Гърция откри опасни вещества в турски храни

Санитарните власти в Гърция намериха пестициди и опасни микроорганизми в турски плодове, зеленчуци и ядки.

Обратно в новината

Коментари - Гърция откри опасни вещества в турски храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боъкот на турски стоки няма да вıрне двамата грıски воъниси,ще има сıд какво рашениъе ще вземе сıда ще видим.едирне има повече гıрси и бıлгари да пазаруват по магазините.

Не купувам турски стоки, с изключение на дрехи-правят хубави пуловери например. Но другите стоки са опасни. Не само за плодове и зеленчуци. но да вземем електроуреди. Примерно се изумявам,че има хора да купуват турски нагреватели за вода. Вие здравето на вас и вашите близки не цените ли? Или турски перални или печки-ще платите 100-200 лв по-малко, но не мислите при ниското качество какъв риск е това.Или дори турски електрически табла за ел. инсталации, или турски електрически превключватели-изумително ниско качество. Дори китайското е по-добър избор.

В турция няма турски стоки всичко е китайско . Ти откъде ги намираш?:)) Може би китайски бързовари си купувал

Агитация

от години не купувам турските боклуци, отдавна е известно, че одманлиите отглеждат с гадна химия културите и в сравнение с гръцките вкусът им е много зле, да не говорим за сравнение български домати и чушки с труската помия!

И как знаеш дали зеленчук е турски или не. Виждаш домат-как да знаеш дали е от Македония, Сърбия, Гърция или Турция. Че е внос-внос е(в България вече почти всичко е внос-за съжаление), но как разбираш откъде е? Думите на продавача на сергията не значат нищо.

Очаквайте в скоро време забранените в Гърция храни да се появят в България!

Санитарните власти в Гърция намериха пестициди и опасни микроорганизми в турски плодове, зеленчуци и ядки Гръцките Санитарни власти дали знаят за тази безименна статия без източници?

Защо трябва да чакаме БАБХ да провери, да глоби, да забрани и т.н.? Ние нямаме ли глави на раменете си? Никой ли от нас не знае, че в Турция няма проблеми с корупцията, защото тя си е нещо узаконено. Нима никой не знае, че в Турция се произвеждат и използват химикали отдавна забранени в ЕС и Америка? Нима никой не знае, че няма кой да провери стоката от Турция, защото вносителите са недостигаеми? Нима никой не знае, че най-евтините зеленчуци, фъстици, ядки, сушени плодове и т.н. идват от там? И така нататък. И след време, като се открие натрупано олово, глифозат и прочие вредни вещества в организма ни, как си представяме , че всичко това може да бъде извадено обратно?

Hяма вярност в това защото Tурция изнася огромни количества в страните от EO , самите германци , холандци контролират всички процеси до излизането на крайният продукт от Tурция . Tова e контрамярка на Eлада ,поради 2-та гръцки офицери навлезли в Tурция с нехубави цели.

3начи гарците са започнали икономическа воина. Tuрция изнася за цял свят ядки , плодове , зеленчуци и т.п. 3начи германец не проверява вноса от Tурцiя , а гаркат проверява ... глупава исторя. може би техни продукти са заразени а приписват на турските...

Изобщо не си наясно относно това какво, как и къде се проверява. Откритите отрови никой не може да ги отрече. А скандали с отровени стоки е имало и ще има много в ЕС.

Откритите отрови никой не може да ги отрече.????? ти пък откъде си сигурен, че са открити

по-важни са премените на първата дама, с години ще се коментират

има ли някой да проверява вноса от турчолятя? пестицида е ДДТ !!!

Iivanov84

Има! корумпираното министерство на земеделието и храните

всичко е оранжерийно, наблъскано с инсектициди, пестициди, нитрати, то за ваксините с отрови за бебетата москов и боки не бяха санкционирани от овчето стадо, нека рупа турските боклуци, нека дава луди пари на хитрите турски болници, които лъжат, че лекуват нелечими болести, такива като доганчо, местанчо и сие сринаха българската индустрия с безумната пропаганда за евро атлантически ценности. Няма по-големи шарани от БГ населението в световен мащаб и то е гордо от това.

Нашите не били информирани, ами за чий получават заплати?! Кой прави контрола на вноса и срещу какво го освобождава на митницата?

Значи при нас ще се получи следното: В най-скоро време, след 10-15 години БАБХ ще установи, че в някой продукти внасяни от накой държави има някакви отровни и вредни вещества! Имена фирми държави и производители ЕСТЕСТВЕНО НЯМА да бъдат изказани записани и написани! А ще се остави населението да ИЗЯДЕ всичките тези продукти! Фирмите ще бъдат "глобени" с от 50 до 100лв. при това само ако има смъртни случай! ТОВА ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ ТУКА ПО ТИЯ ЗЕМИ ВСЕ ОЩЕ НАДИЧАНИ България!

Изумителна безотговорност на държавата. Това, че всичко е проформа е факт. Ето защо, когато купувам подобни стоки редовно питам за произхода им. Чуя ли, че нещо е турско, зъдължитено подминавам. Често търговците лъжат или изобщо не осъзнават къкво стои зад въпроса, но все пак.

А при нас кога? От Турция се внасят безпроблемно всякакви плодове и зеленчуци, и не само. Защо!

Защото няма български. А защо е така е съвсем друг филм.

Ти пък ако знаеш българските колко са качествени,изобщо няма да ги опиташ. Българина е мошеник по природа и е готов на всичко само да вземе някой лев отгоре. Отделно контролът на българските зеленчуци е никакъв. Достатъчно е да знаеш кои са собственици на големите оранжерии като в Кресна например. Истински мутри, отказали се от беззаконията и почнали да ти произвеждат еко продукти. Да ти кеф на тебе. Да, ама не.

Краставиците също миришат на пестицида ,,дик,, а чесъна от Китай смърди,турските също не са добри ,а нсшите проверяващи не им пука,за киселото мляко менте МЪЧАТ,ЯДЕМЕ БОКЛУЦИ ПОСЛЕ ,,ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ,,

Това е политически акт на гърчалята нещастни, на турска територия бяха арестувани двама гръцки граничари младши офицери занимаващи се с прехвърляне на бежанци към Европа, сега са в Одрин, в ареста, Ципрас се моли на колене иска ги, не му ги дават, опитват се отчаяно икономически да принудят Турция, но безуспешно.

Българската агенция, с гордост ще съобщи, през 2021 г., че през 2018 г. е взела проби, открила е отрови и е задължила фирмите-вносителки да преетикетират храните, за да са знаели глупаците, че ядат отрови. Е, фирмите не са си направили труда, но са били глобени с чутовните 100 лв. на фирма. БАБХ е останала доволна от добре свършената работа. Населението на територията се оказало изключително ербап и издържливо, защото не е дало жертви от отровите. У някои индивиди, консумирали турски бадеми, се наблюдават заченки на биолуминисценция, но това се отдава/удава на фините прахови частици от колите на газ.

Българския вносител цака на границата на неподкупните митничари и в България влиза какво ли не.Това , че сме второ качество и за ЕС е ясно като бял ден а за Турция сме извън класация.Това не пречи ва разни фирми за печелят неистово от цените на ядките.Никои никого не контролира.Нашите чиновници не ги е еня изобщо.Важното е да си взимат бюджетните заплати и да дремят по бюрата си.Народа кучета го яли.

В България всичко е турско производство.

Гръцката страна не е уведомила българската, но НАЛИ българската страна има глава на раменете си и има малко разсъдък за да ПРОВЕРИ сама поне част от вноса на тези стоки от Турция на територията на България и да види дали гръцкия случай е изолиран или не! Съвсем близко до ума и логиката е, че каквото се предлага в Гърция, същото се предлага и на пазарите в България.

Държава в България няма!

А в България рупаме ли, рупаме какво ли не от Турция. Агенцията за безопасност на храните, не ви е задължение да вземате заплати, а да предпазвате народа от вредни, да не кажа отровни храни.

Пестицидът, който не се използва от 40 години как точно се нарича? Защо не се използва? Забранен ли е у нас? Влиза ли у нас? Кой го произвежда и разпространява?

ДДТ

Iivanov84

ддт и карате съм сигурен че се използваха тук до 96-та......

От 9 години местното бг население се третира с ПЕСТИЦИДА ГЕРБ/Гранулиран Емулсивен Разтвор на Борна к-на/

FuckTheEU

Не бих се учудил. Помните ли тук не толкова отдавна сума хора се натровиха с турски лимони. Всичко турско е вредно комай, от електроуредите до плодовете и зеленчуците!

Iivanov84

давайте ги на тук,ще ги изкльопаме за нема и месец а после ще отпуснем пари и за раково болните....

Тази година 2017/2018 заради късните студове реколтата ни от орехи и др бе незначителна . Ядките ,които са на пазара сасамо с произход Турция. Предишни години имаше и от Украйна .

Българската агенция не е информирана и пасе /здравословна/ трева.

Гарантирано от еничарите на Асфалт паша ПП ГРОБ Даньк ДЕВШЕРМЕ ;200 МИЛИОНА лева от НЗОК за турските ОНКО клиники Оборот от 1 милиард лева за внос на Турски плодове и зеленчуци 1,5 милиарда евр от ЕСфондове за Бьлгария отишли в Турския холдинг ДОГУШ ве Тиджарет за строеж на Софииското Метро 1 МИЛИАРД лева за строеж на Автомагистрала ТРАКИЯ от подизпьлнитела турската МАПА ЧЕНГИЗ

Няма какво да чакат информация от гръцките власти-нашите да се залавят за работа,защото при нас ще е още по-страшно!

Турция съвсем тенденциозно трови съседите си, които после се лекуват в Турция, където им взимат и последните пари за здраве и после хоп ... разчистваме терен за ненаситния за територии Ердоган.

Много ме притесни това изречение :"Българската агенция по храните засега не е информирана от гръцката за опасните храни." .. Ами Гърците кой ги предупреждава ? Защо да им пука за България ? Леле агенцията чака някой друга да им свърши работата .. УЖАСС!!

Те от БАБХ и за фипронила последни разбраха, горките! Спирай да купуваш червени и зелени чушки, ядките и сушените плодове от Турция, вместо да чакаш да се нащипят от нашата "безопасна" агенция!

ПРОМОЦИЯ !!! 400т храна на ниска цена !!! Очаквайте скоро в БГ !!!

БЬЛГАРИЯ 70% внос на Зеленчуци и Плодове /предимно от ТУРЦИЯ/ БЬЛГАРИЯ 1-МЯСТО по СМЬРТНОСТ в ЕС /Водеши са Сьрдечно сьдови иРАК/ 2-МЯСТО в СВЕТА ГЬРЦИЯ с НАИ-ДЬЛГОЛЕТНО население в ЕС средна продьлжителност 87 години .Според експерти Гьрците ЯДЬТ наи-кчествена и добра храна която ев основатана така наречената Средиземноморска кухня/Зехтин Цитруси РИБНИпродукти Вино/ след гьрците са италианците от о-в Сардиния /хранеши се аналогично/.

Покажи ми ЕДНА статистика, където пише че сме първи по ракови заболявания, олигофрен. Защото аз прегледах такива от 5 различни източника и в нито една от тях не сме дори близо до първо.

Същите продукти постъпват и в България, ама тука никой не ги проверява. Зер, нали сме приятели. И понеже някои хора избягват турските стоки, разни продавачи удобно сменят табелките с произход да не е Турция. Но в момента, червени чушки, грейпфрути и лимони са 95% внос от Турция.

Радвайте се на Борисов и учете турски!

ujabg

Нашите още не са се наспали!

държавата, не ми го хвали такъв строй. А дори и да има контрол, пак не е достатъчно да се гарантира безопасността на потребяваните храни. Производството им трябва да е на 100 % държавно, ама не на мутренската държава, а на една друга, по-различна и нормална държавност. Каквато сега нямаме. Изгубихме си държавата. И не правим никакъв опит да си я върнем. Колко сме лесни за всякакъв вид диверсия и саботаж. Просто не е истина докъде се докарахме, слушайки Запада. Може ли да се довериш на някой, който не ти мисли доброто ? Уникални тъпаци сме. Да си унищожим хранителната промишленост и селско стопанство, щото някой друг щял да ни храни. ХАХАХ ИДИОТИ !!!

Ами "полските ябълки" , с които е зарит пазара? Те откъде са ? от разцъфналите чернобилски ябълкови градини или от околността!

България-Номер 1 по: Бедност в ЕС Изчезващо(топящо се) българско население Смъртност от сърдечни заболявания Ракови заболявания Корупция

Турците пращат Евтини ядки и плодове и домати с ОТРОВИ бальците хващат РАК после сьбират и ДАВАТ последните си спестявания за лечение в ИСТАМБУЛ /СИТИклиник АДЖЬБАДЕМ /и Изрел/Херзилях/

ТУРЦИЯ води скрит ДЖИХАД с-у НЕверниците От Турските лаборатотии ТУБИТАК се произвецдат опасни хиникали с които се обработват сушените плодове/Стафиди Смокини Каисиии Сливи' които при анализ показват ЗАВИШЕНИ норми на АЛФАтоксини които водят до РАК и отравяне на черния дроб ЗАВИШЕНО ниво на пестициди сулфати и диоксини в Лимони Домати амоняк в Дините Русия и Чехия РЕДОВНО врьшат и спират партиди с турски плодове ядки Вьв Бьлгария се СМЕНЯТ турските етикети и така отиват в Чехия и Россиа като Бьлгарски с помоща на аидуците от ПП ГЕРБ-Хаскьои и Свиленград 1ортаци на Султан ЕРДО 1

ОРАНЦЕРИТЕ в АНТАЛИЯ са разделенис на такива обработени с тубитак-ОТРОВИТЕ за пазарите на ГЯУРИТЕ неверницис и такивас за вьцтрешно-турско местно потребеление на коити не слагат нистос препарати-ИОК

Иззетите храни ще бъдат унищожени, т. е. изпратени за България!

Не се учудайте че сме първи по ракови заболявания,нищо случайно няма.Къде са агенциите по контрол на храните?Възрастните хора в началото на прехода се притесняваха да купуват хляб от нароилите се "турски фурни"...а сега къде са?Свършили са си мисията,а сега 20 години ни тровят с разни незнайни отрови,вероятно това е целта,болен народ по лесно се атакува.

По 200 МИЛИОНА лева всяка година изтичат за Лечение от Бьлгария в ТУРСКИ ОНКО и хирургични клиники в София Пловдив Варна и ИСТАМБУЛ/СИТИ клиник -АДЖЬБАДЕМ /

Покажи ми ЕДНА статистика, където пише че сме първи по ракови заболявания, олигофрен. Защото аз прегледах такива от 5 различни източника и в нито една от тях не сме дори близо до първо.

Тиквата подлизурски трови народа си.

Мисля, че тук Тиквата няма вина. Той е толкова прост горкият, че на две магарета сламата не може да раздели. Раздава го тежко само пред опростачения електорат, но няма визия за развитието на държавата ни дори за 1 месец напред. Той е просто едно жалко самовлюбено копеле, жадно за власт.

вода от Косово и ти мислиш, че това не е лошо, аз пък повече клоня към мисълта за диверсия. Баш от Косово да произвеждат био вода, че и да я внасят у нас легално и тя да е напълно безапасна, не ми се вярва. Там всичко се контролира от най-голямата американска база и не съм чул Косово въобще да произвежда нещо.

Нашите пък все чакат някой да ги информира , че да започнат и те проверки да правят! СРАМОТА!

Михлюзите от БАБХ пак спят дълбок сън. За фипронила, след като им казаха от няколко страни в Европа, 3 месеца отричаха, че има и у нас. Сега гърците още не им били казали. Ако никой не им каже, няма и да разберат, че българите са изтровени.

Ако и ние имахме такива санитарни власти що тържища и битаци щяха да закрият!