Всеки пети българин живее и работи в София

В София живеят 19 процента от населението и 21.7 процента от работната сила на страната.

Обратно в новината

Коментари - Всеки пети българин живее и работи в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

па кат не ви отърва софия стои те си на село и си говорете с селските големци, за мен хората против софия са глупави, софия не е само пари, а възможност за ценни контакти, къде другаде може да станеш приятел с хора, работещи в министерства, депутати, политици, очевидно не в селата.

интересчия и дребна душица!

Малоумните дебили които направиха прехода в БГ унищожиха всички заводи и ткзс-та по малките места и хората останаха без препитание и сега правят констатации в проценти. Всичко това е следствие от малоумно и некадърно управление на държавата което доведе до обезлюдяване на цели села и малки градове.

Всички коментират само заглавието, но аз мисля че е добре че вече и в България има 'Дни на кариерата'. Подобни мероприятия са от полза за бъдещите стажанти и служители и за работодателите. Успех на стажантите !

втори е див селяк готов на всичко само и само да стане столичанин в повече. Трето поколение Софиянец съм, но такова чудо не е било. Нямам нищо против хората от прованса, но София се напълни с нагли и безкруполни селяци.

Който ти чете глупостите ще рече че софиянци сте със синя кръв - ма не сте. Вие сте тъпи шопи с претенции за благородници....

аз съм от пловдив, втория по-големина, но за мен е очевидно, че софия е номер 1 за всичко, па будалите да се радват на кокошките на село.

Ние будалите ще си ядем пресните яйца и пилешко на село, а вие в София чакайте каквото ни остане да ви го подхвърлим... Де#'ба тая селска жилка дето толкова я е срам от произхода си.

селски, днес ходих при приятели, живущи в селска къща, тръбата за канализация запушена, мирише на изпражнения, септична яма, селска идилия, иначе са добри хора, очевидно в луксозен софииски апартамент няма как да мирише на тоалетна.

Ще ядеш яйца ,ама яйцата на хасан и али!Ще те чукат до посиняване! Честито!

Митко Пешев ( нерегистриран ) 13.03.2018 13:40 "Кое му Цъфти?" Митко, за да усетиш аромата на едно цвете, трябва да отдеш при него и да го подушиш! Та отиди в Пловдив, примерно септември, когато е нощта на музеите, да усетиш "цъфтежа"! Някои неща не могат да се опишат с думи!

Всеки пети българин живее и работи в София Това е типично за страните от третият свят- всичко концентрирано в един град.

Аман от селски дебили, които знаят всичко. А как ще коментираш това бе тъпако? Данни от уикипедия: Населението на Франция към 1 януари 2017 е 67,595,000 млн. души.От който 64,860,000 млн. са в метрополна. Париж 12 405 000

... расов кон и дръглива кранта! Не е уместно да даваш пример с Франция! Ако беше нещо от рода на Молдова, Босна, Албания - може..

Не знам за Париж, но и "гражданите"от третия свят не коментират така брутално и просташки.

Сега София е 1/3 от България. По всичко - бр. живущи, пари, фирми, заети лица и т.н. След 2022 г. столицата ще е ПОЛОВИН България. Пак по всичко. Всички работим за софиянци. Бюджета им е 1,5 млрд. лева за 2018-та! Половината еврофондове пряко или косвено ги прибират софиянци, вместо разумно да се инвестират в др. райони на страната! Честито на всички...

Хиляди автомобили всяка сутрин стоят в задръстване на западния вход на столицата. Тези хора не заслужават ли сутрин да се отпускат две ленти в тази посока вместо да чакат един час за да влязат в столицата? Това се прави само в неделя за прибиращите се от Гърция и Банско,но сутрешния трафик в делник е много по-голям.

закона за скачените съдове... Софийските управници позволиха циганите от село да се намърдат във провинциялните градове, нормално е гражданите на тези градове да избягат в София....

Пълна измама! Не всеки 5,а всеки трети българин е в София! В провинцията е пълно с цигани,ако тях ги броят за българи ,тогава може да е всеки пети!

Абсолютно точно казано!

Само аз ли съм чувал, че в София през деня има около 2 000 000 души, а България е осиротяла до няма и 7 000 000? Това 1/5 ли прави? Умишлено ли се премълчава грозната истина за задръстената столица и обезлюдялата откъм хора, но пълна с цигани/роми татковина?

И това са цифрите барабар с цигани, турци и другите манцинства.

Тъй ще е с татковината ти. Ти колко деца имаш? Ми нямаш. Кой ти е виновен?

Абсолютно! Точно! Кратко! Ясно! НЕОСПОРИМО!!!

Абе, ако сте от северозапада, разбирам ви, но ако сте от източната част на страната, защо ви е София, като приличен доход можете да си докарате и във Варна, Бургас, Русе, Ст. Загора... Работя и живея в Пловдив и мога да ви кажа, че тук всеки ден идва на работа половин Асеновград и Пазарджик, да не говорим за околните села, които са все големи, по българските стандарти и опашките от коли не секват през целия ден... В столицата всичките ви разходи ще са с около 30% по-високи, а не ми се вярва заплатите да са с толкова по-големи от тукашните!

Моля те не лъжи хората.В нашия отдел имаме две момичета от Пловдив я ги накарай да се върнат! Тука учеха и тука работа си намериха ВИСОКО ПЛАТЕНА! Това е жив пример и я се опитай да им го обясниш на тях!

Вероятно са предпочели столицата заради по-добро заплащане, но не можеш да ме убедиш, че един добър специалист ще остане мнооого по-зле платен във Варна, Бургас или друг голям град. Обикновено така се получава - учат и завършват в София, след което предпочитат да останат там, защото вече са опознали средата.

Човече, не гледай изключението, схвани правилото!

И двамата със съпруга ми сме завършили в Пловдив, не сме от там, но ни е любим. Дойдохме в чужбина да си родим и отгледаме децата, да им дадем по-голям избор, а то какво стана? Май, май ще ги "загубим" в Пловдив като пораснат - други места в България не признават, все едно не са ходили в България, ако не го посетим през лятото.

Предполагам, че оправящата ни партия се гордее с това! Е драги ми оправници, това трябва да ви е СРАМ от него! Трябва, но то срамът е само за такива който го имат! За вас вие сте просто поредните КРАДЦИ и ИЗМАМНИЦИ който ни оправят! Е затова се надявам на задгробния живот! Просто тука управия няма! Едни и същи ни КРАДЪТ и ни казват колко "добре" са ни оправили!

Така ще е докато в провинцията ромката се жени на 12 и до 30 години прави 7-8 деца,българката ражда на 30г.и остава с едно дете!Така ще е ,защото ромката получава хилядарка и горница майчински и прави готови гласоподаватели които им плащат прескъпо за това. Глупави политици които накрая ще останат сами с мангетата.

Това са някакви градски легенди. Направо разпрявяй, че по милион взима ромката.

В богатия свят милионерите живеят на село, а в големия град имат само офиси. У нас всичко е обърнато наопаки - чист въздух и спокойствие могат да си позволят пенсионерите, които пък ровят земята, за да се "самозадоволяват" с консерви за зимата. Нито една управляваща партия не успя да превърне България в просперираща държава, с достатъчно богат и доволен от живота си народ, който не желае да я напуска. Мислят само за себе си и самите те сигурно имат имоти навън, за да избягат, когато вече не са на власт.

например? С изключение на уорън Бъфет и Бил Гейтс ( и двамата вече в пенсионна възраст ) къде е така?

В Лондон е тека. Ела да видиш имения и замаци на богати хора, тука в покрайнините на Лондон. Ела да видиш паркове, гори, морава, ела да видиш музеи, и отлично стопанисвани публични и държавни собствености. Имението на мадона и гай Ричи, на Елтън Джон (което е точно на 4 мили от мен), замаците на кралицата, на аристокацията....на световния елит..... Ела да видиш как се живее в Лондон.

Чистата и спокойна София вече е в миналото. Нахлу чалгата, висенето по пейките на блоковете и ежедневно поркане под прозорците на хората по стар селски обичай, агресия и грубост навсякъде, хвърляне на боклуци от прозорците, пълнене на коридорите със старите вещи, простотия, и трудно поносими миризми по превозните средства.-.Градът вече се задъхва от пренаселване и стари трошки, не се диша. Преди да махнат жителството, щото се учеха в движение безхаберниците от прехода, трябваше да се създаде поминък, сигурност и учибни заведения в провинцията, но лапането им беше в София и не им пукаше за останалите. Цялата страна е като след война, в София стотици милиони потънаха, но освен центъра и някои квартали с по.богати хора, е в плачевно състояние. Мръсотия навсякъде, защото едни хора вземат пари, за да се подпират на метлите, тъмнина сякаш сме в Африка, мръсни превозни средства без климатици. Хората излязоха от селата, но селото никога няма да излезе от тях, факт. Не ме интересуват минусите, това е истината.

Напълно съм съгласен с Вас.Адмирации.

Ела в Казанлък да видиш чалга ,роми и мръсотия!Тогава сравнявай и давай коментари!

да иди в Лом и да види там колко е чисто по автобусите! София направо е цвете!

Едното не изключва другото. Това първо- И второ, не насочвай гнева си към мен, а където трябва. Но така ти е по-лесно, нали мрънкало? Колко пъти излязохте да протестирате в Казанлък заради обстановката, никога нали? Но в София протестираме, не достатъчно, но все пак не сме такива овце като в провинцията. Затова се борете за правата си там, вместо да идвате и да изнемогвате икономически в София. И да ни привнасяте лошото си възпитание.

Вчера бях в Казанлък, за циганите си прав, почти навсякъде са, а и в селата наоколо е същото. Инак, града не е лош и препитание определено има. Арсенал е основния работодател и в момента са подписали договори за години напред. Затова, за работа, не можете да се оплаквате.

И всичко това поради сбърканата демографска политика през последните 30 години.

След като всички бягат към столицата по обясними причини, някой би ли дал пример за малък, но непрекъснато проспериращ град, който привлича млади и образовани хора? Освен за градчетата по морето, за други от вътрешността не се сещам.

!!!!

Без коментар,София е най-добрия град за живеене.От Сливен съм и ако можехте да сте на мое място,майка ви жална.Безработица,мръсотия вандалщини,сигани,една малка част от ежедневието.Ужас,който продължава вече 30 години. То не беше демокрация ,то не беше евроатлантизъм.Беззаконие ,кражби и усвояване на средства,всеки според възможностите си.Тези с белите якички направиха удар с водния цикъл,без да се морят и потят,братята роми с честен труд главно в частните домове и те се облажиха.Само българите,който останаха там,абдалите бачкаха и какво от това?Останаха най бедните.Аз реших и се махнах,направих добър ход и София е прекрасен град за живеене според мен!

И като най-проспериращ в кавички град общината вдигнаха двойно данъците, направиха синя зона и прочие простотии. На 44 години съм, с две висши, много от приятелите ми измряха от много хубав живот в кавички, другите отидоха в чужбина, а останалите 2-3 просто бедстват. Тука пенсионерите са за завиждане. Ако си намериш работа е за минимална, млади хора работят на 6 часа за 280 лв чисто, е, не работят вече - напуснаха...

избега у странство.

Това че всеки 5 българин е в София, въобще не е вярно! Защото се получава че 1.400 000 българи живеят в София. Омръзна ми, да се подигравате с неуките сънародници! София имаше това население през 2000 г. а, сета сме 2018 г.

Никой не бяга от хубавото. Не, че тук е много хубаво. Кал, смрад, гадост и шум. Но нещата винаги се виждат в сравнение. И по времето на соца хората завиждаха на софианци, но тогава имаше жителство. Завиждаха заради евтиното парно и далеч по уредената среда. Ако имах възможност бих се изнесъл от софия, но това сега няма как да стане. Първо, няма какво да се работи. В малките населени места хората търсят връзки за да почнат работа като държавни служители. Другото са сервитьори и магазинерки. По селата масово няма пътища. Един сняг и си отрязан. Проблемите с водата са още по големи. На пазар - в града, включително за елементари неща. Ако ти потрябва лекар става ужасно сложно, а когато опреш до специалисти и изследвания по добре да лягаш и направо да умираш. Хората отдавна са демотивирани да се занимават със земеделие и животновъдство, защото нямат никаква защита от циганите и белите мутри.

изяде ла.ната, дето махна жителството.

А провинцията кучета я яли. Един политик каза че в провинцията в България е бедност и мизерия като в Индия. Такава държава с голямо неравенство между бедни и богати между столица и провинция е обречена на гибел. Затова и българите от провинцията стягат куфарите или за чужбина или за София. И до 100 години българи в провинцията в България няма да има

Преди 9 септември страната ни беше селска. След тази дата Народната власт пое верния курс към индустриализация. Привлечени в градовете бяха много млади хора от селата. Но това се вършеше планомерно. Същевременно в селата бяха създадени ТКЗС-та, построени бяха цехове и филиали на големи предприятия - имаше работа. Нямаше обезлюдяване. А що се отнася до "панелките", благодарение на които бе почти решен тогава жилищния проблем на новите софиянци - как може да се сравняват кирпичените куптори, откъдето дойдоха селските хора с модерните светли апартаменти, снабдени с канализация, водопроводна мрежа, вътрешни тоалетни и с всички други несънувани в миналото удобства.

Това е доказателство, че се превръщаме в държава от Третия свят - 90% от населението живее в трите най-големи града, защото по родните си места няма какво да правят. Да му мислят следващите, които ще управляват след ГЕРБ - чакат ги толкова проблеми, че не ми се мисли кой би се наел да ги решава. Ако е останало още за "приватизиране", може и да се намерят желаещи.

Това в крайна сметка е типичния феодализъм, описан в една от статиите днес - един или няколко градове държави-крепости и полунаселени с роби селскостопански земи ...

Това НЕ Е ЕВРОБЪДЕЩЕТО - това е бъдещето саму на най-долната прослойка бедняци и окепазени мъртви души. Богатите оДавна жевеат на село, в огромни имения, и си имат всекидневни достаФки от най-убавото, и преслуга от текиви кату вас. Ше се сетите да жевеете на село, ама нема да имъте парите да се върнете! Секи който си е продал селскио имот, ке си блъска кратуната у бетона! Това е начина - високоплатена професия, имот на село, и отлични доходи, да поддържъш СЕЛСКИО СТАНДАРТ! ВСЕКИДНЕВНИ ДОСТАфКИ, И ПРИСЛУГА! МНОЖЕСТВО КОЛИ И ВЪРТОЛЕТ НА РАЗПОЛУЖЕНИЕ, И НЕКОЛКО МЕЖДУНАРОДНИ ПАШАПОРТА, И СОЛИДНА БАНКОВА СМЕТКА! Останалите ке го духът! меризливия и мазен и мекичек!

роксанче, роксанче. Големи мечти имаш като за миячка на чинии.

Е, недей да съдиш по себе си, миячо на чинии. Знаеме, че миете чинии, немате си дишуошъри кату мени, богатата Лондончанка.

За минусаджиите - международно призната професия мое да се работи от секо географску место, фклучително от Патагония. Вадиш си международните сертификати, и работиш кату фрийлансер където ти скимне, от където ти скимне. Нема никфо значение къде си физически. Зимаш си големата заплатка от над 100К, а мое и повеки.... и се базираш некъде ефтинко, сигурно, комфортваш си местенцету, и си сетвъш настройките да ти се доставет делиериез редовно. Останалото, онлайн, и сичкоту с два цвъка. За неграмотните, тая мечтъ е недостижима. Сори, да те училе и да сте се научиле.

Още може да расте, даже го има в девиза, докато стигне 80% от населението, няма да спре. Имаше една книга за отношението 80:20, та и тук така. 20% от населението произвежда реален продукт и стойност, която се потребява от 80% паразити. 80% от тоя продукт и други външни средства отиват в джобовете и партийната касичка, знаем на кого, а останалите 20% - за ПР, кръпки и няколко цигани с метли. 80% от жителите на столицата не притежават каквато и да е социална, езикова култура и интелигентност, яхат не магарета, а 15+ годишните си таралясници, удовлетворени са в битието си сред тесните кутийки, неподдържаните сгради, мургавите орди, разбитите улици, кича, калта и боклуците до уши. С това се свиква, а и не знаят по-добро. Не им и минава през ума да потърсят сметка на крадливите, нагли и некадърни управници, защото са заети да търкат билетчета, да лочат ментета, да плюскат боклучава храна, да чукат тлъстата колежка или миризливия колега, да пълнят интернет с електронен боклук за мизерното си съществуване, да обмислят кокошкарски далаверки. Затова и за тоя народ тоталитаризмът беше едно сравнително добро решение - бай Ганьо затворен, ограничен, в страх, понякога покрай сухото гори и суровото, но няма друг начин. Дадеш ли слободия на бай Ганьо, ще тропа кючеци на главата ти. И пак казвам, това още нищо не е, тепърва ще се вихри дебилността.

ММного ми е чудно кой слага минуси като всичко е точно така. Дори и в центъра на София, ав крайните квартали е по-зле и от селата. Заплатите може да са по-високи, но пак са мизерни, всичко е чиновници или офиси, няма мисъл, няма страгегия и дългосрочни решения, само се краде на едро и дребно. Навсякъде в България е така, това че едно място е по- малко мизерно от друго не значи,че висчки трябва да дойдат в по-малко мизерното, да си стоят и изискват да се решават проблемите в родните им места. сега, с това преселение, печелят пак същите, които го предизвикват, натискат се надолу цените на работната ръка и в провинцията и в София. Що провинциалистите не протестирате пред Министерски съвет с камъни в ръка, че сте принудени да напуснете родните места и да дойдете като роби на разни измекяри, и да искате реално развитие на местно ниво, ами прииждате, оплаквате се и обиждате?

Ела на село,вземи си здрави гащи,защото циганите бият.След това си застраховай всичко което имаш,защото ще те окрадят!Накрая ако остане нещо от теб,ще си готов за психиатрията!С уважение:ПОТЪРПЕВШ"!

СамърОф69

Е, как кой цъка минусчета - бай Ганьо, КОЙ друг. Бай Ганьо мрази да му казват истината - че е масово прост, мързелив, нечистоплътен и нахален, как така - той разбира от всичко, той е най-умен, но никой не го оценява. Сега са 80%, като станат 100%, тогава нещата ще потръгнат. Същата работа и с циганите - не те станаха българи, а българите станаха цигани. Що циганите нямат държава, ами защото могат да живеят само ката паразити, защото ако имат държава - няма кой да работи в нея. И те така, като останат само цигани и бай Ганьовци в България ще стане едно от две неща - или няма да има държава, не че сега има, освен формално, но нещо има - по-вредно и паразитиращо от циганите дори. Или ще стане революция и промяна, макар че тук революциите промените все чуждите хора ги донасят, не българите роби, но все пак има някакъв шанс. Както и да е, отклоних се от темата с минусите. Значи, от тия минуси така се притесних, ама така се развълнувах, че бутнах трикраката масичка и разлях шкембе чорбата върху абичката си. Тюю, язък, толкоз време я нося, пазя и кърпя редовно.

Всички българи ,макар и малко останали в провинцията,да бъдат поканени в София.Да им се намери работа и жилище.По този начин останалата част на държавата ще се остави на малцинствата и така ще се спре противопоставянето ни с циганите.Да ги оставим на мира сами да се управляват.

Затуй в Пловдив повечето хора говорят по шопски, зер, движат към Шопия...

Каква злоба се излива, че в София заплатите са що годе прилични. Само да ви напомня, че никой не ви задължава да работите във вашето населено място за заплата, която ви се струва много ниска. Никой няма задължение към обществото да си седи в родното населено място, няма задължение да решава порблема с демографския прираст, няма задължения за работи на ниска заплата за да може да се увеличава износа... Като не ви харесват заплатите - АМИ ПРЕСТАНЕТЕ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ ЗА РАБОТА, КОЯТО НЕ СЕ ПЛАЩА ДОБРЕ. Заплатата е 600лв. за дадена позиция ЕДИНСТВЕНО защото има достатъчно хора, които са склонни да вземат мястото. Ако имаше достатъно за 300лв. щеше да е 300.

В София добре се живее.Стартова заплата 700-800лв.,а в прованса 510 брутна и накрая вземаш 380 лв.чисти.Всеки си трае,защото и без тях ще остане.В столицата здравеопазването е на ниво,докато при нас е пълна скръб! Докторите тук се специализираха в издаването на смъртни актове,в това са най добри.За образованието да не говорим.В прованса затварят училища или ги пълнят с цигани,докарани от селата,пресен случй в Пловдив и Габровско. В София дори да не ти се работи, ще завъртиш далаверка и кинтите капят.В провинцията трябва да ходиш да копаш градината,за да изкараш някой компир и да не гиберясаш от глад.В София развлечения бол,а тука освен да се насладиш на някой цигански бой или пияния комшия как налага курвентията си,друго нема. Аз харесвам големия град и тази пролет ме очаквайте,пристигам.Вместо да бера лалета в Холандия или ягоди в Англия,ще си стоя тука в България.Лесен живот е софийския хубав живот!

БЪЛГАРИЯ 10 МЛН. ДУШИ ЛИ Я ИЗКАРАХТЕ. А ПРОБЛЕМЪТ СОФИЯ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ МНОГО ЛЕСНО, КАТО СЪС ЗАКОН СЕ УВЕЛИЧАТ И ТО С МНОГО ЗАПЛАТИТЕ, ОСОБЕНО В НАЙ- ОТДАЛЕЧЕНИТЕ РЕГИОНИ ОТ СТОЛИЦАТА И ТО НЕ САМО НА ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ. ЗАЩОТО ИНАЧЕ НИ ЧАКА НЕЩО ПО- ЛОШО И ОТ КОСОВО. СЪРБИТЕ И ТЕ НАТЪПКАНИ 3.5 МЛН. В БЕЛГРАД. А НЕ МОЖАХА ДА РАЗДАДАТ ПО- ВИСОКИ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ НА ОТДАЛЕЧЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ, КАКТО У НАС.

Ти явно си някакъв икономически и финансов гений. И откъде ще се вземат тези пари за увеличението на заплатите? Фирмите ще затворят и сума ти народ ще остане безработен. И къде ще иде този народ - в София. Е, има и изключения де. Примерно НЕФТОХИМ Бургас и КЦМ Пловдив няма къде да се местят.

Този факт според икономическата теория показва, че България е слабо развита икономика! Подобни аномалии са характерни за държавите от "Третия свят" и т.нар. "бананови републики". Ако управляващите считат това за гордост, жестоко се лъжат - този факт говори какви са "резултатите" от управлението!

хак им на столичаните, не мислиха за останалите - и останалите дойдоха при тях бохахахаха

Всичките булгар милет да се заселят в София и да опразнат територията. Бургас и Варна са за Путин, останалото за мен и сирийските ми приятели.

Конгломерат от селяндури и цигани-не бих живял там.

Тва сега хубаво ли е или лошо, мм? Звучи като платена реклама за заселване в София. Ние сме най най най и ще ставаме още по-най. Ми глупаво е така....

Саму смога над София, веки прави картината не-лицепреятна! Още 2000 година помним, имах прублеми да излезнем през деня - вечер се пребирах, за един ден навън, мръсна, потна, кална, и мазна от некаква черна мрасотия, покриваше сичкото по мени. Якичката от бела и изгладена сутринта, вечер беше черна и корясала от мръсотия. Не се изпираше ако не пуснех на пране с вряло - затова копувах саму памук и лен, за да мога да ги завирам при пране, иначе лекетата не излизаха. И тека си и остана - и досега отказвъм да копувам искуственяци. Малко след 2003 се появи редовен, а не епизодичен смог над София. След 2010, секи път кату кацам на Т2, и виждъм ясну смога над софето - плътен, черин, мазен, отгоре се вижда една мазна черна пелена над града, и града нема ясни очертания. Който се е качвъл на Копитото, знае смога ноо доПре. Знае какво описвъм. И това го дишъте секи божи ден. Ас казАх стига, и ми е доПре сега.

Е нали спряхме Кремиковци, нали той най-много цапал, защо няма никаква промяна ?

Кемтреили, самулети (сега денем и нощем излитат и кацът стотици саму в софето...).... индустриален пушек, коли...ако навремето имаше саму 50 000 автомобила в целата страна, сега са над 2 мелиона саму в софето регистрирани..... влакове имаше ногу! на електричество! а не коли и камеони на бензин и дизел! И най-паче, хората работеха на ръка - а това не замърсева индустриално. Имаше местни предптиятийца - а те не искът ноо транспорт, хората возеха с колички сичкуту. А сега машините бнълвът ли бълвът. Нема хора, машини саму работът.

Ще превърнем България в град-държава накрая

Aleko

Пълно е с безработни, а голяма част от работещите са пак почти безработни...

Така е и то си личи от всякъде. Поради "огромните успехи"на Партии и Правителства,Провинцията се стече в няколко големи града,в т.ч. и София. Хора,търсещи работа и препитание. А"великата"София,съвсем не беше,нито е подготвена за такава инвазия.

България стана София

тия софиянци, че ми ядете опинците!Държава без селско стопанство нема!Просто нема държава!Швейцария дели частици, но и крави пасе!А ние обитаваме офиси и банкови клонове!!!!!????

Абсурдни, меко казано, крайно неверни проценти. Няма по абсурдна страна от днешна България. Със своите обезлюдени региони, с порутените опустели села, с пустеещите земеделски земи.... И то в най-благоприятната климатично, най-китната, най-залесената и най-плодородната част на Европа. А всичко живо се тика и тъпче в София. Во главе с циганите. Така им изнася - да търсят на хляба мекото и на работата лекото, вместо да се занимават със селскостопански труд или производство в провинцията. Днес София със сигурност брои над 3 милиона, а заедно с временно уж пребиваващите (строители, търговци, туристи, чужденци...) гони и повече. Никой не може да преброи натъпкалите се в столицата. Ако някои си правят адресна регистрация, то те са много малко. А при циганите - никак. При тях е абсолютно невъзможно да бъдат преброени. Прииждат непрекъснато на катуни от всички краища на страната, самонастаняват се и вече се пръкнаха много цигански гета в покрайнините на София. Броят на циганите само в столицата е някъде 700-800 000. Ситуацията е неспасяема.

Радвайте се на циганите защото скоро и те няма да ходят в София.

Sm3hurk0

Жельо Желев премахна софийското гражданство и се напълни София с.....всякакви...: като се започне от такива, които не се съобразяват с начина на паркиране ( паркират като заемат място за две коли ) до хора, на които всеки им е виновен и звънят на всеки телефон за оплаквания, като в оплакването почват да дават акъл без да им е искан, за начин на обслужване и пр. Страшно е !

То щото софиянци сте само благородници и като дошли от тъпата провинция и ви развалили синята кръв...

Всичкото роми са в столицата !

И циганите също!

Всеки пети гнусен българин живее и работи в София. Битовият феномен с елементи на психотрилър, наречен софийско жителство, разтърсва втората половина на XX в., та до днес, повдигайки съществени въпроси не само за бита, но и за душевността на българския народ До Втората световна война, всеки жител на страната се гордее с родното си място и дори не подозира, че само след няколко години ще дава мило и драго, за да се засели в панелна кутия из някой от новоизникналите столични квартали. .

Sm3hurk0

продава 2 ниви и си купува кутийка в района на София.

Само да добавя! Освен панелната кутийка си купува и кола със софийска регистрация и...готово! Вече е софиянец!?Ама че не може да си намери работа, защото няма необходимият ценз. Голяма работа! Важното че у село отива по празниците като голямата работа.А париците от нивите свършват а работа няма. Но седят, вкопчили се тук и търкат ли търкат билети от Националната лотария. Но манталитета не могат да си променят.