Почина големият учен Стивън Хокинг

Известният учен Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст, съобщи семейството му.

Обратно в новината

Коментари - Почина големият учен Стивън Хокинг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

skromna35

Човек, който оставя значимо научно наследство за човечеството!

Умря точно когато ултиматома към Русия свърши. Да видим ще има ли санкции и в научната област или "старичок", не му е прилаган.

Тук ли точно намери да сереш, червей! А!

Светът загуби един от най-брилянтните умове съществували някога. Мир на праха му.

Светла му памет! ГОЛЯМ УМ. НО ДРУГО Е ОЩЕ ПО ЦЕННО: Пожелавам на всички да ИМАМЕ ПОНЕ ХИЛЯДНА ОТ НЕГОВИЯ ДУХ! Този човек направи гениални неща с един работещ мускул. ПОМИСЛЕТЕ ВЪРХУ ТОВА!

НАПРАВИЛ ДВЕ ДЕЦА! ГОЛЯМ ПРАЗ, ГОЛЯМ МУСКУЛ-КОЙ ГО НЕ МОЖЕ! И ГЛУПОСТИ ЗА АПОКАЛИПСИСИ МОГА ДА ТИ НАДРЪНКАМ КОЛКОТО ИСКАШ-ВСЕ СЮЖЕТИ ОТ ХОЛИВУД! БЛА БЛА!

Всеки има право на мнение. Какво е създал този човек и до колко е вярно ще покаже времето. Когато пишете за него в нета, първо си измерете "собствения ръст" и после мерете неговия. Достоен е за уважение, почти без тяло, но със страхотно силен дух - помислете колко са хората като него?

скоро може да се окаже че е бил прав

Твърде жалко, че вече е в ада. Не високоумствайте, а вярвайте и бойте се от Бога.

Религиозните глупци и наивници лежат в ада, щото вярват в него. Останалите нормални хора, остават живи в сърцата ни!

Бягай обратно в Средновековието да проповядваш. И не забравяй да се самобичуваш всяка вечер за грешните си мисли и дела. Може и на нечие изгаряне на клада да се порадваш.

А как разбра, че е в ада? От там ли пишеш? И ако наистина се боеше от Бога, нямаше и да дръзваш да Му изземваш функциите да съдиш преди Него, кой кога и как ще ходи където и да било!

Не харесвам това но е така-Съдбата е на колене пред Духа на големия учен.

Големи глупости. Да не сте се напушили днес масово?

Изказванията му от последните години бяха смешни, необосновани и по-скоро походящи за на фантастичен роман. Явно виждайки, че наближава края му говореше само за гибелта на човечеството.

Хокинг творя , мисли и си отиде - за да може тъпаците по форумите - дет една крушка правилно не могат да завъртат - да го обсъждат... Каква ирония а ?

Може да е правил опит да твори, но не може да се твърди, че всичко, което е казал е истина и наука. Просто оригинални предположения без доказателства. Особено смешно е твърдението, че бил доказал, че има Бог. Добре, че е дошъл той, че да го докаже! Иначе, животът му е тържество на духа и велико геройство от страна на семейството му.

Хокинг (мир на праха му) беше деист. Разсъжденията му за Бога бяха в смисъл, че "Бог, като морален императив, не съществува". Извадени от контекста, много хора (99.99%) сведоха тези му думи до "Бог не съществува!". Точно обратното - Хокинг винаги е смятал, че той съществува, но само като създател на всичко, но не и като дребнав наблюдател с полицейско/поощрителни функции, както ни го представят разните вероизповедания.

мир на праха му не знам само защо има толкова много коментари... аз бих искал да коментирам като има подобна новина за някои депутат обаче там коментарите са спрени

прогнози, дягнози, хипотези, теории. всичко това е недоказуемо. как да вярвам в нещо, което сетивата ми не могат да вазприемат?! далечното бадеще ще докаже какво и колко вярно има в неговя труд.

ChatGPT

Бих ти дал линк за правописен речник да си купиш, ама ще ме блокират

Ти не си се научил да пишеш на родния си език оещ, пък за сетивата си се замислил.

" ... и никой, който и да е той, никога и никъде, не знае, какво го очаква на сутринта, освен безнадеждните дрипи на старостта ... и смъртта" из. "По пътя" - Дж. Керуак.

ChatGPT

Явно половината тук го плюят само за да са в кюпа, а другата половина дори не знаят кой е.... жалка картинка...

Пази Боже да не сме от неговия кюп.

Поклон пред паметта му! Поредната голяма загуба след Карл Сейгън, едни светли ангелски умове, дръзнали да гледат със светлинни години напред!!!

във вселената няма порядък властва увеличаваща се ентропия порядакът го създават хората това не е естествено състояние кое е порядък? черната дупка? избухването на свръхнови? звездите? звездата е постоянна термоядрена реакция това ли е порадък или баланс вселената е един огромен хаос! ако хвърлите една купчина листове във въздуха те никога няма да се подредят по същия начин сами! е така си говорите дрънканици :))

Ако във вселената няма порядък, мислите и твърденията ви че във вселената няма порядък няма да са подредени. Вкарвате се в парадокс по този начин. Вселената е изключително добре подредена от нашия свят Създател, Поддръжник, Спасител и Съдия Исус Христос. Универсалната ентропия е естесвенат атенденция във вселената порядъкът постепенно да преминава в хаос и количеството на изпозлваемата енергия постепенно да намалява.

Не от Исус Христос, а от баща му- Бог.

Нека Силата бъде с теб гн. Хокинг!!!

Силата е нищо без контрол. Затова силата е в смирението пред вечната првда, любов, сила и божественост на нашият свят Създател. Бог казва нека правдата бъде с нас! На правдивите дава сила за да употребяват отговорно за обща полза.

Като чето по-долу, много по-компетентни от Хокинг има явно.

Да е леко на душата му... почина на рождения ден на Айнщайн... какъв ли извод би направил всеки един от тях от това съвпадение

Иннтересно защо роднините му са опечалени... Че нали Хокинг бе отявлен еволюционист, така че би трябвало да се радват, че е еволюирал в "нещо" по-еволюционно. Но сега, когато се изправи пред Живото-твореца ще получи отговор.

ChatGPT

ко казА, ко?

Направо си вдлъбнат

Според мен ще им липсва присъствието му, отношението му, мнението му, което е било вдъхновяващо и жизнеутвърждаващо за тях в ежедневен и по-широковременен план, което хората наричат загуба. Дори и на нас, страничните, ще ни липсва с неговите оригинални изводи и прозрения.

Велик! Вселената загуни днес един от най-ярките си умове! Почивай в мир, Стивън!

БОГ да го прости за хилядите шизофренични глупости ,които изрече тоз човечец!Лека му пръс!

Дали е писал лично той, или някоя франкчайзна организация, използваща известността му не е много ясно. Ако му "намерят" тефтерчето с непубликувани прогнози обаче още дълго ще четем за апокалипсиса...

може би пръсТ?

А за шизофреничните глупости, които ти пишеш кой ще ти прости?

Един мъченик. Нека почива в мир!

оборването на теориите на хокинг не става с безмозъчно плюене във форумите става с математически доказателства вие доказахте че няма черни дупки или че не излъчват ХОКИНСОВА радиация??

никой не може да оборва нещо за което липсват математически доказателства!

няма нужда да даваш мнения когато си толкова неук

Почти през целия си живот заплашваше Човечеството със Смърт и Апокалипсис , Войни и Болести ! Един нещастен човек се отърва !

Светът се отърва от един черноглед убавец!

Бог да прости този човек. Но след като черни дупки не съществуват защото са производни на неадакватната "Обща теория на относителността" която няма научна стойност в света в който живеем дефиниран и изграден върху абсолюти всички свързани с нашият свят Създател вседържател, и защото тези митични езотерични обекти нарушават физическите и информационни закони, нито пък времето може да се забавя и забързва понеже е абосолют спрямо който е дефинирана скоростта на всички физически взаимодействия в битието, когато говорим за наука, трябва да сме преди вичко обективни и да не се влияем от емоции независимо дали са негативни или положителни.

времето не е абсолютно това е доказано емпирично добре че пребори всички физици на куп с една ръка

Живеем във вселена дефинирана и изградена въз основа на абсолюти независими от времето и позицията в пространството, всички до един свързани с нашият свят вечен несъвторен всемогъщ и всезнаеш Създател. Без такива абсолюти не може да бъде дефиниран и изграден порядък. Няма как да са доказали че времето не е абсолютно, понеже времето е абсолютно. Черни дупки не съществуват, никога не са същестували и никога няма да същестуват.

Прави впечатление че дежуртните воутъри и днес са линия и гласуват в хор срещу неудобните мнения. Но господа, не правите добре като гласувате срещу истината която е живот, смисъл и бъдеще, защото така себе си ограбвате освен щетите върху другите които нанасяте. Това не е шега работа.

Реално погледнато нищо кой знае какво не е открил. Вселената била започнала да се разширява след голям взрив... Ми то е логично бе!!!! И малко дете може да ти го каже, без нужда да му даваш 100 милиона долара! Имало черни дупки... ми нали умрелите звезди трябва да станат на нещо... И Слънцето ще стане един ден, толкова ли е сложно?

Слънцето няма да стане черна дупка. От всяка звезда черна дупка не става.

Някой май е проспал часовете по физика, а? Примерно ти...

Има достатъчно голям гравитационен радиус да стане!

Светла му памет, вече е получил отговор на въпросите си.

Българинът е безмозъчен, невеж философ. Като стадо сте! Миналата седмица обявихте едни доктор -убиец за герой! Сега като мантра повтаряте колко е велик и гениален ум Хокинг, известен с безмислените си ала бала портокала трудове!

е точно ти се оказа най-дървеният философ не се ли задави малко да си сравняваш нещастната каша в главата с ума на хокинг

Айде ти ми кажи какво знаеш за Хокинг! Какво е открил и с какво е допринесъл за науката. Само разсъждения на тема Вселена ,черни дупки-пълни безмислици!

Като чета какво пишеш, явно си ярък представител на именно тези българи:(

Вечна му памет! Ние можем само да се догатваме къде ще отидем след смъртта, но той трябва да знае.

Той вече нищо не знае .

Сигурна съм, че повечето, които коментират тук и го наричат гений и велик учен , не са запознати нито с теорията му, нито с трудовете му. Като папагали сте!!!

Бог го отърва от мъката ... в крайна сметка. То това неговото не беше живот.

Да да

Бе не е точно така. Въображението му го е водило и осмисляло живота му. А това е по важно от физическото състояние за мислещо същество.

Хм, именно жаждата за живот и знания, макар и физически тотално ограничен, му позволи да достигне тази възраст!

Не жаждата за живот, а жертвоготовността на семейството му, което е понесло цялата тежест на ежедневното обслужване.

Никой не може да разгадае Вселената! Дори и този Хокинг с неговите фантасмагории!

И затова дай да не се опитваме, а, чалгарче? Айде, муай там салата с дедова шльоковица под музикален съпровод на Тони Стораро и не се произнасяй по несвойствени въпроси!

Бог да го прости! Велик гении, прекрасно олицетворение на тържеството на духа над тленното. Науката изгуби един от най-ярките си учени, а хората един от най-ярките примери за силата на човешката воля и интелект!

Беше един от най-блестящите умове на планетата.

Не думай

Съмнявами са.

Беше велик фантаст, но и за това се иска мозък!!

Бог да го прости!Възхищавах се на желанието му за живот въпреки ограниченията заради заболяването му, той води един пълноценен живот и допринесе за световната наука.

Велик!

Поклон пред този уникален човек и учен, пред гения! Светъл да е пътя му!

Шило

Да почива в мир!

goose

Всъщност това, с което е най-известен е, че неговата докторска дисертация дава основите на теорията за големия взрив ... Всичко останало са дребни разработки в сравнение с това.

goose

"Бих казал на всички, които се чувстват зле, че има изход от всяка черна дупка защото няма по-страшна дупка от тази, в която живея. Надеждите ми бяха разбити, когато бях на двадесет и една години. Лекарите ми диагностицираха заболяване, което в повечето случаи води до фатален край. Казаха ми направо, че няма да живея достатъчно, за да завърша докторантурата си, и оттогава всеки миг ми се струва като ценен дар. Това беше моят тъмен период, бях в депресия, питах се защо точно на мен ми се случва това, но накрая реших да продължа да живея и да се боря. Запознах се с първата си съпруга, имах деца и написах докторска дисертация, която постави математическите основи на Големия взрив. От пълно нищожество, каквото се чувствах, се превърнах в герой."

..., а дава ли отговор за Първопричината, за Началото, за Началото на Началото...фантазии някакви...

Почивай в мир. Един от най-великите умове на човечеството.

Каква ирония - на рожденния ден на Айнщайн, почина Стивън Хокинг. Мир на праха му!

Шанс 3 на 1000...

Шанс 1 на 365. Става въпрос за човек, който се е занимавал с математика все пак!

По-скоро на числото "П"(пи), а то се свързва и с ротация на 90 градуса, което на практика го хоризонтира завинаги.

И КАТО СИ ПОМИСЛИШ, ЧЕ ПРОСТАЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЖИВИ И ЗДРАВИ...

И ти си жив и здрав.

и като си помислиш, че има озлобени дебили, които дори и под скръбна вест намират каква неуместна простотия да изцвъкат, вместо думи на почит...

културата ти е да се правиш на сериозен и културен, лошото е че в България има много като тебе - Рачкопръдлевци

Много тъжно :( Човечеството загуби най-големия ум на своето време. RIP

Още един човеколюбив учен си отиде! Поклон!

И кое му е точно човеколюбивото? - Риторичен въпрос.