Акция на КАТ: Глобяват пътници на задните седалки без колани

Нека всички в автомобилите да използват колани, защото това спасява живот.

Обратно в новината

Коментари - Акция на КАТ: Глобяват пътници на задните седалки без колани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

portal

Всеки абсолютно нормално интелигентен човек слага колан независимо от седлаката...

Значи, ако някой се вози без колан на задната седалка, ще глобят и него и мен!? Толкова ли са огладнели тези полицай? По тази логика да вземат да треснат глоба на дядо и баба ми също, че са родили син/дъщеря която се вози без колан на задната седалка. Просто, всеки ден излизат някакви умопомрачителни новини, че да не знаеш да се смееш ли или да плащаш!!! Много бих искал шефа на Пътна полиция да го разходя с кола по ул. Гладстон в София. И да ми каже, след като копираме Европа, дали в някоя от Европейските столици има улици с такива дупки. Дори има дупки които могат да се нанесат на картата на София, толкова дълго седят. А те се хващат за нещата от опашката а не от главата. Европа та Европа! Поне като копирате копирайте грамотно а не избирателно. Да не говорим за велоалеите по Раковска, бул.Дондуков, бул Прага и т.н Пълно безумие!! Имах гости от Италия от гр. Торино. Те останаха втрещени от видяното. Оставам коментарите на вас.

До сладурите от КАТ - задача. Колко лева ще е глобата на водача ,ако на задната седалка се возят трима без колан?

Що не правите проверки постоянни на такситата? СПИРАТ КАДЕ СИ ИСКАТ ВЛИЗАТ В НАСРЕЩНОТО НА КВАРТАЛНИТЕ УЛИЦИ И ДРУГИ........НЕ ПУСКАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА 2 КМ ТИ ВЗЕМАТ 10ЛВ? С НЯКАКВИ СПЕЦИАЛНИ ПРИВИЛЕГИЙ ЛИ СА? НЕЩО ВСЕ ЕДНО СА НАД ВСЕКЪКВИ ПРАВИЛА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Абе откъде накъде ще ме глобяват, че не искам да пазя моя си живот бе - има ли друга страна в която глобяват за колан ? Малоумие !

По-скоро потърси има в кои страни не глобяват. И ако си отидеш едва ли ще е голяма загуба. Ама ако само се потрошиш ще трябва да ти плащаме лечението.

А пътниците в авобусите ще бъдат ли глобявани? Защото са без колани? А който е без гащи ще бъде ли глобяван? Малоумна мърша.

Sm3hurk0

КАто чуя за акция .. , значи парите за финансиране на МВР не стигат и товае начина да се самофинансират.

Не ми пука, защото винаги съм с колан. Задължавам и всички пътници, още отпреди да го има в закона, защото съм виждал как коланът спасява живот. А за дебилите съм щастлив, че не ги поставят. Така увеличават шансовете, да се изчистим от тях.

бате снаем кади си лигуфрен кажуи нешу ноеу швесерче ту ми

А катаджийте длъжни ли са да сигнализират за проблеми на пътя и конкретно за дупките по пътя, щото според мен са, и някой да е чул катаджия да направи ей така по собствена инициатива без да е имало произшествие един акт към пътноподдържаща служба? Съмнявам се, щото там ще им се наложи да пишат и няма кого да питат - ся ко праим. ей на този въпрос да им отовори въпросния началник от полицията.

Освен коланите, има и много по важни неща за запазване живота на хората, ама на кой му пука.

Сложил съм една sex кукла на задна седалка, без колан. Дали ще глобят шофьора и куклата?

Куклата се конфискува по закон, и глоба за каруцара, бе.

Може пък ти да извадиш късмет, катаджията да ти даде пари за куклата.

Все повече се доближаваме до момента, в който ще се наложи референдум за закриване на КАТ. Коланите са ЛИЧНО обезопасително средство и като такова не трябва да бъдат задължителни. Същото се отнася до спорните детски столчета и доказано безсмислените дневни светлини.

Ти си откачалка бе човече - дано да не си поне водач на МПС

В Мюнхен на всеки светофар сте те провери полицай за несложен колан на задна седалка и 20 Евро глоба ги имаш отраз

Ако не си забелязал тук не е Мюнхен и ти не си Ханс.

Хайде не на нас тия басни! Някои сме били в Мюнхен скоро и никой не те закача за колани.

ne e viarno........

Ако шофьора е безмозъчна амеба, тогава бог да ти е навигатор.

Ако съм с тиранти или возещата се на задната седалка е с жартиери ... Какво следва?

Въпрос: На коя магистрала ще проверяват? Аз всеки ден карам кола по път с много дупки. Отстрани изглеждам на пиян. Ама няма катаджии да им се скарам за лошия път. Всичко, което се движи трябва да плаща. За сравнение едно време ни казваха, че през турско е трябвало да се плаща данък за изхабяване на зъбите докато си хранил турчина.

не спиращ на катаджии това е нормално те са и без това оли гофрени всичките вързани като свински ЧЕРВА

а ченгетата ще ги глобяват ли защото нямат винетни стикери на патрулките?

Минете около кое и да е военно поделение или ОУ МВР и вижте колко от личните им автомобили имат винетки. Те - богоизбрани ли са?

Те са богосъбрани и щото Господ не му било останало нищо да им даде, и те затова вероятно си искат нещо.

по пътищата хвърчат убийци, нагли, безскрупулни - тях не ги пипат; сега ще хванат някой пенсионери да глобяват за най-най-незначителното; такава ни е държавата

Ако воза бабата отзад легнала на сесалките, пак ли да слага колани? ...или само когато карам с над100..?

Как е възможно за едно нарушение да бъдат глобявани двама души?? При всички положения изреклият това безумие трябва да бъде уволнен, да не заема ръководни постове в държавната администрация, и да не може да се кандидатира за резач на купони в НС. Защо ще бъде наказван шофьорът, който не е извършил нарушение? Това е престъпление фактически, извършено при утежняващи обстоятелства - злоупотреба със служебно положение. Браво на гласувалите за Герб!

Справедливо или не, водача на ППС носи отговорност за поведението на хората, които вози. Ако аз се покажа до кръста през прозореца на кола шофирана от друг, показвайки средни пръсти и крещейки 'мацата ви мръсна', е редно освен мене да глобят и шофьора, позволил ми такова поведение.

Абсолютно невярно. Така е в казармата, в първобитния строй, може би в Герб. В цивилизованите общества всеки самостоятелно носи отговорност за нарушенията си, никой не носи отговорност за действията на другите. Този принцип е основа на съвременното общество. Не в България на Герб разбира се. Защото такова безобразно нарушаване на този принцип - безсрамно, публично и безнаказано го нямаше при тоталитаризма даже.

По закон се глобява само пътника с 50лв. Другото сигурно е за катаджията.

Спират една кола и могат да наложат 2,3 или 4 глоби.

Те само до 4 ли могат да броят?

Всичко останало нагласихме, останаха коланите.

Въпрос на инстинкт за самосъхранение. Ако се возя на задна седалка в града не слагам колан, но извънградско слагам, защото всеки един момент човек трябва да е готов за фатален удар.

Като чета слабоумните коментари за коланите и онези за ваксините и ми става ясно, че това племе е толкова тъпо, толкова зло, толкова плоско, че изчезването му ще е облекчение и естествен изход

Естествен подобор. Лошото е, че от глупостта на едни, страдат и други, които често са невинни.

Глобяват пътници, без колани отзад!

Ушевите пак ще се правят на итересни.

начукам на акциите. Животът си е мой,ще сложа колан когато аз преценя.....може ли да си пускам радиото и да си пуша:))) То има забрана и за говорене по телефон но русите каки докато карат без колан да не им се развали бюста и говорят дори се и гримират.

Шофирането не е право, а привилегия. Когато се правиш на много голям, тази ти привилегия се отнема за 6 месеца до 1 годиниа. Има си правила, като не ти изнасят, разхождай се пеша

рискувам моя а не твоя живот,какъв ти е проблема. Карам кола от 78-ма и беше оборудвана с колани но не бяха задължителни. Виждал съм в мрежата катастрофи....колите с въздушни възглавници,пътниците с колани и няма нито един жив.А познай с каква скорост са се движили.

мухльо селски, ако някой е виновени те тресне челно, в единия случай ще трябва да те лежи (а ти ще лежиш вечен сън), а в другия ти ще си жив, но и той няма да е в затвора. Вие селските бекове, когато не беше задължително да се кара с пуснати фарове, бяхте нон стоп на дълги. Като стана задължително, карате без. Така ви пораства малкия пишок с 1-2 сантиметра вероятно и ви действа добре на самочувствието, че сте голяма работа, като сте наопаки.

мухльо градски,ако някой те нацели челно с 80 няма никакво значение дали си с колан или не. Карантиите ти не могат да понесат това натоварване и се късат. Пробвай и после се обади:))

Катаджия докладва на началника си: Днес станаха две тежки катастрофи:В едната кола пътниците бяха без колани!Не можеш да познаеш хора ли са или кайма.В другата кола пътниците бяха с колани.Е живи ли са пита началника.Като живи,като живи началник!

Ал

Коланите понякога спасяват човешки живот, а понякога убиват. Зависи какъв е ударът. При страничен удар можете да станете на ваденки, ако сте овързан с колан. А детските столчета... са глупост. Най-вече защото качват децата над безопасната височина. Преди няколко години една мама беше катастрофирала леко в града, а детенцето, барабар със столчето - през предното стъкло... Коланите са общо взето отживелица от ерата преди въздушните възглавници. За разлика от коланите, въздушните възглавници почти еднозначно спасяват живот. Въпросът е защо в една съвременна кола, оборудвана с няколко въздушни възглавници е нужно да се ползва колан, че и да те глобяват за това!?

Толкова глупости изписани на едно място е рядко срещано явление. Първо в съвременна кола, ако нямаш колан въздушната възглавница няма да се активира, защото производителите са преценили, че ще ти отнесе главата. Второ, детсктие столчета са не просто аксесоар, а нещо което недай Боже при инцидент може да ти спаси детето. Коланите са разчетени да обезопасят възрастен на база телосложение и килограми. Друг е въпроса, че масово народа купува долнопробни столчета, които за капак на всичко не ги закрепва правилно за колата. И за капак, човек без колан на задната седалка, при челен удар ако не излети от колата може да се удари в седалката на пътника пред него и буквално да убие този, който се вози пред него, поради простата причина, че системите за сигурност не са придвидили 70-80 килограма тежест, да изместят седалката за която трябва да е закрепен пътника, когото в същото време коланите стискат. А ако става въпрос пък за преобръщане, където купето на една съвременна кола остава цяло, този с колан обикновенно е само изплашен, а този без ... просто не остава в колата.

То и ти си ги написал едни ... половината ти твърдения са страшно спорни.

Ал

Георги, много добре си описал слабостите на детските столчета. Само не мога да разбера защо след като сам си доказал, че са опасни, продължаваш да ги натрапваш на хората?

И каски и каски.

И бронежилетки за да е по интересна играта.

Защо напоследък изчезнаха коланите по сергиите, а то какво било - да не им паднат гащите и полите на пътниците.....Ей, за десет лева наистина ще вземат да се издушат бе. Следваща стъпка - проверка дали шофьорът и пътниците са си мили зъбите сутринта, защото това влияе на атмосферата в купето.

трябва да се слагат и каски зимата - зимни обувки иначе глоба и спиране от движение

Много, много, много пари трябват още на боко и управляващите....щото ще си ги носят в гробовете ....абе аз катафалка с ремарке още не съм виждал, ама за Тях може и да направят такава с размерите на ТИР...че то много откраднаха от тая държава и от тоя народ негодниците...народа ви кълне и затова "хаир" с откраднато няма да видите боклуци такива!!!

За да е по-сигурно трябва да се въведе и задължителни каски в колата, както за шофьора така и за пътниците, бронежилетки и всякакви други атрибути пазещи здравето и живота на хората. Задължително да се въведе и вибратор в аптечката за да може да се окаже първа помощ на изпаднал в нужда джендар.

В багажника не са се сетили да проверяват само. Коланът е ЛИЧНО предпазно средство, както и презервативът. Все едно да ме глобяват, ако не си падам по безопасен секс.

Там аптечката трябва да е с колан иначе глоба.

Поредната дебилщина на КАТ.

КАТ търси "на работата лекото и на хляба мекото". Когато ги видя да спрат "летяш" нарушител и да го глобят, ще спра да ги поздравя. Ама нещо не виждам такива случаи. Спирал съм да ги информирам, а горките започват да ми говорят глупости.

ей , чудно нещо е природата ? и как все така се случва ? че щом нещо около власта засмърди веднага се организира ;полицейска акция по европейско разпореждане; ? сега пък трябвали пари за гинка кой той , природа що да правиш

Ама как така акциите на КАТ започват с подобряване на времето,къде са когато навън е -15 градуса?

Очаквайте да ви глобяват и за това че дишате и че сте живи че пари им трябват на властващите..

Гинка бързо огладня. А дали е Гинка?

Всичката Мара втасала, с коланите се захванала. А кога КАТ ще започне да санкционира за опасно шофиране, за первишена скорост с много над разрешената и т.н.

Пак отчитане на някаква дейност без превантивен ефект. Утре ще ни накарат и в колите си да бъден с каски. Причината за катастрофите е в грубото нарушаване на правилника на движение, превишената скорост и алкохола.Бъдете безкомпромисни към такива шофьори. А постфактум, като се "изпраскам" в дървото или се блъсна челно, с колана само ще изглеждам като жив.

Трябва да защитят пътниците от движещите се с брутално превишена скорост и престъпно изпреварващи.

а защо масово полицаите в патрулките карат без колани и без светлини и прегледи??????????????

фаровете вдигат разходът. Наща милиция се бори за икономии, и повече приходи .

Ами, защото по закон имат това право, ако с преследва нарушител да реагират бързо. Това важи за оперативните и охранителна, гранична и т.н.Всеки автомобил на МВР има техн. преглед, гражданска и каско може да ми вярваш.