55 млн. души гласуваха за Путин - рекорд от 76.7%

Над 55 млн. руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин на изборите в Русия вчера. Той печели 4-и мандат със 76,67% от гласовете.

Обратно в новината

Коментари - 55 млн. души гласуваха за Путин - рекорд от 76.7% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

путьо се бръкна яко да нахрани милиони руские говяда да гласуват за него

Друго си е 99% и дружбата от векове за векове. А Путин сега се прави на демократ, за да се хареса на Сорос.

Ще бягат като ужилени към обединените ДЕМОкратични марихуански щати...всички соросоядки ще им запари под краченцата крадливи...))))

ИМА МНОГО КЛИПОВЕ, ПУСНАТИ В НЕТА !! ЗАГЛЕДАЙТЕ ГИ И ЩЕ ВИДИТЕ ЗАЩО СА ТОЛКОВА !!! УРНИТЕ БЯХА НАПЪЛНЕНИ, ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ВОТА !!! ДАЖЕ ПРОЦЕНТА Е НИСЪК !!! ВОЛЕНЧО ДА ГИ ГЛЕДА, ЗАЩОТО КАЗА, ЧЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ УЧАТ ОТ ТЯХ !!! СРАМ СРАМ СРАМ !!!!

по повод на коментарите, че Запада не го харесва ,Путин казва дословно следното Путин лидерам Запада: Я вам не друг, не невеста и не жених, я президент Российской Федерации

путя е невеста на друг

Браво! Защото всеки друг избор можеше да бъде шанс ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО да се промени! Света остава с отворени очи, защото помни Хитлер.

че е рекорд, ама на глупостта.

радваме се,че спечели,иначе Запада искаче да разгради и потопи и Русия,както го направи с нас и да ни третира и граби.....

когато Путин за трети път отива на избори като преди това е елиминирал противника си по най безсрамен и абсолютно неприемлив начин. Ходорковски е в затвора, Каспаров е вън, Навални не е регистриран. За каква победа говори Путин. Победа на кое.

Сори за рекорда, но за Брежнев и Сталин са гласували повече хора. Погледнете си статистиката! А и освен това до един кандидатите са партийни членове и Путин е възможно най- десния кандидат... В руския цирка само мечка нямаше, но Жириновски може и за това да послужи в случай на патриотична нужда.

Откога в рассия има избори?! Това са показухи с известен пАбедител за предназначени мужиците и тетките само...

избираш Путин или Путин.Избирай и не се оплаквай.

Родоотстъпниците да се радват на победата на Путин, още един мандат западналите наркомани ще ги захранват с центчета.

Господ да "поживи"българските айдуци и българоубийци,до деве то коляно,начело с Драгалъвский ай дук,Сандо Нерезов,Сюлейман Чи Фут, Коньот,Пастиркин,Стефан Айдуков,Нафка Флигорнова, Цвък ,Цач,Буда,Пеща и още 200-300гада от айдушката бригада.

Кой се би срещу нас. В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Когато идва на власт турколизеца Стамболова отива при султана и му предлага България да стане пак част от Османската империя!? Тъжен ден за турколизците.

НА РОБИ, ДЪРЖАВА И АРМИЯ НЕ СЕ СЪЗДАВАТ, ЗАЩОТО РОБИТЕ ВИНАГИ СА ПРЕДАТЕЛИ И НЕБЛАГОДАРНИЦИ ЮЛИЙ ЦЕЗАР Императоре, защо даде живота на стотици хиляди войници и плати независимостта на България. Остави потурнаците в потурите, там им е мястото !

Браво и това е така от както свет светува . ЕВРОПА ВИНАГИ Е БИЛА ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ . Те ни "помогнаха"! да си сменим пътя след 1989г.Кравите умираха със синжите на врата гладни и жедни е тяхна заслуга

Мили проамерикански соросоидчета, когато посетите на Пискарьовското гробище в Санкт Петербург, когато се изкачите на Мамаев Курган, когато отидете поне до Урал и видите какво е сътворил руския дух, тогава дори доларите на господаря ви няма да ви са сладки.А дотогава си пишете пълните със злоба глупости.Успех,смешници.

Даааа,какво е сътворил руския дух...На всичките споменати места руския дух е бил "стимулиран" с ДВЕСТА ГРАМА ВОДКА И НАСОЧЕН В ГЪРБА ТИ ПИСТОЛЕТ ако водката е била разреждана и не те хванала...То и за това загубите на руснаците на споменатите "победни места" са двойно и тройно по-големи от тези на победените

Едни 25 % се очертават като соросоиди! Какво правим с тях?!

тези ,които са сороисоиди ще получат долари,евро,злато,ще ползават западни автомобили машини,аифони,дрехи,а тези кото са наши другари от познатите сатри времена-рубли,москвичи,волги,лади,руски конфети! а може да пият вока путинка!

Дебилите и там и тук са около 80 % ...

ааа,нашите балканци са поне 99 поцента,как може да отсъпваме на руснаците по брои дебили!възмутен съм! ето гергов,сидерров да не са по назад от руските дебили?

аз предлам като български патриот да преименуваме нашата българия в чест на победата на нашият другар путин на путиноландля,а българските градове,улици онво да се сменят със имената от познатите стари времена под вещото ръководство на другарите от бкп,които сега са се пребоядисали във други партии от страх да не ги линчуват заради предаността со към бкп,кпсс,дс и кгб!ура дугари ,на путин мъи надеемся!ето и нашата баба ванга го предсказа!

Разбира се, че всеки разумен човек ще подкрепя тези, които живеят като него. И руснаците са като болшинството от българския народ. Какво ме грее мен, че онези ходят по червени килими и се чудят как да си похарчат парите , а аз нямам пари за хляб и месеци ме болят зъбите, а нямам пари да ги оправя?? А тях хич не ги е еня за мен. И да ги защитавам?? Е, все още не съм изперкал.

"Пролетарии, от всички страни съединявайте се". Само това е пътят,за да спрем идиотското забогатяване на едни за сметка на други.И хората искат да живеят , а не само едни с милиарди. силата и промените са в нас.

Да, ама сега в сила е руския лозунг, "Олигарси от всички страни обединявайте се, руските олигофрени ще ви подкрепят"!

"Пролетарии от всички страни - извинявайте". Извинявайте че ви лъгахме. Извинявайте за ГУЛАГ. Извинявайте за партийната номенклатура. Извинявайте за "освобожденията" по съветски модел. Абе, извинявайте.... И да не вземете да се подлъгвате по приказки на екземпляри като Путьо и Курнелия.

Не ни се извинявайте , прави бяхте.

Победата на Путин е огромна, но още по- голяма е победата на руския народ. Такова невиждано обединение е показателно за неговата сила. само при такъв случай има напредък. А не като в нас, разпарцальосана баница. Време е да се научим и ние.

Те още от времето на СССР са по Победите. Победа за това, победа за онова. Даже си имаха и лека кола Победа, часовник Победа и т.н. И Ден на Победата си имат. Не е ясно само на коя точно победа. Щото, ако победата се състояи в това да се докараш до човекоядство не знам за какво точно може да ти служи такава победа. Ако Москвичът е върха на успехите ти - жалка работа. Щото победените Германия и Япония на светлинни години пред т.н. победил СССР. 45 години след ПОБЕДАТА страната победителка се разпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд. Ако след поредица от победи Русия на Путьо ще се разпадне ползата не е особено голяма. А нещата са тръгнали нататък - надпревара във въоръжаване, фалит и разпад. По сценария на СССР.

ДИР-ниците показват ясно как е завоювана "великата победа" на поредните на-велики избори, на поредния най-велик вожд в Русия. С цензура от една страна и с репресии от друга. Е, цензуриращите в ДИР-а имат оправдание - все пак трябв ада си пазят работните места. Но и манипулиращите в Русия могат да изтъкнат същото - и те трябва да пазят хляба. Някои - и салама. След като в България се вихри цензурата, правете сметка за какво става дума в Русия.

До бившия президент на България - недоразумението Плевналиев: Роско, не се самоубивай! Имаш си Деси еБанова! Имаш си и имения в Гърция и на Черно море!

Пълни глупости, къф рекорд, миналия път за него гласуваха 146%, сега наполовина! Пълен провал, това е рекорда!

Мда,Русия е една от малкото страни в която има повече тъпанари от България.

Китай първи, а Казахстан втори, след тях Азърбайджан, Беларус и други държави поздравиха Путин с победата, която наистина е впечатляваща! Ни един друг световен лидер не е печелил подобна победа на демократични избори скоро! А от западналите "демокрации" няма ни едно поздравление досега! Ако имаше, щяха да съобщят в новините или сайтове, но няма! Направо са се гипсирали особено на фона на довчерашните истерики със шпионския скандал, който също се очертава като едно много голямо и адски миризливо л...о! И в техните държави едва ли някой вярва, много хора протестират, други просто плюят на собствените си "ръководители"! А Путин поздрави меркелицата и макарона със съмнителните им победи и дори с измъченото правителство в Германия, което беше съставено в последния законов срок с клизма и много компромиси - тоест, виси на косъм! И демоНОкрацията им куца на западенците, и дипломацията им вече никаква я няма, и самите лидери се чувстват като раци в тенджерата на котлона - колкото и да се пънат, само по-червени и по-умрели стават! Което не е чак толкова лошо, но жалкото е, че ние пак сме - за кой ли път - на грешната страна, уви!

Всъщност първи поздрави Путин сръбският му колега. А преди известно време го поздравиха японският премиер и немският президент. Западът като цяло е в шок от резултата и сега е буквално парализиран! В КНР Си е до живот на поста, в РФ, руснаците застанаха твърди зад Путин. Битката ще е жестока, но е с предизвестен край. Господството на запада е минало....

Поздравления за Путин! Забележителен резултат! Ясно е, че руснаците имат сериозни доводи, за да му дадат такава подкрепа. За света също е добре! Умен,уравновесен и въздържан политик. Неговото търпение е уникално, а когато начело на такава ядрена сила стои такъв човек, ТОВА Е ШАНС ЗА МИРА! ШАНС ЗА ТОВА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА НЕ СЕ ДОПУСНЕ ЯДРЕНА ВОЙНА! Слушах неговите отговори по отношение на новите руски оръжия. Той каза, че тези оръжия никога няма да бъдат използвани. И не трябва да бъдат използвани! На фона на крясъците и истерията от Запад, спокойният и уравновесен Путин, дава шанс на света за мирно бъдеще!

Да избираш един вчерашен кагебист и днешен деспот за свой лидер, говори, че душата ти плаче за господар, който да я завладее и стопанисва ???

Пък твоята широка тролска душа я е срам да си напише НИК. ХОХОХХООООООО

Само едно нещо помрачава огромната ми радост от невероятната победа на Путин. За период от 6 г. омразните ми муцуни на Иво Инджев, Александър Йорданов, Антон Тодоров и други платени мижитурки ще леят злоба по екраните на телевизиите. не мога да ги гледам, имам органично отвращение от тях.

Запомнете това: Започва най- силния период на Путин!! С натрупан огромен опит, с това, че е разбрал кой е приятел и кой не, че трябва да разчита на страната си, а не на тъпите западняци. През този мандат Русия ще стане още по- велика!!

Случилото се вчера е още един пример за това как един народ е бил смазан и превърнат стадо.А този народ-руския народ е дал толкова много украшения на човечеството. Наистина тъжно и отвратително.Очевидно страха от смърта може да превърне човека в по низше създание дори от жовотните.По нешънал джографик съм виждал как стадо от бикове защитава малкото което не може да се съпротивлява на хищник.И го спаси.А какво е станало с руския народ.Господарите на русия са избили 56 ПЕДЕСЕ И ШЕС МИЛИОНА руски хора.Това означава ЧЕ ВЪВ ВСЯКО РУСКО СЕМЕЙСТВО Е УБИТ ОТ РЕЖИМА ПОНЕ ПО ЕДИН ЧОВЕК.И какво виждаме?Някаква съпротива отстрана на хората?Никаква.Как така е станало?Убили са майка ти бащат ти,детето ти и ти да стоиш безучастен.Как може да се обясни това.Аз си го обяснявам с ЖИВОТИНСКИЯ СТРАХ НАСАДЕН СРЕД ТОЗИ НАРОД С НЕЧОВЕШКА ЖЕСТОКОСТ.Когато нормален човек загуби близък по такъв начин той се изпълва с яртост,омраза...Но не и в русия. Страха за собствения ти живот е по-силен от мъката.Ти не искаш възмездие.ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО.Ти човека си станал по-долу от едно животно.Такава ДЕГРАДАЦИЯ НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ПОСТИГНАТА С МАСОВИТЕ УБИЙСТВА Е НЕПОНЯТНА ЗА ЗДРАВИЯ РАЗУМ.На това се дължи "ПОДКРЕПАТА" която днес руския народ демострира.Страха и днес е тук.Той не е забравен.Убеден съм че ако в човешки ген се намери мястото отговарящо за страха, при руснаците това място ше е различно.Този страх е вкоренен в мозъците на тези хора.И това не е "стокхолмски" синдром.Той е нещо съвсем друго.Тук с безогледното избиване на хора-56 милиона души е всят такъв страх у хората че те са лишени от здрав разум,от съпротивителни сили.Това е много опасно за нас нормалните хора. Очевидно хората в русия не са като нас.Те са с морал различен от нашия.За съжаление. Това е много страшно.

точно в десятката! Но ще завалят минусите. Което означава, че увредени, и то ужасно много, има и у нас...Затова никога няма да заживеем добре! Това е тъжната истина!

И тук гледам една статия от преди неколко дни-за храна на безценица за избиращите.Ми то само циганите у нас го прават за едно кибапче.Човек с поне капка достойнство не би го направил. Поне според мен...Това е грозно,отвратително,недостойно.Никога не съм ци позволявал да кажа нещо срещу руския народ.И няма да го направа.Не той е виновен ...

идват и минават. Еуфорията отстъпва място на реалностите. А те са и дълго ще бъдат такива: жизненият стандарт на Русия ще бъде 7-8 пъти по-нисък от този в развитите западни демокрации! Лично ТОЙ преди около месец каза, че Русия изостава във всички области от развитите западни държави... Радват се на успеха, това добре, но трескаво търсят долари и очите им все са обърнати към "загнилия" Запад. Я що щастливци от руския рай се изнесоха на Запад. Цели колонии има в САЩ, Франция и т.н. Че да даже и у нас... Такива ми ти работи...

Сега разликата в стандартите толкова ли е? Чак 7-8 пъти?! Посмали малко! А другото броиш ли го, или за теб няма смисъл? Това, че Путин върна самочувствието на руснаците за великата си страна, брои ли се или не?! За необходимостта от технологичен скок в индустрията, Путин говори седмица преди изборите. При тях проблемът е в пренасянето на технологии. От космическата и военната техника в гражданската сфера! Сам би трябвало да се сетиш, че космическа и военна техника, без високи технологии няма! Просто няма как да се случи!

не се слага на масата, брато. Не се пие, нито се яде. А колкото до жизнения стандарт, виж в чичко Гугъл средните заплати в Германия, САЩ, Франция, Белгия, че дори и в джуджето Люксембург и ги сравни с тези в Русия. Ако си с непромит мозък, ще се съгласиш с казаното. Лично аз работих там със заплата 5000 евро, затова говоря и от личен опит....

Колко коментара изпраска днес???

Да избираш един вчерашен кагебист и днешен деспот за свой лидер, говори, че душата ти плаче за господар, който да я завладее и стопанисва

В КРИМ за Путин са гласували 92% от избирателите! И сега какво ще измислят многознайковците на Запад и у нас? А може тези 92% са ги закарали до урните под строй и с малко бой? Международните наблюдатели казват друго!

76,7.67/100= 51%. Т.е. 51% са гласували "за", а 49% не са гласували "за". Те си знаят защо... Което по същество си е успех, както и да го погледнеш... Въпросът е как този успех ще се проектира в спетовен мащаб, където на Русия не и останаха приятели, благодарение на войнственото помпане на мускули и развяване на плашилото на въоръжаването до зъби. За сметка на жизнения стандарт, разбира се...

Точно Русия има приятели, при това искрени абсолютно навсякъде по света. В страните с най-русофобски правителства русофилските настроения са най-силни. В САЩ, особено феновете на Тръмп, ЕС, Канада и още куп страни рейтинга на Путин и Русия е небивал в историята. Ако не вярвате, влезте във форумите на западни медии, влезте в ютуб и вижте коментарите под английски клипове за Русия. В Африка, Азия, Ю. Америка почитат Путин като Бог. В същото време САЩ и Великобритания, както и която и да е западна страна нямат никакви приятели и никога не са имали, защото са високомерни лакомници и лицемери.

не виждам потоци от любещите Русия страни да се насочват към руския рай. Стоят си в западния гнил капитализъм. Затова пък очите на руснаците са все насочени на запад и при първа възможност се разделят и с кумирите си, и с великата страна.. Как си обясняваш това? Западняците гледат на Русия, както се гледа в зоологическа градина...Това не е любов, нито уважение, а просто снизходително любопитство...

Коментарът ти е доста некоректен! Защо не преведеш същите пресмятания и за Бойко Борисов? При избирателна активност 54%. Ще видиш какво ще се получи с "народната любов".

статията е за Русия бе, приятел. Като пишем за България, ще кажем каквото мислим...

Сега след изборите си правя един извод,че Путин не е много велик.Той просто е добър ръководител,но западните са толкова жалки ,че той в сравнение с тях даже изглежда с в много по-висок ръст!Някак си те са в краката му!

Овцете затова са овце, защото имат нужда от овчар. За съжаление руският народ беше превърнат в едно огромно стадо овце, ръководено от поредното нищожество, което се изживява като император. По-жалкото е , че в нашия свят се навъдиха доста такива овчари - безумецът чичко Тръмп, болният от бяс Ердоган, все по-дебелото севернокорейче Ун , страхотният унгарски овчар Орбан и разбира се нашият любимец от Банкя. Поздрави на всички овце, които си търсят овчари! Със сигурност ще си намерят такива.

руския виц? Е добре, освен вица бях написала,че имаме много общи неща с Русия-ПРАВОСЛАВИЕТО,АЗБУКАТА,ЕЗИКА.. И най-вече-смеем се на едни и същи неща! ЧЕСТИТА ПОБЕДА!

Браво! 55 милиона мазохисти и броят им расте хахах;)

ако сревним това участие с европейски числа , изводът е че в Русия заинтересованост от политическа сцена е с почти 50% по-висок. Въпрос е на какво се дължи това , предвид че ние в Европа живеем в политическа среда с парламентаризмът управлялан именно от изборите . Както и да отговор към въпрос , очевидно и неоспоримо , руската демокрация не само си върши нейните задачи , а даже води до съществено по-добри резултати , щом се слага акцент върху основен показател участие в изборите.

Според путунуидната пропаганда милата и невинна Рашка е обкръжена от бази на НАТО и почти в състояние на война - гадните наглосакси напират да им откраднат скъпоценния Крим и безкрайните ресурси, а те последните са вече обещани на Китай.. Според този оперетен сценарии подобно участие е направо равно на апатия.

До "не е тъй" Aма май е тъй! Само в родната ни България базите са 3-4. Да не говорим за корабите, които непрекъснато щъкат в Черно море. Сигурно ловят калкани и сафрид.Нъл тъй?

при пръв поглед на резултатите по окръг , област се вижда че там където болшинствата падат или по крайни леви или крайни десни , там управляващия и потвърден кандидат не е спечелил най много от гласове . Вместо това тои си е спечелил изборите чрез общата маса на гласове . Изводът : руското общество е в общата тенденция балансирана в център на политическата среда . Вместо това за сравнение при нас в Европа забелязваме тенденция за разцепление на политическата класа , или крайно ляво , или крайно дясно . Предвид международната санкционна политика на Евро Съюз , както и икономическа криза в последствие се постави странично въпрос , дали нашата политика спрямо Русия всъщност носи на самите Ние ущърб , или кратко емоционална оценен , политика наша пълна глупост .

Тези избори за сетен път показаха колко зряло и цивилизовано е общество, способно така категорично да се мобилизира и обедини около национална идея. Имайте предвид, че в Русия живеят над 200 националности и поне четири религии. Имат 40 млн. мюсюлмани. И всичките тези хора се чувстват не само руснаци преди всичко, но са и горди с това. Тяхното мултикулти се е състояло преди векове и Германия само има да се учи от тях как се прави. Във втората световна война мюсюлмани и християни са се били като лъваве рамо до рамо за Родината си! Хиляди паметници на герои от всички етноси и религии, тонове ордени! При всяка външна опасност и заплаха стават като един и се обединяват в непобедима сила. За едно не стават със сигурност-джендъри не могат да са. Стават за война, за пиене, жените им за любов, неповторими красавици, мъжете мъжкари, стават за наука, за балет, за космос, за всичко велико. Горд съм че сме братушки с най-великата нация. Друг повод за гордост нямам. Да живее Русия!

Натирили наплашените бюджетници към урните като овце - ако на такива се кланяш си наистина много зле.

ужас. хОди се блъскай с йотова кой пръв ще засмуче попа гундяев на колене в калта.

Резултатът от шпионския скандал и агресивната антируска кампания-логична консолидация на руснаците и повишаване рейтинга на Путин.

КЪВ РЕЙТИНГ БЕ СМЕШКО-ТОТАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ НА ИЗБОРИТЕ(НЕ ЧЕ НЯКОЙ СЕ Е СЪМНЯВАЛ)ХАХА

Практиката в света го показва, че Демокрацията е един голям балон, който ако не се променят някои неща, ще гръмне , и то съвсем скоро. Балон, и то по- голям от Комунизма! Времето ще покаже.

Трудностите и нападките само обединяват руснаците. Многократно са го доказали. Това не могат да разберат и да запомнят западнитв политици. Провокацията с руския агент помогна много за успеха на Вл. Путин. Всеки средно интелигентен човек е наясно, че той съвсем не е примитивен и ако искаше, щеше безпроблемно да неутрализира изменника още докато е бил в Русия. След екстрадирането му в Англия, Скрипал става безполезен за техните специални служби. Стана ясно,че и там разполагат с отровното вещество. Следователно. ?

"Да плашиш руснаците със санкции е все едно да плашиш мужик с водка" - Андрей Райчев

Допреди кампанията на Т Мей срещу Русия очакванията бяха 69-71% за Путин. Мисля, че тя допринесе за голямата му победа. Какво да се прави, вече отдавна европейските лидери не знаят какво правят и защо го правят и не само в Русия, а и в близкия Изток и в самата ЕС.

ВЪВ ФЕЙСА Е ПЪЛНО С МАТЕРИАЛИ КАКВО Е ДОПРИНЕСЛО ЗА ПОБЕДАТА МУ.ХАХАХА

смешна е радостта, още по- смешна е Русия. А нак-смешни са руснаците, които пишат тук. Бедни и нещастни, но все пак пишейки на американските си компютри и телефони в американския интернет, возещи се на европейските си автомобили, впили поглед в несъветските телевизори, пиейки западна биричка, облечени в западни дрешки и купувайки долари и евро. Изобщо смешници. По-големи са само севернокорейците и Венецуелците. Толкова е голяма любовта им, че гледат само как да щипнат на запад, не искат в Русия, не искат.

След всичко това, което се случи в Русия, толкова падна лентата на ЕС, че станаха смешни. Конвенци за джендъри, мигранти, брекзити, манипулация на хората, корупция на всички нива и какви ли не глупости, и никакви мерки срещу това. напротив, потупване по рамото. Жалки и смешни.