Китай изпробва 415-метров влак с 350 км/ч

Изпитание на високоскоростен влак "Фусин" с дължина 415 метра и максимална скорост 350 километра в час бе излършено в Пекин, предаде ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Китай изпробва 415-метров влак с 350 км/ч | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да стане! При нас дори автоджигит няма да стигне до това. Ама Вие не се кахърете! Возил съм се със и вътре в парни локомотиви доста време, когато бях дете. В "конски вагони" също. Прогресът идва... Може и бавен, но пътува- пуф-паф. :)

В комунистически Китай влаковете летят, а в демократична България пълзят. Правителството обеща и при нас да достигнат такава скорост през 2438-а година.

При нас като достигнат 78 км в час се взривяват с много убити и ранени.

Демократичния запад много преди Китай си направи влакове, които му трябват. Комунистически Китай сега прави, за да превозва работници до фабриките работещи за демократичния запад. Комунистическа и демократична България не може да направи нищо, докато има увредени като теб.

Сон мне приснялся неделю подряд сон с продолжеием кошмарним, будьто я дома а в куфни сидят Мао Цзе-дун с Ли Син-маном и подают мне какойто листок "Ну ка, подпсивай, ну же, ой как нам нужен ваш Ближний восток, ой как ужасно нам нужен!"

link - меката на комунистическите трол драксачи. Прожадници с дребни душици!

^ dir . bg

С този влак братският китайски народ, ще влезе на висока в светлото комунистическо бъдеще!

С този влак братският китайски народ, ще влезе на висока скорост в необятните Сибирски полета, нали путлерастче?

Братски Китай и братска Русия са заедно в БРИКС

Къртиш !!! Ужасно тъпо парче си, честно.

Всичко си е истинско, защото си е родно производство. И един съвет: не е лошо все пак да му монтират и някакви спирачки, но да внимават, че по света е пълно с китайски ментета дискове и накладки.

Ееее кви чудеса прави комунизма в Китай

Мао е казал - "не е важно, какъв цвят е котката, важно е да лови мишки". Китайците доказаха че не е важен цвета на партията на власт, важно е да работи за народа си. У нас доказаха че каквито и на цвят партии да управляват, никаква работа за народа български(дет е на изчезване) не вършат.

Ако е вярно, ще е впечатляващо постижение на комунистически Китай! Но има нещо, което не разбирам, хем ще вози 1100 души, хем ще е 450 метра! Излиза, че на метър ще са по 2.5 пътника, което е лукс и за самолетите! Обикновено са по 4 пътника и повече на 1 линеен метър от вагоните!

Чудя се защо журналистите не се занимават малко повече с важни хора извън парламента - например директори на БДЖ - да ги питат час през час какво правят, по кой проект работят, къде се ремонтират трасетата, влагат ли се материалите или само се изписват, на какви цени се купуват? Че и борд на директори сигурно има, те какво правят.

А в Русия кога??

Абе, ти що не питаш за България? Кво те интересуват другите? Или - руснак ще ставаш!

Как кога, когато се отучат да пият до несвяст ежедневно и да работят като китайците но не ми се вярва това да стане.

Скоростния влак САПСАН между Москва и Питер си пътува в Русия от 8 декември 2009. Може да развие скорост 300-350 км в час, но в Русия има ограничение до 250 км в час. При нас се очаква влаковете да достигнат такава скорост след около 300 години

Отдавна бе приятел! Не си ли ходил да разгледаш Ермитажа, Зимният дворец, Василий Блаженни, Кремъл? Иди, има какво още да видиш и в Москва и в Петербург и по време на пътуването между тях с влак! Сам засечи времето и после се изхождай по въпросът! А има и резерви в скоростта, които не се използват , но са възможни!

а в краваристан ...няма дори 1 електрически локомотив ... ха ха ха

ИМАТ САМОЛЕТИИИИИИ.....

Защо се издаваш, че си тройна нула , тъпанарко?

Скоро, ще има няколко по 1100 трупа в моргата, но за Китай е ежедневие

... скоро и в русската безкраина деiствителност... ще, де...

от 7 фев до 21 фев минах в япония над 4,500 км с местният шинкансен. на връщане от хакодате, о.хокайдо, хаябуса се казваше влака, дигна 329 км/ч в снеговалеж! завоите ги взимаше с 310-320! взимате си jr pass за 14 дни за около 320 паунда на човек и е безкраен кеф обикалянето на япония. ние с баджанака от токио отидохме до сапоро и слезнахме до хирошима и после пак у токио и айде обратно у кочината...

Китай изпробва 415-метров с 350 км/ч , да му го фтъкне на московския гном

Вчера си поръчах китайски Леново. Последният ми лаптоп е НР и дойде от Китай. И се развали след няколко месеца. И в момента прилича на 25 годишна Жигула. След 1 година. Учите китайский....придется :)

китайците от как не са с комунягите,а със САЩ дръпнаха много...преди работеха за купа ориз на ден

Много е шик тъпите да се правят на всезнайковци! Китайската комунистическа партия е единственият (а според тях и вечен) управляващ орган в страната.Китайците на практика доказаха превъзходството на комунизма. Китайската икономика е най-бързо развиваща се икономика в света.Който не вярва, нека се огледа и да види колко колко китайски стоки ползва в ежедневието си, и колко български - да не говорим, пък, за американски! Дори и мартениците, с които още сте накичени, по голяма част от тях са произведени в Китай!

Ivan

Това е нормално е за град "управляван" от герберастката измет!

С темповете, с които се развива дисциплинираният Китай, скоро ще детронира САЩ...

Японците като разбрали, че от София до Варна се пътува девет часа с влак, си помислили, че България е по-голяма от Китай.

Много дръпнаха китайците.

Дръпнаха , щото бачкат, и то яко!Не като нас, все да чакаме някой да ни "оправи"

а утре сигурно с два пъти по толкова! Самият Д. Тръмп заяви в прав текст на американците че в сравнение с Китай щатите са като страна от третия свят и има защо! Истината е че китайците не си губят времето в прани приказки и демонстрации на сила, от различен характер, а здравата работят и видно много добре си вършат работата. При този начин на развитие на техниката и технологиите скоро няма да имат нужда да ползват войски за да завладеят целия свят, а ще го направят по икономически път и чрез инвестиране във всички държави по света!

Те го правят от 20 години сигурно. Изкупиха много голяма част от Африка и някои други територии, населени с не много умен народ, напр. Украйна.

И най-вече Русия

Преди комунизма преди 30 години София_ Бургас 3 часа и нещо с влак.Сега демократичния технически прогрес го докара 6'7 часа.

ако беше казал 4 и нещо (демек до 4 и 59 мин) по-можеше да ти повярват хората :д

Ние отдавна ги минахме с разработки по високоскоростно обедняване тип КТаб и дълги фактури тип ЧЕЗ.

"Транспортното средство може да превози над 1100 души едновременно. " Божееее, 1100 китаеца - по едно семейство на рейс значи?

тъпо...

"Към момента най-високата скорост, която достигат пътническите влакове в Китай е 350 км в час." Колкото и да се напъват китайците, не могат да ни настигнат. Нашите влакове се движат със скорост 350 км. в ден!

И дерайлират на 50 км/ч.

искаме да сме под китайско робство!

повярвай ми, не искаш изобщо подобно нещо.

Искаме китайско робство!!!

Шило

Като се сетя за нашите влакове...Наскоро- София-Бургас- 10 часа, София- Варна- 12 часа.Разстояние- 500 км. Да живеят лешперите от Министерство на транспорта!

Нашите влакове от БДЖ като вдигнат над 80 се тресат по междурелсието все едно са с 350.

жепейците ни са тъпи некадърници и неграмотни мързеливи червеи, затова е така

Преди две години властниците ни обещаха скоростен влак.Преди месец- също! А, дано!

жепейците ни са тъпи некадърници и неграмотни мързеливи червеи, затова е така

Като ходи в Китай нашия Тиквоч Мали беше слотолевил нещо под носа си.... И ние ще строим високоскоростна железница и от София та чак до Перник о то за влак с 200км/ч..... Никой дума после не обели 2години. А китайците построиха всичко това у тях само за 20 години, колкото на нас ще ни трябват за една железница от 50км. Ами като мислиш само за крадене не може нищо продуктивно да родиш!

Делян

Китайците работят за 20 цента на час, с решение на китайската ком. партия. Дори най-бедния българин няма да работи за толкова!

Ако имаше такова нещо между София и Бургас, след работа софиянци са на плаж. Или бургазлии работят в София, а вечер се прибират при чайките.

едно джендърче не могат да направят

Бахси влака! Във Формула 1 са 50-60 пъти по-къси, със същата скорост. "Неофициалното върхово постижение пък се държи от Хуан-Пабло Монтоя с Макларън, който през 2005 г. по време на тестове също на Монца постигна 372 км/ч." Хич нама да ги гоним китайците, особено с БДЖ ;-)

На 3 април 2007г. мотриса на френските TGV достига максимална скорост от 574,8 км/ч, на участък от линията Париж-Страсбург.

TGV-то е страхотно, имах възможността през 1995 год. да го ползвам, Бордо-Париж, комфортно и бързо. Тъпото беше, когато някакъв се хвърли под влака, реагираха адекватно, за 20 мин. докараха паралелно TGV, на успоредна линия, прехвърлиме се по един мост между двата влака и продължихме за Париж...

sulio@mailinator.com

Това са тестови скорости ! Регулярната скорост на TGV е 315 км/ч. НА китайските влакове тестовата е 550-600 км/ч, но никой не е луд да ги пусне в редовна експлоатация - сети се защо.

А защо не са разработили 1-километров влак със скорост 700 км/ч?

Ще ни се съберат очите от скоростта и вече няма да сме китайци.

"Новият прототип на влак се състои от 16 вагона, тоест композицията е с двойно по-голяма дължина отколкото досегашните високоскоростни влакове" Глупости, и в момента композициите на скоростните влакове са до 16 вагона.