Албанският става втори официален език в Македония

В македонския парламент на косъм бе избегнат физически слъсък между депутата и бивш премиер Никола Груевски и председателя на Събранието Талат Джафери.

Обратно в новината

Коментари - Албанският става втори официален език в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не мога да разбера защо всички обвиняват за това САЩ или ЕС? Че тези безродници македонците не са ли си виновни сами, че се отказаха от произхода си, верни на сърбизацията и цоциалистическия блок? Това е резултата. Поне след промените ако някой от управляващите им имаше национално чувство, щеше да поиска някаква форма на присъединяване към БГ. А те хем не искат, хем се изливат тука за бг паспорти с хиляди. Но да се праиш на стар народ кога си гол кат пушка и нямаш никакво минало зад гърба си е направо смешно, виждали сме го.

... и Македония вече на половина не е българска...

Скоро и в евроГейско и атлантическа ориентираната териотория с население под наименованието България братска щатскостания ще наложи за 2-ри официален турския и/или циганския... Въпрос на време е: само вижте публикациите на медиите за периода 1999-2002г. за и по отношения на т.н. "държава" т.н. Македония.

Очевидно 140 годишния експеримент е бил неуспешен по тези земи .

Македонците трябва да УБИЯТ Предателя- Зоран Заев. Тоя става предател както Стефан Стамболов и Поп Кръстьо. Стефан Стамболов искал да продаде България на турците и са го убили...Зоран Заев иска да се съюзава с арабите- албанци( турци) СРЕЩУ своите братя в Македония. Куршуми за Заев.

Има ли по света държава с два ,,официални езика,,

Канада. Не, че ще поумнееш, ама има...

Освен Канада, Швейцария е с четири официални езика. Добре е първо да поживеем, да се пообразоваме, па после да задаваме риторични въпросчета с уклон на възмутено превъзходство.

Има и с повече от два - например Швейцария.

Стефан Стамболов никога не е искал да предаде България на турците. Просто е бил против това мръсните ръце на Москва да цапат младата ни република. Те за това го и убига русофилистиците. Четете историята, бре! Стига сте лъгали!

Чети и ти ве но не само чети а като за начало гледай Капитан Петко войвода в тубата па белким да влезе нещо н твоята туба ! И ще видиш кой се е борил срещу турците а Стамболов туркофила след освобождението ни от турците ги е вкарвал точно тях по затворите само защото са били русофили а не русофоби като него !!!!

Сбогом, антични македонци! Докато вие бяхте заети да крадете чужда история и да предявявате претенции към чужди земи, то на вас самите ви откраднаха земята. Никой не може да ви помогне, не че и иска някой.

Не виждаж ли нашият боко какво прави,,как лобира за тях,,а гърците не искст да чуят за македонците,дори и името на държавата ги дразни.

Александър Македонски се обръща в гроба си, цар Самуил пуска сълза от диодното си око.

за непросветените - албанците са з0% от населението. скопие е наполовина албанци. единственото спасение е федерация и разделяне на страната на две - това им го каза любчо георгиевски преди 17 години.

Това е първото грандиозно поражение на коминтерновския македонизъм. По-нататък неминуемо следва сгромолясването му.Няма да чакаме дълго - ни Путин,ни патриарх Кирил могат да го спрат.

Вероятно вярата ви, че евроатлантическият българин ще надживее коминтерновския македонец с няколко десетилетия ви е дала повод за радост!???

Де го чукаш, де се пука! Дебил евро-атлантически къпан македонец!

А преди около 150 години албанците са ги търсили с лупа по някои села на Македония! Бедна , Македонио, българска! Защо си определи такава незавидна съдба? А аз си мислех, че в региона ние ще изчезнем най-бързо. Няма, макар, че българският корен и продажност си казват думата и в Македония.

Ми като не щяха да са българи, сега ще са албанци.

Сега да приемат и хистамбулски ферман.

Преди години Македонската армия беше обкръжила всичките въоръжени врагове на един баир уж албанци и щяха да ги избият. Тогава внезапно се намеси точно същият, който като обкръжат джихад-мурджовци някъде и аха да ги довършат, налагат примирие и ги прибират. Всичко започна с концесия на Сколското летище от Турция. Докъде стигма концесията на лет.Списаревски София?

Планът за велика албания си върви със бързи темпове те и черна гора така са превзели най добрите територий със излаз на моренце и така нататък

охо, благодаря за плюса :) не очаквах...

смешна ли ви е македонската измислена история? Смейте се, ако знаехте, че българската е същата, щяхте да плачете. "Българи" е едно племе от иранските чукари, живяло в района на балх(г)ара, след това около волга/болга. Местното население в бг няма нищо общо с българите, както няма нищо общо и с македонския александър. Да, в един период от историята тези племена са били мощни и савладеели територията. Нищо повече. По същата логика може да се наричате и траки, византийци, римлани ( или ромлани) със същото право. А персийци? защщо не? Все пак бащата на цар борис се казва "ПЕРСИЕЦА" (Persian), вижда се изписано на една каменна плоча, на гръцки. Смейте се на македонците хахаха :)

Забравил со ''т''-то в края на ника си!

ние ще се наричаме, както ние искаме. ето, искаме да се наричаме българи. а тебе ще наричаме ибрик. защото си ибрик...

Така,така.Като не искат да говорят развален български,сега ще минат на правилен албански.Бре макета ,как може да сте такива кухи лейки,А?

Усмирителят на Балканите честити ли на приятели си Заев?!

Честитил е разбира се. Двата са се уговорили като ходят при Ердоган, да си сложат фесовете предварително, да не чакат покана от домакина.

И македонците ще загинат като нас. Груевски 10 години беше на власт и защитаване националните интереси. Естествено, това не се хареса на краварите и европедалите и го сменица с послушния заек, който без капка свян предаде интересите на Македония. Същото, преди 11 години се случи и в БГ - пак с помощта на краварите и европедалите, изгря звездата на най-тъпия премиер в Европа - Боко Тъпото. Тъпото е послушно пале, изпълнява заповедите безприкословно, а и обича да го галят по кухарката.

хаххахах ти не си наред с главата Груевски бил патриот и се борел за националните интереси. Кои .... сръбските ли....!? Това заслужават всички предатели, които вървят срещу историческата истина!

Не знам кой не е наред-по времето на Груевски нямаше и намек за курс към ЕС и НАТО/което ще е пагубно за Македония и това ще се види в следващите години/. След последните избори, краварите забраниха на албанската партия да прави коалиция с Груевски т.е. наложиха смяна на курса, коалицията беше направена между албанците и Зайцев, и резултатът е налице - първа стъпка - приемане на албанския за официален език. Втората стъпка ще е надупване в партер в стил Боко Тъпото.

тази година втори догодина първи

Когато мечката играе у комшиите...Нататък е ясно, новината НЕ е добра, не е добра за нас, още по-малко за макетата, дали схващат не знам!

ГАДНО

Щом решиха, че българският език е македонски, утре ще си имат вече втори албански, а в други ден само албански.

абе аз чух че боико оня ден се е оглеждал за тоя груевски че му е понабрал, ама он е дребен и се скрил.

Не ми се вярва. Баце и Пеевски са видяни да пресичат Тракия на забранено място. Има смачкани ламарини.

добре де: АМА НАИСТИНА ЛИ НЯКАКЪВ МАКЕДОНСКИ ЗАКОН ИМА 35000 ПОПРАВКИ???

А аз си мислех, че българският ще стане втори официален език в Македония...

Дааа..така става, когато на балканите се наместиха лудите говеда, те решиха да унищожат Югославия...И да саздадат ислямски джихадиски халифат, на базата на Велика Албания! македонците сгрешиха, трябваше да изколяти прогонят албанците когато АОК ги нападна! Но тогава пък лудите говеда щаха да им донесат педокрация с ракети и бомби с обеднен уран...като в Сърбия!

кретен, питай словенците дали искат да ги управляват сърби. Никой не ги харесва, даже много изкара недоносчето Югославия!

Еврофекал! Питай същите словенци, дали искат да бъдат залети от наркотици, крадци и убийци търговци на органи като ислами мюслитата албанци! Което и ще стане, когато мюслитата и лудите говеда създадат Велика Албания! Педераст нещатсен козяшки!

огън да гори краварника!!!!!

От твоята, уста в Божите уши!!! Колкото по-скоро, толкова по-добре, за целия свят!!!

Освен турския след 20-30 години и циганския ще стане официален език с тази демографска политика.Българите ще са малцинство.Най-хубавото , че си имаме и вицепремиер по демографската политика но такава не се забелязва изобщо.

а,турския ще стане втори език в Bългария по заповед от Bашингтон...

ТРЕТАТА АЛБАНСКА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНИТЕ Е НА ПЪТ - Албания - Косово - Македония...

Очаквайте скоро ВЕЛИКА АЛБАНИЯ ... от Адриатика до Турция!

Паисий

И не питайте кой го допусна и инспирира! Щото като отидете в Прищина в центъра има паметник на един (жив още) американски президент!

Не се ли опазим от ДПС , ТОВА ЩЕ СТАНЕ И У НАС..

Да им е честито на Македония! Сорос ги прекара отвсякъде! Сега да духат супата!

От мен да знаеш: ПО ВРЕДНО ОТ МАКЕДОНСКИ АЛБАНЕЦ - НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!! Вече 3-4 години пътувам редовно Македония-Албания-Косово! За съжаление - ние българите малко знаем за албанците. Първо - мюсюлманите са 3-4% повече от католиците и православните. Второ - по между се женят - няма никакви проблеми. Трето - най-малоумните албански бандити на 90% са от Косово, а най-"правоверните" са в Македония! Не може аз да карам 70-80 километра от Скопие към Охрид, а по главния път да ми се веят албански знамена!! И във всяко селце има църква от стотици години, а срещу нея - издигнали чисто нова джамия!!! НО - вече ги надъхаха - влизате в ЕС и сте нови хора! Лява дясна кълка, говорите си албански (не че не учат в македонски училища) и понеже сте малцинство - МА ЩЕ ИМАТЕ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ!! Мед и мюсли! НО - от мен да знаете - македонските албанци - като ги видят и в Албания, и в Косово - дори и заради това какъв смешен албански говорят - смях пада, никой не ги възприема като техни хора...

Mekong Delta

Ей, два минуса сте ми лепнали. Не се обиждам, ако бях препцувал Тиквата - сложете ми и 200! НО - за реални факти - говорете и вие! Особено ако не сте ходили по споменатите от мене държави, особено като мен - редовно! Смешници...

Катастрофален завършек на една балканска държавица , мога да се обзаложа че до 10-15г населението там ще е 90% албанско а македонският език и писменост ще са история само. С новите съседи трябва да бъдем много внимателни и най-важното - под никакъв предлог да не бъдат допускани тук , защото се доказва че са експерти по отцепването на територии и създаването на автономии.

Моляяяяя?!?!

Дир-ници, а нещо да кажете за мераците и въжделенията на Тайпи, големият приятел на банкянския Винету? А ТОЙ пак се прави на еб...н у главу. Все едно нищо не се е случило. Селски номера.

Управляващана мутра от СИК, временно изпълняваща ролята на коалиционен национален предател, игра танц със саби заедно с друг международен престъпник Саксофонски. В резултат българската управляваща мафия в сговор с турската и албанската мафии предадоха българските национални интереси в Македония и я подариха на албанците. Разбира се, срещу съответното възнаграждение, полагащо се на почетни предатели. Очакваме включване за нови престъпления и предателства като ЧЕЗ, мез и т.н.

Планът за Балканска ислямска дъга е в действие. От самите нас сега зависи ДАЛИ ще се осъществи или не. Македония е до тук, да живее Северна Албанска Македонска Република.....ама до кога????

таз година втори , догодина първи! Който се отрича от корените си загива бързо!

OmPoBeH

Коментирай новите комшии (албанците), но си мисли и за нас.

Балканите отново са мюсюлмански . Къде в САЩ има втори признат език, или във Великобритания? Или във Франция ? а може би Австрия? И какво ние и тъй наречените македонци! Разбрахте ли сега защо гърците не ги искат ?

Да ИМА... испански....

Но за всичко останало сте права!!!!

Mekong Delta

Не се излагай! В САЩ няма друг официален език освен английския... В малко европейски държави има втори (в Белгия има ТРИ) официални езици! И, когато има такива - те обикновено са сходни, а не коренно различни като македонски-албански. Ако така се "действа" в България в най-скоро време трябва да имаме ТРИ официални езици! Български, турски и цигански!

не и по конституция!

В САЩ изобщо няма официален език.

0т 2006 английския американски е официалния им език.

Предполагам ясно ви е, че след 10-15 години Ердоган ще бъде толкова загрижен за братята си по линията Кърджали-Варна, че ще се наложи в България вторият официален език да стане турски. Както казва Джаро - не може с прости и продажни управници да се правят велики неща.

Други взеха от тука азбука и религия и...сега ние ще се настаним тука.

Началото на края...И зад всичко наднича нелицеприятното лице на САЩ.

Не е ТОЧНО така!!! Ако се вгледаш по-внимателно първо и най-отпред ще видиш държавите Износителки на съвременна ислямизация - ОАЕ, Катар, СА, Турция и др. А САЩ си мълчат , защото това работи за момента и за тях... Не забравяйте ,че САЩ НЕ ИСКА Силен и Единен ЕС...

Kalin

Тъжно много тъжно дано македонците разберат най сетне кой им е брат кое е родината им и кой им е враг!

Да де, ама другарят Борисов им помага да се подхлъзнат, да ги приемат в мечтания ЕС... След като ги приемат в ЕС (макар че малко ще е след доста време, ако изобщо) - македонците ще псуват България как сме ги уредили в този така хубав евро-джендеро-краварски съюз!

Да, бе, братя! Притрябвали са ни тия нещастници - нищо добро от тях не можем да чакаме. Тъпоумни, злобни, твърдотиквести олигофрени са тия! Майната им! И какъв втори "официален език"? Та той албанският ще е единственият официален език дори и сега, защото друг език там освен български диалект не се говори. Но я питай някое маке дали говори български - веднага ще ти се изрепчи, че плещи на "мАкедонски". Никакви братя не са ни тия - най-добре да забравим за тях, но и дагледаме внимателно да н почнат да се изнасят към нас, гадовете!

Ердо не на шега се опитва да върне Османската Империя. Интересно дали се е договорил с ЕС и кои държави, на Балканския полуостров, след 5-10 години ще погълне Турция. ЕС с удоволствие ще се отърве от Гърция, Кипър, Албания, България, Македония, Косово, Македония, Черна Гора и ще ги хариже на падишаха да ги храни. А Турция, ще охранява южните граници на ЕС. Лично аз, ако работех в Брюксел, бих направил точно това, защото е най-евтино и решава 50% от днешните проблеми.

На такъв хубав коментар - какви минусчета са ти наблъскали соросчета и вся осталная сволоч! ТОЧНО ТАКА Е, ЧОВЕК!!! На нашите няколко дена им се губеха приказките, че Ердоган и Кърджали си иска! Утре, ако Ердоганчо каже, че по принцип Ихтиман, Пловдив и Бургас са тяхна територия - МИ ТО ТАКА СИ Е И БИЛО!!! Нашият плондир ще звънне 2-3 телефона на някакви брюкселски боклуци, те ще го наритат... а после ще палне Фалкона да цунка ръчичките на новия султан!

какво се учудвате от 2001 македонците нямат държава а ние вместо да викаме вие сте българи можехме да им предложим федерация или конфедерация, сега вече всичко е свършено.

Kalin

Първо нямаме държавници за такива дела и още нашите български македонци се опитваха да се дистанцират от нас.Дано сега се сепнат и потърсят път обратно в родината си ние сме последния им шанс!