Комисар Терзийски: Полицията е с ограничен ресурс

Полицията е с ограничен ресурс, частните охранители са над 200 000 и могат да се включат в ограничаването на посегателствата върху населението.

Обратно в новината

Коментари - Комисар Терзийски: Полицията е с ограничен ресурс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като съм принуден да плащам на частниците за сигурност, за какво да плащам данъци на държавата ??? За какво да хрантутим полицията ???

Да абсолютно вярно! Интелектуалният ресурс в МВР е крайно недостатъчен. Също така крайно недостатъчни са хора с опит в управлението и отговорност за действията си, насочени към постигане на резултати. Героичните ни полицай, вместо да пушат по градинките, да вземат да си сменят нелепите началници. Тогава току виж се оказало че всичко има ама няма кой да си свърши работата.

В "Алоуу, господинчо" имаше цитат "България е страната в Европейския съюз с най-големи разходи - като процент от БВП - за органите на реда, показват данни на Евростат" И заради това беше закрит с мотива, че "съдържа обиди, цинизми и накърнява доброто име"! Та питам аз - доброто име на кого? На Министерството на Вътрешните Работи ли? На въпросния господин ли? И имат ли те добро име?

в бандитска държава?

Из класиката: "Веднъж, когато почтеният данъкоплатец отиваше с обичайната си отмерена крачка към службата, до сами МВР го спря един нахален комисар Терзийски със златен зъб. Като настъпваше влачещите се след него вързалки от долните му гащи, комисар Терзийски хвана почтения данъкоплатец за ръка и бързо заломоти: "Дай още милиард, още милиард, още милиард!". След това Терзийски задрънка вече кръгли глупости. Това беше обикновен комисар-полуидиот, каквито често се срещат в демократична България."

В Държава на нищо работещо ,почва има само за милиционерите на МВР и мутрите пак на МВР след пенсия. Егати и Държавата и логиката на този дето ние го хрантутим. Закривайте я тази кочина ли е клозет ли е не се знае вече. Плащаме на учителите,те обучават децата на частно 50лв.за 45мин.,на лекарите те ни лекуват на частно защото пари няма в здр.каца,на полицаите те нямат ресурс , на мутрите от МВР там ресурс дал бог пак от нашия джоб. Кажи комисарю,с 500лв.заплата на кого първо да платим? Това вече не се издържа,или работете или се пръждосвайте с краденото на вас ще ви стигне за векове.

Ограничен ви е ''ресурса'' ама не ви пречи да нахлуете в семейство с дете на 16 дена и тършувате без прокурорска заповед/която ще се появи след това задължително/ и да ровите в пелените на бебето на студа. Става в Кнежа това нещо ама медиите си мълчат зер е по важно да ни дават приказките на такива като тоя.. Може и да ме итриете ама своеволието няма как да заличите..

Абе тия комисари до един май имат и частни охранителни фирми?

Хе хе хе Шабес кюстендилски 2 милиарда папкате всяка година а нямате ресурс а.

намекът му беше за...,,мозъчен,,...!!! държавата е ,,лош стопанин,,...!!!

"Полицията е с ограничен ресурс, частните охранители са ..." само, че ние, гражданите на БГ плащаме данъци с които се издържа БГ полицията, а не частните фирми за които трябва да плащаме отново ! Това е схемата на Бойко Борисов и много от "демократите" държани на къс повод от чужбина - уж здравеопазването по конституция е безплатно за БГ граждани (защото те и плащат здравните осигуровки!) но Бойко Борисовата администрация ни кара непрекъснато да доплащаме по ... 80% от разходите за лечение на каквото и да е. Уж училището и образованието е безплатно за БГ граждани (защото си плащат данъците) а БГ училището е почти неизползваемо и там непрекъснато се доплаща за да може едва едва да функционира! Сега и за полиция, която от както е Бойко Борисов на власт ОЧЕИЗВАДНО НЕ РАБОТИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ще трябва да доплащаме ?! ЗАЩО ТОГАВА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА БГ ? ЗА ДА ХРАНТУТИМ ПАРТИЯ ГЕРБ ЛИ ? ЗА ДА ВНАСЯМЕ ЕВРО-ВНОСКАТА В БРЮКСЕЛ ЛИ ? И ДА РАНТУТИМ ЕВРО-ПОЛИТИЦИ КАТО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ?!

кога ще почне преизчисляването на данъци в районите където "нямате ресурс"....не че в София се чувстваш мн защитен

Защо не викнат частници да ги пазят от протестиращи пред парламента? Защо има държавно НСО?

герп се готвят за избори...??? нужна им е частна ,,армия,,...!!!

Прокуратурата говори едно, този комисар от МВР друго ..... ?! Не знам защо ... ама имам чувство, че "държавата" вече, даже не е и на "АВТОПИЛОТ" .... и "автопилота" се "бъгна" от безбройните дела, действия и бездействия на "БЕЗАЛТЕРНАТИВНИЯТ" и "НАЙ ЧИСТАТА" МУ "партия" /шайка някой я нарече/ .... или може и да бъркам ....

Държава на абсурда?! .... Прокуратурата дава Закона за частните охранители на КС и говорителката каза, че по Конституция МВР пази общественият ред .... ДНЕС комисар който не познавам, казва МВР няма ресурс, Законът е дълго обсъждан и добър, частните охтранители ще са от полза ...... това вече не е даже абсурд а някакъв филм на ужасите?! .... и аз трябва да СЪЩЕСТВУВАМ в него !!!

Първо издържаме милиционерите до пенсия (40 години). После почваме да им плащаме на частно.

ЧЕ НАЛИ СЕ ГЛАСИМЕ И ЗА ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ!!!

За 1 месец в Хасково 5 полицайчета източват един тон нафта в туби от минерална вода "за служебните коли". Ресурс трябва....ресууууурс!

Най-високият бюджет в държавата и не могат да си вършат работата. Аз съм съгласен частниците да охраняват, но от бюджета на МВР, съда и прокуратурата, правителството и НС. Значи рекетът трябва да бъде узаконен? Например 10 охранители завземат село Донино и почват да малтретират хората. Кой ще охранява хората от охранителите? Явно МВР е за закриване. Не способно да си върши работата. Парите изчезват като в черна дупка. Как ли е в Западните Балкани? В Турция го видяхме. А Борисов като замина на запад и връщане няма.

ами хората сливи ли имат в устата? ще подадът оплакване до полиция ако са малтретирани от охранители.

Каквото и сега. Ще седи като теб пред компютъра и ще си почесва по голото теме. Най-добре е да закрием МВР и всеки да се оправя както може

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОТЗОВАВАМ НА ЖЕЛАНИЯТА НА ЖЕНА МИ СЛЕД КАТО ИМАМ УСЛУЖЛИВ СЪСЕД?

Или няма нормални политици,прокурори и полицаи у нас ,или просто това не са хора,в сравнение с обикновените работещи(и плащащи данъци).Как пък все въпросът е кого да издържаме-полицията ли или частни такива,които почти сигурно стават мутри.Защо просто и логично не оставят хората сами да се пазят-с повече свобода в използуването на съответните средства,вкл. оръжие,с по-правилно отношение на съда към жертви и нападатели.Би било просто и ефективно,нали,само че ще се лишат много съдии,адвокати и обикновени мутри от лесни доходи.

в частните охранителни фирми - болшинството - работят бивши полицаи или военни. просто ги пенсионират рано, и какво да работят после? а така, пак работят по професията си. за охрана по-малко рискови региони не ти трябват хора на по 20-30 години. а има обекти, където и пенсионери ти вършат работа.

И колко ще струва тази охранителна дейност? И защо им плащаме на МВР? Как в други държава с по-малко полицаи всичко е на шест, а тук е една кочина за Калинки

... НАЙ - ВЕЧЕ В ИНТЕЛЕКТУАЛНО ОТНОШЕНИЕ ...

Няма армия, няма полиция ми какво има тогава бе Бойко ? Нали 2009 година каза че ще оправиш държавата или ЩЕ СИ НАПРАВИШ ДЪРЖАВА? Ето сега вече си имаш държава! Ми за какво са ми тъпите ченгели?

ако спрете да му пречите.

10 000 турци такъв ред ще въдворят, че носа навън няма да смее никой да си покаже!

Комисаре, КОЙ ВИ ОГРАНИЧИ РЕСУРСА????????????????????

КЪДЕ Е МИШОКА И ЖАБОКА ? КЪДЕ СЕ СКРИХА МИШКИТЕ И ЖАБКИТЕ ДЕТО МНОГО ИМ ЗНАЕ ЧОВКАТА КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛЮВАТ!? ЕХООО СИМИОНОВ БУРГАСКИ ВИНКЕЛ, АМИ ОНОВА ДЕТО ТЪПИЯ НАРОД СИ ГО ИЗБРА ЗА 3 ПЪТ? ДОРИ МЕ Е ГНУС ДА МУ НАПИША ИМЕТО!

Още 100млн....няма ресурс човека....АБЕ ДА ТИ Е*А МАКЯТА МИЛИЦИОНЕРСКА....Няма държава в ЕС която да отделя повече пари за полиция от България....НЯМАТЕ УМСТВЕН РЕСУРС ТОВА Е ПРОБЛЕМА НЕ ПАРИТЕ....

Със 1 000 000 000 (един милиард лева) годишно ще си наемем цяла професионална армия, която ще ни пази чудесно! И няма да се подпират в храстите, да се крият по кафенетата, да ни рекетират за щяло и нещяло, да си сътрутдничат с мафията! Ще имаме контрол над тях! Вършиш си работата - получаваш пари! Къде го има това вашето? Нищо не правите, само привилегии, бонуси, че и тормозите обикновените хора, които делят от залъка си да ви плащат заплатите.

И понеже няма ресурси, полицията, за по-лесно, служи на престъпниците като ги укрива и не ги предава на прокуратурата.... Едно време като разказваха колко е страшно в някои държави, аз си мислех, слава Богу, у нас не е така. А сега станахме тия държави... Просто уравнеине - ами затворете тия, които крадат и ги принудете да върнат парите, които са взели. Това не ви ли влиза в работата, господин комисар?

"Едно време като разправяха..." ... ???

Целта е редовно да си плащаш рекета. Когато те оберат идват от министерство на вътрешната статистика и ти казват "за да не стават такива работи си сложи СОТ". Слагаш си СОТ, плащаш си законно рекета и спиш спокойно.

Държавата да приеме закон да позволи на собствениците на имотите си да мога да ги охраняват сами да могат да се защитават И да се борят срещу самите престъпници Закон за неприкосновенна частна собственост А не да плащат на частни охранители Които да рекетират и без това бедните ни пенсионери по селата и по квартали

ли ще правите? Не ми се мисли по изборите какво ще правят тия "охранители". Полицията е деполитизирана,охранителните фирми НЕ!

както каза някои преди дни...??? ,,мъжете в черно...,,!!! може би беше ,,паролата,, за налагането им...???

тоя комисар трябва веднага да бъде уволнен! преди да словоблудства, да беше прочел статистиката за брой полицаи на глава от населението за България и другите държави!!

шефове на МВР и партийните назначения.....може би потенциала на полицията ще се вдигне!

Изказването на комисаря щеше да е смешно, ако не беше жалко. Защото на лъжата краката са къси. Всички виждаме какво става в държавата и в частност в МВР. Престъпниците и полицаите отдавна са сиамски близнаци. Ще ви дам и пример от лично наблюдение. В блока, където живея, има фитнес зала, където от години мутри и полицаи заедно тренират, другаруват, и оправят едни и същи квартални спортистки/к.рви. Освен това, подбраха и "възпитаха" ред малолетни квартални хулиганчета, които вече са достойна смяна и поеха щафетата. Комисарю, не броят на полицаите, качеството им е важно...

кои ще ни ,,охранява,, от ,,охраняващите,, ни...???

Е,ударихме дъното с този.И този подчовек ще мисли за хората.А,не. Ясно е ,че трябва всички да се изнесат от тук,това не е Държава. "Ограничен ресурс"?Какво означава?Заплата висока гарантирана ежемесечно ,облекло,обувки,превоз ,оръжие за охрана на престъпен бизнес,не плащане на осигуровки,ранно пенсиониране 20заплати на куп,"работа "и пенсия до приклонна възраст и всичко това от малко останалите работещи в трета категория труд,на които пенсии не се полагат. Това ако не е наглост ,какво е?

Ако нямаше такава голяма престъпност,нямаше да трябват 200 000 охранители плюс полицията,която е около 50 000.

са разни шкембелии пенсионери, с купища болести, киснат на смени като портиери, или охраняват разни складове, като работата им е да алармират полиция или СОТ при проблем.

Не ми е много ясно как точно им е ограничен ресурса при 60000 полицаи (по 1 на всеки 100 човека) и 3 млрд. бюджет, ма карай.. може да не ги разбирам нещата. Ще питам бабата..

Сметни 60 000 колко процента е от 2,5 милиона плащащи данъци, за да разбереш, че е значително повече от 1/100.

Някои хора , все още изпитват носталгия за времето на СИК, ВИС, ИПОН и др. подобпи..Не че те не съществуват и сега, но искат пак да легализират мутренските , рекетьърски групировки! Кой ли ? (кой ли е останал, все още, жив от онези времена?)

има ли място частната охранителна дейност в малките населени места. И няма защо главният прокурор да пита, а е добре само да се огледа.

И полицаите, като военните преди тях, намериха чрез частните фирми начин да са добре платени.

Удряте по моя финансов ресурс ,който съм си заработил за да издържам паразити. Редуцирайте си чиновниците и клати.урците !!!!!!!!! В БГ, болен здрав носи. При вас и при военните реформа няма.

Няман мозъчен и интелектуален потенциал!!!!!

Моята мечта и на много като мен пенсионери бе-да се върна на село след пенсионирането. Но тя остана неосъществена. Ако можеше в българските села да е само ден,да не се мръква ,заради крадците е убийците и заради липса на всякакъв път щеше и за вас да е добре. Да си стоят полицаите в градовете по колите,цял ден да си въртят топчета от носа ,да охраняват само вас и другите престъпници, ето това направихте вие. Некъдърници ,грабители ,убийци сте вие. Как спееш да предлагаш да се върнат ония времена от 1990г.времената на МУТРИТЕ?

дори и в градовете не пазят...??? ,,..527 дървета бяха вандалски отсечени в столичната Борисова градина, в частта ѝ близо до бул. Драган Цанков, сигнализира общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева. Притеснена съм, че въпреки моите усилия като общински съветник и огромния натиск от загрижените граждани, практиките на Столичната община (СО) по провеждане на безогледни сечи на дървета не се променят, каза тя пред bTV...,,???

В частния бизнес ако не се справяш , затваряш дюкяна или те уволняват. А в МВР те издигат и стачкуваш пред очите ма мизерстващия народ. Най- вулгарното е, че ти пъхат в лицето билбордове с рекламата на "успели" хора, които са свързани с "кораба майка" В тази държава винаги има повече от едно решение и то е във вреда на всички , които играят по правилата. Затова МВР да не лобира някой да им върши работата. Как се финансира частната охранителна дейност? От общинския бюджет и държавния бюджет, който прави допълнителна вноска за всяка община и област. само преценете какво количество пари ще отиде в мутрите, които ще мързелуват, ще имат достъп до всичко и ще го "пазят"? Понеже мутрите милиционери показаха, че не са за банкери и сега се връщат към онова, което обичат да правят. Всъщност най обичат да люпят семки.

че полицаите и циганите са нас за едни и същи...... добро не можеш да очакваш... но проблем винаги .. и едните и другите чакат на нашите пари... прилики много... разлика..само в униформата.

Аз също съм с ограничен ресурс за данъци и няма да плащам

Съгласен съм да се приеме закона, но да има член - да не се назначават и да нямат никакъв достъп до охранителните фирми бивши /пенсионирани/ полицаи.

Поредния идиот говорещ глупости. Полицията работи заедно с престъпниците и е на хранилка при тях мухльо, а в определени места полицията си е направо организатор на организирани престъпни групи...