комунистите???????Те са сценаристи на тези дето си ги изброил

Пестиш ток, не получаваш енергийни помощи- плащаш големи сметки за ток. Циганите пускат печката на реотани на двора да се топлят, не плащат ток и получават енергийни "помощи".

Това виждал ли си го или си го измисли за да се правиш на интересен?

Пестене на ток не е борба с енергийната бедност. Пестенето е майка на мизерията!!!

Когато лапачите по веригата се съгласят да си намалят порциите, точно в този момент ще цъфнат и...налъмите на онези, които ще бъдат...енергийно независими:)))!!! И докато този момент дойде, продължавайте да изплащате...енергийни помощи на бедните, плащани от джобовете на онези, които все още могат да отделят нещо от доходите си, за да плащат данъците си в тази кочина!!!

някой от вас 3 ст. дневна,1 нощна....почти във всяко жилище акумулираща печка....че и изнасяхме ток...как ставаше това???

Магия.

Кога това? като имаше режим на тока ли?

Аз помня, две семейства се събирахме в едната стая, там имахме нафтова печка - палеше се вечер в 18, гореше до към 22. Зад вратата имаше автомобилен акумулатор с който светехме като спреше тока по режим. Имаше някаква романтика в цялото преживяване.

Сега знаеш ли колко хора в България се отопляват на дърва и въглища. И колко години е вече така.

То да е само енергийна бедност с мед да я намажеш. Но не е.

Я, клинка!

защо все се сравнявате с останалата част от евросъюза. сравняваите се с сърбия, македония, босна, албания, румъния, молдова, украина, русия. от тези страни маи само румъния е малко пред нас. то не може франция да е с шест пъти по големи заплати и изведнъж с магическа пръчка и наще да станат - ще мине доста време за да се намали разликата.

Сега има един такъв въпрос -има ли умствената бедност връзка с енергийната и как да търсим връзката!В тази статия е даден отговор къде да търсим умствената бедност- преди всичко в управляващите!Няма да бъде никаква изненада ако ни призоват да ползваме ток не повече 12 часа в денонощието,да върнем отново газените лампи и през зимата да стоим повече време на студено ,защото студът е здравословен!

Това са пълни глупости и откровенни лъжи. България е толкова малка че има пре достатъчно енергийни мощности за да има проблем в това отношение. Как при скапания социализъм дори продавахме 35-40% от енергията която произвеждахме а днес се налага да пестим? Лъжа и измама. Този сектор трябва да се национализира незабавано. Електричество, нефт, газ ...никаква либерализация и никакви частни ръце. Частното значи алчност и сеене на бедност. Защото частника е склонен да изхвърли или унищожи излишъка отколкото да го продаде на безценица или недай си боже да го подари. Либерализацията на който и да е продукт на пазара в България води единствоно до поскъпване и то с такива невъобразими нива че излизат дори от рамките на пазарната логика. И всичко това единствено и само от алчност. Казват че държавното било лошо, аз казвам че частното е още по -лошо в ръцете на алчни, необразовани, несолидарни и състрадателни човешки същества каквито стават българите в момента в който решат да се правят на бизнесмени.

Ти май не знаеш че при социализма много често имаше режим на ток за дълги периоди. Някои си бяха направили 12V аварийно осветление на акумулатори. Много лесно давате за пример бай Тошо ама не беше много розово положението и там. Не си се редил по нощите за телевизор, хладилник, пералня. Даже и кафе нямаше. Ама било евтино. Е какво като е евтино? Пак не можеш да си го купиш.

Колко "често" и за какви именно "дълги периоди" е бил режима на тока?

Режима на тока?

Е хубаво де, що тогава при соца магазините бяха празни и имаше режим на тока, като нищо не се е изхвърляло?

Какво ни баламосвате.Сега е 2018 година,а знаете ли кога сме се отоплявали с дърва и въглища?Трябва просто да ви е срам да ни говорите разни глуяпости.Лъжете на всяка крачка

30 години пестим. От тук нататък ще пестим само нервите си, за сметка на вас!

Министьр Станков Боко и Спортния Министьр Кралев ШЕ подарат на всяко БГ семеиство по 2 ВЕЛО тренажора вьрзани с генератори за прозводство на ТОК Велотранежорите ше са закупени с Евросредредсва по програма Регинално развитие в развиваши се раионои от Кохезионите фондове кьм Световната Банка и ЕБВР Така с 1 удар -2 заека хем БЕДНИТЕ ЩЕ си доставят и произвеЖдат ТОК хем ше борят наднорменото тегло и трето вцртеики педали на велотренажора ше се стоплят но пьк спестените пари от ток ЩЕотиват за КАЛОРИИ-ХРАНА което пак оскьпява нашинанието

Всичко расте най-вече картунята на Боцко и бедността.

Напротив. Кратуната му се смалява, защото Трупа му е станал в троен размер. Виж некая снимкат да видиш. За да го съберат в снимката главата не му се вижда почти

значи, верно е, аз имам доказана в практиката борческа програма за такива случаи- от години боря водната бедност с пестене на вода, /малко миришем, ама нищо де/,енергийната- с пестене на газ, бензин и ток, /добре, че се стоплял климата, че иначе сме като снежни човеци-пешаци/, а хранителната бедност боря с пестене на храна- спестих 10 кг от теглото си само за половин година, рекорд. и сега, пробвам с пестенето на ум, да видим как ще ми се получи с интелектуалната бедност...

Да преборим бедността с още по-голяма бедност!

да започне издаването на партийния вестник"Стенограма".Има финансов ресурс за това, поне с глупостите им да може енергийно бедния да си запали печката.

Преди години много хора се отопляваха на акумулиращи печки - включваш през нощта и плащаш почти нищо. Но сега...

Включваш през нощта, заключваш вратата, слагаш магнита на електромера. Но сега... Електромерите са отвън.

Провери каква е била цената на тока, уважаеми и каква е била покупателната способност на населението. Магнитите навлязоха в "демократичните" времена.

Цена за отопление на ТЕЦ:При социализма: 20 лева на месец, без топломер и енергоспестяващ регулатор. Температурата в жилищата се регулира чрез отваряне на прозорците.При демокрацията: 250 лева на месец с топломер и регулатор. Цена на електроенергия:При социализма: 1kWh - 1,5 ст./нощна тарифа, 2,5 ст./дневна тарифа. При социализма електроцентралите са държавна собственост. При демокрацията: 1kWh - 14 ст./нощна тарифа, 21 ст./дневна тарифа.

Какво очаквате от КАЛИНКАТА -Странджански бег на Герб/специлист по ВИРТУАЛНИ доставки на Газ от трети страни -така еписал вСИВИТО си / сложен на пост министьр понеже баша му е борец- СИКаджия дистрибутор на горива на герб В 21 век бека на МОДЕРНИТЕ технологии в бедна Бьлгария сАЕЦ с 4 БЛОКА и 2затворени с прозводствена цена от 2 цента за 1кВт над 20 ТРУПАвсяка зима от пожари спечки за дьрва и ХИЛЕДИ изсечени декри гори за отопление благодарение на Калинките и НЕКАДЬРНИЦИ от ГЕРБ говореши за Ефективност Всеки я вижда ефективната ССМЬРТНОСТ и ефективното прогресивно намаляаване на бьлгарите В сьшото време фирми до власта изнасят ЗА турския енергиен пазар по 14 ст за кВт часа а на богатите бьлгари го продават за21 ст кВт час

което се отоплява на ток има сметки по големи от 10 процента от доходите, плюс всички пенсионери, малко над 1млн. души с пенсии до 240 лв. Всички те са енергийно бедни.

Борисов: "Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство..." Брей . . . . . направо да се изкефиш . . и на нашата улица изгря слънце

Баце завод за джанти ли ще си прави?

е резервирана за разселение на богатите западни народи, така че няма какво друго да борите освен РАНЪТЪ

Кой пък ще си зареже подредената и уредена западна европа и ще тръгне да се разселва в тая дивотия?

е тръгнало от "Всички сте добре дошли" насам, може да станат по разтурени и от нас.

Енергийната бедност борим с пестене на ток, а другата - с пестене на храна. Но да не забравяме как Хитър Петър тъкмо научил магарето си да не яде и то взело, че умряло...

И един киловат месечно да потребяваме,сметките за ток ще си останат същите или ще се увеличат.С тока се занимават все хора,чиито печалби трябва да бъдат гарантирани.

Ама ти безплатно и без печалба ли работиш? енергетиката не е благотворително дружество.

Печалбата си има норма.Колко ли е тази норма в енергетиката?

ще борим енергийната бедност

С Белчо и Сивушка ще орем гроба на оня идиот,дето вдигаше двата пръста и очакваше да се радваме,че щял да върне земята на хората.Сега напредваме към комбинираните печки-на ърва и въглища

Икономията е майка на мизерията , а неин баща е Борисов. Живейте щастливо деца.

В кой век живееш ,та да пестиш.Ние ще изплащаме огромни лихви по кредитете на купеното чез ,а не да се стараете цената да пада с евтин ток на Козлудуй,на вецовете .Ненормални предложения,вие тъка направихте,пе и да искаме не можем да правим икономий,а само няма да се храним нормално.И затова от лекарствата и тока сме зависими

Добре, че унищожихте всички енергийни проекти в БГ, че да има с какво да се борите сега. Да се чуди човек да се смее ли или да плаче...

Толкова много глупости на едно място отдавна не бях виждал .... Енергийната бедност, пък и каквато и да била друга бедност най-добре се преборва чрез увеличаване на доходите!! Не чрез саниране, не чрез фотоволтаици, не чрез помощи в натура, не чрез ограничаване на праховото замърсяване .... а единствено чрез УВЕЛИЧАВАНЕ НА ДОХОДИТЕ!!! а тези хора са наговорили хиля врели - некипели щуротии! това означава единствено, че те нямат никакво желание да се справят с проблема а гонят съвсем други цели!!!!

А как се увеличават доходите на скотове, които по цял ден кибичат в кафенето, пушат контрабандни цигари, смучат домашна ракия, трият билетчета.

дето ще ти работи за 500 лв. на месец

е майка на мизерията

Откъде ги намират тези инфантилни, задоволени , непознаващи живота в България белоручковци да ги правят на министри? Това същество не е помирисало труд, не знае как се изкарват с труд пари - цял живот знае само да плямпа

До кога...простаците, които са на ръководни позиции в тази кочина ще умуват, как да ни учат на...пестеливост вместо сами да дадат нагледен пример с това??? До кога една камара тунеядци ще живеят, все едно не са част от живота в кочината, а ще сочат с пръст останалите??? Тикви непоръбени, помислете за това, как хората да станат...независими от вашата помощ като им осигурите нужния за това стандарт на живот, работа, здравеопазване и тем подобни неща, а не само да вземате от едните, и да давате на онези, които изобщо не им пука, как живеят след като знаят, че до живот са на ваша издръжка!

Ние отдавна се борим ама съдията (ЕС) винаги свири против нас.

леля ГИНКА... Още ша я копайм дупката на енергийната бедност.. Тез обещания на Иванча - нямало да и плащаме покупката, са досущ кат приказките му от 1998 г. - "Технически е невъзможно по дъното на Черно море да се пусне тръба. СИН ПОТОК е блъф на руснаците.."

Не енергийно, а ТОТАЛНО беден е народа и за това си има причини.Трябва да се елиминират причините за тоталната бедност, енергийната е само следствие .

ПОМАГАЙ!

продадохме козлодуи за членство в европа ... не построихме белене , пак заради европа , не вкарахме тръбата с газ пак заради европа ... после пишете че сме русофили ... ха ха ха

Откакто сме в Европа, не помня да е имало режим на тока.

Срещу такива цени няма как да изтърват келепира

Откакто сме в Европа не работят 70% от промишлените мощности на соц-а. Затова няма режим. Ако сега се възстанови цялото призводство от 1989 умираме на място...

Икономията е майка на мизерията бе мизерници..Да не мислите че тия енергийно бедните са натрупали пачки и ей така за кеф пестят всяко святкане на лампа даже..

макар да е идеологически неправилно да се пести в потребителското общество, това е единственият шанс за планетата; всеки ръст на икономиката е ускоряване на края на света

Едно се чудя - кога ще се организираме, за да ги.....?!? Всички виждаме наглостта, никой не мръдва... Кога???

Какво точно смяташ да правиш? И по-важното какво очакваш после?

След като ни затвориха четири безопасни, ремонтирани по техните стандарти, блока на АЕЦа, сега вече лицемерно ни поучават как да преодоляваме проблемите, които ни създадоха - типично за лицемерния евро-гейски съюз! Отврат, пълен отврат! А нашите дупедавци само кимат и мълчат, в суматохата дупетатите и роднините на министри стават собственици на ВЕИ мощности - нали това е модерно сега, кой ти гледа цените!

Кунева харесва това. мухахахаха

Защото мадам ЙЕС бързаше да затваря глави и не се научи да казва НО.

Блокове 1 и 2 бяха затворени на 26-тия цикъл, 3 и 4 на 23-тия. Самите руснаци нямаше да ни позволят да ги ползваме след 30-тия. Така, че при всички положения отдавна щяха да са затворени.

Milen Gagov

Ами да, точно това питат и хората,...защо бяха предсрочно затворени??? И колко всъщност години е един...цикъл???

И ти си един ПИШМАН ЕКСПЕРТ" . Ето какво си сътворил: " българите си мислят, че цената на отопление зависи единствено от цената на въглища, ток, ТЕЦ" Ами разбира се, че е така, льольо самозван! Цената зависи от това! ВИЖ, ПАРИТЕ ЗА ОТОПЛЕНИЕ - това вече наистина зависи от други неща - къде ти е апартаментът, отопляват ли съседите, и от т/н. от тебе инженерни неща, макар че не можеш да изброиш нито едно,

Ще раздават БЕзплатно прохосмукачки по 500 W. Знам аз

Енергийно и не само енергийно бедните в България дето са голямо мноинство прахосмукачка не ползват защото имат метла:(((((