Отровените с ”Новичок” може да се считат мъртви

Живеещият в САЩ руски химик Вил Мирзаянов, който се смята за един от създателите на отровното вещество "Новичок" даде интервю за The Telegraph.

Обратно в новината

Коментари - Отровените с ”Новичок” може да се считат мъртви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според британски източници, единственото, което е позволило Скрипал и дъщеря му да са още живи е факта ,че са се намирали близо до военен център на армията на Великобритания и са получили антиотрова много бързо" Аз знам, че тези са дебили, но никога няма да допусна да ме смятат на дебил. Огромно число разследващи във Англия още не са установили къде е извършено отравянето. В медийното пространство се коментират три различни места, но тези свръх човеци, веднага след откриването на отровените са им дали противоотрова. От тук за недебилите възникват няколко въпроса : 1. Как лекарите които са приели отровените са разбрали каква е отровата, за да им дадат противоотрова ? "Новичок" е бинарно БОВ , което се получава при смесване на две безвредни по отделно съставки. За да дадеш противоотрова първо трябва да го изследваш за да разбереш съставките. 2.Ако англичаните са го изследвали, защо ще го дават на международната комисията за контрол на химическите оръжия за анализ ? 3. Защо отровените са още живи ? Единственият известен случай на използване на Новичок е от 1995 г. , когато са отровени бизнесмен и неговата секретарка , чрез намазване на слушалката на стационарен телефон. Те за загинали моментално Доказано е, че секретарката изобщо не е докосвала телефона, а е починала само от вдишванията на отровата. И още един любопитен момент. През 1993 година, когато Русия дава съгласие за унищожението на Новичок съвместно със специалисти от САЩ, той е бил вече разработен в три състояния - газообразно, течно и прахообразно. Създателят на Новичок, който сега от САЩ твърди, че само Русия може да отрови Скрипал, го е изобретил за използване в газообразно състояние.

А къде остана изтънчеността в ликвидацията чрез катастрофа на S класа в тунел? 500 човека да утрепеш горница на какво прилича?

създателя живее в сащ НО го били направили руснаците ? намерили визитката на Путин до пейката? Или ушанка и валенки ? събудете се хора !! взимат ни съвсем за балъци!

те си изтрепаха всички подлоги берозовски, литвиненко, сега и цигулката . създателя на отровата живее в сащ , завода за производство в узбекистан , отровили англииски шпионин, и обвиненият към русия хахаха типично англииско криминале. важно е гавгала да вярва на тея измислици

за 100 000 паунда шпионина предал държавата си русия и рано или късно си е платил затова , в случая не отрова за мишки ами боен отровен гас и създателя бил умен еее ми затова живее в америка има повече пари затова

като на война всеки чекист знае че ще умре от вражески или свои куршум

Баси дебилите са британските европедали! Цитат: Отровените с Новичок може да се считат мъртви...А отровените..странно защо ли..са ЖИВИ!!! Тия да не са тровени случайно с краварската ПРЪДНЯ която лудите крави размахваха 2003 г в ООН то...Която уж бе химическото оръжие на Саддам! АЛО ЕВРОГЕЙСКИТЕ ДЕБИЛИ!!! АКО РУСНАЦИТЕ ИСКАТ НЯКОЙ МЪРТЪВ...ТОЙ ЩЕ БЪДЕ МЪРТЪВ!!!! КАКТО СА МЪРТВИ ДЖИХАДИ ДЖОТАТА ОТ ИДИЛ, КОИТО ФСБ ПРЕЧУКА В РУСИЯ ЗАВЧЕРА!!!!

Това го е казал руснак! Руснак, създал тази отрова, но все пак достатъчно умен, за да избере САЩ за свой дом. Ясно ли ти е?

Просто краварите плащат повече и така подмамват рашъните

се крие отговора на въпроса "Какъв е произхода на отровата" "Живеещият в САЩ руски химик Вил Мирзаянов, който се смята за един от създателите на отровното вещество "Новичок"" А отговора е ясен това е първата мокра поръчка на новия шеф на ЦРУ известен със ЗАТВОРИТЕ ЗА МЪЧЕНИЯ. САЩ са произвели веществото със съдействието на Вил Мирзаянов чието име не е руско, а грузинско.

е публикувал формулата на НОВИЧОК в САЩ!! САМ СЕ ХВАЛИ във fb.. " I'm former chemical weapons scientist. Also I am former Russian chemical weapons' Program whistleblower. KGB prosecuted me in Russia in 1991-94 for this reason. FBI and CIA are also unhappy with me because of my political views. In 2002 published my book "Vizov" in Russian and in 2009 - State Secrets: An Insider's Chronicle of the Russian Chemical Weapons Program where I at first time gave real chemical forumulas of the new chemical agents of the series "Novichok" which are not listed in CWC list of CA." Тъй, че довода на Тереза Мей - само руснаците го имат отече и той в Темза..

ми-5 работи безотказно и праволинеино за кауза пердута

Че е фалшива новина, го знаят и децата. Прекалено плоско и глупаво. Ще седнат да тровят агент, който вече всичко каквото е знаел го е казал! При това с тяхно нервно паралитично вещество. За да не стават грешки. Да кажат на цял свят "ние сме, никой друг". Тия англичани се оказаха много примитивни. Какво смятат, че в службите на Русия седят дървари, които трудно мислят! Глупости! Върви една спец акция на Великобритания и САЩ за очерняне на Русия точно преди изборите. Умишлено се нагнетява напрежение и се сатанизира Русия. Лошото е друго. Много е вероятно да последва бойкот на световното първенство по футбол. Европейците също са наясно, но те просто изпълняват американски команди. Иначе, много от техните продукти може изобщо да не видят американски пазар. Става дума не за пари, а за много пари!

Кой го е убил не е важно. Предателите могат да бъдат очистени от всяка страна . След като е издал каквото е могъл вече не е нужен на никой .Ама

- Докторе, боли ме дупето! - Къде точно, МАЙОРЕ? - Около входа. - Ако не престанеш да му викаш "входа", все ще те боли!

маиора е обратен !!! виждал съм на геи парада с баирака . знаменосец е

модерен съм

А бе Маиор ли си Маншон ли си нали се сещаш че някои хора го посещават тоя сайт от 20 години някъде, кво се шашкаш.

Тези чудеса не стават само в Англия ,нали навремето линейките още пищяха в Бургас а Израел обеви ,че атентата е работа на Хамас.

Явно май само БТВ се гледа в САЩ, те се утрепаха да Умирай трудно и Мисия невъзможна. Чета новината и неволно се сетих за оная мисия дето си инжектира вируса, че след това ходи да гони антидота. Два грама можели да убият 500 човека, обаче . . . . щастие, близо до военна база и т.н и са ги чакали на КПП-то или скрити в храстите. По едно време и Саакашвили май щеше да има "изгори за да светиш", но той се усети и напусна Украйна. Ясна е работата, няма да гледаме футбол, бирата ще ни закляка . . .ще гледаме джендъри по плажа . . . . . но и като гледам Путин само да минат изборите

Кой е заинтересован да се случи с този изгорял бушон ? Разбира се Украйна те са убили този нещастник ,който не представлява нищо !!!!

Украинците Убиха човека , за да злепоставят Русия !

Шилo

Бабо Ванге, ти ли си?

"и са получили антиотрова много бързо" Има ли универсална противо-отрова, или са приложили правилната, тъй като са знаели каква е отровата (те са я дали)

Шило

Действа се бързо, като знаеш на какво противодействаш.

И ако си професионалист също може да се действа бързо. Ако сравняваш с нашите доктори нямаш шанс.

Schilo има 36 750 постинга в ДИРА!!! Ако отделя по 5 минути за всеки от тях излиза, че е прекарал 127 дни само в писане на коментари в дир.бг!!! ТИПИЧЕН ТРОЛ!

Шило

Брях, имал съм време, изкарал съм, ама ти що не щеш да оставиш следа от твоята дейност?

Шефче, ти на пръсти ли ги броиш постингите, или имаш вътрешни хора в Д ИРА, или си им хакнал базата или си написал робот да брои постингите? във сички случаи заслужаваш повишение

само се учудвам, как при наличие на толкова много "спецалисти" сме на този хал.

Хубава работа, ми то баш "отровителят" си живеел в САЩ.. и ко' прайм сега?

Това е престъпление срещу човечността и човечеството! ПРЕСТЪПНИЦИ!

Шило

А дали не е инцидент? На хората в ресторанта нищо им няма. Нищо не пише да е намерено вещество в него, което да е "предложено" на клиентите. И всъщност, как тръгна мълвата, че е руско веществото, като и Мей говори като Цецо за "обосновано предположение", като това заключение го направи и Борис Джонсън незабавно след инцидента?

Последното, което четох е, че в ресторанта човекът си изпуснал нервите, разкрещял се и поискал сметката. Явно тогава е подействало. От друга страна в Уикипедия има описан един тест с VX (далечен роднина на новичок) върху доброволец, при който няколко часа след инжектиране се появили първите симптоми, които рязко се усилили и веднага му били антидота. Така че е много вероятно да са отровени няколко часа преди това от някой, който много добре е знаел какво прави и как да дозира правилно веществото, каквото и да е било то.

сложи и ... българите , дето се опитаха да убият папата, "ама на ужким", според следата от известната американска "журналистка" от ЦРУ (Стерлинг, ли как я казваха..?)

За съжаление не помня в Русия една важна ваксина да са направили... Или лекарство. Само с ракети, снаряди, отрови, калашници... и пр. средства за убиванесе хвалят... Що така бе, братушки? Нали сме християни?!

Питай онова момче от Варна с 3Д реконструкция на лицето, направено в Москва, дали има същото мнение за постиженията на руснаците?

след 50 години ще си признаят мурзилките. Като се уталожат нещата. Засега са на версията "въпроси без отговор".

Има 2 варианта. Вариант първи е: руснаците да покажат на всички агенти от разузнаването им, какво се случва с тези които стават доносници на западните служби. Вариант две е: западни служби (в частност ЦРУ) да утрепят бивш руски двоен агент, от когото вече така или иначе са получили всичката информация, която е можел да им даде, и то с руски газ, чиято рецептура имат и американците (все пак откривателя живее в САЩ) и по този начин да подхранват идеята за лошата Русия и как всички трябва да са врагове с нея.

шильо, КО си виждал ти е! 24 часа висиш в дира да толиш за стотинки! БУХАХАХАХАХАХАХА Панелник смешен!

Шило

Уфффф, кой го казва...Оняу с работно време 24/7

и за кво друго е учил кгб-исткя му мозак

Шило

Де бре, при положение, че назначи президент на САЩ, че провокира "Брекзит" и ред други събития от световно значение, дали му е до някакъв нищо незначещ бивш служител на ГРУ?

Валери Симеонов: Русия иска да ни подчини и унижи Правете сметка, кой кой е във форума. Русските свини vs нормалните българи.

Излиза, че съществуват държави, които са специализирали само в рушене, убиване, поробване, очерняне, оклеветяване, "освобождаване" и други такива гадости на едро.

Шило

Има. Доказват го непрестанно. Не се посвиниха да излъжат в ООН, да нападнат с тази лъжа независима държава, да избият стотици хиляди и да запалят арабския свят.

"В собствената си кръв ще се дави всеки който се усъмни в миролюбието на Русия" - девизът на спецназ - ГРУ "Ние непрестанно ще се борим за мир, ако ще и камък върху камък да не остане" - девизът на Съветската армия.

Малиии в миг се появиха куп рублофили-специалисти по секретни отрови, къде, кой, как ги произвежда. от МИ5 нищо не разбират, нямат доказателства, изобщо....да дойдат да питат форумните мурзилки. За тях всичко е ясно.

Шило

Шами, само ти ли не разбра, че нищо не е ясно? И, че има ред въпроси, които са без отговор?

че въпросния господин е ПУБЛИКУВАЛ В ЩАТИТЕ ФОРМУЛАТА на "Новичок".. В книга и научни статии... С което довода на Терезката - само в Русия може да се произведе отровата, отича в канала.. Наивниците да си мислят, че МОНСАНТО - вече собственик официално на БЛЕКУОТЪР, или лаборатории на ЦРУ не са я използвали и произвели.. От скрупули, че това е голяма секретна тайна на руснаците.. Пък те мнОООго са грижат да я опазят.

Да, публикувал я е. Прави се като смесиш сол, калиев перманганат и захар и полееш със руски сълзи.

многоточието с ХАХОСТВАНЕТО.. Писах ти да почакаш малце.. Ша прочетеш ОЩЕ... Засега Един инженер химик избягал a в САЩ преди 20 години според теб само на фотосинтеза ли е даянил.. Подготвена е справката с публикациите му.. В САЩ.. Дотогава си виж в ТЕЛЕГРАФ - Russian scientist Vil Mirzayanov who fled to the US after turning whistle..

Най-големия убиец в човечеството не е Хитлер... СТАЛИН Е!

шшшшт! Сталин е грузинец, а грузинците са наш прЕател.

Шило

Не е сигурно. Тези, с колониите, дали са ги превземали и задушавали недоволствата с цветя? Всъщност, кои разстрелваха бунтовниците с оръдия?

Интересно какви санкции ще измислят още ако успеят да докажат че е Русия. Ще я нападнат? Ще е супер, края на Европа ще настъпи много бързо и света ще си отдъхне. Сигурно ще им спрат слънцето и водата? Русия е необятна и може да си произвежда сама всичко, това не е средата на миналия век, уроците са научени. Тея не познават руската психологията и че колкото повече ги санкционират толкова повече ги обединяват и вдигат рейтинга на Путин. Май наистина Тръмп, Мей и останалите санкциониращи играят за Путин - най-великия 5d шахматист на всички времена

Хехе, пълен смех, англичаните са страшни измамници. Очевидно местните там са много затъпели и страшно зомбирани. Та значи намирате двама души в безпомощно състояние и се обаждае за помощ. Идв полицив, бърза помощ и т.н. И в един момент докато оглеждате двамата пострадали, се сещате че те са жертва на чужди служби.случайно се оказва че на близко има военна база. Изведнъж някой от присъстващите ей така от нищото разбира с какво точно са отровени и веднага военните носят противоотрова. В следващите 30-60 мин. англичаните знаят че това са руснаците и казват че ще бойкотират първенството по футбол и ще има ответни мерки. Хахахахаах тези нагласени провокации си ги прокарвайте на местните джендъри пияници.

Шило

Това им е първичната реакция. Рошавият веднага обяви кой е виновен, а не се знаеше дали не се касае и за хранително отравяне. Толкова си могат.

Не просто военна база, а база за развитите и разработка на бойни отровни вещества...

Шило

Да не се окаже в един момент, че е изтичане от тази база?

Много простееш, ватено парцалче! Има си специфични признаци при натравяне с НПВ-ва. Всеки нормален доктор от спешното би трябвало да ги знае.

Хехе, защото всеки нормален доктор от спешното сигурно ежедневно вижда хора натровени със секретни отрови. Особено там където вечер полу живи полу умрели от алкохол или дрога обикалят улиците и се търкалят пред баровете с все костюмите с които са били на работа до преди 2 часа. Би ли ми казал кои са тези симптоми които всеки доктор го знае, все пак говорим за мирно не за военно време.......

Направих си труда да пусна един гугъл. Най-общите симптоми на отравяне с невро паралитични вещества са: Признаци на отравяне: възбуда на нервната с-ма, изтръпване на крайниците, миоз(свиване на зениците); тремор; конвулсии; титаничен тремор; обилна саливация( лиги, сополи); парализа на дихателния център. Те така да ти кажа - това са признаци и на предрусали, препили, или комбинация от двете, може да касае и хронични заболявания и т.н. Да не говорим че тук става дума първоначално за неизвестно вещество, за което ужким е секретно,само руснаците го имат, и никой друг го няма. Аджеба тогава от къде знаят с какво точно е натровен и каква противоотровата и с какви сиптоми се сблъскват. Долни жалки имсинуации очевидно западното общество е много зомбирано.

Руските другари да вкарат новия дезодорант "новичок" в България, ще пръскаме безплатно всички русофили!! Първо със "светена" вода -осветена от др. Кирил ЧенгетоПатриарх, а след това с дезодорант "новичок"!! Трябва всичко възможно да се направи за истинските русофили в Бг за да се чувстват добре хората!!

Много си наивен!

Чудя се какво още ще измслят англичаните под мъдрото ръководство на Тереза Мей. Направо е Бондиана.

Шило

Генетичната обремененост, доведена от съсловното разделение, е довела до непредсказуемост при ингилизите.

Всички, които са работили по създаването на тази отрова живеят в САЩ ( а както разбрахме тя се прави от общо достъпни и безвредни компоненти), но руснаците са я били използвали сега или ако не са били те, то те са виновни, че са позволили някой друг да я ползва. По тази логика е трябвало всички от създатели те и да бъдат умъртвени, вместо да им позволят да заминат за САЩ. Е да ама това не е правилно да се прави. Е ако това не е Параграф 22, който самите англичани създават...

Представям си как панелен оръфляк от дира иде до нас и чака да ме набие, че да си го получа щото попържвам сибирската клоака! ЩЕ ПАДНА ОТ СМЕХ!!! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

но когато най-малко го очакваш някоя вечер ще се събудиш и до леглото ти ще стои Путин и ще те гледа със ледено студени очи...

Шило

Никой не се занимава с малоумници. Спокойно. Имунизиран си.

Английската прокоба. Всеки руски шпионин-предател го тровят в Лондон. Даже и Г.Марков. Дай да видим какво ги правят в Вашингтон. Там сигурно ги стрелят. А пък в Токио сигурно правят суши от тях. И препоръчително преди избори или международни прояви в Русия.

Мьй лук не яли, ну и не мирисали! Как всегда!

Тръгнали англичани и американци да помагат на Сталин...остъй ги Хитлер да ги изтрепи

Цял свят е заклеймил фашизма, но ти малоумнико си му фен. Ако беше в Германия, между другото можеше и за това да получиш и присъда.

В Германия не е имало фашизъм а национал социализъм, в русия е било болшевик социализъм. А фашизма е бил партията на мусолини в италия

Гаргамел

Комунизма от фашизма е по лош...

я кажи умнико кой е по-голям престъпник от двамата изроди Хитлер или Сталин!

Малоумник, нали осъзнаваш, че Хитлер е нападнал и Англия и Франция също. Или си толкова малоумен, че някой друг ти дава с лъжичка храна, че да си пукнал до сега от малоумие.

и докато Хитлер превзема Централна и Западна Европа неговия камарад Сталин го снабдява със суровини и окупира няколко съседни държавици. Абе първи дружки, докато не се хванат двамата за гушите, отврат!

Не се карайте, Илон Мъск ще ви приюти всички на Марс.