Брюксел: Да се готвим за търговска война със САЩ

Европейската комисия изглежда е изправена пред най-големия си спор с Вашингтон в последните години.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел: Да се готвим за търговска война със САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За китаи е много касно 4 години те сте ударят по масата. Даите златото чефутчета Аиде вас на кучетата

Войната ще е спечелена, само ако махнете Санкциите и тръгнете на взаимоизгодни условия да си сътрудничите с Русия! Краваристан ще клекне или ще почне Трета "демократична" световна война! А да ви видя какви сте ДЪРЖАВНИЦИ! Май ще сте само кукли, на конци!

тази война САЩ я водят предимно със себе си. 1. САЩ внасят между 10 и 20% от необходимата им стомана. Крайно невероятно е американските предприятия да успеят да запълнят дупката в краткосрочен план. Ще се появи дефицит, който ще вдигне цената на суровината, тоест ефектът от таксата ще е минимален за вносителите. 2. Едва 10% от вноса се държи от Китайски предприятия. По-голям дял от пазара (говорим само внос) имат Корея (Южна естествено), Япония и ЕС, в този ред. Общо над 50%. Бразилия също е някъде колкото ЕС. Излиза, че с повишените мита САЩ.. , не всъщност Тръмп ще удари съюзниците си и то най-вече тези, които използва за налагане на присъствие в Югоизточна Азия, където Китай тръпне в очакване САЩ да се изтеглят. 3. Макар и минимален ефект ще има върху на практика всеки друг бизнес в САЩ.. Някъде ефектът няма да е минимален - строителен бизнес и автомобилостроене. Тези вторите вече получиха един ъперкът от Тръмп. 4. Американските инвеститори принципно са много волатилни и възстановяването от предната криза остави много белези, ако замирише на икономически проблеми моментално ще пренасочат максимално количество капитали извън САЩ, което ще повлияе на борсата, а от там и на представянето на индустриите работещи със стомана (и алуминий). Нереализираните печалби ще доведат до проблеми в бюджета и колелото ще се завърти. Като имаме предвид кои са новите съветници на Тръмп е много малко вероятно да вземат адекватни решения в точният момент. Нещата ще си дойдат на мястото не по-рано от 2021, когато дойде следващата администрация.

ес, дето всяка година топ счетоводителите им не знаят къде се губят милиони от бюджета на ес да води воина с наи-бизнес ориентираната страна на света, та това е предварително изгубена воина.

И кой ще я води тази война? Мерлел ли? Или Макрон? Или някакви там Туск-ове? Дайте да си кажем - да се готвим за търговска война със САЩ означава да носим по-фино бельо, че като започната да ни таковат да им бъде по-приятно и да не ни карат да страдаме повече, отколкото трябва.

-ТЪРГОВСКА ВОЙНА СЪС САЩ. -ВОЙНА С РУСИЯ. -ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА-ЗАВИСИМОСТ ОТ МИГРАНТИТЕ И ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ АТЕНТАТИТЕ. -ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ СБЛЪСЪК С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. АБЕ ТИЯ НАИСТИНА СА ИЗВРАТЕНИ ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ !!!

аз пък мислех че се готвят за война с русия

Това ще бъде урок от който трябва да извлекат поука европейските "управленци" Защото всеки гледа себе си в крайна сметка. Докато имат изгода оттатък океана правилата ще са едни, при промяна на ситуацията, ще станат други, никой няма да се съобразява с нас. Къде са сега СОРОСОИДНИТЕ лаячи да ни разяснят ситуацията.

... какво ни засягат тези санкции? Нито имаме голям внос, нито изнасяме за Американците. Не ни трябва нито меда им, нито жилото им.

Всичко което засяга Евросъюза в крайна сметка рефлектира върху нас. По сходен начин както и санкциите към Русия.

Между другото, снимката е баш на място. Точно най-големия и близък "домашен любимец" на Чичо Сам изглежда конфузно, като ,че преди малко е направил някаква беля в гащите.

Абе тия там разногледили са??с раздвоение на личността ли са в еврогейския??Вчера се прегръщаха с тръмп срещу Русия днеска търговска война щели да водят с него...

ЕС е в поставен пред свършен факт и в унизителната позиция на молещ и подтичващ за разрешение за срещи след щатски високопоставени служители. Просто не виждам как самоназначените Брюкселски чиновници поставени на високи постове от лобисти на американските фирми и администрация ще се обърнат срещу своите настоятели?

кога ще й увеличат санкциите?

кви са тия провокативни заглавия? НЯма такова нещо! ЕС приема и изпълнява! Това е! Няма коментар!

Ето тук започва да става интересно. Модела на света, който се опитват да наложат явно не става. А именно либералния, в който държавите са символични и господарите са едни. Все-повече се очертава разделение. И това не е лошо, защото растежа идва, когато има конкуренция. Тук прозират и ходовете на Англия с Брекзита и атаките срещу Русия. И тук е видно, че е време ЕС да се промени, да започне да става по-самостоятелен и единен, вкл и във военно отношение. И да не допуска да бъде използван за пушечно месо в една война с Русия, а напротив, да се възползва от възможностите за изгодно сътрудничество.

Тръмп последователно изпълнява плановете си по унищожението на лиералния глобален иконом. ред. Този ред се основава на трите стълба - СБ, МВФ, СТО. Иконом. война, която Тръмп инициира ще доведе до унищожението на СТО... Браво Тръмп, Смело напред!

Брюкселската глутница управлявана от джендъри ще воюва с Америка, с Русия... а бе с целия свят.... смяяяяххххх

По принцип ЕС и САЩ са двете най-големи световни икономики, които се конкурират и отвреме навреме се случва да има търговска война. Промитите от руска пропаганда мозъци смятат ЕС и САЩ за едно, защото са в един военен съюз, а за руснаците икономиката се свежда единствено до петрол и оръжия, не се интересуват от нещо в което са много назад. И като се информираш само от рускоезични медии не си много наясно с икономиката. Смяташ, че парите са нещо, което няма покритие, че западните държави са фалирали, че никой не печели, че всеки момента ще им съберат жилищата и скъпите автомобили на западняците ... и така в последните 50 години. Ама някак немецът пак кара нов автомобил, а българинът, който си пада по Русия - голф, който му е набор.

Я пак провери, кои са най-големите световни икономики...

хайде де; Путин ви чака от другатра страна на гюбе за истинска война, лесбо-педалски подлоги

Ами да си чака - за щастие западняците все още СМЕ с всичкия си и искаме БОГАТ ЖИВОТ. Не забравяйте, че българите за останалия свят също сме ЗАПАДНЯЦИ ВЕЧЕ.

Какви западняци - направо скапаняци. Поне за западнип свят.

Давай Тръмп, доубий брюкселската сган!

Само да питам: След като ЕС ще сме в търговска война със САЩ, а Турция е все по-близък съюзник на Москва, тогава що е то НАТО и има ли почва то в Европа?

Бъркаш понятията! Отдавна САЩ, Япония и ЕС са в т.нар. currency war, война на валутите. И това няма да спре, защото имат жестоки външни дългови и ниски инфлации.

рублата няма инфлация...

Тръмп иска да си върне производството в САЩ.Както е било едно време.Което минава през ревизия на глобализма.И начините са рестрикций дъмпинг търговски войни и тн.Глобалните играчи да се върнат от Китай Индия и Индонезия и други в САЩ.Той е преживял тежко това което се е случило със Детройт например и иска да го поправи.

Не го знам, какво и как е преживял Тръмп, но знам, че си изпълнява предизборните обещания. Вероятно ще наложи такси и мита и върху други неща... Човекът си казва America First! И работи в тази насока. Що онея мрънкалници в Брюксел не кажат EU First!? Щото се се загрижили за глобалното благополучие, като действат за сметка на европейците, за това!

Изчезне ли глобализма всеки ще се стреми да бъде FIRST.Това може да ускори по бързото разпадане на ЕС.Много тунеядски и паразитни световни организаций може би ще станат излишни постепенно.Защото просто няма пари.Ресурсите на Земята са пред изчерпване и всеки ще гледа как да се спасява.

Само дето белият американец ВЕЧЕ НЕ ИСКА ДА РАБОТИ В ЗАВОД. Както разбира се и белият българин. Белите хора в САЩ и Европа искаме да сме шефове, да работим в офиси, да имаме дълги почивки и големи заплати. В краен случай да работим с машини. Ама в краен. НЕ щем да сме пролетарии, коrто освен двете си ръце нямат нищо:)

Аз друго и не съм очаквал от мръсните евреи зад океана. Те са най-долните, но ЕС си е виновен, че блее като овца за това, което Америка им каже..... меки китки, да теглят една майна на американците и Китай и Русия като им теглят, че да видим тогава......

СОЛЕЙМОН ПАШИ бил много умен бе. По-умен от тебе

Тъй като, ние произвеждаме НИЩО, оставяме ВОЙНСТВЕНИТЕ ТЪРГОВСКИ ПРИГОТОВЛЕНИЯ на другите. Купуваме си пуканки и сядаме пред Телевиденията да гледкаме

На ГМО пуканките от USA мито 50%, за да се купуват пуканките на баба Пена от женския пазар.

Нагледен пример как се отстоява и как се защитава държава.В случая САЩ.Направен е баланс къде куца икономиката и какво трябва да се направи.Щатите и по точно Тръмп са си напълно в правото.Неща правени от Америка а на тях да пише Made in China или Made in EU.Друг е въпроса че ако Германия и Меркел не са толкова еманципирани могат да станат и известни компромиси.

Това какво общо има със стоманата?

И ся кво, на айфоня цената ще скочи. И на дънките левис. Мали, как че я караме от тук нататък?

Да, айфона, сглобен и произведен в Китай, за безценица от хора работещи за шепа пари, ще му се увеличи цената.....

Това с китайците работещи за жълти стотинки отдавна е минало. В Китай средната заплата е по-висока от нашата. Просто хората работят здраво, без да мрънкат и да кръшкат. Произвеждат много за това е евтино.

Еми и за САЩ и за русия е проблем ЕС. Те за това толкова им се ще да го съборят. Какво ще правят соросоидите и русофилите... коя страна да заемат?

фастъченото масло и на моторите Харлей да сложат мита, жалкари. Като кихнат във Фашингтон и вие се напикавате.