Голда Меир - третата жена премиер в света (архивни снимки)

На 17 март 1969 година е избрана първата и единствена жена министър-председател на Израел - Голда Меир.

Обратно в новината

Коментари - Голда Меир - третата жена премиер в света (архивни снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключителна жена! Винаги съм и се възхищавала!

Мабовитц=на иврит СЬБИРАЧ на яица Мабовиц-МАИЕР обикаляла и СЬБИРАЛА пари от богатите еврески тьрговци и банкери за Сьздаване на ИЗРЕЛ

Баси познавачите на политиката...довчера в селската кръчма - днес разбират от политика...За това вече 70 години стоим на последно място, ако ще и всичките фашисти да направим дупетати, пак сме си прости селяндури...

ЛЕВСКИ И БОТЕВ СА СИ 1000 ПЪТИ ПО-ГОЛЕМИ МОЗЪЦИ ОТ ТЪПАТА ЕВРЕЙКА :))

А идеята и да насъска религиозните араби в Газа, като покровителства шейх Ахмед Ясин, срещу Ал Фатах, най-организираната политическа част от Организацията за освобождение на Палестина, довежда до създаването на Хамас и оформянето му в днешния му вид...

ИЗРАЕЛОФИЛИЯТА Е ЧЕСТО СРЕЩАНО ЗАБОЛЯВАНЕ СРЕД ЛГБТ :))

Да бяхте писали и нещо за кланетата извършени от евреи над палестинци с цел да прогонят останалите от земите им. Тази държава с кръв е започната и с кръв ще завърши.

лукави,подли,безкрайно алчни,коварни,абсолютни расисти,нагли,грозни ,лицемерни,надменни,самото зло в чов.образ -който им се довери го съжалява цял живот !

....и всички обидни епитети,които си изписал по адрес на евреите оттичат в канала,когато стъпиш на тяхната земя и осъзнаеш,че са превърнали пустинята в рай.С много труд и акъл.И неизменно ти нахлуват едни сравнения с нашето мило отечество.......

През 60-те години на миналия век, когато Голда Меир беше премиер, имаше виц - защо Голда не ходи с къси поли? Отговорът: за да не се видят тестисите й.

Опитвам се да намеря паралели между Меир и Меркел. Меркел управлява три пъти по-дълго. Работи не за, а срещу собствения си народ, но изпълнява стриктно ционистката програма за унищожението на Европа.

меркел ще не ще е длъжна да изпълнява сионистките планове ,както и у нас .иначе е отровена от... кремъл !

С такива водачи би се гордял всеки народ! Вярно, тук става дума за презрените от немалко народи, евреи, но за организация, последователност и далновидност требе да се съгласим, че са номер едно! Държавата Израел затова е световна сила, макар и да е шепа земя в морето от диви араби!

И какво повече да правим велики емисари на ционисти нали сме нагьзени вече през ден ни учите ученията си.

И още един малък факт който го пропускате. "тя отива в ПАЛЕСТИНСКИТЕ земи да живее в кибуц за да организира признаването на еврейската държава". Затова се водят тези 60 години войни между араби и евреи. Първата война е била между СИРИЯ и евреите. Сега разбрахте ли защо някаква си свободна сирийска армия разруши държавата Сирия и братята американци им помогнаха. А защо разрушиха и икономиката на България след като "вие" ги спасихте.

,,Голда Меир=тереза меи,,...???

Официален терорист пред който ДИР.бг им плащат за да се покланят. 'История' тук е ключовата дума. ДИР.БГ утре от мосад ако Ви изпратят статия за ползите от ИСИС, Вие ще я пуснете на иврит бе!

Пропуснали сте да отбележите, че тази забележителна жена е настоявала, в качеството си на премиер е настоявала Израел да използва ядрено оръжие срещу египетските градове, срещу жените, децата и старците, живеещи там. Това е факт по собственото й признание. Тя дори не го крие. А вие от Дира някак срамежливо го пропускате. Апропо, за да стане изобщо премиер на Израел Голда Мейр, преди това е искано съгласието на ортодоксалните еврейски равини. Все едно някой да иска съгласието на патриарх Неофит, за това дали гужа Караянчева да стане председател на Народното събрание.

Когато те нападат две държави, всяка от които е по-голяма от твоята, с по-многобройни армии, нямаш много възможности за избор. Взимаш най-голямото оръжие и се приготвяш да го използваш, защото всички твои хора могат да бъдат изритани в морето.

Преди почти 50 години изборът на оръжие в тогавашната обстановка не е бил особено голям... След като най-доброто такова - дипломацията, е било, на практика, неизползваемо!

А ти щеше да чакаш да изтребят народа ти ,и да ти вземат оръжието - много умно!