Радев критикува Русия, Решетников - България

Румен Радев направи първия си публичен коментар по скандала, разразил се след изказването на руския патриарх Кирил.

Обратно в новината

Коментари - Радев критикува Русия, Решетников - България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам колко е бил справедлив в очите на хората, но според мен, руският патриарх постъпи като слон в стъкларски магазин. Първо, в България, винаги народът е признателен на Русия. Второ,заради думите му,русофилите се чудят на къде да гледат и какво да говорят и трето-как младите българи ще оценяват и възприемат миналите събитияи отношението си към Русия , още повече, че предстоят изпитания за тях, да се съхранят като българи, но се чуха такива думи от руснаци, че човек се чуди какво да мисли. Друг е въпросът, че България е много малка за тях и не само за тях и всеки смята, че може да я плюе, подритва, подмята и че България трябва е подчинена на някой голям. Кой ще бъде той се пита?

Една уважавана себе си медия ще цитира дословно думите на президента, без да ми ги накъсва на изречения и изрази и да си вмъква собствените коментари. От цялата "статия" не ми стана ясно какво точно е казал Радев, но за сметка на това ми стана много ясно как дира интерпретира речта на президента. Ще ме извинявате, журналя, но мога и сама да мисля. Нямам нужда от вашите вметки. Това обижда читателите.

Баси отровните хора са рашаните. Що не си гледат боклуците, а се занимават с глупости и интриги? Трябва да махнем паметника пред народното събрание, за да млъкнат говедата. А онзи по- надолу направо трябва да се разглоби и да им се прати по пощата.

Няма лошо да уважавате Русия, но обичайте България, дами и господа български политици!

Смешна и жалка история... Факт е, че за да се надупим на западните си приятели се опитахме, да омаловажим ролята на Русия в Освободителната война. Факт е, че по този повод руския патриарх реагира на този прецедент доста остро. Още в мига в който се разбра, че Кирил ще идва за тържествата, беше ясно, че без скандал или поне без напрежение, визитата му няма да мине. Оттам нататък, кой какво казал или не казал, няма никакво значение... Просто, копаенето и ровенето в тази насока определено не е в наш интерес, а политиците ни за пореден път просто доказаха, колко продажни демагози са... Поддържането на това зацикляне по темата се извършва от определено нечистоплътни хора, във всеки смисъл на тази дума, чиито цели са напълно ясни и прозрачни а те, при всички положения, служат не за, а срещу интересите на България... Но няма никакво значение! Който наистина се интересува от История, знае какво да чете и как да го интерпретира... В крайна сметка същото се случва и с опитите на някои среди на Запад, да омаловажат ролята на руснаците и във Втората световна война, но това, никой що годе образован човек, не го приема на сериозно... Определено не съм русофил, но пък много мразя хейтърите и плоската пропаганда, предназначена за масата промити мозъци, определени толкова точно, като "некачествен Мат'рял", от нашият нов "вожд и учител" - Бойко БорисOFF...

Не съм от Обединените патриоти но евала на Валери Симеонов.Съветски ченгета да ни учат на морал.Вижте в Интернет за Бартоломей глава на Източните православни църкви.Седалището му е в Истамбул. Има чин на генерал от КГБ.

Само истината те прави свободен. Ама де я? Ето какво пише в чл.48 от Правилника за работа на президентската администрация:Всяка среща в президентството ВКЛЮЧВА:/императивно, няма може да/ 1.Участници, сценарий 2.Участие на медии, прес съобщение за медиите 3.Документиране/стенографиране, звукозапис, видеозаснемане/ 4.Логистика Та къде е точка 3 ? Правилника е подписан от президента. Кой не си свърши работата, или кой скри документирането?

1. Патриарх Кирил дойде като духовник и си отиде като духовник. Изрече историческата истина с огорчение, право в очите на българския президент Радев и си замина огорчен от българското лукавство на премиера Борисов през целия ден на 3-ти март и от президента Радев на вечерната проверка на 3-ти март. 2. На тържествената вечерна проверка на 3-ти март, президентът Румен Радев стъпи на старата динена кора, да благодари на избрани (от някого) народи за поклонение. А те, изброените народи не са воювали с Османската империя. Нито са имали суверенни държави... Воювала е Руската империя, руската императорска армия, в която е имало воини от десетки, а може и от повече от 100 етноса. Воини на императорска служба. (Кой да каже колко воини от колко етноси е имало в армията на Руската империя? Такава статистика дали е имало в империята?) За Румъния и Сърбия - добре - участват в Руско-турската война на страната на Руската империя. Румъния обявява независимост от султана, Сърбия - война на султана. Но защо на други народи, като поляци, финландци и литовци избирателно се благодари? Народите на Русия ли са обявили война на Османската империя, или Руската държава? - Руската империя е поела риска да обяви война. 3. Президентът, премиерът и русофобите като цяло, като лукавстват за това кой освободи българския народ от турско робство и възкреси България, ОБИЖДАТ НЕ САМО РУСИЯ, НО И БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЕБЕ СИ ДОРИ, КАТО ЧРЕЗ ЛЪЖА СЕ СВЪРЗВАТ НЕ С БОГА, А С ДЯВОЛА. 4. Руският патриарх ясно заяви на българския президент, че ще доведе истината за това кой освободи България от турско робство до знанието на ЦЕЛИЯ СВЯТ! И публикува записа с изказваната от него истина.

Емоциите са хубаво нещо, но истината още по. Намери документите за създаването на отделните полкове в Руската армия и ще видиш как черно на бяло е записано: създаването на еди кой си полк от финландци, на еди кой си от поляци, на еди кой си от сърби и т.н. Не сме го измислили ние, записано е в руските документи.

Профан и манипулатор акъл да дава! Ти къде ги намери? Да не са в софийската градска библиотека:)!?

Напълзяли са ни ченгета и заптиета отвсякъде. Бре , тая България много им се усладила.

Ами ние празнуваме трети март не защото много любим Русия , ами поради това , че Санстефанска България, съдържа претенция за национално обединение , нещо съвсем различно от руските цели. Целта на руската политика е била проливите и Цариград. Съществуването на България, още по-малко на Обединена , е несъвместимо с тази цел , тъй като българските територии се намират между Русия и Цариград. Руският блян за Цариград изключва въобще държава България Допускането на такава държава е само по тактически подбуди, като се е предполагало , че българите са смешно народче и България бързо ще стане губерния. Това , че Русия търси път към проливите си личи от това, че на Берлинският конгрес Русия се бори в държавата да се включи етнически небългарското черноморие , вместо етнически българската Македония , както предлагат другите преговарящи и успява. Бленуваното приближаване до проливите чрез сателитна държава с излаз на Черно море , близо до Цариград, зависи само превръщането на новата държава в Губерния ,Цариград е на една война разстояние, ако станем губерния, пропагандата е тръбяла, че българският език няма бъдеще , трябва да се ползва руски официално, всички силови длъжности са в ръцете на руснаци. Какъв Ритник обаче и какъв отпор получават , въпреки телешкия възторг у някой българи към Русия. Ей тоя Ритник по азиатската мазна и брутална руска деспотия трябва да е национален празник , щото той доказва способността ни да сме свободни , а не азиатски руски департамент.

че президентът ни не е кадър на Решетников. Прозрачни КГБ игри.

Хайде стига толкова приказки!Всички са обидени и неразбрани,въпреки добрите намерения!А то какво е всъщност?Винаги почитаме загиналите по националности,защото е така,руската армия е многонационална,дори единна,е от народи завладени не по своя воля.Но разликата е ,че точно в тази война инициативата идва оо църквата и от многонационалния народ забравил своята нищета ,и бедни и богати били убедени,че християните в Османската империя да убивани заради вярата!В новоиздадената книга " Писма на свещеника от похода 1877-1878 г." е описано всичко от първо лице от участвалия във войната полкови свещеник!Това наистина е война на народа/от това което е описал/,но пак казвам,многонационалния/свещиника говори за убити сибирци и малоруси/украйнци/ в Плевенската битка.А за подготовката всички без оглед възможностите си са давали дарения за медински нужди,за лазаретите/събрани са близо 15 млн.евро днешни пари.Всички монахини са мобилизирани като медицински сестри,участвали са и лекари като Пирогов.Пише и за ентусиазма обхванал всички.Тази война е може би най доброто като замисъл в чисто човешки план!Последиците не са това което е трябвало,но е друга тема.И патриарха иска да приемем ,че всички са руски войни ,но перефразирано за нас това означава руснаци ,а за тях войници на руската империя,просто едни войници!Е?

забравяте нещо че , българите са нисходителни и толерантни а руснаците са горд народ в случая кирил се е отнесъм както към руска нация но тук е българия ние несподеляме тяхната импулсивност и затова се получи така едно неразбрателство по начина по които го е казал . кирил само констатира какво се вижда отрстрани изобщо неможе да става дума за нахокване , ганиовите разбирачи неразбират

моля, моля не ни приравнявай всички като снисходителни, глупави, дупе*давци. Като се определяш говори само за себе си. Другите нямаме нужда от "патриотичните" ти тези как руснаците са горди, а ние смотани и затова станала грешката.

А какви сме? За какво ни беше това НАТО? С какво ни е застрашавала или застрашава Русия? Кой ще ни помогне и ще застане зад нас срещу претенциите на Ердоган и Турция? Кой разреши и защо на НАТО да бомбардира Югославия и Белград. Каквито и да са сърбите те са формирани като народ от религия, култура от условия подобни на нашите. Единствената разлика е че те все пак са запазили малко повече достойнство от нас и защитаваха целостта на страната си - Югославия. Можете ли да обясните някому разумно защо НАТО трябваше да разруши Югославия, а сега ЕС да иска да приобщава западните балкански страни, но като си решели проблемите помежду им. Можете ли да посочите по-голяма политическа шизофрения. Какво искат от Русия, че са я обкръжили от всякъде с бази и промиват мозъците на народите с помията, че Русия ги застрашава. С какво? И продължават с безсмислено упорство да настройват всички балкански страни срещу Русия, а тя е освободила всичките от Турция - Румъния, Сърбия, Гърция и нас дори. Не може да се намери по-добър пример за поговорката - храни, куче да те лае. И ако някакви други етноси са се били в руската армия, то те са се били именно като руски войници, а не като финландски, полски или украински - една нация по-измислена и от македонската. Войната е обявена от руския цар по настояване на руския народ и не на финландския или полския. Такива са фактите и никой не може да ги променя.

Ченге - патриарх, ченге - патриарх, защитават се я. ама само ченгета са си май..

та руските бази ли да приеме и пяните ушанки да се напиват по парфумериите тука-ти си оди у руся да малатиш картошки а ние ш си пиеме whiski-то с американските воиници от базите мизерна продажна бг.руска валянка

Този плешив шапкар с просташко изражение е прост като гъдулка! Отдясно на него е началникът му по линия на КГБ полковник Гундяев(т.нар. "патриарх" на цяла Русия).

русофилите минаха в нелегалност подгонени от бсп шефовете си тука -ами да бехте сабрали дарение за часовник на руснака и щеше да ви похвали-а сега....- рус. журналист усупов пише рускя патрярх си трагна от балгаря без очакваняи подарак ролех-изклучтелно натажен-без да попални колекцята си ролехи за милиони

е бил наречен така защото е освободил руските крепостни селяни. Названието няма връзка с освободителната война, която впрочем не е била освободителна. Руската Империя е искала нашите територии, затова е нападнала османците. Не че ѝ е пукало за нас "славянските братя".

защо изобщо ви трябваше да го каните след като е ясно че всичко това е така

руските тролове изчезнаха на комсомолско сабрание, темата --радев ни изостави

несто липсва коментар на нинова по вапроса????

Пастирът нещо бил недоволен, че не е попаднал на овце...

Сега след цирка с руския поп вземете , че поканете и Путин и той да си направи филм - как се бъзика с нашите ръководители.

сигурно кряит псувните на пияния руснак срещу балгария срам ги е нали те го поканиха бс-парите-а може и да ги е за плашвал ако не му подарат ролех-излагация голяма

Записът на срещата - президент Радев - архиепископ Кирил е скрит. Къде е ? Защо има само руска версия ? Защо само руснаците са записвали на Българска земя. Защо от президентството не показват българския запис? Какво крият?

мисла че президента е прав гордея се че сам гласувала за него а руснаците ме разочароваха. дано се извинат и ние русофилите не сме им роби

няма как да ви се извинят, те са същитите като американците. Приемат всички други за една класа по-долу. Просто вие русофилите не го виждате защото си въобразявате, че православието или славянството променят това. Дано да поотрезнеете сега.

ами ако руската федерация се присаедини кам бг. ако ги приемем за наша република каде ша бегат руските тролове а..натам е трагнало

Имаме добър президент!Абстрахирам се от политическата му принадлежност,която не одобрявам,но това си е негов избор!Няма нищо общо обаче с онова чучело Плевнелиев,а и всички други подлизурки преди смешника от ирландия.Видях го как направи и коремното,и аз го правех така,но сега не мога,требва да се стегна с физическата подготовка.Президента ни е много добър до тоя момент!

Това че прави коремното моментално го издига над Чърчил и Рузвелт - ха, смотаняци.. И Тръмп е силен -коремното не, но поне корем е направил.

Президента е еркек! Кефи ме! Противниците му са дебелаци и меки китки. Завиждат му за образование, признание,мъжкарство и независимост.Даже и за жена му се дразнят, трябвало да е мазна и дебела.

руски предатели даже и путин го е вече срам от вас вземете пример от комуниста радев -показа достоинство човека пред великите ви руснаци

абе по добре касно отколкото никога така и комуниста радев се осазна и го е срам от русия вече

Вицето е била яко критикувана от началника си : Не е трябвало да коленичи пред руския поп , трябвало е да плонжира , защото той не е забелязал.

Пак се замлатихте по партийни повели, което не е добре. Дори не се четете, а камо ли да се и чувате? От кога сте в това бедствено положение? Мога да помогна, но ако се предадете ще бъде мирно и в полза на всички. Ако пък не- тогава гледайте небето. Там съм и идвам

Този хвалипръцко 10 дена се крие като прасе в царевица и чака да види накъде ще задуха вятъра и сега изведнъж бил "гоооолям защитник". Колко е голям се видя достатъчно добре - килимявката му нашока канчето няколко пъти, а този мълчеше като п...а в нови гащи. Как пък не се намери веднъж един оператор за да заснеме "достойната" му позиция, а не надупената такава, която всички видяхме. А бе аланкоолу - къде са твоите записи на тези разговори? Сега ревеш като вдовица за х... й, че руснаците били изрязали твоя отговор? Какво да изрежат като си мълчал? И защо ти нямаш собствен запис за цялата тази руска провокация. Егати глупендера.

ако не са били руснаците да ни защитат след 2 световна гърция е щяла като засегната страна от страна окупатор като българия да вземе огромна част от родопите стигайки до самоков . Гърците са имали абсолютното право да ни отнемат земите и те са направили опит с подкепата на западните държави победителки но СССР не им оставя никакъв шанс . Закой ли път ни спасяват а ние им отблагодаряваме с санкции . Не сме хора

Ми гръмни се тогава, ние не се чувстваме виновни.

Добре Сме

ами да еничарите никога не са се чуствали виновни като са клали майките си

млъкни бе руско келеме. Четеш историята като дявола евангелието. Благодарение на СССР=Русия, на България не се признава участието във втората фаза на Втората световна война и 80,000 жертви. Благодарение на СССР=Русия, България е осъдена на репарации голямата част от които заграбва пак СССР=Русия. И всичко това при положение, че България не изстрелва и ЕДИН куршум ссрещу СССР през тази война.

Добре Сме

дали сме 30 000 жертви олигофрен а и ако не сме участвали в 2 фаза на войната сега българия щеше да е голяма колкото македония . Руснаците ни спасяват от претенциите на югославия и гърция за огромни части от територията на българия. А това е постигнато след разговорите на Георги Димитров с Сталин .Просто сме били на косъм да го издухаме много яко . Руснаците се застъпват а запада е искал да ни направи страна джудже

http://dnes.dir.bg/newscomments.php?id=26956608&tagid=14472&page=1&comment=93943

на страната която ни е окупирала да си тарси другаде нови ролехи за подарак тука му пожелахме е д и н по здрав.....и от президента даже

Радев критикува Русия, Решетников - България,а Б.Борисов и Вл.Путин заемат неутрална позиция

Значи руснаците са дълбоко засегнати че не са признати заслугите им за Освобождението ни през 19 век (всякакви користни цели за Проливи и имперски амбиции ще премълчим). Къде е руското признание обаче за неоценимата БРИТАНСКА помощ в по-близката 2ра Световна война? Вместо това - троловеи лай*мети в съседна статия се надпреварват да плюят и то, забележете - по повод на руски ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ на британска земя. Наглост и дебелащина са съвременните руски 'ценности', както правилно отбеляза наскоро известен руски актьор.

"неоценима" помощ от британия? 2 десанта във фландрия и франция, където срещу немски резервисти и непълнолетни войници се окакха. да не говорим за "победните" англо-американски бомбардировки на София, Пловдив и другаде ... но иначе оше от времето на пароноика Чърчил нямат нищо общо със започването на Студената война срещу СССР

1/3 от Луфтвафе (с най-добрите летци) потрошено в битката за Британия, Арктическите конвои към Архангелск и Мурманск, потопените немски подводници и бойни кораби, бомбардировките над немските индустриални центрове (СССР не е имал НИКАКВА далечна авиация)..и вероятно не знаеш с какви самолети е разполагало елитното ПВО охраняващо Москва? Спитфайър. Така че, щом руснаците могат без никакви угризения да плюят на всичко това - нека любезно да си вземат обратно всички претенции за признателност към нас, и да си си заврат в газопровода!

ма то момчето, дето измислило съветския ВХ де, отдавна живее в демократичните щати и дори написало наръчник как да си си го сготви всеки мераклия...

ако не са били руснаците да ни защитат след 2 световна гърция е щяла като засегната страна от страна окупатор като българия да вземе огромна част от родопите стигайки до самоков . Гърците са имали абсолютното право да ни отнемат земите и те са направили опит с подкепата на западните държави победителки но СССР не им оставя никакъв шанс . Закой ли път ни спасяват а ние им отблагодаряваме с санкции . Не сме хора

Щом оплюхме и православен патриарх на и то не на някоя друга страна а на страната която ни е освободила затова че сме православни като тях значи в нашата пумийна локва наречена българия нищо свято не е останало

Голям праз! Оплюли сме били някой си Гундяев, с незнайно к'ъв чин в руските служби. Те пък откога станаха такива чувствителни теменужки?

по-коректо щеше да е да бяхте оплюли жендъра Джина Хаспъл, че не е спазвала Стамбулската конфекция...

. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти; 2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба. 3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване. * Дълго време официозната ни сталинска историография у нас твърдеше, че именно братушките са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите Югославия.

а, га шъ благодарстваш на отоманските освободители?

че гяурите трябвало да си останат поданици на падишаха и да бият фесове о пода в джамиите...

Я не ставай смешен с вашата всеобща признателност и свободия!" Нашата признателност към Русия е тази на свободни хора и нашата благодарност не е за сметка на нашето достойнство." Евала комшу, имаш специален поздрав от Ердоган! Аферим, машалах на таквиз юнаци като теб и Боко! Т

Когато правителството на Радославов, което все пак трябва да проявява дипломатическа тактичност, поиска да каже нещо антируско и да уязви Матушката то обикновено дава гласност на статия от Работнически вестник. За предпочитане с автор Благоев, Кирков, Христо Кабакчиев или Тодор Луканов (същият е известен и със способността си да провежда ефектни антируски публични мероприятия), Думи на Дядото / Димитър Благоев/: Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. И на Майстора: Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави. * Тези сведения, за съжаление, липсват в учебниците по нова и най-нова история на България, скалъпвани в продължение на десетилетия от кремълски хрантутници и измекяри. Няма да ги откриете и във фундаменталните трудове на видния историк агент Гоце или Георги Седефчов Първанов, крупен специалист по история на българската социалдемокрация { 30 comments read them below or add one }

Руското отношение спрямо Балканския съюз в навечерието на войните 1912/1913 е квалифхицирано по следния начин: Руският цар изпрати волове и рубли, но не на българските селяни, а на сръбските управници, за да заграбят Македония и да тласнат България в страшна катастрофа. Тази действително страшна катастрофа изостря до крайност перата на водещите партийни идеолози и публицисти Димитър Благоев и Георги Кирков, които обобщават: Все тъй безкористна беше политиката на Русия през Междусъюзническата война. С нея руското правителство реши да отмъсти на България за голямата й дързост да търси победата със собствени сили и средства и да я използва за за създаване на Велика България. За съжаление българите, опиянени от победите си, забравиха или не виждаха, че Русия е против Велика България. В претърпяния български погром БРСДП (т.с.) обаче вижда и нещо много положително. А то е, че Русия сама изтръгна из корен дълбоките русофилски суеверия у нас. Сгромолясването на русофилските суеверия е първата стъпка към освобождаването на българския народ от опекунството на руския цар. Основни направления в работата на БРСДП (т.с.) през междувоенния период 1913-1915 г. са разобличенията на Руската легация в София като център за груба намеса във вътрешнополитическия живот на България, разкриването на механизмите на финансиране на руската Пета колона в страната (партии и фигури от обществено-политическия живот) и яростната агитация против намесата на България в Първата световна война на страната на Антантата поради участието на Русия в нея.

РСДП (т.с.)- майката или бабата на днешната БСП и нейната борба срещу руските попълзновения спрямо България Официалните документи от ранната история на БРСДП (т.с.) (за чийто настоящ наследник се обявява една модерна лява партия) дават категорично и недвусмислено изцяло отрицателна оценка на руската политика спрямо България. Хронологически погледнато това изглежда така: Руско-турската Освободителна война е опит от страна на Русия за създаване на българско княжество с надеждата, че то веднага ще се превърне в Руска губерния; По време на Съединението на Княжество България и Източна Румелия именно Русия беше тази, която се обяви твърдо против Съединението. А когато то въпреки всичко бе извършено, Русия не само одобряваше, но и насърчаваше Сърбия да обяви война на България; Във връзка със събитията около обявяването на независимостта на България партията на тесните социалисти с гордост отбелязва, че се е опълчила решително против тласването на България в железните прегръдки на руския абсолютизъм и е противопоставила своя могъщ протест на домогванията на реакционното славянофилство, което прикриваше завоевателните апетити на Русия;

Така е. След антинародния проамерикански преврат, който извършиха другарите на 10.11.1989г., единственото, но и напълно достатъчно условие за успешна политическа кариера е да се оплюва Русия и да се омаловажава нейната роля за Освобождението на България от петвековното турско робство. Това разбира се изисква и абсолютно безчестие и "качества" на безсрамен нагъл лъжец, така че няма защо да се чудим на "достойнствата" на българските политици. Такива са критериите за техния подбор!

А аз си мислех че България е победила при клокотница . А то било Индия щото цигани е имало в българката войска ,Израел заради евреите ,Армения , Сърбия ,Влахия . Така че като споменаваме бългаските победи при всяка една война да се споменават всички националности които са били в нашата армия тогава и да се отдава чест на страните които представляват.Най вече Индия трябва всеки път да се споменава след като сме пълни с техни представители

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти; 2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба. 3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а в някои случаи изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване. * Дълго време официозната ни сталинска историография у нас твърдеше, че именно братушките са ни опазили от териториално осакатяване след края на ВСВ. Всъщност по време на следвоенните мирни конференции и преговори точно САЩ и Великобритания ни спестяват тази злочеста съдба. Именно те са категорично против откъсването на Пиринска Македония от България и даването й на Югославия. Малко по-късно обаче, под внушението на Кремъл, БКП извършва чудовищно национално предателство, развивайки бурна дейност за денационализирането на Пиринско и присъединяването му към тъмницата на народите Югославия.