”Македонски българин” начело на БГ партия в Македония

С македонския химн и Ода на радостта започна представянето на първата българска партия в Македония - Граждански демократичен съюз (ГДУ).

Обратно в новината

Коментари - ”Македонски българин” начело на БГ партия в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не стигнем да шовинизъм. Какво искаме с това: Македонски българин. Живее в Македония- тогава е македониц с българска жилка /ако има в родителите си нещо/ Той не е българин! Бъркането в съседските работи е опасно

Благодаря на бога . Господ да е със тях .България и БПЦ са длъжници на всички българи останали извън пределите на България ....УСПХЕХ.

"И най-дългият път започва една малка крачка". Няма как да искаме да се промени съзнанието на българите в Македония, ако не подкрепяме техните организации, колкото и малки да са в началото. Успех!

добре, ще видим каква ще я свърши , чакаме резолтати

Ти па Кой си, та да чакаш нещо, камо ли пък "резОлтати"?

Успех!

защо не се излъчва македонската националнва телевизия в България?

Един ден и това ще стане , някога имаха новини по радиото на чист български и се слушаше от изселили се българи.

Браво,много хубаво!

Tова хубаво, но сега няма как да ритаме срещу ''OMO Nлинден''.

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА! Доброславова ( нерегистриран ) 18.03.2018 18:53 . Какъв българин е то

Тотално активно мероприятие на нечии служби! На този човек аз не му вярвам! С тази партия се руши тезата че в Македония живеят българи. Партията му ще събере една шепа хора и няма да влезне във власта! С което ще компрометира историческата истина за българите там! Даже и българите в Вакедония няма да гласуват за него! Този е внедрен като българин, ако е българин значи е 100% предател!

СУ отдавна кове партийни кадри. Е на - вижте бившия президент - бил е секретар на университетската студенска партина организация по онова време, преди преврата '89 г.

В Македония има всичко и "македонски българи" и :"македонски сърби" ."македонски турци","македонски гърци","македонски цигани",даже има и "македонски албанци" -само едно няма МАКЕДОНСКИ МАКЕДОНЦИ. Сетих се за онзи стар виц-При ремонт на магистралата за Скопие открили шлем на който пишело Александър Македонски.Веднага отцепили района и викнали археолози,след два месеца усилено търсене намерили и мотора му забит на 3 метра в земята

Както няма Шопия или Валахай, така и Македония си е византииска провинция. Днес гредах документация за Александър - Alexander der Große и многократно се каза че той си е грък и армията му е византииска. И ние си пазивм нашето! Да ги оставим на мира, те да се управят!

В Ново село, Щипско, са родени Ванчо Михайлов и Тодор Александров! А Гоце Делчев е бил учител там ..

и ко?? там са родени още ......................................................... ...............................................и тнт.

Кой нормален човек, ако не национален предател, ще е против създаване на българска партия в Македония? При полжение, че до скоро нямаше българи в Македония.

Всеки, който така признава този факт. Е имало е българи, но те са някакво си малцинство и нека имат партия. Това по принцип е победа на Коминтерна.

Знаете ли как го виждам аз? Както у нас създадоха ДПС, за да плашат гарките, видете ли ако не гласувате турците ще ни завземат, така и у тях сега ще ги плашат с нас. Ако не гласувате, ще ни завземат българите. А между другото ще пада едно крадене да си е*е мамата.

Това е голяма крачка към възстановяване на справедливостта. Не е нормално според всички македонски преброявания там да няма нито един българин. Дано новата партия даде възможност на хората, които искат да са българи - да са такива. Мисля, че тази партия може само да даде бъдеще и да стабилизира Македония...

Македонското ДПС?

Какъв българин е този световно-неизвестен Петър Колев, за каква "българска партия" бълнува той в дълбоките пазви-утроби на тюркско-мюсюлманската страна Македонистан? Озверели български националисти, като един нашишкавел всеизвестен историк и сие, подкокоросват недорасло-неориентирани, млади и зелени невежи да безчинстват и блудстват духовно-политически в македонската политика. Македония първа осъзна османско-мюсюлманския си произход с узаконяванет на албанския език, (който дефакто е турски език), за официален! Сърбия е в процес на осъзнаване, особено след гостуването на г-н Ердоган, който похвали сръбския миллиет за приноса му към разбирателство между миллиетите в Османската територия! Босна, Албания, Косово, та дори и Хърватско са подали писмени прошения за федерация с Турция! Булгаристан винаги е бил най-романтичната част от турската история. Поклон пред г-н Бойко Борисов, най-добрия работник на г-н Ердоган, който винаги с гордост подчертава тюркския корен на българите и горещата им кръвна връзка с братската турска нация!!! Чрез своите действия българите ускоряват процеса на разпадане на изкуствено създадените балкански държавици-лилипутчета и благоприятстват обединението им в рамките на демократичното управление на г-н Ердоган. След възникването на една обща тюркска държава, ЕС сам ще се моли да стане част от нея! А с Русия е много по-лесно, тъй като 86% от жителите й са тюрки-мюсюлмани!!! В едно обозримо бъдеще виждам цяла Русия като част от Турция. Една такава мощна тюркска държава със среднен месечен доход около 12 567 евро на човек, ще бъде достоен съперник на САЩ и Китай, които ще се молят до небесата да станат част от нея!!!

Писали сте такива щуротии, сякаш умирате от желание всички нормални българи да ви мразят...

Не виждаш ли, че не е добре женицата...

Извинявайте, ама вие нормална ли сте!?

уважаема госпожо доброславова, чудя се и се мая на писанието ви, няма нищо с реалността за съжаление. жалко за вас! радвам се от все сърце че наи- накрая се създаде и ("подчертавам") българска партия,кооято да стои зад интересите над онеправданите българи в македония. желая им успех и търпение в трудното начинание!!!

Що е маке, все е юнак

Абе варианта с "що е маке се е л.й.о" некак си по-фаща дикиш .

Учил в България , завършил СУ ...добре ! Дано само не е прихванал нещо от маскърлъците на нашите политици че тогава няма начин да не ни намразят. Тя крушата нали знаеш .....

Най - сетне! Макар и със 100 години закъснение..

Албанският език вече е втори официален език в БРЮМ. Тая работа трябваше да стане преди 20 години, за да има някакъв ефект. Сега да стягат багажа за чужбина, ако не искат да стават албански граждани след някое и друго десетилетие

Не е късно. Има региони в източна Македония без нито един албанец. Преди 20 години такава партия не беше възможна.

И преди 10 месеца беше невъзможна! Сатрапа Груевски нищеше всичко, що е българско в Македония! Освен любимия си шопар Мартин Протогер/ов/!

Хайде сега и в България турския за втори език! Мръсна продажна сган!

Глупако, Ванче Михайлов винаги се е обявявал за българин. Не скверни името на Великия Ванче. Ще подам сигнал чрез имейл до ДАНС да те проверят кой си!

Хайде сега българските македонци да си направят партия в България!

Няма македонци. Има македонски българи. Като съм българин-не съм ли македонец-думи на Великия Ванче.

В България признаваме че има турци, румънци, гърци, гагаузи, арменци но интересно няма нито един македонец! Хей така - за тамазлък!Започвам да си мисля че наистина всички в Булгаристан са гяури и рая! С такова мислене си заслужаваме и 5-те национални катастрофи! Всички наши съседи са отрязвали от нашата страна, а само Македония не е заграбвала територии от нас!

Македонски българи управляват страната от 115 години. След Илиндено-преображенското въстание, повечето преселници се установяват в София. Наскоро откриха паметник на Полковник Дрангов, родом е от Скопие. Най-уважаваният , от войниците офицер, педагог автор на няколко учебника.

Пробваха. После обаче се оказа, че всички подписи са били фалшифицирани. В България антични македонци просто няма. Хахаха

Много е яко как от коментарите към статията ясно си проличават истинските българи от руско-турския башибозук (като онзи със счупения танк например).

Добра новина за българщината и лоша за всички сърбомани, комунисти, русофили, съвременни и антички джендъри...

Така е. Има преследване срещу българите, дори и днес, но при избори гласуването е анонимно, и който желае ще може да подкрепи тази партия. Досега пробългарски настроените хора нямаше кого да подкрепят.

Да от виеорепортажа-доста хора присъстват. Това е проява на огромна смелост-само до преди 20 години, ако се обявиш за българин те пращаха в затвора по закона за македонската чест. Значи българдското сърце още тупти в Македония!

Приветствам новината и пожелавам успех на Колев и партията му!

Пожелаваме успех на партията на македонските българи! Крайно време беше да се формира такава партия. В Македония има турски, албански партии, но нямаше българска-защото властта не разрешаваше такава партия досега. На избори, където гласуването е анонимно всеки ще може да подкрепи тази партия.

бандити да си седят в Македония!

Това важи за удбашите-сърбонами. Но все още в Македония има хора, които се чувстват българи. Например в Струмица,, Охрид, Скопие, Щип. Те са наши Братя, и трябва да ги покрепим.

еее, значи вече няма да викате, че дост и дпс са противокунституционни партии!

Първо си направи ДНК тест...и после плачи.

след 500 години присъствие не мислиш ли че малко прекалено?

Все пак Македония е втора българска дуржава. Слава богу България все още не е втора турска. Т.е. противоконституционни са - едната руска, а другата ердоганска. И двете не следват държавните интереси, докато в случая с Македония не е така.

Няма да викаме, когато направим поне 2 Български партии в Турция. Но имайки пред вид разликата в мащабите, нашите в Турция трябва да са 4, за да има равнопоставеност. Тогава всичко ще е наред. Пък и българите в Турция хич не са малко. Видно е като има избори тук, колко се стичат насам.

били българите в турция?

Работата е там е че това е нашата държава...ака България..турците са малцинство в тази държава и никой не ви пречи стига да нямате смешни претенции.

В Македония тяхната Конституция(Уставот) позволяват етнически партии. В България са забранени. Всяка държава сама решава дали да ги позволи или забрани.

Какви са тези етнически партии? Каква е тази ода на радостта,с която си открива партия сбирката? Прозира сорос в тази игра. македония е новата сорска колония.

Погледни знамето зад него и ти става ясно- човека е за Ист.конвенция.

В Македония етническите партии са ПОЗВОЛЕНИ. Има поне две албански партии, има и турска партия-що не коментираш това. И досега-нито една българска. Вече има такава.

А в България ОМО "Илинден" ли ще легализираме?

хОМО не могат да съберат достатъчно подписи. Ако не бяха автобусите от Р. Македония по съборите им щяха да има 50тина стари пияници.

Не. Българската Конституция ЗАБРАНЯВАТ етнически партии. Македонската конституция(Уставот) позволяват етнически партии. Всяка държава сама позволява дали да ги позволи или забрани. В Македония са позволени, и българска партия е напълно законна. Ако си променят Конституцията-което няма да стане, значи ,че трябва албанските, ромските, турските партии в македония да бъдат забранени-как си го представяш?

Това е хубава новина. Българите си имаме един вреден ген. Прекалени индивидуалисти и малко егоисти си падаме. Лесно се подаваме да ни настройват едни срещу други. И за това лесно ни манипулират и експлоатират чужденци всякакви във всякакви времена. Крайно време е бавно и полека да започнем да преодоляваме това, да се подкрепяме едни-други и да си възстановяваме корените и силата.

Извън страната се променят!Още повече македонските българи са други хора,преживели са много тежък период и въпреки незгодите са се съхранили,по друг начин мислят!Такива са и молдовските и украинските българи,много по милеят за идентичността!

Е БРАВО, КРАЙНО. ВРЕМЕ БЕШЕ!От Македония са произлезли много велики българи и все не ми се вярваше ,че гадовете са успели да умъртвят този от корените на нацията ни .Радостно е ,че са се появили нови филизи и от този наш корен.Пожелавам им успех!!!

Скоро македонски македонец ще оглави македонска партия там.

Нещо не ми е напълно ясен термина "македонски българин" . Това нещо като "тракийски българин" ли е или по-скоро като "добруджански българин" ?

Македонски българин = български македонец ... сиреч едно голямо нищо. Има и български турци, но не съм чул да има турски българи, освен тези дето са пресекли Дунава преди 1300 (според повечето руски учени на 19 век)

Ванче Михайлов-който сам се определяше за Македонски българин преди стотина години такива като теб добре ги възпитаваше...

Вземете Каракачанов в тази партия.

Половината Истанбул и целия Одрин говорят на български език ! Кога ще се намери доблестен българин да създаде българска партия в Турция ?! Цивилизованата част на Турция основно се състои от българи !

Че цивилизованата част от турция говори на български е ясно от векове, но не съм много сигурен с какво самосъзнание са и чак целия Одрин и половината Цариград си е бая :). Все пак да не забравяме че "Господ е Българин", а той си знае работата. Сърбежите бяха първи. А тази партия предполагам знаете, че доста време няма да има много гласове. В сръбското НС имаше български депутат (избран от покрайнините), но той беше сам. Дано тук да се събудят българите и престанат да се "срамуват да се нарекат Българи".

Това отдавна трябваше да стане, в македония само българите нямаха партия.

Е, с тази партия на Бугарската демократична уния в историята ке влезнем!

с това чудо от фазер, дето си турил на снимката, по-далече от Червения плошчадь с мумията, няма да стигнеш. То е ясно на всеки. А новата партия си е добре - българска партия, в български земи, населени с българи. Съвсем нормално

Погледнато радостното уж събитие е признаване останалите за други. Това е вредно!

Ами зависи кои имаш предвид. Другите са албанци, сърби, власи, гърци, коминтерновски македонци, турци...

Смел човек.

Браво

Браво! Пожелавам успех на този млад човек