Джеф Безос е най-богатия човек в света

Притежателят на Amazon Джеф Безос е най-богатия човек в света.

Обратно в новината

Коментари - Джеф Безос е най-богатия човек в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че Джеф Безос НЕ е най-богатият в света е пределно ясно на всеки, който се интересува по-задълбочено от финанси и световната финансова система и знае например, че по офшорни острови, зони и сметки се крият между 35 ТРИЛИОНА!!! до някъде около 54 ТРИЛИОНА!!! долара! Но той е такъв по официалната класация, която единствено се прави официално и публично се обявява! Но истината е, че неговата Амазон УДАРИ В ЗЕМЯТА ТЪРГОВСКИТЕ ВЕРИГИ, ВКЛ. НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОТ ТЯХ И МАГАЗИНИТЕ ИМ И РЕАЛИЗИРА ПРОДАЖБИ КОЛКОТО ВСИЧКИ ОТ ТЯХ ВЗЕТИ ЗАЕДНО! Амазон направи с тях точно това, което те преди време направиха с малките селски или по малки градчета, а и по-големи традиционно малки магазини - mom and pop stores, ПРОСТО ГИ СМАЗА И ИЗХВЪРЛИ ОТ БИЗНЕСА ПО ЕДИН НАИСТИНА БРУТАЛЕН НАЧИН! И сега всеки от тях, който иска да оцелее в условията на тази съвсем нова (в сравнение с отпреди години) концепция СПЕШНО ИМПЛЕМЕНТИРА ТЕХНИЯ МОДЕЛ, доколкото може! Впечатляващо е, да се наблюдава всичко това пред очите ти!

То не е наи богатиа. Наи богатиа се крие. Зат заведата те са хората нсФР МВФ СБ казва се Деиит А ротсшил

Само в Лос Анджелис има 45000 официално регистрирани бездомници. Родени в САЩ, с американско гражданство и английски език. САЩ е първата държава с излишни човеци. И първата с часовник за 42 млн. И първа по надписване на несъществуващи доходи в данъчната декларация за доказване на фиктивна финансова стабилност. Следващата финансова криза ще е отново от САЩ.

Още една влъхва закършила ръце за САЩ ама нема страшно, бабе. Маяка на Рашка (еталон за справедливост и щастие) цепи мрака и сочи пътя за бедните и онеправданите. Събирай бохчата и чемоданчето и - куцук, куцук към вокзала..

респект

Безос е един от хората, които променят света. Прочетете каква офис сграда за 1.5 млрда е построил за екипа си. За него парите не са самоцел, а средство да реализира идеите си.

Амазон стои зад много по-значими неща от една офис сграда и сайт за продажба на неща по интернет.

Аз това съм и написал, не съм имал впредвид само сградата.

например този паметник на глупостта - 150 метровия часовник за 42 милиона долара....а защо пък не е платил 342 милиона за тоя часовник , се пита в малоумната задача за малоумнията на милиоардера

разрешили са му да е най-богат тези, които са по-богати от него. парите му, дето ги броят, е оценка от промяна на курса на акциите, а не пари, с които действително разполага.

Противоречиви оценки. Нормално - всеки гледа от собствената си камбанария и съди според умствения си багаж. Гениалните хора обаче се оценяват еднозначно от цялото човечество, защото опростяват света и няма човек, който да не им е благодарен. Такива са откривателите на електричеството, телефона, компютъра, интернета... Гениите не служат на себе си, а на света.

изброяваш разни изобретения , но не споменаваш и дума колко деца в същото време измират на няколко хиляди киломентра на изток от бомби и оръжия, на тях как им помага съществуването на интернета, телефона и електричеството, компютрите.... и какво като всичките тия изобретения със сигурност са довели убийствата до твоето знание и до знанието на милиони като тебе и това какво е помогнало на избиваните хора и деца - с нищо не е помогнало..пълно безразличие от хора , чийто умове са заети да печелят пари, без да ги интересува какво се случва около тях.... дано само интернет и телевизията са те осведомили , че тия същите оръжия вече се разполагат и в черно море

Ако ги нямаше тези електричество, телефон, компютър и т.н. Щяха ли да се спасят тези деца и изобщо каква им е връзката с войните? И за твоя информация например, църквата избива над две трети от населението на някой германски райни до като ги покръства - тогава не е имало ток, телефон, интернет, ДВГ и т.н.

Добре споменаваш изобретяването на интрнета "the www", едва ли обаче е известно в България, че изобретателят му, Сър Тим Барнс-Лий, подарява изобретението си на света и не е взел и една стотинка за това! Ето това е велик човек! Но примитивни простакяри се впечатляват само материалното богатство!...

Животът на Сър Тим Барнс-Лий е бил уреден по капиталистически, за това е имал възможност да мисли и работи по такива неща като интернета.

като го гледам, и той само на пари богат, завалията...като много други.

богат се става само с частен бизнес, с държавна работа не става, дори голям началник да си.

или ако си цигулар на Путин

Проблемът на нашия свят не е, че не можем да нахраним бедните, а че не можем да нахраним богатите. Да си носи милиардите и на оня свят и още много часовници да си направи.

Часовниците ще останат и за бедните.

Този ако не си е продал душата ще е най добре за него да раздаде всичките си пари на кого желае и да преминава от време на време на пост и молитва и ще е най добре за него в тишина и спокойствие па ако иска и в Хималаите или където желае!

Този плешивия дава работа на над 500 000 в западния свят. Това около 1 млн семейства. Ако погледнете кой продава в сайта му ще видите че 80% са китайци. Само си помислете чрез неговия сайт и колко китайски семейства се изхранват? Ама путинофилистико гледа само парите. ПАри пари пари... има ли някой пари - лош... (без руските олигарси - те спестили от закуски). Как не ви е срам бе завистливи тъпаци. ДА... вярно е че нямате мозък в главата. ДА... вярно е че сте некадърни. ДА... вярно е че сте мързеливи... но това не значи, че трябва да сте антихристияни които имат една божа заповед "МРАЗИ ближния си както обичаш себе си"

сатаната ни чете евангелието....в което западните семейства се преливат в китайци

поредния който иска да МРАЗИ МРАЗИ МРАЗИ... типичен последовател на СВЕТЛИНАТА И ИСУС си, нали? смешник.

Кой ли тъп путинофил може да разбере какво си написал. Китай е най-заинтересован основно да държи външния дълг на САЩ.

Да беше инвестирал в нещо хуманно. А той в часовник. Милиардерска му логика.

Кво като е богат? Остава си грозен и плешив.

По-добре богат и здрав, отколкото беден и болен.

Е, остава си богат грозник.

точно така , има пари, а няма коса...повярвай ми като знам каква травма е оплешивяването за психиката на всеки, съм сигурна, че би разменил всичките си пари за една проста коса, която расте по главите на много хора и то без пари

Вие наистина ли сте толкова тъпи? Ако не знаете случайно за 3-5K евро може да се присади коса, която си расте идеално. И 50К евро да е в някоя топ клиника, би могъл да го направи когато си поиска. Само че човека го интересуват други неща, дето един панелен мозък даже не подозира, че съществуват. Иначе сигурно е гадно оплешивяването, добре че нямам такива проблеми, но има и по-важни неща в живота.

И будалата вместо да си поръча 300 метрова яхта, карал 20 годишна хонда..

Много важно ... сякаш ще ги вземе със себе си в гроба. Тези хора по-добре да се замислят каква роля им е отредено да играят на световната сцена. Може да е много по-добре да помогнат на нуждаещете се, да променят хиляди животи и да оставят името си в историята с нещо което ще се почита. Толкова злобно звучи еди кой си е най-богатият човек в света и нищо друго не направи с парите си.

И какво от това? А кой е най-богатия в бг-то. Никой не знае. Ами сравнете този как е натрупал пари и най-богатите в бг-то. И друго- този, ако се е родил в бг-то е нямал никаъв шанс да стане най- богат от инициатива.

а дебилите си мислят че амазон продава книги... Един приятел иска да правим бизнес и да търсим клауд инженери от българия разбиращи от aws... Казах му ей, нема смисъл... дай индийци да вземем

Бруталните условия на труд в складовете на Амазон. Журналист от Mirror прекарва пет седмици под прикритие в склад на Amazon, където линейки прибират колабирали работници, на които компанията на най-богатия човек на планетата гледа като на лесно заменими вещи.

Защо не напуснат ?

той ги е уволнил, заменил ги е с роботи в складовете на амазон няма нито един човек....

в складовете на Амазон няма един човек бе серсем.

доскоро е имало, бе идиот

Високоплатения руски склададжия, осигурен и с прекрасни условия труд само цъка в съчувствие..

Браво, шапка им свалям на такива хора и им пожелавам дълъг живот и със здраве да си харчат парите. Това е self made милиардер постигнал богатствата си благодарение на собствения ум и инициатива. А не като нашите и руските олигарси пишман "богаташи" забогатяли заграбвайки труда и парите на собствените си народи по един престъпен и криминален начин. Създадоха си Конституция , "независим съд" и закони които да обслужват техните интереси за да останат ненаказани ... но всеки рано или късно си плаща според делата. Затова милиардери като Джеф Безос, Бил Гейтс, Бъфет се къпят в пари и слава и се радват на уважение според делата си.

този има повече пари , отколкото му трябват....и сега му трябва пространство, което ти и майкати като ненужни трябва да осводите, т.е. трябва да умрете

А бе тъп я обясни първо какво е "пространство" ??? и за чий му е това пространство ??? Аре тъп да те видим този път каква тъпня ще изръсиш.

поредния търговец в храма...

А султанът на Бруней и петролните шейхове?

Евангелие от Матея 6 глава: 19 Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. 20 Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; 21 защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти.

А М И Н !

ЗА ДА изпита Исус, един фарисей го попитал: Учителю, коя е найважната заповед в Закона? Както беше посочено в предишната статия, Исус отговорил, че найважната заповед е: Обичай своя Бог, Йехова, с цялото си сърце, с цялата си душа и с целия си ум. След това Исус добавил: Втората като нея е: Обичай ближния си както себе си. (Мат. 22:3439) А ние МРАЗИМ ВСЕКИ И ВСИЧКИ И ТЪРСИМ ТЕКСТОВЕ КАК ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ НЯКОЙ Е ЛОШ... БЕЗ ДОРИ ДА РАЗБИРАМЕ ТЕКСТОВЕТЕ Какво е събрал човека бе???? дал е е РАБОТА на хиляди семейства. Ти какво си дал бе серсем????? Без капитал - няма как да им даде работа. БЕз добър бизнес - няма работа и храна за стотици хиляди който работят там. Дришьо смотан.

повече е взел, отколкото е дал

Той инвестира 42 милиона долара за построяване на 150-метров часовник, който може да работи точно десет хиляди години и се захранва с геотермална енергия. ПРОСТОТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!

какъв е смисълът от парите на тоя и такивата като тоя, след като скоро ще умре. Дали има 1000 долара , или 10 000 долара или 100 000 или 1милион или 1 милиардд или 100 милиарда или 1 милион пъти по 100 милиарда .....за него няма никакво значение , защото неговата съдба е съдба на обикновен, краткотраен, преходен елемент , който днеска го има , утре го няма ....А Утре ще има още по-големи вълци и от него с още по-големи милиарда в банките си , които ще погледнат към света и към всечко и всички в него със същата безмислена самовлюбеност, самодостатъчност, пресметливост и нарцистична гордост, към всички останали в света, с каквата този гледа сега....тези изроди с пари ще изгубят времето на ценните хората, за които парите не са смисъл и самоцел в живота и нищо човешко повече няма да се роди в тоя свят

... се изказа сектанта. Сигурен съм и 100 000 лв ако имаше друга песен щеше да запееш.

ако смисълът на живота беше предвиден да бъде безмерното трупане на пари и милиарди , едва ли щеше човекът да бъде създаден като толкова краткотраен елемент на тая земя в тоя безкраен космос.......Не ми трябват 100 000 , нито 1 милион х 100 000 , защото не мога да изям повече, отколкото съм изял на закуска, нито мога да живея, повече отколкото ми е дадено да живея....в този ред на мисли качеството на живота на цялата земя щеше да е много по-високо, ако трупането на пари беше забранено, защото то е вредно, вреди на хората, които не искат да трупат пари, защото знаят че няма къде да ги занесат....Достатъчно е всеки да има закуска - 2 филии хляб , масло и сладко и сирене и това е повече не ти трябва , другото което ти трябва не се измерва с парите, защото като се наядеш искаш да излезеш и да си между щастливи, спокойни, усмихнати и добри хора, които да те зареждат през деня, а не сред някакви озверели за пари изроди, готови да ти вземат живота за следващия цент, които ще притурят към милиардите си в банките...Парите вредят ужасно и очевадно, защото заменят човешкото и доброто у човека със злоба и алчност . Може да си добър в каквото искаш, без да вредиш на хората, ограбвайки всичките ресурси на земята

Защо? Според НЕсектантите, богатите безсмъртни ли са или живеят по 500 години? Доколкото си спомням, само един Рокфелер го докара до около 110 години и то с 6 присадени сърца!

Приватизирал Амазонка. Който приватизира пИчели.

Е, и? Нас това какво ни грее - да ни плати милиардите кредити, да започнем начисто...

Добре че са акциите.....

После следват наш Бил Гейтс /90/, дедо Уорън Бъфет /84/, Бернар Арно /72,2/, веселият Марк Зукърбърг /71/, мафиозо Амансио Ортега /70/, дъртос Карлос Слим Елу /67,1/, Чарлз Кох и Дейвид Кох с по 60 всеки, пророка Лари Елисън /58,5/, Майкъл Блумбърг /50/, Лари Пейдж /48,8/, Сергей Брин /47,5/, търговците Джим Уортън /46,4 , С. Робинсън Уолтън с 46,2 и Алис Уолтън /46/ - да има и жена "за цвят", Ма ХуаТън /45,3/ - да не кажат нещо азиатците, а ето я и Франсоаз Бетанкур Майер с 42,2 за подсилване на женското присъствие, следва Мукеш Амбани /40/от родна Индия, и един полубедняк - Джак Ма със "само" 39 млрд! Надолу са направо лилипути и умират от глад. И най -накрая, на 8 млрд., 999 млн, 999 999-то място е и моя милост! Има надежда! Разчитам и вярвам на НЗОК и НОИ. Приятен неделен следобед и розови помисли на всички като мен.

утре всички няма да ви има от лицето на земята...затова не ни губи времето

... засега, щот Hиколета вече пита за телефона му...

"Той инвестира 42 милиона долара за построяване на 150-метров часовник, който може да работи точно десет хиляди години и се захранва с геотермална енергия..." Доста глупаво похарчени пари. Този часовник ще бъде вграден в планина в Тексас. И след 10 000 години ще върши полезна работа колкото полза има днес от Хеопсовата пирамида - да пази сянка от африканското слънце. И ако издържи толкова векове. При толкова народец, наточил си зъбите на Щатите с ядрени оръжия - руснаци, китайци, севернокорейци. В добавка и миролюбивия нрав на американците, дето изобщо не си търсят майстора, съмнява ме да изкара и 30 години.

Може би. За него знаем. А за колко не знаем?

В тази класация не влизат богатите от подземния свят и разни държавни глави натрупали състояния от власт... така че, не се знае кой е най-богатия човек...

Четох му биографията и разни неща за живота на този. Бил извънземна гад, направо ги е сбърквал всички, които работят за него. Ама явно това е формулата на успеха

Когато хората си повярват, че са богове, става страшно. Скоро и тази цивилизация ще замине в забвение.

Когато руснаците започнат да имат такива олигарси ще изпратя синът ми да учи в Русия,а не на запад.

Cинът ти, е същият Tъп селяк, като Tебе, а такива Tъпаци, никой не ги иска!!;))

Не е луд този, който яде баницата а тези дето му я дават.

... баница не ям - джеф!

... спестявам от закуски...

дървосекача са го поправили що-годе