Стрелочникът от гара Хитрино отрече новата версия

За първи път стрелочникът от гара Хитрино проговори и отрече версията на фирмата собственик на влаковата композиция от цистерни, която се взриви през 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Стрелочникът от гара Хитрино отрече новата версия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че правосъдието ще бъде постигнато.

"Той е отговорен за стрелките на коловозите във фаталната сутрин."

Е не бе, няма да я отрече! Много ясно,че ще защити себе си!

абе не знам точно кво е станало, но ми се струва, че тоя човек не е искрен, а се опитва да отклони вниманието от неговата вина. то сигурно и аз да съм така ще направя, не искам да го виня, но...някак не му вярвам

?????????????????? - този стрелочник давал ли е показания? - някой обърнал ли е внимание на думите на машинистите "защо ни спря???????" - при ръчно обръщащите се стрелки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има механична ключалка - НЕ МОЖЕ да се зададе входен сигнал без КЛЮЧЪТ за съответното положение да е поставен на таблото в кабината на стрелочника. - при електрическо командване на стрелките - стрелочникът може да ги обръща само когато е разрешено от ръководител движение. След задаване на входен сигнал стрелките остават заключени до преминаването на последния вагон. - при влизане с такава скорост, и думите на машинистите "защо ни спря" ЯВНО влакът е имал зададен ЗЕЛЕН ИЗХОДЕН СИГНАЛ който е бил отменен!!!!!!!!!! - КОЙ "железничар" може да си позволи думите "нямаше да спре ако не се беше скъсал"?????? - проверено ли е как е бил разпределен спирачния товар по дължината на влака - при задействане на внезапно спиране може да се получи притискане на предната част на влака от задната! Това може да доведе до "изхвърляне" на вагона който в момента е върху стрелката! И още, и още, и още.......? Кой ще каже имената, образованието и практическият опит на разследващите??????? Бог да пази БЪЛГАРИЯ!

тарикати ,кой строи къща близо до ж.п линия ?и защо?нима не знае последствията от това? хайде стига с този казус хитрино.

който си строи къща в дере и после реве, че водата я отнесла.

мога да си извадя заключението, че не сте били в бяла държава. В Германия, ако отидете, ще видите китни къщички с дворчета на една ръка от линиите, железопътните.

стрелката си остава заключена дълго след инцидента. Има и снимки. Попитайте някой специалист, че няма как да свети разрешителния сигнал, ако стрелката не е заключена. Такава е системата.

ВБА

И тази версия със отключена-заключена стрелка може да е вярна, но ако стрелката е била отключена само за няколко секунди, и после пак да е заключена катастрофата, ще изглежда така, както изглежда при компютърната симулация на катастрофата, при което скоростта не е основен фактор за нея. Направете симулация със мащабен макет на влака и работата на стрелката отключена-заключена и можете да достигнете до правдоподобно заключение за катастрофата. Още от началото преди разследването работата намирисва на умишлено /или неумишлено техническо/ предизвикана катастрофа, както и по старите цистерни с по тънко дъно , което е спомогнало за тази трагедия. Това, също не е основен фактор за нея.....

виновен за катастрофата е Вторични суровини, който безконтролно изкупува ЖП болтове, стрелки, релси и после се чудят каква следствена теория да измислят...СЪЩЕВРЕМЕННО В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ ЗА СКОРОСТНИ ВЛАКОВЕ......

Ако признае грешка трябва да влезе в затвора. Как да признае такова нещо? То се доказва от повдигналите обвинението. Още по- странното е, че частната експертиза прави опит да отклони вниманието от дружеството извършвало превоза със свои цистерни и внушава, че видите ли те не отговаряли на изискванията. А вие проверявахте ли ги, че да отговарят на изисквания за превоз на такъв опасен химикал? Да, но обвинителите не пасат трева. И ако няма гражданска отговорност , от която близките на пострадалите да се удовлетворят ще има голям скандал.

Този влак все едно е бил философ, който трябва да е обичал да го водят за носа..

Глупости на търкалета! И малките деца знаят че едната цистерна е взривена нарочно точно в селото! Друг е въпроса кой и защо? И затова всичко се крие и затова версиите се менят постоянно!

Аз съм дете и те моля да ми напишеш защо смяташ, че има нарочно взривяване на цистерна? Точно по какви факти извличаш извода за умишлено взривяване? Иначе е възможно, но без нито едно доказателство тезата виси във въздуха нали разбираш? Това е доста тежко обвинение и изисква отговорно изявление.

Зевс е посочил с пръст влаковата композиция и е наредил - я да им я гръмна на тея хитреци от Хитрино...

:-)

Целуващият лъжец нали всичко оправи там?

Само ще ти напомня, че никой не е длъжен преди да има произнасяне от съда да поправя , каквото и да е в Хитрино. А ако не се докаже конкретна вина къщите ще стоят като след война десетилетия, защото никой не би ги пипнал. Бъди по- справедлив към онези, които помогнаха за възстановяване от вредите.

Той стрелочника, да каже, що кожата от пръстите му беще по топуза! Ако е подготвил пътя, що дири да ръчка стрелката! Ама то на записите всичко се чува, тоя две думи на български не знае, а говори на турски на диспечера! Че и всички са си напуснали работните места! Тя прокуратурата да гледа! И слуша!

Атакуваме фирмата,щото ако някой разрови БДЖ като цяло ще ядем дървото!Прокуратурата ли решава за експертизата или съда?Или стрелочника?

Не е БДЖ , а НКЖИ !

Тази фирма така и не се разбра кой на кого. И при катастрофата и сега. Тогава поеха вината, но изглежда криво са си направили сметката и яко кихане ще пада, та ако може нещо експертиза от Марс, бракувани вагони-магони усилваме с винкел, търсим си някой по-така виновен.

А нямало дебили в БГ, да бе! При това са май не само 80%, а изцяло 100%.

бързо приключвайте, че се размириса и много ръководни кадри могат да влязат в кауша. А тази говорителка така сладко говори, като че току що е закусила с Юнашко мляко

Ако стрелочника признае , че механизма не е бил читав е вътре , това е ясно , като бял ден ! Защо до сега не е коментирано от разследващите това ? Пак поръчки гадни !

Просто е защото, ако стрелката не е била изправна вътре е и БДЖ респективно министъра и баце. Ненапразно тогава там се изсипа почти целия министерски съвет и така бързо разчистиха мястото.

Не БДЖ , а НКЖИ ! Техни са линиите и гарите, инфраструктурата.

АЛО-О-О СЪДА, К`ВО СТАНА С ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА? ИЛИ ИСТИНАТА Е ТОВА КОЕТО КАЖЕМ?

Стрелочника казва за стрелката "тя е пета стрелка е сигурно най-здравата стрелка, няма проблеми. Означава ли това, че другите стрелки по гарата са били не толкова здрави с възможност да се отключват? Ами ако и въпросната "пета" стрелка е сдала багажа онази нощ? Въпросителните стават все повече и повече а съдът и прокуратурата са длъжни да търсят обективната истина по един процес.

Не може да не е ползвана цяла нощ тази стрелка в това положение- към отклонение ! Сигурен съм , че са минавали и други влакове през нощта по правия коловоз !

А дали стрелочник а казва истината той е бил на работа и ако каже нещо друго ще се разбере че не си е свършил работата.

Разбира се, че ще отрече по-интересно е защо прокуратурата не приема тези нека ги наречем факти, а съда да прецени кое как е май шубето е голЕм страх.