Държавна китайска компания иска АЕЦ ”Белене”

От средата на февруари има сериозен интерес към АЕЦ "Белене" от страна най-голямата държавна ядрена компания в Китай "Си Ен Си".

Обратно в новината

Коментари - Държавна китайска компания иска АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сте притопляли стари манджи. Нищо няма да стане, защото страхът на Европа'та от израза "китайците идват" е огромен. Лично съм се занимавал с този въпрос преди 10 години. Вервайте ми !:) Иначе досега да са продали на Пекин и ж.п.'то и тунела Шипка и магистралите и пристанищата... ери това с тяхно финансиране ?!

Нека публично се оповестят глобите които плащаме на Европа заради всичките Марици ! Нека се замислят, че плащането не отменя затварянето им!!!!

Ако имат желание за тяхна сметка и без държавни гаранции нека я построят защото Европа и без това ще ни затвори въглищните централи. Китай който разполага с много въглищни централи е постигнал изключително високи резултати в строежа на подобни централи покриващи всички екологични норми. Имат построена такава ТЕЦ в Турция и имат желание да направят такава и държавната ни Марица, но правителството мълчи защото Борисов го заблуждава енергийната мафия.

Иска или може и да поиска?

Боже, никой ли не се усеща, че една ядрена централа в сърцето на Европа и в ръцете на китайците, е оръжие?????? А навремето се пердашеха ако се строи централа дори на границата. И едни хора ше земът едни пари, а народа и суверенитета на страната кучета го яли! Мени ми стаа лошо, СССР беше шега сравнено со сегашното!

В министерството вече е създадена работна група. .. ИМА И ДИРЕКЦИЯ АЕЦ БЕЛЕНЕ ; А УЖ Е СПРЯНА !?! ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ !!!

И какво стана на финала? "Просперираща" ГЕРБ-ерастка и неолиберастка България,"отличник" и "първенец" на ЕС по всички въпроси,с "развита" ПАЗАРНА икономика, стигна до там в своето дередже, че ДЪРЖАВНА фирма от КОМУНИСТИЧЕСКИ Китай с ПЛАНОВАТА икономика да и строи Атомната централа!...:)

нали много добре беше държавата ,много приходи ,много ръст на икономиката , накрая много говна, няма парички в мангалистан да се гради!!!! и тия експерти от нек ,от бех и всяка друга сволач са толкова експерти че натрупаха милиарди дългове на нек , какви боклуци се раждат в тая страна,уникално !!!

Държавата да гради? За да ни крадат парите разбойниците, приближени до властта?? Тъпак!!!

Явно потокът от глупости за този несъстоятелен проект не пресъхва.

Най-вероятно ЕС няма да разреши да дадем такъв голям проект на китайците.

"Мейд ин Чайна". Ужас!

И Белене, както и газопроводите и хъбовете са само дъвка в устата на Борисов и антуража му.

И после да го продаде на някоя Латинка, добра позната на Теменужк?!

Тази жена., като че ли я оставиха да обере всички негативи..Да обяви , че чужда държавна компания иска да изкупи български активи, да построи ядрен обект и да оперира с него на територията на България!!Тези абсурди може да се издиктуват за да се обнародват, само на една слабо запозната и технически неграмотна счетоводителка..Тя сама ни запозна , че до определен период от жизнения си път съвсем не разбирала от енергетика.Мъка мъка...

Тая китайскакомпания на кого ще продава после и на какви цени?

И заваляха предложения цели петдесет години...

Как така Китай и то държавна компания ,а питахте ли новият голям брат, питахте ли сенатора Маккейн или ви сърбят ушите и задниците. Какво ще прави кюмюрената мафия в Мариците? На сухо ли ще останат? Може ама едвали!

от азиат-путлерасткия шантаж: През май 2017 г., Китай се съгласи да участва в строежа на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Черна вода. Стойността на проекта се оценява на малко над 7 млрд. евро. Новите реактори ще бъдат обновена версия на канадските CANDU 6, с номинална мощност 720 мегавата.

Все пак ,Китай е по-добре от Канада,Индия или Бангла Деш!

ИзпооплескахтеСе. - И-Двете централи - Вече Функционират. И ! - СА CANDU/AEC , но Изцяло построени с ЕСфинансиране и СамоРумънска Работа+РаботниМеста.

Очевидно след упорито повтарящата се реклама за "гьола" от самия тиквоний, балканските страни не проявяват интерес към идеята Му. А китайците са всеядни и купиха пристанище в Гърция. Знаят че ще има потребност от ел.ток за износ и инвестират...

Вече се доказа.Почти никой не и вярва.Това да не е Брларус,с нулева безработица.Там Китай и Русия инвестират и държавата е със стотици години напред във времето.Когато стане ,тогава да се хвали.

Да си я вземат в Китай и да си я достроят

Като допълнение какво отношение биха имали нашите властимащи по френските предложения на Арева за АЕЦ Белене?Все пак наш познат партньор в ЕС и НАТО.Или Запада съвсем го загърбихме вече?

Нали точно по препоръки от нашите френски партньори закрихме реакторите на Козлодуй.

Оп ! - Имаме ли РеалнаОферта от Арева, Колега ? ...защото Арева - Днес е Сименс...а току-що Домакините/Дир.бг - Ни уведомиха отн.тръбите за хъба, тааа...

Значи собтвеник може да е чешката държава, може да е китайската държава, а не може да е българската държава ?!? Бре таз пазарна икономика !

Шилo

Китайска АЕЦ?!?!?! Не, мерси! Много им е удобно на чайниците да си пробват способностите да управляват руски рактори далече от тяхната територия, ама не мисля, че ще им се отвори парашута. Ама с това правителство начело - всичко е възможно.

Я да видим кой не е внимавал в часовете по български език? Каква ли е разликата меджу инвеститор (бъдещ собственик) и производител ???

Китайците ако бяха добри в атомното, нямаше да горят толкова кюмюр.

Ммм... Китай - Продължава да е ОтворенаЗона за Всевъзможни Тестове. ...които НикъдеДругаде НЕ се допускат.

Само да не стане като със таралясниците на Гриша Ганчев.Тука работата е сериозна.

Задължен ! - какво Реално става с ГрейтУол, Колега ?

...защото по улиците/пътищата НЕ ги виждам..информация Никаква... ...а Баш на Директното от ВМЗ (вчера-завчера) - Все показваха някакво в-червено возило с маймайТакова лого...на Пожарната джип...ама Лъснат кат за В Женева, таааа...

Китайката ще се казва Гин Ка и ще строи с наши пари.

Май ще се окажа прав че китайците стоят зад Гинка , и целта им е да държат и енергопреносната мрежа ако построят новата АЕЦ ! Така рашките ще изгубят възможността да ни държат под монопол , и да ни скубят с комисионни и заробващи договори за ток от централата . Затова и задействаха тяхната патерица Корнелия !

ВитиеватоНоВъзможно. ..т.е. Ако Успеете да убедите мен-сиромаха че Пекин - Би се Решил на ТакаваСтъпка Без (Без.) апробация от Кремъл - напълно ще Ви подкрепя !

..... и като чуят колко е комисионната на Нушка, Цецко и Бочко и тихичко се оттеглят......

То затова правителството на БСП не направиха АЕЦ БЕЛЕНЕ ,АЗ СЕ ЧУДЕХ КАК ЗНАЯТ КАК А НЕ ГО ПРАВЯТ !

Теменужка е с най-голямата тиква всред Боковите жени! Верно като тиква!

да я взимат и да си я носят директно в Китай, цялата централа барабар с реакторите! за 1 лев

Ти Теменужке, за някой и друг рушвет ще го продадеш не на китайци, на виетнамци, камбоджанцим а и на марсианци!!

Най-вероятно е да го предложи на приятелката си за да си го разделят после...

...щом като БашСега - доУсилиха Даването на концесии на СвръхДоказани Вагабонти - Парекселанс ! ------ Имам усещането че Вси"наште" - Са СвръхУскорени и то на Ангстрьом от Окончателното-им Смряскване...

Не знам тази Държава какво може. Разпродадоха я. Злато не можем да добива ме, ток не можем да правиме и продаваме. А силни сме в глобите и данаците да събираме от просто смъртните роби

Точно така си е! И за какво ни е министерка като нямаме наш ток? Направо китайците да си назначат министер!

то китайци ли не бяха, японци ли, евреи ли, че и сичките видове арапи се изредиха отгоре ни да на инвестират, ама се нещо не прифатаме.

Тъй де ! - то ИменноТова е "финансовата"част от ТроянскоКонието на Вси"наште". НО ! - както на СамиятТозиКон, така-И на "ездача"-му - Разчекването е СъвсемБлизо.

създаде парламентарна комисия,оглавена от депутат на БСП,да разследват от къде са парите и как ще финансират държавната китайска компания.И да пазят да не се включи и Гинка Върбакова.Да се пусне подписка в страната българския народ коя фирма искат да строи АЕЦ"БЕЛЕНЕ" - руска или китайска.

Очаквате С ЕСфинансиране да Се осигурява работа В ЕС на работници от НЕ-ЕС страни ?! - Забравете ВсякаквиТакива.

Откровено&Аргументирано : Приемайки че г-жа Петкова - Е Наистина получила ТочноТакова Писмено Запитване (ли е или Директно Предложение ?) - Следва да очакваме че Ще е С Несъществуващите (засега) Руски реактори ! ...което Неминуемо ще Ни "осигури" И-нови "постижения" на ТроянскоКонието на Вси"наште". ----- ...а г-жа Петкова - Щеше да е Напуснала... ...а казусътСкрипал - Се доЗасилва... ...а Решението виа АктаМагнитски по КТБ"фалита" - Е НепосредственоПредстоящо...

Айде седесари, почвайте да разправяте че АЕЦ не ни трябва, а ни трябват ТЕЦ-овете... щото са американски.

има ли аец белене изобщо?

Я, виж ти! Китайска ДЪРЖАВНА компания искала АЕЦ-а ни!!! Е, нали държавата уж беше лош стопанин? Нали проектът е НЕИЗГОДЕН? Нали СОЦИАЛИЗМЪТ Е нещо ЛОШО? Брей, тия пусти китайски комунисти, бре! Хем фирмата им социалистическа, хем държавна, хем ще се окаже, че проектът си е много изгоден, щом са се вдигнали от майната си да инвестират у нас!! Май, мутро-пожарникарят ни е баламосвал за всичко за "Белене" по заръка на менторите си? Май само неговата държава (по гадно стечение на обстоятелствата и наша) е лош стопанин, май неговата демокрация е по-лоша от китайския комунизъм? Май и неговият социализъм (строен от него като член на БКП!) е калпав, та се наложи да се борим за смяната му!И май всичко, в което участва той по презумпция е калпаво! И май няма как да бъде по друг начин, защото той толкова си може! И май ние сме доста тъпички като народ, щом за 10 години не го разбрахме! Абе, май много станаха всичките тия "май"?

abasador

теменужке, теменужке, айде сега и ако можеш да ни обясниш как разбра, че държавна китайска компания "Си Ен Си" иска АЕЦ Белене, и че европейската инвестиционна банка също е заявила интерес към възможността да финансира този проект, а не можа въобще да разбереш и да се усетиш, че кака Гинка от Пазарджик, купи повече от една трета от твоето министерството, както и това, че и до сега не си разбрала (а няма и да разбереш), коя банка ще плати сделката т.е. баницата . Лек ден.

Не е вярно, че си продават тока на когото си искат. На гърба на фактурите на ЧЕЗ има процентно разпределение на източниците на електроенергия. ТЕЦ- около 40%, ВЕЦ - около 15%, другите проценти са на вятърни електроцентрали, фотоволтаични централи, а най-евтината АЕЦ Козлодуй - около 8-9%. Значи на тези български милионери с фотоволтаичните и вятърните централи и ВЕИ на биомаса, пълним джобовете.

Ох, махнете снимката на тая мис Пиги- повдига ми се от нея

Държавна китайска компания иска АЕЦ Белене Стига с тази "дъвка".Много я разтегнахте.Първо бяха американци,след това индийци, и накрая се появиха китайци, а след тях очаквам марсианци. Само да припомня, че в проекта Белене имаше реален инвеститор/съдружник/ с 49% от централата германския енергиен гигант RWE, които след време се отказаха от проекта. Според мен отказът не е случаен и той е свърцзан с отказа на нашата държава дда субсидира загубите на централата свързани с разликата между продажните цени на тока и себестойността на същият произвеждан в централата. Издръжката на тази централа можеше да се осъществи според експертите с продажни цени от рода на 75 евро на мегават , при положение , че сега е някъде около 45 - 50 евро.

Да дойдат китайците?! Дори Меркел, която покаяни мигрантите в Европа, предупреди да се внимава с Китай и икономическите му мераци в Европа

Само не на китайците. Това е тяхната политика за завземане на света и отърваване от тях няма. Русия, че е Русия, пък и тя не може да се справи с тях в източната сви част - така са я налазили

Докато бе ни обуят с едни десет милиарда няма да се спрат Дошло е време за сопите

КОЯ ЛИ ГИНКА ЩЕ РЕГИСТРИРА ФИРМА В КИТАЙ, ЗА ДА Я НАРЕЧЕТЕ КИТАЙСКА, А ПАК БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ ЩЕ СИ ПРИСВОЯТ И АЕЦ-БЕЛЕНЕ! АЛЧНОСТТА ИМ ГРАНИЦИ НЯМА! СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА, А ПЪК И ЗАЩО АЕЦ-БЕЛЕНЕ ДА НЕ Е НАША-ДЪРЖАВНА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ТАКИВА ЦЕНТРАЛИ ВИНАГИ СА БИЛИ ПЕЧЕЛИВШИ! ДО КОГА ЩЕ СИ ПРОДАВАМЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ?

Навсякъде по свете ядрена енергетика, тк и вода са държавни. Защо САЩ не направят Белене ?Уестингхауз е най-калпавата фирма.

дайте ми и на мен 60 000 000 000 лева, и аз имам интерес да ви построя АЕЦ! Ако искате и на вулкан отгоре! Кво ми пука! Вие дайте кинтите.... па мрете после....

Няма лошо да дойдат китайците и да направят АЕЦ-Белене,а как ще продават после тока си е техен проблем....Важно е да не искат пари от България за строежа.

Интересно защо една читава европейска фирма не се заинтерисува от Белене а само разни китайски, индийски, Гинкени и др. фирми? Бойко оправи инфраструктурата, корупция вече няма и пак никоя европейска компания не дойде да инвестира. Преди беше не идват защото БСП е на власт. Добре, а сега защо не идват?