Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн

Сирийски кюрдски представител обяви, че войната с Турция и нейните съюзници в Африн навлиза в нова фаза на партизанска война, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Сирийските кюрди започват партизанска война в Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заложиха кюрдите на куц кон.

Преди няколко часа пукна дясната ръка на предателят Тургут Йьзал.

Тя си го знае от 40 години и оттогава е на бойно дежурство, трупа практика.

Сами срещу турците, не мисля че кюрдите имат сериозен шанс. Да, могат да ги дразнят и държат в стрес но да победят, едва ли. Освен ако некоя от великите сили не застане на 100% на тяхна страна. За сега само САЩ ужким ги подържат ама половинчато.

КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН НАЙ ДОБРЕ СЕ СМЕЕ

:)))

Днеска привечер се очаква Бойко Борисов да поздрави турските войници с "Мархаба Аскер".

о о да именно,затова идва султан ердоган,да им каже следващата стıпка е мендбиж,после северен ирак-кандил.анадıму аркадаш.

Какво стана със Сталинградската съпротива !..

ами те ч0 г. вече водят партизанска воина, сега опитаха и традиционна , но се осраха яко .

Те и в началото на операцията бяха са стегнали много ама нещо се напънаха по пътя жалките. Сега пък не могат да си броят труповете.

Ако кюрдите искат свободата си , трябва да забогатеят много. Повече отколкото си представят. Войната беше само началото.

трябва да искаш да си свободен и това ще стане макар трудно, ако искаш да си роб и това става много лесно и бързо

Като развяха знамето с Полумесеца,турците доказаха,че самостоятелно и произволно,водят война за нови територии.Заявиха,че ще останат за дълго в Африн. Отново е имало напрежение в гръцкото въздушно пространство-гръцки изстребители за прихванали турски самолети,за да ги гонят от там.Същевремено,Турция иска за закупи 100 бр.Ф-35....за 12 млрд.долара от САЩ.За каква"миротворческа"среща ЕС-Ердоган във Варна иде реч!?

идва победителя от африн,ще се рıкуват. ще се селуват,ще се поздравят,ще каят на ъужния фланг на нато е спокоъно и честито победа.

Крайно време е американците да измислят нещо Африн трябва пак да е кюрдски за да могат съюзните им кюрди да имат достът до море за да могат да продават петрол

:))) lol \o/

Не партизан, а парти - зян! Демек язък за джумбурето.

АНАДОЛЦИТЕ ОТ ГЕРБ ВЪРТЕЛИ ЧЕВЕРМЕТА ЗА ПОБЕДАТА НА СУЛТАНА , А ДЖАМБАЗКИ ЗАПИСАЛ КЛИП НА АЛБАНСКИ С КЮЧЕКЧИЙКИ :))

Още като започна турското нахлуване в Сирия, написах тук, че най-вероятното е, Турция да превземе Африн. Кюрдоте издържаха твърде дълго, но напуснаха навреме, за да се прегрупират и пазят свободните кюрдски територии с американско присъствие. Ще кажа още нещо, като вероятен развой на събитията, на базата на досегашната тактика на турския диктатор: -Ще продължава да играе играта на "турската експанзия", за да си запази властта, само че, както досега, тези които му разрешават да я играе (Русия и САЩ) няма да му позволят да се докопа до енергийни ресурси. Т.е. съмнително и трудно за поддържане придобиване на камънаци, на които ще се вее турското знаме, срещу даване на път за енергийните интереси на САЩ и Русия, и естествено срещу кръвта и осиротяването на много още кюрдски и турски домове. По отношение на това, коя от "великите сили" ще се обърне първо срещу Ердоган, трудно може да се отговори, но по-вероятно е, това да бъде Русия. Дала му е твърде много "на кредит", а руснаците са известни с това, че държат много на пълно изплащане на задълженията, барабар с лихвите.

няма по-страхлив от турцина.

Иди да се сражаваш заедно с кюрдите и ще видиш

Още много маймуни сте трепе аскера. До дъно ще ги затрие тези маймуняци.

истина та е че този пат загазиха къурдите и то якооо. тези от кандил бяхааа свикнали з5 години в дупки да седят. а уса и евреите да лаят с неверни кординати турските пилоти... сваршисе вече. вече си имат свои безпилотни и сега мишките бягат. партизаска била сто напуснахте тунелите дето почти 5 години се готвите.... маъ доъде края на измислените герои *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аскера ще опере пешкира.

Тактика"удряй и бягай" това беше тактиката по Турската граница до сега, точно за това кюрдите от ПКК нямат работа по границата с Турция. Сега ръцете на турците са развързани( това не се е случвало никога) и спокойно ще прочистят границата до Ирак.

Турците си го набутаха. Това не е държава за сериозна война. Аскера ще опере пешкира.

Те лесно ще станат партизани , ама воденици и мандри там намират ли се ? ...Или амерканците ще им пускат? ...

И това е само НАЧАЛОТО! Кюрдите ще ударят в Германия, Англия, Белгия и навсякъде където могат да засегнат интересите на Турция и Ердоган! Може дори и в БГ, но тук няма крупни турски икономически обекти! Поради тоталната некадърност на управляващите в ЕС съвсем скоро той ще се превърне в бойно поле! Е поне няма само на нас да ни е гадно!

както и да го гледам. Понеже не ме кефят едни пичове минавам държавната аграница с танковете и установявам "мир", който ме устройва. Кой е фашист сега? Кой е наред утре - Лесбос, Кърджали? Ако ООН не реагират светът ще се КРИМинизира до абсурдност.

ХА, ХА, ХА! Какво ООН, какви 5 лева? Те го разтурят до краят на годината!

Ами ние българите като добри комшии да поздравим президента Ердоган и турската армия за голямата победа. Турците са страхотни войници. То се видя, че кюрдите въобще не са равностоен противник за турците, които си правят гаргара с тях. За турската армия това е на практика едно военно учение и нищо повече. Нещо като военен парад до сирийския град. Трябва да подкрепяме турците в техния конфликт с кюрдите

Напълно съм съгласен,3,5 милиона сирийци гледаха ги като крале,защо тогава ООН не казаха хайде да направим нещо заедно за тях,?Те намериха вече решение,изчистване на кюрдите и връщането на местното население,като строят им къщите и пътища и всякаква помощ.И по смели войници като тях няма в света,!

Май е умрела циганката дет трябваше да хфали ;)

Сирийският конфликт е толкова засукан, многопластов, че още нищо не е решено. Освен това световната история учи, че партизанските войни са много трудни. Кратък поглед назад във времето показва пълният разгром на Щатите във Виетнам и позорното бягство на руснаците от Афганистан. Тъй че бат' Ердо е рано да се радва.

коъ ще води партизанска воъна,вярвате ли,останаха без грıбнак ,не подсеняваъте аскера,засремете се,пкк,ъпг са кокошкари оставиха около 4000 хиляди убити,стотиси в плен,аскера си направи поредната военна маневра на живо. честито победа.

Посмали Манго, посмали малко!

Влизането в Африн се оказа лесно. А сега излизането ще се окаже много трудно.

грешиш те нямат намерение да излизат това им е подарък от путин

Вероятно ще останат завинаги, както са останали на Шипка.

Излизането може и да е на изток, към Ефрат!?A?

вече се поразшириха на изток и няма изтегляне сега ага боико иска да им подари и територията до варна вклучително

Нормално. Едно време партизаните ги организираше изтока, днес- запада. И междувременно капиталистите станаха социалисти, а социалистите- капиталисти. О времена, о нрави.

Дирбг,няма ли брейкинг новина?! Още не са обвинили една конкретна държава за падането на изтребител край Флорида, падането на хеликоптер в Ирак (и в двата случая няма оцелели), срутването на пешеходен мост (пак във Флорида) и пожара в един химически завод в Тексас. И всичко това в рамките на 2 дена.

Шило

Няма да ги прочетеш в българска медия.

Но пък тия дни, конкретната държава вече беше обвинена, че е хаквала електропреносната мрежа там %-)

нас забъркването ан турския султанат във война в сирия е много добре. Така турците няма да им остане време да мислят за възраждане на отоманската империя на Балканите.

Нормално. Турците убиват цивилни, убиват бременни жени, убиват деца.Защо турците не излязат срещу една нормална армия, а излизат да се бият срещу цивилни, жени, деца?

FuckTheEU

Уви Турция има армия, на която не може да да противопостави нито един неин съсед, дори Иран, каквото и да се говори и пише.

Дали? А КИТАЙ, за Русия да не говорим!

Шило

Два месеца за 30 км.? Ердоганя е видял доста зор.

Защото се пазят цивилните.Ведно негово изявление беше казал,че можем и за 3 часа

да з0кл ама е дилцината е чз0кл *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Удрай и бягай? Абе май ще е щипни и бягай. Можеха да изберат Русия за съюзник, ама избраха Обамо-Тръмп. И естествено бяха предадени и продадени. Е сега да сърбат попарата. Докато могат разбра се.

Защо САЩ изостави кюрдите!? Нали уж ги подкрепяха, а им бяха обещали и територия от Сирия. Това показва колко им е силата на САЩ и НАТО и който се надява на защита от тях, му е спукана работата. Господ да ни пази!

Че то американците си имат традиции датиращи още от времето когато предадоха кюрдите водени от братята Барзани на Садам...

"Че то американците си имат традиции датиращи още от времето когато"... Питайте индиаците за американските традиции. Те са най-добрите експерти по въпроса. :)

Никога не се радвай ако си превзел нещо без бой и без да си унищожил армията на противника. За справка САЩ също ликуваха като превзеха Багдад. . . ! Император Никифор също ликуваше като превзе Плиска . . . !

Наполеон също ликува когато превзе Москва :) Аз само не разбрах с тези знамена защо слагат турското ? Това е чужда територия все пак или се лъжа ?

Това вече е турска територия. Сега и завинаги. Там където стъпи аскера, назад не се връща. Това е свършен факт.