Откриха пластмасови частици в няколко марки бутилирана вода

Бутилираната вода на няколко големи компании-производителки е замърсена с миниатюрни пластмасови частици, които крият неизвестни за здравето опасности.

Обратно в новината

Коментари - Откриха пластмасови частици в няколко марки бутилирана вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България и да има- няма кой да ни каже. Матриала няма много права, като с Чернобил - ръководството на БКП взело мерки само за себе си, а матриала на манифестация да го вали радиоактвен дъжд.

Световния океан отдавна е станал супа с полимерни частици. Вече има данни за натрупването им в някои рибипосредством планктона. То и концентрациите на живак бяха ниски в на много места, докато не излезоха данни за натрупването му под формата на метилживак в по-висши животни с помощта на екосистемите. С нанотехнологиите не ми се мисли какъв ще бъде светът утре.

Преди седмица излязоха подобни статии по английските статии, но смисъла е че не просто бутилираната вода, а всяка вода е замърсена с микро частици пластмаса (microplastics). Океани, реки, подпочвени води, даже урината на изследваните хора, близо или далеч от цивилизацията, е съдържала частици пластмаса - резултат от огромното количество боклук който се изхвърля. Най-малките частици са едва 1-2 микрона, което предполага че те биха могли да попаднат през чревната стена в кръвта с неизвестни последствия. Докато всички се занимават с глобалното затопляне, замърсяването с пластмаса засяга всеки човек а никой не говори за него.

Що е то "найлон"???? Напишете полиамид, както изписвате другите полимери !!!!

Проверил съм!

Уж водата в София е най-добрата,така претендират "Софийска вода " ,а пък тази вода причинява кариеси по зъбите и уврежда организма !Така е !

Водата не е добра, а с добри показатели. Най-вкусната вода може да не е най-безвредната. Помисли за другите параметри на жизнената си среда, защото с вода кариес няма как да си направиш.

Нормално живеем в века на пласмасата .какво се очаква да има във водата.

Дори при Вас,дето живеете в София и местното Ви ВИК "Софийска вода "твърди,че имате най-добрата вода,сигурно от чешмата водата я избягвате !Сигурно не пиете от чешмата.

Сигурно. И сополите си ги носим в джоба а не се седнем по улиците, дискаме си в къщи а не в дупка на двора... А бе, тва, градо си е кофи от където и да го погледнеш.

То, дали има смисъл да се изследват "Банкя", "Девин", "Горна Баня".... ели пък това дето се продава в галоните в "Метро"

Най-добрата вода е чешмяната в София.Пия я с кеф там,като отида !

А сега потърси за хотел Камелот построен на брега на яз. Искър, гостите на които цял ден бръмчат с джетове в язовира, а нощем хотела си излива мръсните ями вътре - и пак си я пий с кеф !!

Чуждите марки вода са ги съобщили смело, но нашие не смеят. Нашата демокрация само така се нарича.

Кой ще се занимава с нашите шишета?

Явно навсякъде по света бутилират чешмяна вода, така че по-добре да пием направо от чешмата. Но още по-добре е въобще да не пием вода-има какво друго да пием. Наздраве!

Koй пие вода ве братче? Водата има микроби бе !! Д-р Радева ми е казала ДА НЕ ПИЯ ВОДА !!!

Не в света а Европа

само американската вода е чиста, това ли би трябвало да научим от тази новина? искаме американска вода и у нас, умоляваме

Умишлено ни тровят. БГ най-голяма смъртност в света.

Нима допускаш, че можем да изпреварим Русия? Предател!