Тръмп подписа указа за митата. ЕС настоя за изключване

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа разпореждането за налагането на вносни мита от 25 на сто за стоманата и 10 на сто за алуминия.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп подписа указа за митата. ЕС настоя за изключване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ако не искате да плащате мита, докарайте заводите си в САЩ", препоръча президентът на вносителите. Ясно и точно! Затова го уважавам чичо Дончо. Много големи компании, вече се връщат в САЩ и отварят хиляди работни места за американците.

С една дума....луда крава!

Уж глобализация, уж свободна търговия, уж либерален пазар. Докато свършиха парите и всеки почна да придърпва чергата ...

Крайно време беше САЩ да престане да пълни гушите на богатите икономики ,Германия ,Япония и повечето страни от ЕС не поддържат армии защото чичо Сам ги пази ,нямат огромните разходи за въоражаване и поддръжка на армии и дъмпират американският пазар не само с алуминии и стомана ,но и с много други стоки ,на времето от както Тръмп е президент показа ,че политиката му е правилна ,за справка вижте показателите на щатите за 2017 година ,вярно е че това не се харесва на тлъстите германци и техните сателити в ЕС ,но както каза Тръмп Америка ще работи вече за американците ,времето на либералната чернилка отмина .

Ти можеш ли да мислиш със главата си или само повтаряш репликите? Знаеш ли какви ще са последиците? Чакай да ти кажа - стоманата правена в САЩ е с по-висока цена по ред причини. Затова тази от ЕС беше по-изгодна. Сега ще спре вноса и ще се ползва стомана от САЩ. Тя е по-скъпа и съответно цените на произведеното от нея ще се вдигнат! Дали ще ти вдигнат заплатката поради тази причина? Не вярвам! Но крупните производители ще изкарат няколко долара повече. Само те ще спечелят от това!

А като гледам показателите виждам следното - до 08,2017 външния дълг е скочил с 1,2 милярда а БВП е скочил с........0,09 %. Индекса на благополучието е паднал в 24 щата и се е вдигнал само в 2. Инфлацията през януари се е увеличила с 0,2%. Та незнам баш на кво се кефиш!

Д О Б Р Е де! Тръмп е родител номер 1 (така става ли?)

Ами спрете вноса към САЩ и ще ги питам какво ще правят тези мързеливци.

Вярно си заблуден ,ще спреш вноса към най големия и богат пазар в света ,и къде ще изнасяш в Конго ли ,или в Нова Гвинея.

ти не си в час. сте се изнася за брикс. 90% от стоманата произведена в русся е за китаъския пазар. светут без уса може, но уса без света не може. справка: в брикс живее ч0% от населението на земята. а трумп е цловн!! со, ин тхе уса: йоу елецтед а цловн, йоу гет а цирцус!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И какво ще стане сега с т.н.СТО!?Къде отиде свободния пазар ,конкуренцията и т.н!Май ще се окаже ,че такова нещо като свободен пазар няма и е просто e капан за наивници!? Със сигурност обаче в гранитния блок на евроатлантическата солидарност се появи сериозна пукнатина!?

Всяка държава има правото самостоятелно да налага мита на едни или други стоки и суровини в съгласие с вътрешностратегически интереси.

Браво на Путин!

Нашата кака Сталинка заплашила Тръмп!И сега САЩ умират от страх!Ха-ха.ха!Глупости за наивници.

Когато животът ти предлага само ... сещате се. А че Тръмп вреди на единството на съвременната цивилизация е просто очевидно! Само не зная глупак ли е, наивен ли е?!

Европа е клекнала със събути гащи, затова не може да излезе на война със САЩ. ЕС, не е федерация, това е някакво бутафорно споразумение, което е пред разпад при всяка по голяма криза.

Каква стана тя!? От подписване на договор за безмитна търговия се люшнахме към 25% мита! Но, има едно но, ЕС подписа такова споразумение с Канада. А както четем "Новата мярка, която ще влезе в сила след 15 дни, няма да се отнася за Канада..." ... и като настане сега един износ от ЕС за Канада.... ;)

Хайде, направете нещо мишки сиви. Наложете мита на американските стоки, възстановете визите за американски граждани. Вдигнете още екологичните изисквания за хранителните продукти. Направете нещо, а не само да хленчим и да се молим. Европа е по-голяма, с по-голям пазар, с по-висок стандарт и качество на произведените стоки. Европа е повече във всяко едно отношение от америка. Нека си вдигне носа и изпъчи гърди пред тези лоловци, а и всички останали.

армия...

stan_posta@

И когато на територията ти има американска армия ...

не разбрах какъв му е проблема на Тръмп с американските автомобили в Европа?! GM имат Опел... Крайслер и Фиат са една компания. Форд е отдавна утвърдена марка на европейският пазар... Вече масово се внасят Тесла.

GM вече нямат Опел, продадоха го. Крайслер е на Фиат, а не обратното. Масово се внасяли Тесли??? Ей тука ме уби. С 80 000 производство на година, трябва доста масова да е станала по света!!! Направо ни убивааа

Пич, тотално не си в час. Тръмп има проблем с Европейските автомобили, които се внасят в САЩ. VW имат голям дял, BMW, Mercedes.

Е, щом наша Кристалка го е придупредила значи всичко ше е наред.

Брей, голям твърдоглавец бил тоя Тръмп бе! Даже и великата Сталинка го предупреди да внимава, а той не слуша и подписва!

Напротив - треснал се е... Помислил е - Крайсталайна, звучи канадско, Джорджиева - звучи мексиканско и не забранил на Канада и Мексико ;)

Хм. Въвеждането на 25% мито автоматично ще вдигне цената на стоманата в САЩ с поне 25%. Което пък ще вдигне цените на всичко, в което се влага стомана - строителство, машиностроене и т.н. И докато при строителството няма проблем, просто ще вдигнат цената, високотехнологичните производства, ползващи стомана просто го издухват. Следва внос на всичко произвеждано от стомана - като почнем от жп релси и арматура, минем през вилици и лъжици, автомобили, машинария от всякакъв вид и пр. Съответно изнасяне на производството на американските фирми извън щатите, фалити и т.н. Освен, ако не наложи защитни мита на всичко.

Целта му е по-скоро производителите да предпочитат да използват америкнаска стомана, вместо вносна. Това високотехнологичните производства по-скоро няма да ги засегне много, защото там себестойността по-скоро се влияе от заплатите на висококвалифицираните работници.

В допълнение към предния ми пост: Резултата от това мито по-скоро ще бъде по-ниско качество на американските стоки на производителите които изберат евтината по-нискокачественна стомана.

всъщност точно строителството ще го издуха най-силно, защото там себестойността на материалите е съществена част от тази на продукта. Тръмп прострелва собственият си бизнес.... или е голям патриот или е безмерно глупав.

Не знам колко е глупав, но със сигурност е много емоционален. Този вид мерки за стимулиране на отделни сектори от икономиката по принцип трябва да се прилагат много внимателно, защото най-често водят до понижаване на качеството на продукцията, след като имат протекцията на държавата и в дългосрочен план може да се окаже пагубно точно за тези сектори.

Значи, от гледна точка на САЩ е нормална установените практики да се променят едностранно, когато те са финансово неизгодни за съответната страна. В този аспект няма да се разсърдят, ако им обявим, че от 01.04.18 започват да плащат реален наем за ползваните у нас военни бази. Така че правителството да действа.

Споко дира, не сме ви забравили Красталинчето, вчера я изритаха от поста гладна комисарка! "Вчера главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева предупреди Тръмп да внимава."

Явно ЕС не е добът партньор на САЩ = ЕС ответна стъпка - спиране на Санкциите на Русия и увеличаване на партньорството с нея....

Благодарение на умелата дипломация на "КОРМЧИЯТА" България ще бъде включена в списъка на облагодетелствани страни "честни в търговията" със САЩ (практически нищо не произвеждаща, освен ДЕБИЛИ),основно скрап - стомана и желязо добивани от "неуморната мургава работническа класа"!

Нормално, няма нищо драматично в политиката на САЩ. Тяхна си държава, техни си граници, тяхна си търговия, ще си слагат мита на когото искат и както искат - тяхно право. НО!!! Това трябва да важи и за ЕС, наша си Европа, наши си граници, наши си интереси. Т.е. ЕС да спрат да лижат д-то на САЩ и да си правят собствена политика. Да спрат да им купуват оръжията, да им ходят на каишка и да го "подкрепят" във войните им. Да си отворят яко връзките и търговията с Русия, за да се ползват от огромните и ресурси. Да спрат да търгуват с долар...Да ги видим краварите, изолирани колко ще издържат като се правят на отворени, всяка коза, на свой крак...

Ние дали изнасяме стомана и алуминий за САЩ?

Тръмпи май се опитва да настъпи мачарока по опашката? :))

И защо да правят отстъпки на Сорос и компания ;) Виж на братята енглези може и да направи отстъпка ;)

"Вчера главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева предупреди Тръмп да внимава" Тръмпи, внимавай да не отнесеш някой "Майдан"!

От Световната Банда!

Журналистът Тръмб и неговите Ребрести Бачкатори.

Стената с Мексико е готова, време е за митата.

А ... ама те нали САЩ са ни приятели и другари в борбата срещу "злото" ... е как така сега - мита заплахи за още мита .... май ... постепенно започва да става ясно кой няма интерес на добри отношения ЕС-Русия ... крайно време е брюкселските зелки да се събудят и да проумеят, ЕС трябва да работи за интереса на ЕВРОПА!

Как да работиш с Русия като не признават никакви договори, лъжат, мамят и действат подмолно като мафиоти?!

Кои договори не признават и за какво лъжат и мамят?

НИКОГА не приравнявай НАРОДА с управниците ! ЕС трябва да разбере , че са важни руснаците а не кликата която ги управлява . няма смисъл да се настройва руският народ срещу ЕС просто защото това е в интерес на щатите .а и ес не е особено коректна слушайки америка !

Една българска фирма поиска оферти от 4 чуждестранни производители на тежко машиностроене за изграждане на съоръжения. Трите оферти бяха от западни фирми, четвъртата беше от Русия. Руската оферта беше на цена ЧЕТИРИ ПЪТИ по-ниска от западните. Руснаците си изпълниха стриктно договора с много по-високо качество и с много по-дълга гаранция.

Примери ли искаш? Цяла Енциклопедия трябва да изпиша. От Луната ли падаш? Такова е мнението на нормалните хора за Русия. Ти може да се правиш на луд тук, но не можеш да промениш нищо!

което наистина може да се каже е , че крим беше ПОДАРЕН от украинеца хрушчов на украйна в нарушение на конституцията на ссср и е нормално да се върне в русия . чакам да посочиш поне 2-3 примера.... а за щатите например...бомбандираха сърбия и им откраднаха земя давайки я на косоварите , убиха кадафи и садам и разпалиха още мнооого войни

Ами не, питам, щото е най-лесно да изплюеш някакви глупости, да сложиш двойния аршин и да не вдяваш истината с промитата си тиква. Та, аз се сещам за маса договори нарушени и потъпкани, както двустранни (неразширение на изток на НАТО), така и международни - нападения над страни без резолюция на ООН и под разни фалшиви предлози в епруветки от мазетата на ЦРУ... Та...кажи, кои договори нарушават Руснаците, как лъжат и мамят. В момента воюват в Сирия, където са единствената държава, заедно с Иран, поканени официално според международните норми, за да защитават държават. Там обаче се намират и една камара други държави, начело с най-големия "демократ" САЩ. Отговори ми те на базата на какви международни норми са окупирали части от чужда дуржава и бомбардират на нейна територия? Та...кажи, кой нарушава договори, кой лъже и мами...

Поздрави за Путин! Тръмп наби първият голям клин в Западния съюз! Дори републиканците са в шок. Вече няма и капка съмнение, че е руски играч.

Цялата война опира до Китай.А покрай сухото гори и суровото.

Китай изобщо не го засяга с неговите няколко процента. Това е удар срещу Германия, Япония и повечето Западни съюзници. Няма такава глупост. Тоя ще съсипе САЩ ако не го торпилират скоро!

Аз не се сещам какво друго ще стане освен да се вдигне цената на стоманата на вътрешния пазар!

Ще се вдигне цената на стоманата на вътрешния, но вече тази, произведена на континента Америка ще е конкурентноспособна. И дотук със свободната пазарна икономика. Дано наш'те груьовци се научат на нещо от Тръмп, но надали!

Каква пазарна икономика??? Китайците продават ел.коли от 3000 $ нагоре, но са забранени за внос. Защо ли?

Ще стане и това че ЕС ще вдигне митата на стоки които САЩ изнася Край с Американската ГМО Санкцийте срещу Русия може да паднат Накрая разбира се ще спечели Китай

Сталинка предупреди Тръмп и той така се уплаши, че напълни гащите.

Тръмп е пътник. Въпросът е колко простотии ще направи преди да му бият шута?

Абсолютно вярно! Няма да минат и 7г и вече няма да е президент.

хахаха Благодаря ти! Развесе ли ме рано сутрин :)))

Всеки си гледа интереса. ЕС вместо да кряка - да се замисли.....

Браво на на Тръмп. Яко е*е си слугините EС:))

Виж каква халка ти е отворил! :)

По-големи смешници и самозванци не са управлявали държавите по света от времето на ВСВ. Тръмп, Путин, Ердоган, Меркел, че да стигнем и до наш Бойко. Такава простотия, невежество и грандоманщина съчетана с агресивност не може да доведе света до нищо хубаво!

Абсолютно сте прав/права. Спокойно, тези с малоумни клоуни, които с приказки и танц "една напред, две назад" гледат да закрепят мандата. Не са в състояние и конфликт да спретнат като хората (това поне добре).

ЕС се събуди и да започне да гледа интересите на европейците....да наложи мита на щатите и китай и най-вече да съсдаде собствена армия и да излезе от нато . европейците нямаме никакви интереси да се бъркаме навсякъде из света и да харчим пари за нато

Вие за европеец ли се имате, господин цървул!? хахаха.

над 13 години на запад ,доворя 3 чужди езика, имам собствено жилище в европейска столица,пенсията ми ще си я получа от страната където живея...с интеграцията нямам проблем. вишист съм ...а цървул е на майка ти сина и

Това е заговор на комунистите, които с ръцете на руските хакери, опериращи с китайски технологии, чрез излямисти в Северна Корея искат да фалират Стомана Перник. А зад всичко стоят индийски конкуренти! Ако не вярвате, спомнете си какво стана с Кремиковци!

Перчема ще ги побърка на европейските търтеи. Браво така се развива собствена икономика.