Кметовете искат правомощия на пътни полицаи

Предложенията за законодателни промени са подготвени от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.

Обратно в новината

Коментари - Кметовете искат правомощия на пътни полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съгласен кметовете да наемат частна фирма за сигурност, но заплащането да се взема от парите за МВР. Щом като не си вършат работа, защо да им се плаща.

Толкова ли кметовете нямат работа по основните си въпроси, та ще висят по цял ден за нарушители. Значи тези кметове които са без работа просто от тях няма нужда.

Значи - сигурността в частни компании, борбата с ПТП и преившена скорост - у кметовете, ами другото преложение е - Да се закрие МВРто и хилядите хрантутници да одат да копат компир и да гледат уффтсе по баирите. Спестяваме големи заплати, по двааасе заплати за пенциониране и пенции. Аз съм съгласен, а Вие?

".... финансиране от глобите" там е разкоеничето! Всеки иска да се нареди на опашката да стриже. Щото глобите са чист приход. Вземаш без да даваш. Лежиш и трупаш. Рекетът е в душата на партията ГЕРБ. Задушиха бизнеса, изгониха инвеститорите и сега остана им само да стрижат от овцете.

Не изкарват пари от работа и бизнес и искат да има развитие.

Tова вместо основното трудово възнаграждение ли трябва да бъде? Или вместо премиите? Или е вид допълнително материално стимулране?

...а тези юнаци защо не позапълнят дупките по улиците, преди да си играйкат на стражари и апаши

Като важни общественни личности всеки кмет требе да носи камера ревера . Да знаем как работи за обществото.

Е как така кмета на Стара Загора е едновременно Даниел Панов и Живко Тодоров? Заралии два кмета ли имат? Тия в дир май не четат преди публикуване какво са набрали набързо на компютъра.

те и без това в момента кметовете са местните феодали и дирижират кой ще вземе обществените поръчки, кой ще прави заменки и с кого, движението по пътищата, еднопосочни улици и т.н. разрешителни, проекти от ЕС.. Разбира се всичко се отчита нагоре по партийна линия на ГРОБ а за кмета остава по нещо от парсата + власт, власт.

Всъщност може, но само ако научат ЗДвП наизуст :)

Първо фалираха държавата , сега ще превърнат народа в туземци. Робинзон Крузо ряпа да яде

А не искат ли кметовете и деца да ни правят, като в оня виц?

а много ми е интересно кой ше контролира кметовете,щото ние си ги знаем колко са корумпирани и как обичат своеволията !!!

брей тия кметове искат да станат тотални феодали ,да колят и да бесят що не поискат!??

пияни кметове,кой как ще ме спира,дали ще спра е друг въпрос. Има си оторизирана полиция за тая работа....добра или лоша това е,вас не ви ебавам.

Хайде стига сме си играли на дребно - всеки кмет с права на американски президент. Може и руски, ако повече му харесва. Иначе сега, ако КАТ са трагични, тези общински структури ще ударят дъното, даже ще го пробият. Общо взето ше се наместят близки до кмета дето за нищо друго не стават. А те горките, хем полуграмотни, хем с психологически проблеми.

Разпада на държавата набира все по-висока скорост.

че си пуащам на кмето да карам пиян

много баби, хилаво дете много власти, хилава държава

Това вече е прекалено, да се заниват с охранителна дейност и да оставят, катаджийството на катаджийте и без това са простаци и простачки.

ВСЕКИ БАКАЛИН КАТАДЖИЯ ...

А на министър-председател правомощия не щат ли?

за модела за който се тръшкаше Слави? Само че го правят отзад...напред...??

в Америка казват, че кметовете които са си монтирали анимачни камери на кръстовищата изкарват допълнително по $1 милион на година :). И нашите искат да дерат по две кожи ! В Пловдив бяха сложили глоба 50 лв за "неправилно паркиране" Нали се сещате какво става като спреш за 5 мин някъде в разровения център - лепват ти веднага бележката без да им мигне окото!

Даниел Панов е кмет на Търново - бивш военен изгонен от армията за непристойно поведение. Яде бубите на войниците и беше слуга на оня дето го гръмнаха през януари

- някъде другаде в ЕС да го има това? - кметовете и сега могат да направят много, като си оправят улиците с предимство, вместо да раздуват администрацията си и раздават парите за общински вестници, арки, скулптурки и заврънтулки.

В Австрия е така.

Е вие какво искате? Връщането към федален строй закономерно продъжава.

Kalin

нормално като катаджия ще има бая по сериозни лични доходи

Мутрите-охранители искат да поемат охранителната дейност, кметовете -катаджийската дейност. Ами да закрият МВР-то тогава.

Kalin

те мутрите министър си имат и то баш баш ти ги унижаваш в охранители;-)

Искат нови пълномощия,за да карат колите си пияни и дрогирани безпро- блемно.

Нека да глобяват. Може и данъчни да станат, и митничари...

Вчера искаха частни армии ,а днес и да арестуват та чак и катаджии,абе тия герберски кметове незнаят ли ,че това което правят е феодализъм от 17-ти век мбухахаха какви са тия мутри беее Борисов????

идиократите са се развихрили , проблема е че разбиранията им за ;закон; са чисто мафиотски

Пълни простотии.......... Данък за кола си е данък исчислнен по определени изисквания! Как така ще му се лепва нещо СИ?????????? Това е НЕЗАКОННО! Е, постепенно разсипвате държавата. това е, умишлено!!!!

ТАКИВА ПЪЛНОМОЩИЯ ИМАХА ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ ПРИ СОЦА ТЕ ИМАХА ВСИЧКИ ПРАВА И ТЕ ОПРЕДЕЛЯХА И ПРЕБИРАХА КОМИСИОНИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.

Някои от партийните секретари по места наистина дерибействаха по най-просташки и безогледен начин. Бяха се превърнали във феодали. Командореха хората както намерят за добре. Но не си измисляйте! По соц-а нямаше обществени поръчки! Нямаше комисионни! Мямаше, защото нямаше нужда. Средства се "присвояваха" по други, не по-малко мръснишки начини, бре серсемино лъжлив... Пийте си хапчетата! Редовно! И не тиражирайте лъжи......

Явно при управлението на ГЕРБ дори техните кметове изгладняха и искат да се правят на катаджии. Много кмет, как ще се отчитат? Няма да стане!

Премиерът-Слънце грее над Западните Балкани и им решава проблемите. У нас,на Източните Балкани,се вихри епизод от Дивият Изток-сериал. МВР пак нямало ресурс за милиционери по селата....цитат на Цветанов. Значи,кметовете да станат Шерифи!Тежко въоръжени,опасни и справедливи.Не само катаджии. Назначават пом.шерифи-охранители,на платени позиции.По 5 лв.от баба,месечно.В пъти по-добре,отколкото източно-балкански циганин да й влезе в къщицата,да я пребие,изнасили и вземе пенсийката,цялата.Или по-лошо..... Такава е реалната,ЕС-държавна,източно-балканска драма сега.

Много вярно и точно. Гнусният Цветанов укрепва позициите си за предстоящите избори.

Всички кметове, до един, без никакво изключение са крадци и разбойници за затвора.

Ако дадат такива правомощия на кметовете , да закрият КАТ...

Глупости, пълни глупости. Това означава да се купят още радари и всяка година да се тарират. Ако някой цивилен се размаха с палка да спра, няма да стане. Иначе униформи ли ще им дават? И още много причини.

Нещо не е вред. Самите кметове извършват нарушения. Тях кой ще ги контролира? Искат законова анархия. Това е нагло.

АМИ ЧЕТЕТЕ и МИСЛЕТЕ с ...!!!

Хора, опомнете се, навсякъде пише, че тия хора практически не искат да опазват безопасността на движението, а да събират глоби! Очаквайте в някои градове абсурдни ограничения и тъпоумни знаци поставени там само и единствено за да бъдат нарушавани. На същия принцип в София могат да сложат 35 км/ч по Цариградско, България, Околовръстен път и Сливница и да тръгнат да се крият по храстите с камерки. Дойде отново времето на скритите в храстите катаджии. Не се притеснявайте, тия дето не трябва да плащат глоби няма да бъдат замервани, за разлика от стационарните камери, които са по принцип недискриминиращи, мобилните могат да бъдат включвани и изключвани, насочвани или дори просто покривани(могат чисто и просто да покрият лазерния далекомер за кола която е на някой важен, снимка има, замерване на скорост няма). Ще похарчат от нашите пари за да се оборудват по-добре да правят пари от нас, няма да получим подобрение на нищо в замяна. Нарушавайте ЗДП, граждани, който не нарушава оставя съзнателно малките общини да гладуват, а бюджета с дупка. Ще ви съберат неплатените данъци през глоби, а тия дето си ги плащат така и така, значи са достатъчно богати да платят двойно.

Ал

Фани единия, удари другия! КАТ, че трябва да ги стегнат - трябва, ама да делегираме правомощия на нЕкви, дет може и цигани да са и образование да нямат, и кой знае в какви престъпници да са... Ще стане като ЧСИ-тата. Сега няма отърване от тях.

Друго предложение е за промяна в Закона за движение по пътищата, която да даде право на общините да глобяват шофьори за превишена скорост, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Сметайте какво ще стане в малките общини, където всички са рода на кмета.

Ще стане - роднина, милиционер...

и си ставате феодални владения.

имаше селски пъдари и нямаше битови кражби. Сега има полиция, има и битови кражби. Изводът - кметовите да назначат пъдари, а държавата да осигури парите.

КАТ е паразитна репресивна структура и нагло е иззела на 100% задължения на общинска полиция.