Дежа вю: Данъчни рекетират бизнесмен

Разследване на предаването „Господари на ефира“ по Нова тв разкрива схема за рекет от страна на данъчни служители срещу собственик на неголяма фирма.

Обратно в новината

Коментари - Дежа вю: Данъчни рекетират бизнесмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"От НАП обявиха, че не одобряват такива практики". Евала, корупционери дебелогуши! Това ли намерихте да кажете като разкриват за пореден път ваши служители да рекетират граждани, че "не одобрявате"?

Това е масова практика. Няма фирма която да не е изнудвана от данъчни. Цялата система е атрофирала. Никакъв антикурупционен закон няма да я излекува. Познат данъчен ми е казавал, че издържаш 6 месеца. След това се предаваш и почваш да вземаш. Спасението е ликвидация на целия НАП и конкурс за нови служители, които не са работили в НАП- до 35 г Но за Бойко не е важна държавата. Важното е че го галят по темето в Европа

Как така бе, дрогаре? НАП "не одобряват такива практики", това не е ли престъпление? Или имате одобрени и не толкова одобрени "практики"! Иначе служителите се уволняват, а не се дават на прокурор и това си е поредната им "практика".

При кой изряден данъкоплатец данъчните влизат всеки месец, освен ако не дърпа ДДС. ..... За да му искат 3000 лв. значи си затварят очите за 30 000 лв. Не е зле да се види и тази информация. Този Хюсеин със сигурност е плащал години наред за спокойствие.... Сега нещо се обърка, май. И двете страни плачат за санкции.

А с тъпата и нагла адвокатка какво се случва,че нещо не разбрах.Да не би да са я наградили за вярна служба?

Практиката на тези данъчни служители е да действат точно като като страхливи хиени ,нападат слабите и беззащитните или иначе казано малките фирми и търговци които нямат сили и ресурс да се защитят и ги оглозгват точно като хиените до последният лев ,да сте чули за рекет в някоя голяма и мощна компания ,там не смеят да пипат защото големите фирми разполагат с юристи ,счетоводители ,както и с политически гръб и данъчните бързо подвиват опашки и отиват да рекетират бай Пешо с кварталното магазинче .

ми то и Полицаите са така кокошкари хваштат

Колко удобно е просто да уволняват от НАП - а тази схема си е за прокурор и оставка на много шефове от НАП. Направо си плачат за тия качулатите да им дойдат на гости, но понеже всички са омесени от едно тесто такива неща няма да се случат.

Дежавю се пише слято.

Déjà vu никога не се е пишело слято!

Побългарената чуждица се пише слято, за справка виж в официалния правописен речник издание на БАН.

И това е така защото нито "Дежа" нито "вю" имат някакво значение на отделни думи в българският език. Абсолютно същата логика е с "тенкю" а не "тенк ю".

За съжаление монетата винаги има 2 страни. Мои състуденти станаха данъчен и ревизор веднага след завършването. Основния проблем, който и двамата имаха е, че не можеха да не вземат. Единия трябваше да прави ревизия на Софийски градски транспорт и ги начете 6 милиона. После почти година се укриваше докато шефа му замаже положението и коригира начета на 60 хиляди. Данъчния пък непрекъснато беше заплашван и от шефовете си и от фирмаджии как ще прави ревизиите. И двамата в момента се занимават с тотално различни неща и не искат дори да си спомнят за тази част от кариерата си. Та за съжаление в тази система си мисля, че честните са по-скоро изключение отколкото правило.

Или взимаш, или - вън!

След смяна колективно парите се разделят.

Не само този публичен действа така защото нападжиите са му шефове.. За 0,12 лева да те дадът на публичен след като имаш НАДплатено по дзпо към нап си е само намиране на работа на публичните... Повечето дадени на публичен ''задължения'' са ПЛАТЕНИ на нап и си стоят в сметка на партидата ви при тях след като при разделяне на общата сметка не са ги отнесли по предназначение. И така нап си ви държи едни ваши пари които ще ви се възстановят след пълна данъчна на фирмата и физическото както казват от нап като ги попиташ за да си оправиш работата с публичния т.е вие си платете на него а после връщането:((((Защо нападжиите не върнат НАДплатените пари които се виждат при тях при 70% от фирмите или не погасят с тях тези задължения дето ги дали на публичния???Ами за да стават такива врътки като таиз...

Държавна политика е това

при Станишев и Орешарски как беше?

Същото, просто сега умножаваш по 3

Не е достатъчно уволнение, ще му потърсят ли отговорност?

Ти да видиш! От НАП казали, че "не одобряват такива практики" и вече се били лишили от услугите на наглия данъчен! Имам лоша новина за НАП - ще трябва да се лишите от услугите на бая данъчни, защото това са обичайни стандартни практики по цялата територия! И малките и средните фирми, за които иначе държавата ни неуморно се грижи;), могат да ви разкажат много неща, свързани с изобретателността в искането на лични облаги от данъчните служители! Този си е поискал пари, други си "пазаруват" без пари - в натура така да се каже си харесват разни неща!;)

След като минавате през земите на моите деди, ще си плащате и хоро ще играете! Аз съм ВИНЕТУ. Хау, казах!

това данъчно нищожество не влезе поне за 5 години в затвора при строг режим - ние наистина нямаме държава.

Дали и онзи застреляния не е бил в някаква такава схема и на някой му е писнало? Дали от МВР разследват и такава версия?

След като долната министърка на енергетиката ни прави на простаци, като ни убеждва колко "честна" е Гинка от Пазарджик, смятате ли че и тя не се е облажила по този начин. Тя толкова се уяде,че прилича на прасе за Коледа. Не се учудвам,че ги стрелят и нападат, то не е без нищо и случайно.

Той не само че не може да бъде повече служител на НАП, той трябва да бъде подсъдим ! Да бъде осъден и да лежи в затвора плюс конфискация ! Наглец и крадец!

Давате ли си сметка че той не е само виновен защото над него има по големи лапачи за които е трябвало да ''заработва''..Както винаги бушона гърми за да не се стигне до главния...

в данъчното пише плащай и се отървай

Данъчните са най-големите рекетьори, винаги може да се заядат с теб ако поискат за да плащаш. Като им светне лампата че правиш пари или те изнудват или веднага пристигат и даже ти предлагат самите те схеми как да прескочиш законите и заобиколиш плащания, срещу процент разбира се. После се чудим защо няма инвеститори и икономиката не върви.

Пак добре че пуснахте новината, от няколко дни я въртят господарите и вие медиите мълчите и ни дума.

Отвратително!!! Тези данъчни, които си позволяват да рекетират, изнудват и заплашват хора, които работят, трябва да отидат в затвора и да не бъдат назначавани на държавна работа. Какво омерзение, наглост и алчност.

Хора, един съвет ще ви дам, който иска да го приема. В 21 век сме, всеки телефон е камера, всеки човек е журналист, всяко качено видео в нета е вечно. Не се страхувайте. Ако искате промяна не затваряйте очи пред неправдата. Напротив - излезте, сигнализирайте, говорете.

Vinetou

Браво!!!

Това не е вярно "всяко качено видео в нета е вечно" изпаряването му е възможно дори тук в дир има такава практика.

че гласността е най-големият бич за подобни измекяри! Но никога не бих допуснала, че може толкова отчайващо тъп, та да не сетиш, че може да те запишат и да просиш като циганка, без да ти пука! Хубав НАП, хубави служители си назначава - лоялни на партията и крадливи.

Като цяло си прав. Лошото е, че държавните служители освен крадливи са и злопаметни. След като излезе сигнала после ще ти разгонят майката на бизнеса, но този път изцяло по устав. То и сега закона е написан така, че да могат да притискат и притесняват неудобните или ненашите и всеки може да бъде поръчан на държавните бухалки. Имаше примери бол в мистериозно изчезналото тефтерче.

Демек да си се наведеем и да си ни ебт викаш, а???? Напротив, трябва да се борим срещу такива неща. И някои го правим...

Vinetou

"От НАП обявиха ,че не одобряват такива практики и ще съдействат за разкриване на случая. " А какви практики одобряват? Сигурно тези, при които изнудват, но не ги хващат!?

Целта на репортажа е да се намали напрежението в следствие от убийството на държавния служител от НАП. Много хора мислят, че убития си е виновен, особено сега след тези рекетьори. След този репортаж никой няма да взима НАП-джиите на сериозно. Най-много пак да гръмнат някой. Все още държавата ни не е намерила управляващи с висок морал и истински политики. Страшно става. Обезверяването е всеобщо, скоро ще се спука един незабелязан балон. Ще има много оставки през Октомври, това е видно от поведението на много партийни лидери.

Колко е бюджета и колко корупционни схеми са открили вътрешните контролни органи на НАП? Кой отговаря, следи и какви резултати има в борбата с корупцията сред държавните служители? Защо имат привилегии, а не подлежат на по-строги санкции при нарушения на законите?

Много от тези НАП-джии са така. Много от тях, като си пийнат по едно две, сами си го казват в кръчметата. Чувстват се силни и власт имащи, може би е така. Тези двамата от репортажа са безскрупулни и алчни, нямат никаква ценностна система и грижа за морала. Пълно е с такива хора. Но мисля, че няма да се преборим с тях в този живот. Дано следващите поколения преодолеят това. Тук най-големия губещ е икономиката ни. Мисля, че последиците са видими.

Така е,защото престъпниците в Съдебната система работят за всички останали престъпници!!!

вече не служител. А другите? Кога?

Когато с противообществените явления почне да се бори не само едно развлекателно шоу, а всеки с право да гласува?

Това, описаното, дори не е корупция! Това е изнудване или казано по съвременому, рекетьорство. Връщаме се пак към 90-те или изобщо не сме мръднали от там? За този вид престъпления има нарочни членове в НК и е необходимо да се приложат в пълната му сила, заедно с едни други, за злоупотреба със служебно положение. Впрочем, не е работа на НАП да "не одобрява" подобни "действия", тук работа има прокуратурата...

Началото на 90-те можеше поне да си вземеш всякакво оръжие за самозащита. От пищов, през гладкоцевна помпа, до картечница. Даже МВР имаха тарифа за ПК под наем, за охранителна дейност.

Хм, ако това беше станало наистина, в България щеше да се разрази гражданска война, щото престъплението беше масово. Но не стана. А колкото до изнудването/рекета, можем да попитаме как става един гражданин от Банкя, който е специалист по въпроса и е практикувал това нещо през онез години...

Това ,че този са го уволнили може и да е добре за него ,защото един на неговата длъжност наскоро даде фира в центъра на София ,нали вече никой не се съмнява защо беше отстранен данъчният с джипа ,просто неговият "обект"за рекет е бил по краен от това момче и е решил да не се занимава с господарите а да си реши проблема кардинално.

Тук репортажа работи.

Моля, не бъркайте убития данъчен с измекаря от репортажа на Господарите. Поклон на този данъчен,който си е вършил съвестно работата и гняв срещу държавата, която не може да защити достойните хора!!!

Проблемът е в народа - като овце се вдигат, чули-недочули, в защита на един доктор-убиец, а като чуят за изцепките на Цацата и компанията му от други двама шишковци, си кютат като пудки.

странно, а аз не съм "рекетиран" от никого, въпреки достата ревизии, и на катаджия пари не съм давал, въпреки че съм платил доста актове и фишове!

И племенника на комсомолския прецедент, заедно с баща му, и те така. Наистина странно.

"От НАП обявиха ,че не одобряват такива практики и ще съдействат за разкриване на случая. " ... а също така и на практиките ще съдействат както винаги.Така както е написано излиза, че те просто не одобряват, но въпреки това са принудени да приемат тези практики горките ;( Направо да ги оплаче човек - те са поредна жертва на очерняне от лошата преца, нали ;)

"И кво стана - освободихме се от турците да ни яхнат нашите".

Това е малка схема. В София може да я умножите по 10.

Росен Бъчваров, говорител на НАП съобщи, че скандалният данъчен Стефан Лозанов вече не е служител на приходната агенция..., а прокуратурата и съда,къде са?!?!? Този и шайката около него трябва да бъдат обвинени,съдени и вкарани в затвора,а не да се отърват с уволнения и не след дълго отново да заработят някъде другаде,където отново да рекетират!!! Престъпниците в България се чувстват безнаказани,защото не биват съдени,не влизат в затворите за десетки години и това им осигурява спокойствие,те знаят,че и да нарушават системно законите в България няма да бъдат осъдени или ще се разминат с условни присъди,а пари ще си изкарат въпреки всичко!!!! По добре да крадат и да се корумпират,защото няма да има наказания после,от колкото да стоят бедни и да работят,така мислят всички престъпници в България!!!!

Най добре е НАП да посети прогнилото Арменско семейство занимаващо се със стрянни далаверки и платени репортажи. Нее тайна че са известни със, или дай парички или отиваш при малоумниците от господарите. А това че държавата ни рекетира нее новина, знаем си го и без Вас.

Грешка - не държавата ни рекетира ! Рекетират от името на държавата и то в личен интерес !

Това са някакви единични случаи (всеки е имал по един). Ама после, като някой произведе откос с АК в центъра на София, било посегателство срещу държавата.

То да беше само НАП. Отварял съм магазин, рекетът р от всички! Столичен инспекторат, ХЕИ, НАП, Агенция за хранита, Полицията, касови апарати по 400лв се сменят през година защото така...

Забрави, пожарната. При мен бяха най-тежки.

В другите новини от днес пише, че "В Германия има глад за квалифицирани и работещи кадри" ... Терминал 2 е единственото решение, за всички честни и работещи хора в тази клоака.

Аааа, не, Германия са приели Истанбулската конвенция и можем да станем джендъри (каквото и да значи това)!!! Ще си сЕдим тук!!

Швабите, ако се хванат, може и комунизма да построят. Ама който остане тук, жална му майка.

После защо ги отстрелват като яребици? Ами ето защо?!!

Малко ги отстрелват!

е както глобите във вид на рушвети отиват за КАТаджиите така и глобите на НАП отиват за НАпаджиите... който има власт в тая прокажена държавица си се възползва от нея както намери за добре... Да са живи и здрави крепостните селяни....!!!!

Потърпевшия щеше да направи по-добре, ако беше дал парите на двама разбойника да счупят кратуната на данъчния

За сега това е най доброто предложение+++++

Това е посегателство срещу законите и държавата! Лично министъра на финансите ти го каза. И от там - срещу тебе, защото именно ти избираш как да се управлява държавата и какви закони да се спазват.

И след всичко, което се случва , как може да продължавате да гласувате за ГРОБ? Нямало алтернатива, че то всички останали са по-добри от тези. И предишните управляващи крадяха, но тези ,не само ги задминаха в кражбите, но са и изключително нискоинтелигентни и много нагли.

Проблемът не е кой е на власт. Проблема е, че народът не упражнява никакъв контрол над това как хората работещи за него си вършат работата......

ами поради тази причина има толкова много държавни служби - да се контролират една друга. Ако трябва да има граждански контрол - да вземем да посъкратим правомощията и щата на съществуващите безкрайно количество агенции и службички...

да живее рекета.... дали са му давали касови бележки за рекетчето....

.... но всичко е точно!

Тенденцията от последните години е че когато озвереят данъчните и след няколо месеца пада правителството.