До дни почват нови 9.3 км от АМ ”Хемус”

Следващата седмица започва строителството на 9,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка от Ябланица до пътен възел Боаза.

Обратно в новината

Коментари - До дни почват нови 9.3 км от АМ ”Хемус” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези дни, които остават до започване на нови 930 000 сантиметра (звучи по добре) ми се струва че ще са полярни.

Тия вече на всеки километър от всяко шосе ли ще посвещават по един том публикации?! При нас, докато ремонтираха ул. "Монтевидео", дълга общо 1 километър, на два големи етапа по няколко месеца от две години, фъдъка идваше да открива всяка отсечка от 30-40 м между две преки или алеи към блоковете ... Джурналя, фотографии, речи, лали-бали ... Още не е завършена цялата улица, а дерето по средата още не са го почнали - сигурно е оставено за това лято, да ни затворят по традиция пак и да прелитаме над парка към града, щото и "Цар Борис" ще го затварят този път, и петицата ще ни спрат - значи, край! Отрязват ни окончателно от другите части на града ... Сега за 9 км - цяла статия, министри и дупетати се занимават, сериозна работа ... И те да се видят с работа, зер какви заплати взимат - все нещо трябва да си говорят, нали?

А ко праим с тракия? Като след бомбандировки е, да не говорим, че по всички акведукти има пропадане на пътната настилка или чакаме някой да пропадне, за да вземем мерки!

гробари! тиквония ако не беше ги спрял, сега вече щеше да има почти завършени още 50 км.!!!

дайте още по -конкретно, защо закръглявате на стотици метри? Дайте с точност до метър, така може числото да се окаже още по- внушително)))))))):

Около 930 000 см са това ей, нидей завижда на управляващите, нидей!

кога го почвате? Или не сте го планирали? Заложете си след половин г. да почвате да преправяте, щото всичката ви е такава!

От 1974 г до сега построени 168 км от всичко 430. 39% за 43 години. Сначи след около 67 години ще бъде готова! Ще чакаме, няма начин. Ние българите сме търпеливи!

хахаха с това темпо след 100г. дано я завършат. Смешници

Драги смехурковци, през 1990 г. България има около 37 000 км пътища. През 1944 е имала 22 000 км от които 95 с бетон и 60 км. с асфалт. За 20 г. (44-64 г.) са изградени 8283 км. или по 410 км на година. Тия ни занимават с 10 км ...

Брежнев - по- голям строител от Боко! Айде не на нас тия... Путиновата "носталгия по комунизма" . ресто! Не струва! И тия числа изобщо не ти ги вярвам! До 5ш не е имало никакво строителство, ако не знаеш - главното занимание е било строителство на концлагери, смъртни присъди и изземване на земята от селяните. Те така.. И за 45 г. половин магистрала. Факт.

Сериозно ли бе! Колко дни, 3 дни, 365 дни или 800 дни.

надминахте Кан Омуртаг с вашето строителство, строители на съвременна България)))): Много кефи дробното число - вече взехте и на метри да отчитате...

а тика никой не казва колко км . се асфалтират, но асфалтираха целия квартал за една нощ. Ама явно не го правят качествено щото не се отварят чак такива дупки като по българска магистрала...абе испанска им работа... те и с мигранти се бият и за нищо не стават!

До дни ще завършат 100 м от м-ла Хемус. НЕВЕРОЯТНО!!! Ликуй народе - това е огромно постижение, невиждано по света!

че сме малка страна и след няколко поколения може и да има 5 % покритие с магистрали.. Да му мислят в Китай с тяхната територия кога ще покрият поне 1 %

Айде хайрлия да е! И с тия темпове къде 2040 - 2050 може и да се сдобием с още една (полу)завършена "магистрала"...Ама пък тол система ще има! С кантари при това...

Туй да го видя и то при Ябланица дето магистралата е вдигната до небето ще е добре да я пуснат. Преди да я оборудват и пуснат официално някоя нощ ще мина с 600 км/ч да ми олекне.

Почват 9 км. При социализма се завършваха 18 км на година, а тука - почваме 9 км. И все пак са минали 40 години, това темпове за 21-ви век ли са ?

То затова след соца останаха 810 километра магистрали - 45 години по 18 километра годишно. Ех, времена бяха! Не като сега..

Ако през соца правеха по 18 км годишно, сега щяхте да се движите още по павета или черни пътища. Реалната цифра е над 450 км на година!

айде стига със социализма, не разбрахте ли, че матряла на соц вче не кълве? Вижте си изборните резултати... Ако са верни тия ваши "данни" за км на година, 45х18=810 км магистрали - сега Боко нямаше да има нужда да строи магистрали. ай не ни правете на прости!Ако обичате!

Тъкмо сега е момента да се добави в софтуера за тол-системата една малка добавка за изчисляване на средната скорост и налагане на глоби. Влизаш на магистралата в София в 10:00 и излизаш в Бургас в 12:00. За 2 часа 350км. Значи средна скорост 175 км в час. Там лемурите от КАТ да кажат каква е глобата за превишаване с 35 км/ч над разрешените 140.

лелеей тия ще ме уморят от смях ! цели 9 км ще правят...идиоти!

Бузлуджа 30 години седи неремонтирана, образите на бай Тошо изчегъртани и осквернени, тези наливат асфалт по полето, все едно има полза.. Оставка!

Дали ще доживея да стигне до Велико Търново?! Далеч съм още от пенсия ,ама знае ли човек?!

И какво излиза, пътищата които не са до морето, няма да ги оправят?

Магистралата до Калотина кога ще се прави? Направо е срамно, че единствената столица с която свързахме с магистрала София е ..... Анкара. Кълнат се всички, че били за Европа, а не смятат за важно да свържат София, Пловдив, Бургас, Благоевград... с магистрала с Европа. Няма значение дали излиза сметката - има неща, които се правят просто за да покажеш кой си. Е то ясно нашите политици кои са - ориенталци.

За Калотина има около 30км. да се разшири пътя и ще стане когато сърбите направят своята част която в момента има само около 45км. магистрала от близо 90км. до Ниш

тези 30 км по стандартите на баце са още 3 мандата.....до тогава я камилата я камилара...

Hещо не си в час. Cърбите правят 100% магистрала до Hиш. Oстава да се пусне участъка с тунелите от цървена река до Hиш.

stan_posta@

Сърбите са почти готови. Проверено. И строят яко, без приказки.

АВТОМАГИСТРАЛА ДО КАЛОТИНА НЯМА ДА ИМА НИКОГА. НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ КОИ СА СТРОИТЕЛИТЕ НА АМ-ХЕМУС, ЗАЩО НЕ ГИ ПИШЕТЕ; ДА СЕ ЗНАЯТ? КВАЛИФИЦРАНИ ПЪТИЩАРИ НЯМА ВЕЧЕ...