Евростат: Едва 1 от 10 българи спортува, в Дания - 8 от 10

Едва около 10 процента от населението у нас, или почти 1 от всеки 10 българи, спортуват активно поне два часа в седмицата.

Обратно в новината

Коментари - Евростат: Едва 1 от 10 българи спортува, в Дания - 8 от 10 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко звучи, като: Срам, българите трети по ръст на заплатите в ЕС, но едва 1 от 10 българи кара нова кола. В Дания 9 от 10 датчанина, карат нов автомобил.

Да затова на 50 са като старци С болести и наднормено тегло.Аз съм 1 от 10 - йога и катерене. Започнете всички нищо поне малко за да видите каква промяна ще има

НЕ Е ВЯРНО!!! 'Секи ден спиртуваме и никотинясваме.

Никой не спортува тук !Така е!

вие не сте разбрали статията, защото заглавието е подвеждащо и има скрит многопластов социален подтекст. не става въпрос за датчани, а за българи - българите в България и българите в Дания.

Датчаните най вероятно лъжат. 8 от 10 да се занимават със спорт звучи нереално, а като се има предвид, че са типични западноевропейци, звучи още по нереално.

В Дания повечето хора ходят навсякъде с колело. И така им се събират часовете, написани тук. И аз правя същото - всеки ден на работа с колело ми гарантира поне един час движение. Вдигането на тежести е анаеробно упражнение, което не е толкова полезно за здравето.

В България един на всеки десет е гей в Дания осем от всеки 10 са гейове.

Корегирайте си дефиницията за спорт. Ето аз от сутринта режа лозето, напръсках овошките и сега с правата лопата обръщам "опитното поле". Страхувам се, че след това няма да съм в състояние да "ходя на фитнес". Да ви имам проблемите!

Статистиката не е точна , защото не включва българите упражняващи спортове като шах, бридж и хвърляне на камъни по автобуси.

По-скоро 80 процента от населението на посочените страни е с наднормено тегло! А същия процент скандинавци пият до припадък.... Та не ми е ясно как същия този процент се връзва с броя на.... активно спортуващите!?

Че какво пречи алкохола на спорта ?!? Даже напротив , като спортуваш можеш да пиеш и пушиш с по-малко натоварване и странични ефекти . Проверено !

По нататък в статията пише, че 10 от 10 българи ще умрат до 2534 година!

Когато отидеш при личния си лекар в Дания с някакво оплакване , той не ти изписва лекарство веднага , а ти казва движение, ходене, тичане. 12.000 км. алеи за колоездачите в цяла Дания от които 1000 км са направени алей над стари неизползвани релси.Тук и в народното събрание идват с колела. Младите в кралското семейство водят децата си на училище с колела. Тук 80 годишните отиват на пазар с колело. България след промяната трябваше да копира Скандинавия,а не Америка.

Мда, датчаните изпитват крещяща нужда от спорт. Въпреки че Дания е първата държава в света, която въведе данък върху мазните храни, датчаните са дебели. А за тях е нормално да си дебел :) А ние, българите, сме си елегантни по ген :) ... Пешеходният туризъм е за предпочитане пред натоварващия спорт...

Да в България не се хранят, а пият и пушат.

Извинявай авторчето, искаш да кажеш, че в Дания 8 от 10 Българи спортуват или имаш ограничение на думите в заглавието??

не че сме най-спортуващата нация, но например разходката в планината, която не се брои за "спорт" се практикува от много хора, а надали е влязло в статистиката. сигурно броят само посетителите на фитнес-центровете.

Може и да не спортуваме, ама от футбол разбираме на световно ниво.

Не е вярно, как да не спортуват? Путаранчовците въртят гумите на народните коли, карайки като безплатно такси парцалите, надигат чашките и псуват пред телевизора. Сметкаджийските селски парцали и те спортуват - развяват си путките по моловете с чужди пари.

Ама датчани или българи в Дания, защото не е много ясно.

Да и ние българите спортуваме и караме колела тук.

Само 1 на 10 спортува, защото само 1 на 10 не мизерува!

Мизерлуват ли???? Да имат всички къщи на село та и виличка с лозенце. Мързел мързел и нехайство. Щом хвърлят хиляди от балконите на измамници е повече от ясно ,защо мизерлуват.Скътали се в кухнята на 3 стаен апартамент,защото го пазят за внуци и правнуци.

Мизеруват само необразованите и мързеливите.

Мизеруват и тези които са с по едно, или няколко висше, образования или имат високи професионални умения, но с разни управленчески и бизнес хватки принудително са оставени без работа защото са "лош мат`рял"! Мизерстват и тези които живеят по родните си места в изоставения от властите Северозапад и тези от които София, като център на икономически район, обира всякакви инвестиции и по места хората нямат препитание и нямат финансово възможност да пътуват с километри за да работят някъде си на заплата която в тези райони е дори под средната!

Всички тичат, нуждата ги гони, като нямат коли да избягат на големите котки в саваната. Ние пък всички спиртуваме и сме си гот на терасата.