И Радев сезира КС за частната охрана на населени места

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за частната охранителна дейност, които позволяват кметове да се договарят с фирми.

Обратно в новината

Коментари - И Радев сезира КС за частната охрана на населени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Герб връща мутренските времена! По селата хората се изнудват да плащат на "частни охранителни фирми", за да им лепят стикери по портите. А те цял живот са плащали данъци за да ги пази "Родната Полиция"!

Навремето, като гл. секретар Борисов заяви,че не е проблем да се управлява МВР,все едно,че управляваш охран. фирма.Тогава в МВР влизаха полиция /охранителна,криминална,икономическа и т.н./, нсс- сегашната данс, боп.... Сега се дърдори,че полицията била виновна- дъра бъра,два чадъра. Никой не споменава скъпоплатените клепари,които копи пейст от чичко Гугъл за нашите и световни асиметрични заплахи, ония нагоре я ги четат, я ни ги четат и накрая бай Пешо заптието виновен за бърдака!

ще се пъне, докато се "изпусне"накрая!

Заради ей такъв разпад на държавата българите падат под турско за 500г. Тогава всеки болярин голям го вадел и не се е съобразявал със царя.

Не се подчинявали, щото царя бил куманин, не бил българин.

Радев, дай действена защитна алтернатива, след като държавата в лицето ва мутра, физкултурник и идиоти като тях, е тотално абдикирала от защитните си функции!!! А съдебната система защитава само и единствено престъпниците на всички нива!!!

Да, затова Радев е напълно прав. Когато държавата абдикира от функциите си по охрана и сигурност, освен всичко друго, възниква опасността и територия да абдикира от държавата.

защо трябва да се харчат пари за частна охрана в която цена ще има и печалба за тази фирма , като може да се назначат нови полицаЙ ????

държавата НЯМА право да ме проверява по никакъв начин .ЗАЩОТО ЛИПСВА такава.имам право да си закупувам оръжие и да убия когото и когато поискам .това е няма съд прокуратура и съд никои не може да ме пипнееее .сини червени буркани не важат

след като НЯМА ДЪРЖАВА за какво плащаме данъци _на кого? да ходи боико на екскурзии с нашите пари??

като те спира полицаи кажи му че е джендар и си продължи отказ от плащане на данъци за тия държавните ..рантутници

решението на НС е пълен абсурд и подигравка. Това е скандално - държавата си измива ръцете и оставя хората по места да се оправят с престъпността, че и да си плащат за охраната. Тогава ЗАЩО ДАВАТ ДАНЪЦИ И ПАРИ НА МВР?! СКАНДАЛ! тези депутати са срам за България. ВЪН!

по тази логика ЗАЩО не дадат право и на частни съдилища, които да съдят престъпниците на място, без прокурори и адвокати!

сетихте се, че давате власт неограничена да се гаврят с хората. Никой не знае кои са точно в частни фирми и какви поразии ще направят. Не е ли достатъчно, че полицаи се гаврят с хората , а сега и частниците. И покриват и корупция и убийства

Типично изказване за тези развратници, които като малки са помпали за пред огледалото, не само със бианаол, не само в преносен смисъл.

ГЕРБ реално създават ПараВоенни структури из цялата страна на които хората ще Плащат за да не бъдат Притеснявани,Крадени,Убивни !?? За всичко това Държавата на ГЕРБ взема различни Данъци ,поразличен начин от всички нас !! Да спрем да си Плащаме Данъците Тогава ? След като ГЕРБ са в нея само да крадат ...спираме да ги спонсорираме докато не се Махнат от Властта !

А тези ПараВоенни на ГЕРБ са частна Армия на ГЕРБ !! Оставка и Съд за Мутрите !!

Сзира се дълбоката мисъл на Р Умен, видния ямщик на кур. То не е да изрежеш умния руски поп - очевидния извод - когато те работи враг. не мърдай, да не му доставиш удоволтвие /Нашия се намери начин- покри се за няколко дни/Сега е ред на дир. бг да ме скрие; упетнено добро име, гдето го няма

Като я няма държавата или по-скоро - като подпомага крадливите роми ... Хората по селата се обръщат към частните мутри с надежда да опазят и малкото останало неразграбено...

Действитвлно тези от герб са абсолютни некадърници. Правят противоконституционни закони. Само като му видищ физиономията на шефа на законодателната комисия и всичко ти е ясно. Ама нали трябва да има гувеч за охранителните фирми. Това са герб.

Да ни е жив и здрав президентът, дано стане премиер.

Притесниха се за електората си!

добре... това било проблем... Защото за да го има това има причина. Набези и безчинства на една маса от алкохолни напитки върху имущество и много пъти живота на тези хора. АЛкохолните напитки не се интегрират, ако сте забелязали и са групово безнаказани. Цацаров, какви са ти мерките срещу това???

Нашия президент не може да постъпи така.

В едно село до Монтана няколко пъти обирали къщата на един старец,но той извикал полиция и полицаите си свършили много добре работата ! Това е добре !Така трябва !Хванали крадеца по пътя за селото му.

Охранителната дейност в населени места трябва да се осъществява под ръководството на МВР.

А за какво ти е МВР, по-добре е да го закрият или да го дадат на концесия и да спестят 1 500 000 000 лева, след като не си вършат работата. Същото важи и за Министерството на правосъдието, всеки ще съди по собствените си разбирания и ще изпълнява присъдата, а тя ще зависи единствено от точността на мерника му !!!

Айде мислете като пишете бе.

капацитет, съвест, смелост, желание и най-вече пари, за да се справи с охраната на малките и отдалечени селища? Та като прекратите договорите с частните СОТ кой ще ги охранява?

Пък така както го караш, Няма никакъв смисъл от дъравата. Крайно време е да се разбере че ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ИМА И ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА Е ДОБЪР СТОПАНИН. Това става с ДОБРИ управляващи естествено.

Ал Бънди, кого защитаваш? Орките ли?