Каква е отровата ”Новичок”, ползвана срещу Скрипал

Вчера британският премиер Тереза Мей каза, че Русия е производител на нервно паралитичното вещество "Новичок", с което е отровен Сергей Скрипал.

Обратно в новината

Коментари - Каква е отровата ”Новичок”, ползвана срещу Скрипал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе кой ще тръгне да носи чак от Русия отрова, че бинарна, значи две опаковки. И как ще ги прекара през летището, то сега над 250 гр. вода не дават да носиш, карат те да я излееш. Има един кош точно до скенера на летището, какво ли няма в него - изхвърлено, не пускат иначе в самолета. Във всяка аптека в Англия има стотици вещества, които ще свършат работа, за какво им е тази хамалогия ? Например синтром, антикоагулант. Използват го да тровят уличните кучетата. В малко по-голяма доза предизвиква вътрешни кръвоизливи и дотам. Натровили са се нещо в пицерията, ами да видят какво са яли и пакистанският готвач дали си е измил ръцете !

Алоооооо,Алооо,Ало Щирлиц! Не можа ли да почакаш да минат изборите?Все бързаш мамка му стара......

терористични актове да докарат на власт в Западните държави авторитарни правителства, които са по техен образец и с които ще могат да се разбират ???

A koй и с какво пръскаше джунглите на Виетнам? Или ние не произвеждаме нищо, ние не създаваме нищо , ние сме божи кравички .

Във Виетнам никой не е хвърлял БОВ. Хвърляха им разни химикали, за да съсипват оризовата реколта, но отрови не са. Стига сте лъгали за неща, които се проверяват за 2 минути в мрежата.

Само лесно запалими и трудно гасими

Е ко да прайш?

..... а кой уби Кенеди..... май не е бил Осуалд..... а Жаклин.... версия на СИА..... ами сега кво правим.....

Да определено не е Лий Харви Осуалд. Има доказателства че е работил по това време за ЦРУ. Джон Хики (агент от ЦРУ )е произвел смъртоносния изстрел неволно. Първия изстрел ранява Кенеди. Хики е в задната кола, става да види обстановката шофьора форсира колата и той произведа изстрел. От там е миризмата на барут която усещат другите. Има написана книга за това. На делото Хики се отървава без присъда.

"услужливо" елиминираха и обичаната от хората но неудобна някому Даяна, а след това си заметоха следите и все още са ни лук яли, ни лук мирисали! Сега ще е върхът ако изкарат че и Даяна са я прецакали весдесъщите руснаци!

1. Направено в навечерието на изборите в Русия; 2. Веществото е произведено в СССР е следователно се предполата, че още има някъде в Русия от него; 3. Използвано срещу второразряден шпионин, приключил дейността си преди повече от десетилетие и нямащ с какво повече да навреди на интересите на Русия; 4. При наличие на десетки подобни, спокойно живеещи си в "свободния" свят - всичко това прилича на елементарна уловка, която се подем от услужливи медии, те обработват общественото мнение и държавниците на тези страни се чувстват длъжни да "запазят демокрацията и да демонстрират своята хуманност"! Много, много плоско, но явно "вървежно" за тъпите и обработени "овчи" мозъци!

на всякъде около нас и всеки който има познания в тази област може да си ги "напазарува" от търговската мрежа! А за някои от тези съставки, умишлено не ги споменавам поименно) даже няма нужда да се ходи по магазините, защото всеки от нас ги има у дома си! Тогава какъв е проблемът на англичаните и как ще докажат че това непременно е произведено в Русия?! Или искат да кажат че техните и американските разузнавателни служби са проспали нещата и "не са били в час по време на този урок"?!

Адептите на японската секта Аум Шинрикьо си направиха зарин в домашни условия и то с материали от супермаркета...

Англосаксите да такава степен се озлобиха против Русия. Голям сблъсък на интересите. Путин да не е луд в начечери на изборите да прови подобно нещо. Това е провокация на англиските спецслужби МИ-6. В Англия е пълно с руски отрепки и бандити, които готови да свършат такава работа. А за отровни вещества (Новичок, Страичок все тая) - то много сме гледали филми за Джеймс Бонд. Не са наивни демократи. Сетих се за провокацията с Леви Строс Кан - на тях не им пука да направят провокация с такова високопоставено лице, кандидат за президент на Франция. Уж изнасилил някакава мулатка. Добре че Путин има добри охтанители.

Брей! Значи един двоен агент дето е издал сума ти хора е отровен! А дали пък някой от тези дето ги е предал не му е върнал услугата, най-малкото за лично удоволствие? Това са хора дето знаят как се прави това! Или това е изключено? Щото не отговаря на условието " да изкараме Русия виновна"?

Пустия му интернет... Според разработчика на Новичок Вил Мирзаянов, живеещ междудругото в САЩ където през 1992 година публикува формулата на този супер секретен газ в своя публикация в която твърди че руснаците не спазват договора за унищожаване на химическите оръжия, смята че ако Скрипал и дъщеря му оживеят то те ще останат инвалиди защото разработеното от него БОВ било изключително отровно, а англичаните твърдят че Скрипал е уцелил шестица от Тотото защото е бил натровен в близост до английска военна лаборатория която се занимава точно със създаването на химическо оръжие и затова са могли адекватно да реагират в създалата се ситуация;)

Щом са изказани подозрения няма нужда от доказателства. Извършителят е ясен - забелязан е на Хиитроу два часа преди инцидента и се е кандидатирал за президент в Русия.

А личната карта на извършителя нямаше ли я? Щото обикновенно ги оставят около сцената...

Значи да обобщим: Мотив- няма. Заподозрян извършител- няма. Оръжие- казано ни е, че е руски газ, но никой не е видял доказателства Според западната 'демократична' преса виновен е лично Путин.

Дъщерята е руска гражданка.. И Русия иска допуск до материалите от разследването.. Но получава отказ от английските власти.. И сега посланика на Нейно величество се привиква в Москва, да му се каже гу'жа Мей да си завре - тя знае къде, ултиматума, който дава..

аре стига ни занимавахте с некъв руски шпионин - квото си е търсил, получил го е

много хитро убиецът да остави надпис: made in KGB

Англичаните да отворят делата на Березовски и Литвинов за газовете руски убийци. Какво стана там ? Самите англичани им дават гражданство, след това ги тровят и им гупят паричките. Така е и с този. Би 5 навремето уби с отровен чадър българския разузнавач Георги Марков, който им отказа сътрудничество

Литвинов, Би-5, абе ти знаеш ли на кой свят се намираш?!

Основен заподозрян за убийството е Брус Уилис, който също използва новичок във филма Чакала.

И дори и така да е? Това основание ли е за започване на Трета световна война?

Ми то формулата на туй тайно оръжие на руснаците, дет само в Русията можело да се произведе от над 20 ГОДИНИ Я ИМА ПУБЛИКУВАНА В САЩ!!! Щото изобретателя оттогава е емигрирал там. Че и НАУЧНИ ПУБЛИКАЦИИ по въпроса писал.. И името му вече не е тайна, и института в Русия, в който е работил. И едно МОНСАНТО, или някоя лаборатория на ЦРУ са са правили на ущипани и не са копирали тайната от Русия ли?

Освен тежко ранен чужд шпионин и дъщеря му с опасност за живота в болница, изолирана отрова с установен произход, англичаните не разполагат с друго. Или поне не показват друго. Докато не покажат данни за връзката на руски служби със случая не може да се говори наизуст. Всякакво говорене с предположения изискващи безмозъчно съгласие е несериозно. Уместно е англичаните да посочат лице , което е поне заподозряно, ако не обвинено. До тогава не може да се подкрепя позицията им. С това англичаните опитват да скрият нефелното и безкритично отношение към полазилите Албиона като хлебарки руски шпиони. Там гъмжи от шпиони и е немислимо друг шпионин да не си дава сметка за това. Липсата на предпазливост е сериозен пропуск. Учудващо е , че тези държави спечелиха студената война. Източния блок беше напълно деморализиран след Чернобил, но сега Западът е като ударен от множество ядрени бомби и не може да си държи главата на раменете. Те са буквално жалка гледка.

На тези им трябваха 20 дни, за да им подскаже големият брат от НАТО с какво точно да обвинят Русия пред публиката. Защо точно с Новичок, а не с Old Spice, Head and Shoulders или Johnny Walker? Нека публиката намери истината, ако може, що е това Новичок и какви са мистериозните му съставки. След като е отровен в английски pub на английска територия, защо не са виновни англичаните?

Кой отрови Георги Димитров?

ВЪПРОСИТЕ НЕ СВЪРШВАТ... - А кои отрови Цар Борис? - А кои изби Шотланците? - А кои използва Атомна Бомба срещу цивилни?

До коментиращите... гледайте новия филм "Червената лясотивица", много ще ви стане интересно ако попрочетете че това не е художествена измислица

СЪМНЕНИЯТА СА: през 1995 Руското вещество ги е убило а сега не е ги е убило = т.е. не е същото вещество!!!

Вероятно англичаните не са могли да го възпроизведат правилно! Кой знае колко индийци или пакистанци работят дори и в секретните английски лаборатории, вероятно и с китайски машини и електроника, при това положение не може да се изисква качествена продукция!

Нека Англия бъде така мила и да иска международна експертиза водена от Руски учени, дали това вещество е от Русия или е направено от "подръчни" материали. /по пример на сглобените на поляната безпилотниците атакували базата на Русия в Сирия /

оттова, което прочетох, въпросното се получавало от две съставки (прекурсори), които взети поотделно са безвредни, а пък за да подеййстват като отрова се смесвали непосредствено преди прилагането им. Иначе в края на миналата година Русия е унищожила всичките си химически оръжия, та не знам. но твоята идея никак не е лоша. обаче няма да повярват на руски експерти със сигурност.

То и в къщи си имаш обикновени почистващи препарати ама като ги смесиш и става леле-мале.

СЪМНЕНИЯТА СА: през 1995 Руското вещество ги е убило а сега не е ги е убило = т.е. не е същото вещество!!!

Явно секретарката на Квилиди го е докоснала някъде, където той се е докосвал. Едва ли по ръцете

Да сте чули нещичко в последните дни за БРЕКЗИТА!!! Щото Терезка го позацикли с едни граници.. Нищо чудно по нейно време ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО да стане - РАЗЕДИНЕНИЯТ ОСТРОВ..

Или по-скоро 52-ри щат

Ако бяха го намушкали с китайски нож сигурно по тази логика трябваше да обвинят Китай.Нима не си чувал за пропагандните операции на тайните служби.На Запад страха от Русия създаван за да се хвърлят милиарди за оръжие има стари традиции.Как ще накараш данъкоплатците да приемат с готовност тези разходи?Такава оперция ни спретнаха на времето и с онзи атентат против Папата.Има достатъчно книги от различни автори дори и за гафовете на тези ,,специалисти,,.Когато ти набиват в главата нещо винаги се съмнявай.

innergy

Естествено, че са руснаците, но в това няма нищо извънредно. Всяка нормална разузнавателна служба от топ 10 на най-големите сили в света използва такива методи срещу продажници като тоя..

И защо не го "катастрофират" или застрелят, а ще го мажат с нещо, което със сигурност ще се докаже, че е произведено в Русия.

И защо да го правят и точно преди изборите? Той е разкрит, осъден, лежал, после ПОМИЛВАН и разменен! За тях не е интересен отдавна:-) Руски спец от службите в запас го каза: Ако искаха да го убият, някой щеше да си стисне ръцете с него и.. след 2 дни щеше да умре от ИНФАРКТ, и никой нямаше да разбере нищо!

Много си прав. веществото дето предизвиква инфаркт се разлага много бързо и не може да се засече.

Ако руснаците верно искаха да утрепят въпросните личности, те щяха вече да са се представили пред Свети Петър. Тва е толкова нескопосано организирано мероприятие за дискредитиране на Русия, че е по-зле от евтини номера от селска вечеринка.

Абе вие наистина ли вярвате че ако бяха наистина руснаците биха го направили с такова вещество, а нямаше да използват нещо което може да се намери във всяка държава или просто да симулират обир или най- просто да го гръмнат?! Това ми изглежда като оная колба с антракса!!!

Дългия пръст на уса се види от километри

кремълското ботоксово джудже е наследник на готвач отровител

От дивашката Русия нищо хубаво не е идвало никога. Ще кажете: Ами жените? Питайте някой, дето е или е бил женен за рускиня.

Ти от личен опит ли го знаеш?

то ат анално може ли ха ха

в педероссия и такива неща стават

СДУХАНАТА АНГЛИЧАНКА МЕЙ Е ПЛЮЛА И ОТРОВИЛА ДОНОСНИКА СИ...

КАКТО И ПОСОЛИХА МАНДЖАТА В САНАТОРИУМА ДО МОСКВА И НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ/ТАРАБАТА/ - бившия ген.секретар на Коминтерна и Председател на БКП.

Бил е опасен за намеренията им. А тоя спаднал презик, с какво ще ги е плашил? Ингилизите са.

СССР е в мъжки род, следователно "в бившия СССР".

сега в Путинова Русия няма убийци и отровители на неудобните лица. Има изкусни кулинари от КГБ/ФСБ които хранят със вкусни манджи.Така пренахраниха Сталин,Брежнев,Черненко и Андропов,все ген.секретари.За по ниско ниво не говорим.

Ега ти умниците! Кой си застреля няколко президента! Кой уби тъмнокожия Мартин. А кой бе управляван години от Чърчил пияницата, убил десетки хиляди британци, (австралийци,новозенландци, канадци и англичани), на Дарданелите, а при следващата световна война на Ламанша! Пред него дори Елцин изглеждаше върл въздържател. Кой трепа аржентинци,дръзнали да си поискат земята, кой държи незаконно испански Гибралтар, в коя държава 15 пъти "тровят" политически опоненти! Последното не е ли липса на въображение? И тая дърта крава, облечена като застаряваща амстердамска нощна труженичка, ще ни учи на морал и ще наказва 100 пъти по-силна държава. Дайте и хапчетата!!!

Ее, щом Тереза Мей казва къде и от кого се произвежда отрова, за която не бяха чували до вчера, значи е така...

ако са тея де ги мсилят, че са потърпевшите отдавна да са в отвъдното от тая гледна точка нещо не се връзва и не е до английската медицина

Тролчетата яко въртят опорката на руските телевизори за провала на мондиала. Путин сваля граждански самолети, ползва химически оръжия срещу деца, заразява, окупира, убива ... Путин е отровата !

Да - скалпира заселници, кастрира негри, избива индианци...

Интересно дали Путин свали самолета дето уж трябваше да удари Белия дом на 11,09 а?

молодцьiй.Създателите на този нервно-паралитичен газ"Новичок" станали лауреати на Ленинска награда през 80-те години.Да ама ингилизите го откраднали от лабораторията на КГБ от руснаците и сега са отровили руския шпионин и дъщеря му щото не ЗНАЕЛИ ДОБРЕ АНГЛИЙСКИ И ИЗТОЧВАЛИ ПЕНСИОННИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ИМ ФОНДОВЕ.

а доказателства? иначе така си е присъда от екрана тип цветанов.

Тереза Май: с много голяма вероятност аз почти съм бременна. И за това са виновни руснаците!

Ако искаш да убиеш някого и да не те хванат, ще използваш точно химическо оръжие произведено в твоята страна или ако искаш да натопиш някого ще използваш химическо оръжие произведено в неговата страна? Един такъв въпрос, който не се нуждае от отговор.

А ако идеята е да хванат и да те обвинят и по този начин да мобилизираш електората си за избора си?

И без мобилизация 70 % са за Путин. Не му трябват повече

Били го разпознали, ама казали, ама французина подрепил бил! Хехехе ми той каквото му кажат като нашия цървул! А нашия великан няма ли да се изкаже???

Вие питате: Каква е отровата Новичок, ползвана срещу Скрипал? Ние отговаряме: Това е същото отровно вещество от епруветката на Колин Пауъл, което той размаха пред ООН!

Аз съм тази, дето отговаря. За да не стават грешки. А епруветката ни я даде една служба зад океана. Кой друг?

Да кръстиш отрова с това име е доста извратено.

Ако се окаже, че Русия няма нищо общо с отравянето, реакцията на руснаците ще бъде: "Коварните британци винаги са правили провокации срещу Русия. Поне от 300 год. насам" Ако се окаже , че Русия е замесена в отравянето, реакцията ще бъде " Това заслужават всички предатели изменници на Родината" Т.е във вътрешно-политически план при всички положения ще има консолидация на руското общество. А това в момента е най-важното за просперитета на Русия . А също така за мира и равновесието в света

Жалко че се казваш Ники, а пишеш глупости. Но така е когато пишеш за няколко цента.

Да взема, па да си сменя името ?!?

Какво пищят руските тролчета не разбирам! Още тухачевски е използвал газ при смазването на Тамбовското въстание , та сега ще ги спре един разузнавач ли? Ватенките са изключително злобни и отмъстителни /по монголски тертип/ и не са си простили ,че са изпуснали Скрипал щото а го бяха убили там няколко спящи агенти в Сащ щяха да дадат фира.