Бизнесът скочи срещу: Всички длъжници на прокурор

Правната комисия в парламента гласува на първо четене промени в НК, които правят всеки длъжник потенциален престъпник. Промените бяха предложени от МП.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът скочи срещу: Всички длъжници на прокурор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без пандела нищо няма да стане...

Понеже работя за себе си,значи съм от "бизнеса". Не дължа никому нищо.Нито на др.фирми,нито на НАП,нито на НОИ. Дължали са ми пари-много е неприятно.Не са ми връщали пари-още по-неприятно. Проблемът не е в идването на прокурора. Проблемът е,че няма работещ Съд.Колко е просто и лесно,в една нормална,правова Държава,каквато,уви,БГ не е,дължиш ми,давам те на Съда,доказвам дълга ти-осъждат те по бърза процедура,да си го върнеш.Елементарно.И къде тук е мястото на Цацаратурата??? Дали с новите поправки,ПееФски или Котараците от Перник,ще бъдат по-коректни!?Ха,ха,ха....И къде тук иде реч за "корупция"и "борбата"с нея!?Пък и било"наложено"от Брюксел...смЕх!Просто Тримата Наднормени са решили,да превземат всичко,що още мърда и диша под небосклона на гербовата Власт.

Например при неизпълнено плащане по търговска сделка, се търси обезщетение пред гражданския съд. Там може само да търсиш "Михаля", защото се оказва , че длъжникът няма никакво имушество,а вече си е открил и нова фирма. Наказателна отговорност трябва да има за лицата и фирмите,които умишлено избягват плащане на задълженията си.

Все повече ЕС и членовете му (в частност БГ) се фашизират. Като, че ли "западният" Свят се подготвя за война и военно-временни основи. Като прибавим и силовото налагане "д ж е н д ъ р" политиката - ЕС и ФАЩ твърдо са се запътили към последните години на Римската империя !!!

ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ,колко е ГРОЗЕН този ДЖЕНДЪР на снимката!!!!!

Бизнесът подскача, защото няма да може да влачи неизплатените заплати на работниците до безкрай!

според един митничар българинът да му завъжеш устата и ръцете ще намери начин да краде с устата! така,че българаският бизнес ен караино време да е честен и почетен иначе българия продължава да гангренясва от заразата на корупцията и престъпността,в краина сметка българската дърявност ще се саморазпадне.дододите от коупция кражби и икономически измами ,които днес се изпират и дават работа на много хора е блатото което трябва да се пресуши.обществеи поръчки,стоителни фирми,арендатори и земеделци всички трябва да плащат на хората и даси плащат сметките!

Някой видял ли е какво пише в предлаганите промени. Аз лично не съм, но съм за всеки да си плаща задълженията о време. Тогава средата ще е предвидима. Какво ще направи прокурор те подгони за 1000лв дълг, а ти имаш да вземаш 10000 - ще гони твоите длъжници или тебе....

ще те опраска теб за това че дължиш 1000 лева и има ка да те принуди да ги платиш я от заплата, я от пенсия, я от помощи! Няма в скоро време да ти върне тези 10 000 които ти дължат, защото това не му е работа и трябва да си търсиш правата през съда, а през това време твоите длъжници по съвсем законен начин ще са вече фалирали и неплатежоспособни! Ако не вярваш виж как някои ръководители от бившите държавни предприятия и обединения и от държавното управление прибраха парите на тези които са работили в тях, а след това фалираха тези предприятия и обединения и хората получиха за труда си в страната и извън нея само по един гол пръст!

Както бизнесът си защитава интересите срещу поскъпването на ел.енергия(при Бойко Борисов),нека и сега потърси неговото съдействие и помощ!!!!

Какъв е тоя ДЖЕНДЪР на снимката? Това нещо затова ли го готвиха за президент??? И колкото много от ония 80% гласуваха за него/нея/то! Клет народ, тъп народ....

то може а е джендър на снимката но по важното за мен и българите е да си върши почтенно работата,а ти може и да си мачо но да не ставаш и чеп за зеле!така,че по важное човек да си върши работата за която е предназначен и какво мже да прави.останалото лично на човека си е негово право и всеки си бяга подир проблемите!

,,...Нека да не бързаме кампанийно да преработваме законите, а и народът не заслужава такова вдигане на заплатите, защото няма висока производителност в България. Бизнесът и държавата не могат да си позволят да предприемат такава стъпка. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на правосъдието Цецка Цачева..,,???

Липсата на такъв закон насърчава фирмите да не изпълняват договорите си и да не се разплащат, т.е. насърчава злоупотребите, мошенничеството, корупцията! Такъв закон е крайно необходим за общество като нашето-предразположено към корупция и злоупотреби. Той трябваше отдавна да бъде приет!

Еми време е да им се потърси оДговорност. Докога, ше се сметът за недосегаеми?

Аз викам, понеже ти, цецке и останалите сте ни длъжници - НА ПРОКУРОР!!!!!!! ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!

Споко и в Русия е така!

-То не ний, от Брюксел ни го спускат. И това ще е като ИК. никой не знае за какво става въпрос, ама вече тъй сме свикнали, пък и толко ни е акъла.

Вчера ходих в областен град на СЗ България, където имах среща с почтени хора от Сърбия за стартиране на трансграничен проект. Кметът на този град индиректно си каза "Трябва да се свържете с Муньо, който е консултант и иска само 10%". Това е Родината - формулата 10/20/30/40. 10 за консултанта, 20 за местната партийна организация, 30 за централната (Цвъки и Баце) и 40 за свършване на работата. Евросредствата ще свършат, Баце и тази джендър кака на снимката ще изчезнат вдън земя...а ние българите какво ще правим тепърва? Не е смешно.:(

Чичо Цецка пак се изложи.

Яловите ни държавни "служители", които отдавна са доказали, че нямат никакво понятие от пазарна икономика правят от една страна откровено непазарни закони, където не всички са равни пред закона, има вратички и куп "наложени" скрити капани (обикновено в наредбите им). А от друга страна опитват да налагат свръх пазарни "изисквания", кото въобще не кореспондират с реалността! Така напрмер ако имаш възстановяване на сума от държавата, можеш спокойно да си чакаш с месеци и забрави за олихвяването за забавяне! Но пък ако ти закъснееш с плащането, лихвите са капитализирани и безпощатдни!!! Но какво можем да очакваме от хора, учили САМО политикономия, които имитират пазарно мислене!?

Ами изберете си политици дето ще прокарат закони с истинска пазарна икономика бре! Ама нали все "по малкото зло" избирате. Пък не мислите,че то злото все е зло, малко, голямо. А доброто кога ще изберете??? Обаче аз се питам и друго-искате ли вие самите реална пазарна икономика??? Към момента нищо не говори че желаете това, искате ама какво точно знаете ли ???

Не, че бизнеса е почтен,но вероятно с тези "промени" в НК ще ги изнудват законосъобразно- или цакаш, или си аут. Цакането ще си го плащаме ние.

Сравнен с държавните Калинки, бизнеса е ПЕРФЕКТЕН. Бизнесът е този, който храни хората, плаща данъци и дърпа държавата. Тази на снимката е един самозабравил се наемен работник! И се надявам цялата шайка скоро да го разберат.

Като си помисля, че това на снимката можеше по нелепа случайност да ни е Президент...

Голяма идиотщина е този закон,значи всички бедняци са за затвора а белите якички кво им дреме, те нищо не дължат на никого, те си имат кинти.

тва e,който не си плаща кректно това което е договорирал да си го плаща и да се научат в тая страна, че селски номера вече не минават!!!

Така е при ''демокрацията '' - овцете винаги плащат дълговете на овчарите !!!

Ганьовска работа - Или ще е беззаконие до нас...не , или ще е тояга и синджир ! Средно положение няма !!! В задачката се пита : Кое хилядолетие ще станете ''Европейци'' ?!

Е когато станеш ТИ лично европеец ела пак да поговорим по този случай !

Ти си приготви сапунчето - Не ме мисли мене !!!!

Белите якички(кирливи отвътре)----не щат да стават "длъжностни лица"!:)))))) ....абеееее...;))))

Бай-Ганьовския бизнес да се научи да плаща. Ако не ще - да си стяга торбичката и дим да го няма.

И като се махне бизнеса какво ще правят такива като теб? Гладна смърт? Бизнесът е лесен. Днес си в България, утре си в Чехия, след месец можеш да инвестираш в Китай или Чили. Ти му мисли.

Ми инвестирай в Китай бе, ко па толко. Ама смееш ли, ако те подбара китайската Триада иле мафия, ше плашъш ли иле нема да плашъш. Аре, инвестирай в Китай, покажи ни как се прави успешен бизнес в Китай, че ние не знаеме.

Добре де,нужно ли е да я снимате?

ГЕРБ СА ВРЕДНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО.

Демек ЧСИ-та остават без работа защото според този малоумен закон ако някой не си плати тока например отива в затвора и ЧСИ-то няма как да му опише имуществото защото длъжника е осъден на два месеца затвор,примерно защото за едно престъпление може да има само едно наказание.

България е единствената държява в ес ,в която работодател е длъжен да плати 60% от заплатата,за останалите 40 ,просто пиете "студена вода". а работникът е на последно място в списъкът с кредитори.а,банка,междуфирмени задължения,и чак тогава работник.е, ако сте "пролетарий"мислите ли,че трябва да се съюзим?

НАЙ-ПОСЛЕ ДЕЙСТВИЕ В ПРАВИЛНА ПОСОКА България е пълна с мошеници, които под различни предлози не си плащат задълженията това прави развитието на бизнеса невъзможно САМО НЕ ЗАТВОР - ОТКЪДЕ ПАРИ ДА ГИ ХРАНТУТЯТ - КАТОРГА, ОСНОВАНА НА СТОПАНСКА СМЕТКА, Т.Е. НА САМОИЗДРЪЖКА

ГЕРБ - ДЛЪЖНИК НА ОБЩЕСТВОТО.

То каза,че който не приема Ист.конвенция срещу насилието,ще бъде демократично насилен

Всеки дължи някъде нещо. Но!.. Погледнете го от добрата стана. Вече няма да си вадим свидетелство за съдимост. Документ без съдържание, в държава, където всички са осъждани.

Имам фактура платена след 2 години и то от държавно предприятие. Платиха я защото на доставената машина им трябваше ремонт иначе незнам дали изобщо. Много от счетоводителите на държавните структури са супер нагли и арогантни. Това да чакаш месеци наред да ти платят доставената вече стока или услуга се счита за нормално. Големите частни фирми копират в поведението си държавните структури и накрая го отнася най-дребния производител или изпълнител. Всички западни вериги също бавят плащания с месеци, защото знаят, че няма как да ги съдиш.

корупцията е използване на служебно положение за вземане под масата тук става въпрос за диктатура над единственото, което може да изведе бг някъде , а това е нормална бизнес среда тук става въпрос за сериозен проблем в мисленето, много сериозен, с фатални последици за бг

нищо нормално в това да забавяш плащанията си...бе на теб ако ти забавят заплатат с 4-5 месеца как ще реагираш ?? никой няма да прави сериозен бизнес ако не може да планира дейността си защото не знае кога и дали ще му платят

Чудесно! Молодцьi! От утре започваме да трепем престъпниците от Топлофикация, веолия, ЧЕЗ, и други! Браво! Спасибо, товарищ Цачев! Щирлиц стьiдиться перед вашими умениями и успехами, а Мюллер крутиться в могиле как фен!

По тази логика да вкарват на топло и длъжниците на "Топлофикация" :) Цялата работа заприличва на полицейска държава. Това не е държава с много полицаи, а държава, в която за най-дребното нещо влизаш в затвора. Съответно се нарича полицейска, защото зависи от благоволението на полицая дали ще "забележи" дребното нещо или не.

"Цецка Цачева защити законопроекта, като обяви, че той е насочен единствено срещу корупцията"-Корупция в най-общ смисъл е злоупотребата с обществена служба за лично облагодетелстване.

дали не е престъпление да не спазваш доровора и да завлечеш партниора си ?? айде сега да не издребняване за фразеологията

споед някои бизнесмени да забавят или не платят на друга фирма не било престъпление ??? е ако другата фирма не и платят 2-3 такива мошенници как човека ще плати на работмиците си ?? значи местният бизнес ясно заявява , че е некоректен и не спазва договорите но не иска да бъде наказван за това ?? всички на прокурор !!!

Нормален и успешен бизнес не се прави със забавени плащания и не изплащане на заплати! Така че е нормално, работодател който не плаща заплати да влиза в затвора. На Запад, ако работодател не изплати заплата, може да после да го одрусате с милиони. Има доста услужливи адвокати по тези въпроси, които прибират, част от парите при успех на делото.

Значи шефовете на всички големи търговски вериги в България,които между другото са чуждестранни са за затвора защото всички работят със доставчиците си на забавено плащане.

Значи ДА и без изключение. Иначе пазара те изхвърля от бизнеса, или поне в нормалните страни е така!

ти си рязко прост - наистина не е правилно и допустимо , но това са неща които са уредение в гражданското право и трудивия кодекс и нямат масто в наказателното право

E, добре, нека да намерим законодателно уредена причина "властта" да се разправя с неудобния бизнес, защото не зачита мнението на инакомислещите. Ето и легална форма а справяне с конкуренцията и отнемане на бизнеси. Най-добре и да закрием гражданския съд и да отмени ГПК, защото обществото няма нужда от него. Нали си има прокуратура да си съди когото, когато и за каквото си реши. То и по доктрината на развития социализъм си беше така. Ама имахме нужда от ГЕРБ, за да уредим законодателно това положение. Да живее комунизма, исках да кажа Рок Енд Рола.

Откъде им идва на Цеца и Данаил самочувствието, че са юристи, способни да създават закони?Аман от тъпанари със самочувствие!

Може да са тъпи,ама са упорити и постоянни

Е те тая от снимката от мъжки род ли беше?

Като не управлява ГЕРБ кво очаквате , кво става с търговията с амфетамини ,законна ли е? Според Цачева няма проблем.

Новото робство на банкерите и корпорациите.

Естествено,че всеки който дължи пари и не иска да плати , е за прокурор. Защо скача бизнеса? Защо са против адвокатите. 90 % от българите щели да са за съдене. Ами ,какво значение има процента.Той само показва каква е престъпността в България. Естествено,че не плащането на задължение си е престъпление. Значи 90 % от Българите са длъжници и нарочно не искат да плащат. Да дължиш и да не искаш да платиш е равностойно на кражба.Кражбата престъпление ли е - ДА. Защо тогава равностойното и деяние ,да не е? Точно тази слободия и неангажираност на закона към проблема, създаде условия работодателите да не плащат за свършената работа, тарикатите да вземат пари с ясната предварителна нагласа,че няма да ги върнат, и че няма механизъм по който законът да ги задължи! Кои са тези дето са против? Това са тези,които имат да дават! Това са и тези ,които ги защитават пред съда ! Че как да не е престъпление- да не платиш на работника изработеното и да го влачиш,унижаваш и лъжеш, докато се откаже ? Нали за това е държавата,чрез закона,да не допуска такива неща! Значи бизнеса и адвокатите скачат против държавността!

в тази връзка ко праим с ктб?

Евала да се разбере кои какво плаща

Те,това може да го измисли само такъв, на който дипломата през прозореца е хвърлена,или е завършил криво-ляво у Монтана право,или пък е завръшил раб-фък.