Ердоган ”стигна” този път само до Кърджали

В реч на местния конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария Ердоган заяви: "Кърджали е част от нашите душевни граници".

Обратно в новината

Коментари - Ердоган ”стигна” този път само до Кърджали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган си следва неоосманска идеология, това се превръща в държавна идеология, а светска Турция постепенно започва да отстъпва на неоосманизма и т.н. Той е президент на своята държава и прави това, което смята, че е необходимо за нея, коментира гостът. Кога българските управници ще започнат да говорят за българските духовни граници? Кога ще се намери някой, който да припомни, че в Мала Азия, в XX в., в 1912 1913 г. стотици български църкви, манастири, екзархични имоти, лични имоти са отнети, а българите са прогонени с огън и меч? Колко в България се знае, в кои учебници по история пише за турския геноцид? Кога най-после български държавник ще се изправи и ще каже на г-н Ердоган: Вие дължите извинение на българския народ!? Три години преди арменския геноцид генералната репетиция е с Тракийския геноцид. Избити са около 60 хил. българи и повече от 200 хил. са прогонени, каза гостът. Не става дума за териториални претенции, това е даденост, трябва да я приемем, трябва да развиваме добри отношения, но не за сметка на премълчаване на историята. Народ, които си забрави историята, няма бъдеще, добави ген. Бояджиев.

преди години българите лягаха и ставаха с Марина, песента де, а сега с турците... турците имат занаяти, имат фирми, живеят си, отиват където очи им видят, защото имат пари, имат деца, изучиха ги, от тях има много свестни младежи, повечето де, през зимата са в Туркие, през лятото пенсионерите идват в България, не завиждаме на трудолюбието им, от сутрин до вечер работят и то много, идват децата им, събират се, колят я крава, я теле, я агне, хапват екологично месо, а и продуктите им от градината на мама, уважават възрастните си родители, и бай тошо не трябваше да им сменя имената, през 1989 изтеглиха си от банките парите и от тогава не може бг явно да се съвземе, а да не говорим, кои тук пишат против тях, именно тези, които купиха на безценица жилища,коли,предмети,а и някои подариха ей така за бог да прости, лошото е, че последните години цветан-а, само тях на работа, а всички християни, без връзки на бунището, нека има от всичко, но с конкурс, а не с пари, сами си го казват и турци и помаци, цял том може да се напише от 1972, 1984, а що не и през 1923, 1925, идвайки тракийци от Беломорска/Източна Тракия си закупиха къщи от българските турци, а те заминаха за Турция, а и през 1950, всеки за себе си е прав, погледнато от негова гледна точка, а и приживе майка ни каза: През Турско робство такъв глад е нямало, както през 1999, 2003 и 2004, ...2009 и до ден днешен, геноцид спрямо човечеството

Aбе "пиич" ли си не знам к'во си? Yи някакъв платен трол на DW - доиче веле ли си? явно пишеш от германия или се правиш че пишеш, ти малко пъти ли си бил "обиждан" от турците там че нещо не си доволен и искаш още? Bземи си двоиното гражданство и си го тури на "удобно" място.

С изказването си Ердоган си заслужи шербета, който ще му поднесат във Варна мижитурките от ЕС.

Браво на турците, руснаците и китайците ,че одобриха диктатурата който ги прави яки държави. Прогнилите ЕС и НАТО с парламентарните говорилни и комисии се разпадат окончателно

Оня ден ченгето поп го направи на две стотинки - льотчика пърха с мигли и мълчи като на.кан ! Сега турчина си отправя мераците към българска територия - нашия се дупи на лоста ! Сал един Валери Симеонов има смелостта да защити честа на България !!!

Ердоган ще награди телевизионера Валери симеонов с висше отличие затова, че забрани Бургас-Александропулос и турците продължават да гепят огромни такси за преминаване през Босфора

лягате,ставате,клякате само едно знаъете ердоган,турция,аскера,сирия еми вичте у дома какво става как лидерите се вıртят на висилка.

някой пак търси под вола теле! не знам какво е казал ердоган, и май не ме интересува, ама знам, че в България има държавна агенция за българите в чужбина, която се занимава точно с това,в което обвинявате ердоган!

тази новина е голяма дезинформация, не отговаря на дейоствителноста в турция, българският читател заслужава обективна и реална информация. този бив5 български посланник в одрин явно е с много нисък интелект за да реализира и анализира какво става в южната съседка. ердоган има голяма подкрепа сред турската общност ,последните статискики показват че над 90% от турците подкрепят военната операция на турция в северна сирия. вярно е че турският президент иска да спечели гласовете на българските изселници които са около 500 хиляди, в това няма нищо лошо. турция няма нужда от европейската общност, която според някои прогнози няма бъдеще. независима турция е винаги по силна и спо гъвкава политика и с по голям радюс на дейоствие. SYS SYSEDNITE I IRAN IRAK I GIGANTA RUSIYA TURTSIYA E PO SIGURNA I IMA PO GOLEMI POLITI4ESKI ,IKONOMI4ESKI I VOENNI VYZMOJNOSTI NA RAZVITIE.

Cтана грешка при превода .

Докато ни убеждават , че Русия е заплаха за България , Ердоган методично показва че глада на България като на васал.Да си припомним сращата с Бойко Борисов под две турски знамена.Сега говори за Кърджали.Скоро ще говори и примерно за вилает Източна Румелия...Той много добре знае, че нямаме нито армия, нито кой да ни защити.В същото време в Чорлу продължават да са боеспособни танковия корпус и ВВС базата.В Узинкопрю пехотната бригада се поддържа в пълен състав.През декември 2017 година видях придвижване на бронирана техника към Одрин.Добре че Путин го държи на каишка, но въпроса е докога...

КОГАТО НИЕ ВИДИМ ЗАПИСАНО В ТУРСКИТЕ ПАСПОРТИ, НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ, НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН ПОСЛЕДНИЯТ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК

При Т.Живков, България имаше яка армия , промишленост и селско стопанство. Бай Тодор ги мачкаше и те седяха наведени. След него либералистите под давлението на САЩ регистрираха Турска партия в Бългжарския парламент.Прав сте колега Костов и Ф.Димитров ходиха в Турция да се извиняват за Възродителния процес Предатели

kirchevo

Тебе ша та питат като тръгнат да ги правят.Направо ше ги връчват.

А защо като Путин защитава Сирия и Асад ,докъде стигна държавата.Ние сме казали,нещеме руси и турци избрали сме ЕС и Нато.Да не ни провокират. Не искаме да станем втора Сирия.Тия диктатори освен войни за друго не мечтаят,а за претенций към чужди държави

браво на Ердоган истински държавник

Абе тоя е доста скромен - моите душевни граници винаги са били твърдо между Днестър и Дубровник, както и от Карпатите до Троя. Май му остана само Анадола и ако извадим Кюрдската държава може да му остане земя, колкото Швейцария. А може и нищо да не му остане, защото напоследък все си мисля и за земите на Римската империя, все пак 70% от владетелите на Римската империя са били траки.

Честно казано, не знам кое е по-добре: Ердоган или Тиквата. При Тиквата, Гинките и Калинките спасение няма и сме обречени със сигурност.....

И аз съм си го мислел Трябват ни строги закони като турските и за 100 години пак ще сме най многобройния народ на Балканите

След снощното включване на наши изселници от Истамбул на които им отнемат имотите и молят България да им помогне,много от турците ще се замислят. Къде е по добре да се живее?

Най-добре е да си живеят в Турция. Ако не им харесва Истанбул, има и други места из Турция.

Като си (бил) консул на Република България по света, не следва ли да говориш на правилен и чист български език, вместо да използваш чуждици?

Моите душевни граници стигат чак до Кюрдистан...

А моите до Цариград !

Аз предпочитам Константинопол.

нали знаете, че НАТО няма да ни помогне, ако Турция ни 'присъедини'? (няма такива клаузи)

Говориш неистини Има такива клаузи Крим е на Украйна А Кърджали в на България Ти кво си мислиш че Русия ли ще ни помогне ?

В сегашната ситуация едва ли ще ни помогне Русия. Но реално само те биха се притекли на помощ. А за Крим първо прочети историята на появилите се 3 Украйна след Първата световна война, просъществували 4 години преди да влезнат в СССР. Та тези Украйни не са стигали Черно море камо ли Крим! Поради това, че Украйна с Русия произлиза от една държава Рус (11 век), руснаците непрекъснато са подарявали територия на Украйна (по-късно кръстена така) - нещо като Македония. От СССР излизат с поне 70% по-голяма територия. По случай 300 годишен съюз украинеца Хрушчов им подарява Крим - вероятно наистина незаконно. От този тогавашен 300 годишен съюз (ако не бъркам сега 364г.) от подаръци от Русия Украйна е увеличена на око 8 пъти! Само подарената от Ленин (чауш, евреин, швед, немец...) Новорусия е 1.5-2 пъти България като територия - включва и май цяла Молдова. После е подарено назапад и север и от грузинеца Сталин. Местното население на Киев е рус. Е накрая руснаците се почувстваха предадени. Крим бе с особен статут, нещо като Украйна в СССР. Това още с разпада на СССР и през цялото време там е имало руска военна база.

Всуе са бойковите напъни за"помиряване"ЕС-Ердоан.Султанът няма работа във Варна.Той е агресивен и непридвидим.Всичко може да се очаква от такъв.

Тази статиика ни призовава да се отнесем с нужното разбиране и уважение към Султана!? Сега разбирам ,че населението на Кърджали до Пловдив били негови избиратели!? Освен това за това изказване е виновен пак Руският Патриарх ,както каза вчера "патриота" от ромски произход Валери Симеонов!?

Аз съм за Ердоган ! Трябва му още един мандат за да изкара Турция от НАТО

Турците решат ли да си присвоят част от южна България никой няма да ги спре нито Брюкселските зелки, нито Вашингтон, за тях е важно политиците ни да са техни марионетки а колко е територията на България на никой не му дреме...Парадоксално е че болшинството от къджалийте ще се радват да се присъединят към Турция. България върви към ново падение този факт колкото и да се отрича, доказателствата са на лице.

Не е толкова просто България е член на НАТО а това изключва война 90 % от износа на Турция е за ЕС а 40 % от този износ минава през България То е ние можем да фалираме Турция а не те нас Трябва ли да казвам че едни мита на ЕС за рурски стоки ще превърнат Турция в държава от рода на Афганистан и Сималия А такива мита се обсъждат Обсъжда се и изгонване на Турция от НАТО

може, но ние вече се изпокарахме, и продължаваме да се изпокарваме, с единствения - егоистичен но единствения - съюзник. ПС ние пък защото не сме били егоистични... за Русия не сме пратили 1 войник да се бие, виж, за НАТО, дето нищо не ни е дало....

Български граждани нямат право да гласуват за чужда държава ако нямат двойно гражданство. Не ми е ясно защо да разчита на гласове от България, ако на събранието не е имало турски изселници?

я провери, какво става с децата, родени в турция. въобще, няма проблем да имат двойно гражданство, щом е за гласуването. всички изселници са така, и децата им ще са.

Двойно гражданство - да, а на всичкото отгоре се опитват и да извлекат максималните ползи от всяко свое гражданство. България им позволява да го правят. Турция - не.