Путин нарече Кримския мост ”най-дългият в Европа ”

Президентът на Русия Владимир Путин инспектира строежа на моста над Керченския проток между Азовско и Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Путин нарече Кримския мост ”най-дългият в Европа ” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крим си остава ябълката на раздора вече 250 години.И както изглежда така ще продължи.Още от незаконното му присъединяване към Руската империя от Екатерина Велика в нарушение на договора за суверенитет на Кримското ханство на който Русия е била гарант.От това е последвало лишаване на флот в Черно море по искане на Великите сили.Впоследствие поражението в Кримската война и унижощоване на руските кораби.От там и неблагоприятните последици след Руско турската война,и въпреки че Русия печели,се игнорира в голям обем постигнатото чрез Санстефанския договор на Берлинския конгрес.И всичко това заради недоверието към Русия и апетитите на Австро Унгария.По времето на Сталин етническото прочистване на местното насемение от Крим и заселване на руснаци и накрая превземането му в днешно време от руски спец части което доведе до изолация на Русия.Така ,че тези мостове колкото и да са грандиозни и необходими не се знае как всичко ще приключи.

Най-дългите мостове най-лесно падат...

"По план движението на автомобили по него трябва да започне догодина, а на влакове - през 2019 г." Само искам да попитам автора и редакторите: от къде го копирахте това съобщение или синдрома "Скалистите планини са в България" вече е повсеместен .... Не четете ли какво публикувате?

май месец го пускат, соросоидите да сменят опорната точка.

мост до остров в чрно море не е европа ако го продължите към варна тогава може да се каже че е в европа ..........по добре си стоите там идваите само със ремаркета и двуколки през чирпанския пролив на свободата близо до шипка и отатък героя шмаизеровия алоша

вашку да гама, португалия, дължина 17 185 метра!

Руските болни най здравите болни, руските джуджета най високите джуджета, руските мостове, най дългите мостове...

"Най-дългият мост в Европа" - ушанките не са ли наясно че крим няма нищо общо с Европа - нито географски нито политически.

Шило

Сериозно?

Откриването на автомобилната част ще е след 2 месеца значи ..

Явно още сте в "1984". Статията е по-малка от заглавията за Скрипал. Надявам се от "догодина да влезете в час, а от 2019г." да пишете по-вярно.

Айде стига глупости там мост не може да има това са декори на Мосфилм

Ма то страшна гордост - мост построили..Ба ти комплексарите.

Този мост е изключително инженерно постижение!Ако не разбираш защо -питай!И нета има обяснения по въпроса!

Потомците на ордата нищо ново не са научили освен да плячкосват. Те отмъкнаха по най подъл начин перлата на ръкотворното Черно море създадено от техните предци Великите Укри, творците на цивилизацията дали толкова много на човечеството.

Са остава да видим и дали е най издръжливия....

Мост до Крим - отлично! И сигурно този мост се строи съвместно с Украйна, в знак на вечната и нерушима дружба между народите на Украйна и РФ! Ето, така би трябвало да бъде или поне би могло да бъде! Днес, обаче, научаваме, че Министерството на външните работи на Украйна подготвя денонсирането на Договора за дружба, партньорство и сътрудничество между Украйна и Россия, ратифициран през 1998 година. Съгласно този договор, страните по него поемали задължение да уважават териториалната цялост, като са потвърдили нерушимостта на своите граници към момента на подписването му. С денонсирането на този договор, Украйна излиза от състава на ОНД(СНГ), както и от всички съпътстващи организации и споразумения! Според мен позакъснял ход, след престъпната анексия и агресия от страна на РФ! Инак, мостовете са хубаво нещо, особено между две държави, които разговарят на почти един и същи език, че дори някои ги наричаха братски.

Абе, жо байгън още ли риве, че братушките си взеха военните бази в Крим под носа на западните кучета? Да спира да риве вече - не успя. Вова му го тури четвъртит!!

Нещастник.

'Братушките' ти изгубиха цяла Украйна, едва успяха да сграбчат кирливия и безполезен Крим.

крим няма да им помогне за нищо, а и като живеят предимно руснаци там - нека си го вземат. проблемът име е друг - вече и украинците ги възневидяха. а наи-основния им проблем е че соцялното им общество не генерира капитал които да носи растеж. то кореиците има ядрено оръжие ама умират от глад. аз лично няма нищо против руснаците, има против това че са слабаци, слаби икономически, и че се опитват този свои слаб икономически модел да ни го наметнат на нас.

Браво на Путин, велик политик, РазБойко може само да се учи от него.

Тиквата не може да се учи от никого защото не е способна на това - просто няма капациетата, Учат се интелигентните и средно-интелигентните, глупаците не са способни да се учат, така че не чакай Тиквата да узрее.

Младо пенсионирани ченгета от КГБ армията и руските служби за сигурност са си закупили имоти в БГ.Техните съпруги пазаруват из магазините ни и се държат надменно сякаш тази територия е тяхна.И сега плюят по България и българите.А нашия президент прави коремни пред новобранците и им се възхищава.Да си живеят в Крим нали е техен и да се възхищават на моста.

Една тумба платени от западните колониални тъпунгери - предатели, е узурпирала властта. Сее раздори, наема тролове, плаща чрез америка срещу България и отровено общество на предатели и се мъчи да скара два братски народа. А Крим си е много добре и става все по- добре. За мъка на западните тъпунгери.

Раздорите ги сееш ти аз съм си в страната не съм отишъл в Крим разбра ли?А те идват тук

Не може да си намери място в Масква и му е дървено, че трябва да гледа кретените, които искат да му се подмажат с поредния хорър с химическо оръжие на обществено място, затова ходи по строителни обекти да си лекува душата. Хич не си е работа да си му на мястото. Мисля, че интелектуално на Източна Европа ще и трябват поне триста години, докато приближи мисленето си до Западна Европа, а на руснаците и хиляда години няма да им стигнат.

Не се и стремя да достигна мисленето на западняците ,защото на тях им липсва ...не съм предполагала ,че са с такива излъскани мозъци ...

Сигурно си права мила, западняците вероятно са с излъскани мозъци но русия е най голямата и богата страна в света, а хората живеят кофти, много кофти...кой се види с пари у русия, все гледа да се чупи... от местото, къдеро живеят хора БЕЗ мозъци. Не случайно тютчев казва че русия с ум не можеш я разбр?..

Пробвай при руските жирафи, мила, може там да намериш щастието и интелектуалното прозрение. Най- доброто средство е да посетиш за месец Русия и да преживееш метаморфозите на руската душа.. ще се върнеш пречистена , ако не приемеш скрижалите на бялото братство..

И без това никой не ти чете злобните глупости, що не се гръмнеш, да се отървеш?

Наистина никой не ги чете, освен теб, но ти наистина си никой

Обяснете ми моля що руснаците не бягат да живеят в крим или сочи, а се влачат дори в БГ и то със стотици хиляди...ей на най дългия мост им строят, новичок имат ракети, самолети...бойни разбира се, че другите падат!!

Това действително е най-дългият мост в Европа -19км някъде пише 20 км....Португалския е с 2км по-къс 17км. Автомобилната му част ще бъде открита на 9май или на 12 юни, а железопътната през 2019г.

Тоя мост няма да съществува дълго! Първата буря ще го унищожи!!

Нищо, втората ще го построи наново.

"По план движението на автомобили по него трябва да започне догодина, а на влакове - през 2019 г. " А сега коя година сме?

Тази година сме на почивка в Крим ! Няма да ходим в Киев ,защото всеки който там говори по Руски го Арестуват и Глобяват 300 евро ! Аз друг език не знам !

Ха ха ха, кой те излъга? Руски се говори свободно.

Карах Нова година в Киев Бях там още две седмици след това Вярно е че украинския започва да се налага Но все още по улиците и автобусите масово се говори руски

А ние, като контрамярка срещу Русия и от солидарност с Великобритания ще приемем Истанбулската Конвенция! Да се пукне от яд!

През август миналата година бях за един ден в Крим. Такова нещо може и да не сте виждали - кулокранове стърчат отвсякъде, направо са като гора. Строи се като след война. Кримчани са много доволни, защото посещаемостта на полуострова (по тяхна информация) от 2014-та досега се е вдигнала 12 пъти (с 1200%). На път за летището в Симферопол, на три пъти попадах в задръстване, защото пътищата се реновират изцяло. а в Ялта хотелите са пълни за месеци напред - не си направих резервация и се наложи да се върна.

Тая лъжа колко пъти ще я повториш? Що не ни ги покажеш тия кулокранове? Ха ха хотелите били пълни?? С какво, насила пратени бюджетни работници??

Не се нервирай, соросопитек. Всеки може да провери, като иде там. А ти и да искаш - братушките няма да те пуснат.

Момко, за този мост съм гледал поне десет филма по руската ТВ, практически по всички канали с изключение на ПЕРЕЦ. Разбирам, че любовта към Русия те заслепява, на което помага естествено и липсата на мозък.

Този словесен пърдеж - по темата ли е, или просто се разчекваш от яд??

Автомобилната част на Кримския мост е 16.9 км, железопътната е 18.1 км. Мостът Васко да Гама в Португалия е дълъг 17.2 км, само автомобилни платна. Тези неща журналистите трябва да ги кажат, не ние, читателите !

Е и?

Ама как смее бе! Сега трябва да седи скрит някъде и да плаче, че Т Мей го е наказала! А той не се и сеща за нея! Той е диктатор бе! Ужасен!

Та не се разбира въпросният най-дълъг мост, колко е дълъг в метри.

По план движението на автомобили по него трябва да започне догодина, а на влакове - през 2019 г. абе догодина и 2019 не е ли едно и също

ЩЕ е готов .. ама догодина!

А що не покажат мястото на съединението на моста? 2 метра отклонение. Уж е готов пък след 1 година. Може би. Ако?

SLED BRITANSKATA ISTERIA

новата лада ли ще минава по моста ? абе смешници , що не вземете да се гръменте!!!! тия не могат и една печка с реотан да направят .............марш в москва тролчете червени ус*ни

вече го направиха ти гледаи заза да тръгне че иначе малееее мамо страх !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а ти що не си купиш лада бре умнико . да видиш какво се казва руски комфорт . караш и ревеш . верно сте идиоти вие на курнелия копелетата :)

ico_all

Граматиката, трол.че и словореда ти се губят а и много се пенявиш, ще вземе да се задавиш от яд май. По полечка го давай, че няма да изкараш надницата.

Колко си противоречиш ако знаеш. Изобщо не съм тръгнал да защитавам руснаците, но замисли се компютъра от който пишеш тока идва от АЕЦ Козлодуй, реакторите на който са руски. Така че ти в момента пишеш отчасти благодарение на руснаците. Та бълвай глупости, че печка не могат да направят.

ico_all

Е не може да е най дългият мост в Европа след като го построиха за има няма 4 години. Естествено че Дунав мост 2 е най-дългият, тъй като го строихме 12 години. Няма как иначе да е, нъл тъй !!!

Глупости , строели го 12 години? За нула време го построиха.

ico_all

2004 година Костов като дойде на власт каза Тука ще има мост. А сега си направи справката кога го откриха преди да троли.ш.

Украйна умира от яд ! Нека да умират убийците на Цивилни хора в ЛНР и ДНР !

Кои са тия убийци? Путин?

Укрите са Убийци ! Само да почнат война с ДНР и ЛНР Укрите смръдливи ,28 човека Българи чакат готови да защитават ДНР и ЛНР с Уръжие в ръка !

хахаха, Танче как да разбираме това изречение: По план движението на автомобили по него трябва да започне догодина, а на влакове - през 2019 г.

Е, то нали нямаше такъв мост???? :)))))))))))

ico_all

Движението на автомобили по моста започва през май , ТАЗИ година а на влакове от октомври 2019. Автомобилният път е почти готов , с две ленти във всяка посока и това е ФАКТ, колкото и да се напъват да пишат глупости тук платените трол.чета. Хайде сега скачайте на минусите, но факта пак ще си е факт.

Пишете статии превеждате но калинки журналисти имате ,не умеят ! Поне нормален журналист си намерете да не Сатанисва и Демонизира статията ! Моста е около 20 км ! Най дългия е в Китай -световен !

да опресним лентата, че нещо някои хора я забравиха 2 Април, 2014 "Публикувано във факти.бг: Русия строи мост до Крим за 2 млрд. евро" Руският президент Владимир Путин поръча на транспортното министерство да построи мост до Крим през март. Оценката на Соколов надхвърля двойно първоначално предвидените 50 млрд. рубли.

Путин каза сега през май ,автомобилния път ще е готов ! Догодина 2019 година ЖП транспорт се минава през моста ! Аз и група Българи 14 човека тази година през юли сме на Кримското море 14 дни !

на вас ДВ ли ви плаща за да се включвате напоследък така активно в пропагандната война? Те ли ви пишат статиите?

Само като чуят Крим и пикаят кръв фъшкиите. Бяха проектирали базата в Севастопол и бам по чутурите

Руснаците могат да направят най-дългото, най-високото, най-тежкото... Проблемът е, че не могат да направят най-хубавото.

Защото ние българите правим най-хубавото нали джендър ?

Мамо? Тате каза да се прибираш вече.

Цитат: По план движението на автомобили по него трябва да започне догодина, а на влакове - през 2019 г. Догодина коя година е?

статията са я преписали от миналата година. да не се объркат нещо в ТАСС, та за това.

Моста е като руското джудже, което е най-голямото джудже, и руския часовник, които е най-бързия часовник.

И най-здравите болни!

Кримския мост е най-дългия но е Руски ! Украинците нафта да пикат , те са си тъпи и винаги пияни с перцовка !

А ти си гениална тъпачка.

Тя и кака Мара Захарова все търси нещо дълго и голямо из руската шир, пък накрая, очаквано, все в България го намира...

не знам колко е далаг ама на дацките проливи има едни мостчета.......

Явно много не знаеш ... а авторът още по-малко, не Путен "нарече", а това си е факт Най-дългият мост в Европа, в момента е Васко Да Гама - 17.2 км Креченският мост е 19 км ...

Хаха, защо слагате минуси на фактите бе .... ... или просто ви плащат на щракнат минус?