Няма стенограма от срещата на президента с руския патриарх

Разговорите на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма.

Обратно в новината

Коментари - Няма стенограма от срещата на президента с руския патриарх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благостта излишно качество ли е за един свещеник?

Няма нужда от никаква стенограма, всичкия резил на нашите "вождове" го видяхме на записите.

но бехе скъсана на парченца, а парченцата бяха погълнати.

Ти ли ги изяде, беее?

Импийчмънт за Рундю Хвърчилото

За моята над 25-годишна работа в протоколна служба, не помня нито един случай при разговори с чужд (при това вражески) представител да не е направена стенограма или информационна бележка. В сегашния случай, ако наистина няма стенограма, кой е наредил да не се прави такава??? Ако има и се крие от обществото, това яко намирисва, не, просто вони на корупция, или по-лошо на предателство на интересите на България. Но какво друго може да се очаква от същество, предало първо семейството си, после армията (въпреки инвестираните в него огромни средства) и накрая Родината си (няма да напомням, че той беше единственият държавен глава, който в ООН не говори на своя роден език, а на английски). Позор за България сте г-н президент

Аз наредих да няма стенограма, за да не обидим колегата.

Дир-а, що не препечатате другата новина с интервютата на руските свещеници? муха-ха... американският приятелски огън ряпа да яде.

Догодина го поканете пак. Едно е важно от цялата какаманга. Тоя повече няма да припари у нас. Браво!

Жалко за вас нещастници.Осъзнавате ли своето нещастие и дребнавост малки мишки.На Руският Патриарх всички целуват ръка.Вие също бихте го направили ,но понеже сте малки нищожни ,не извести мишки,никой не ви брои.На колене пред християнската религия.Да бъде проклет всеки,който посегне на нашата вяра.Поклон пред загиналите за свободата на България.

ревностен християнин защо си мюсулманската(турска) фамилия. Защо не си се прекръстил на Попов. Щом искате падайте на колене пред попа КГБ-еец. На повечето от нас посредник за да се милим богу не ни трябва. А такъв от службите съвсем

Жалко е, че още си сред нас.

Аз поне не целувам. Значи съм мишка, така ли?

Поклон пред всички загинали в борбата за свободата на България руснаци, украинци, финландци, поляци и т. н. и преди всичко пред Българските опълченци защото единствено те искрено се биха за тази свобода!.

Чета и стигам до едно тъжно заключение - за седем годин управление на ГЕРБ и неговата шайка хората, живеещи на тази територия съвсем оскотяха, опростиха и се видиотиха! Дебилите са много повече от 80% и нарастват в геометрична прогресия!

за огромно съжаление, каке, нещата имат много по-далечна предистория- за 7 години народ не оскотява, не се лъжи. Нещата за много хора тръгват на зле с един изстрел на един крайцер- преди малко повече от 100 години. На север оттук.

поне от 95-тия процент.

Даже още по-тъжно. След управлението на ГЕРБ, БСО станаха по нагли, по-алчни, по- раболепни пред русия, по озверели. Готови са на убийства, народен съд, национализация в името на властта, която освен с кръв няма как да вземат!

Че съм българин от времето, когато правешкия цървул се нахвърляше да целува оная Мумия Брежнев... Набият президент мълчи като женски полов орган докато руска мутра в расо му обяснява нещата от живота

Президентът каза на Кирил че почитаме паметта на всички загинали за свободата ни независимо от коя националност са.Освен това когато Кирил му казва "да затворим тази страница" Президентът му напомня че когато е заел този пост е бил благословен от Патриарх Неофит. За неразбиращите да поясня- това означава..."Не си ти господине който ще ми отваряш и затваряш страниците" Браво на Президента Радев! Никой от предишните президенти не би реагирал така твърдо и интелигентно. Аз се гордея с Президента Радев! А ГЕРБ отлично знаят че разговора не е нито засекретен нито стенографиран. Но си измислят повод да атакуват Президента. Утре ще разправят че нещо крие или че не е защитил държавния интерес. Андрешковщини от Банкя!!!

Корнелий

Нищо подобно! Това бе официалното становище от ПР кабинета на Червен Радев. При това с 3 дена закъснение, докато го измислят. Ушко си е трайкал и нищо не е казал. Най-много леко да е пуснал в гащите, щото Нинова може да му се кара!

ГЕРБ не могат да се примирят с факта, че Президентът не е техен и търсят всевъзможни начини да го компрометират, но няма да успеят... Народът вижда и отсъжда! Не случайно на Шипка Президентът беше приет с овации, а Председателят на парламента с освиркване... Не случайно рейтингът на Президента е 2 пъти по-висок от този на Премиера...

Че Радеф сам се нокаутира с таз визита. От тук натакък ще епосмешище само :) Плевневлиев щеше да изгони нахалния рушнак на мига!

Няма какво да "търсят". Те гафовете вървят един след друг, та чак новинарите ги болят вече ръцете да ги публикуват!

Слава на Русия !

какво грухтиш? Не ти се разбира.

Робът си е роб...до гроб!

За Протокола : ЕдинственоНаличните отразявания на "височайшата" визита на КГБ генГундяев (а.к.а. Кирил) : а. Показаха че Имаше моменти в които г-н Радев има ЯсноИзразен жестомимичен "език" на Неприемане на ломотеното от кагеБея б. Имаха в ТочноТези моменти Недобър и/или Липсващ звук ...като Следва да отбележим че записитеВече - са или ТрудноНамираеми или Ненамираеми.

Режима на ГЕРБ не може да държи президента отговорен за чужди думи.А и със сигурност не ги интересува мнението и думите на патриарха на Русия... Тук става дума за системни атаки срещу президента Радев, за каквото се сетите. А целта на атаката, разбира се, е авторитета му пред обществото, от който ГЕРБ болезнено ревнува.

Бе, педераси, какво не ви е ясно? Обединена Европа прави руско-турската война и осволождана България!

След Берлинския конгрес -така се получава!?

Това дето патриархът "се карал" на президента Радев, витае само в болните мозъчета на тия от ГЕРБ. Апропо, те по нищо не се различават от подскачащите полуидиоти. Сега ще въртим, ще сучем и накрая ще докажем, че финландци, румънци и прибалтийци са ни освободили. А Русия е участвала така, между другото. Това не са българчета. Ако зависеше от тях, до сега щяха да направят така, че 3 март да не е национален празник. А за простащината на Валери Симеонов какво да кажем? И това чудо е вицепремиер. Срам!

Космонавта го е хванало шубето и забравил да си води записки. А може и от възрастта да е, нали дядовото?

Няма стенограма от срещата на президента с руския патриарх тъй като вероятно тя е била на четири очи.

Sm3hurk0

дори и така да е.. това значи: Президента знае руски и не ми трябва преводач. (Президента знае и други езици !) На президента му разрешиха да пилотира френски изтребител и това засенчи Банкянското Слънце. (калинките изпаднаха в истерия)

Sm3hurk0

Истината е, че калинките са се огледали в канчето на президента,но не могат да се видят от страни, колко са малки. Каквото и да е казал е било за доброто на България, а не за да могат глухите малоумни калинки да правят сензация и изводи. За последното всички видяха, че не го могат. От Европа им казват, че положението е лошо..... а,тук по медиите тръбят, че всичко е ОК !

Че и си вярваш. Естествено руския резидент знае руски. И естествено мълчи с наведена глава като му набиват канчето. И много удобно няма нито стенограма нито запис от срещата - разбирай шефа взе всичко като си отиваше в Москва

Как така няма стенограма от конското което патриарх Кирил е чел на мошеника Радев? Това е нарушение на закона! Да започне веднага импийчмънт на наглия мошеник Радев, който дори не спазва законите вече!

Баба ти като ходи на Черква, отчето все стенограма води!

Напълно нормално е когато две ченгета от службите си хортуват, протокол да не се води! След привършване на разговора, по стар шпионски обичай им се осигурява протоколно време, за да здъвчат и погълнат листчетата с наброските, които са ползвали при спонтанния си задушевен разговор! Зер ако не ги глътнат, може някое от тях да попадне при раята, а тя не трябва да знае тънкостите на висшия пилотаж в политиката.

Жалки стават русофобите. Защо им е това ? Елементарни заяждания, смешни твърдения. Защо тръгват против симпатиите на народа си ? Какво ще спечелят ?

има симпатии към Русия и още по малко към въпросния поп. Много обичате да се представяте за изразители на народното мнение, но първо си дайте сметка че над 50% от народа иска отношенията с Русия да се ограничат до търговски и всякакви брътвежи за братства да спрат.

Корнелия и Прецедента стават за смях поне на два пъти.

Сензационната световна новина тези дни трябвше да бъде как българският президент Румен Радев е изгонил руския патриарх Кирил от президентството. Но Радев пропусна и тази възможност да изкрещи, че е президент на България, а не инсталация на Москва. Вместо световна сензация, последва гузно мълчание. Големите медии, особено телевизиите, мълчат по-силно, сякаш руснакът е бил и в техните редакции. Вместо бляскава презентация на българското достойнство, свидетели сме на нечуван позор. Ако Илияна Йотова не целуна ръка на патриарх Неофит при полагане на клетвата като вице президент, но падна в краката на руския патриарх, е смешно и тъжно, то поведението на Радев на срещата с Кирил изглежда позорно. Нямаше и да разберем какво се е случило. След срещата президентството публикува една невзрачна дописка, от която трябваше да разберем колко се обичат и уважават двамата.Но когато сайтът на Руската православна църква излъчи назидателната беседа на Кирил за историята и признателността на българите, потропвайки по масата срещу Радев, спохожда ни унижението, на което сме подложени в присъствието на един безмълвен президент. Ако наблюдавете наглото поведение на Кирил и интерпретациите му на историята, мисълта е само една очаквате всеки момент Румен Радев да стане от масата и да каже на госта си, че разговорът е приключил и , ако обича, да напусне сградата. Дори да му предложи помощта си със здрав генералски шут по стълбите. Колкото и да е червен, тогава бих си казал, че това е моят президент, на българите водач.

Изтрихте ме за лош език! Добре, сега възпитано! Бил Клинтън за малко не падна от власт за деяние подобно на това което нашия Радев (в ролята на Моника) направи на руския агент. Като не намери достойнство да му откаже - просто да си подаде оставката!!!

Нищо подобно. Пропуснахме историческа възможност.Руските медии излъчват упреците на Негово Светейшество Кирил, но побързаха да се оттеглят преди отговора на президента, отговарят от президентството. А къде е тяхната камера да видим "смелостта на президента ни. "Така, както църквата се бори за душата на всеки човек, така и ние сме признателни към паметта на всеки воин, сражавал се в руската армия под знамената на император Александър II и загинал за българската свобода, независимо от неговата народност. Що се отнася до Освобождението, то е резултат от Руско-турската война и България е признателна тъкмо на Русия, отговорил Радев. Невороятна смелост! "Президентът Радев каза още, че е бил впечатлен от тезата за силата на мълчанието" в писанията на патриарх Кирил. Тогава Негово Светейшество Кирил спря с упреците и каза Добре, нека прелистим тази страница". E, прелистихме и тази страница. Всичко става по-ясно. С руския патриарх Радев се държа като руска инсталация. Сякаш казваше на Кирил: Не ми се карай толкова, нали вие ме инсталирахте тук. Радев е наясно какво му се случи, нали минава за интелигентен мъж. И най-малкото отклонение от "Плана Решетников е недопустимо своеволие. Кирил се държа като един от началниците на Радев, а президентът като възприемчив на критика, ако идва от работодателите му. Колко е невъзможно е да засили руския патриарх по стълбите! А и не стана ясно дали изобщо му иска. Президентът трябваше да демонстрира още по-голяма "смелост. Да предложи честванията за 3 март да са на Червения площад и той да е редовен участник в тях.

За какво е била нужна стенограма? Просто руският поп е набил обръчите на васала си българския Президент ей така, между другото

друго щеше да е да се кланя Радев и да се хили кат пача пред някой заместник началник отдел от Вашингтон като Роско нали? Пък той не ще и попа се разсърдил.

дедо поп Кирил я вземал в МАсква и предал на ФСБ.Такава е процедурата при секретни срещи в агентурата.

Как да има стенограми? Та на срещата е имало само агенти на КГБ и ДС , те не дават да се коментират инструкциите от Москва.

Ахахаха,Радев се оказа по голям смешник отколкото предполагах.Иначе е голям спец по разсекретяването на стенограми които му изнасят -тука обаче нямало стенограма.Струва ми се недопустимо да няма стенограма на ОФИЦИАЛНА среща на Българския държавен глава. Това още един път доказва че Валери Симеонов е прав и беше единственият(за жалост) български политик който изказа на глас недоволството си от наглото поведение на миризливия поп

Радев е казал: Честит празник Джентълментс... после им е казал и еднин виц защо мъжете са по-хубави и интелигентни от жените ... И това е .. какво повече...

И президента ли? И той ли джендър? Пък може и да е, съдейки по поведението му на срещата с руския поп

Общо взето ако слушате малоумните гробари - всичко в държавата е перфектно, и само какво са си говорили президент и патриарх остана да знаем всички, че мноооого важно. ЧЕЗ-МЕЗ.. КТБ .. няма значение...

Кофти номер а герберчета? Няма запис, няма протокол, ня-ма. Да бяхте дошли да записвате, нищо тайно нямаше.

Каквито им армиите на руснаците, такива са им и поповете. Тях ги няма в Донбас, не са били в Крим, даже и в Сирия не ги изтребиха американците за 2 часа Започвам да се съмнявам дали е имало среща Патриарх Кирил - Президент Радев и въобще дали беше огорчен руският поп и дали набиваше канчето на Радев. Халюцинации.... От шампуана ще да е

Вижте ги колко са Гола вода Атака! Църквата е отделена от държавата и международен проблем не може да се създаде. Руският патриарх бе посрещнат като патриарх, а си отиде като простак. Невежата вицепрезидентка му коленичи, а той се изплю като господар в селска къща. Вместо това Атака припадат от страх да не би простакът да направел проблем. Той не трябва да бъде канен повече в България като Истанбулския си колега, защото са досущ лика прилика. Невежеството на Атака , обаче е пословично. Те не виждат никакво ненормално поведение у госта и бързат да се съгласяват с неговата имперска позиция, която отрича съществуването на суверенни държави и разпада на СССР. Не е случайно, че той не признава войниците от други народи и претендира ексклузивност и уникалност. При Плевен са руският император и румънският крал, но обикновените войници са от много народи, които са станали самостоятелни държави, които признахме понастоящем. Патриархът нещо не е наясно. Освен това Русия не се представя под императорския герб, а като република. Затова и патриархът беше редно да се усмири.

Шило

Опитите да се заметат скандалите, които избухнаха в последния месец продължават. Какво толкова могат да си кажат хора, които не могат да направят много за политиките на двете държави? Разменени любезности, признателност за ролята на Руската империя през 1877-1878г. и това е. Какво, руския патриарх и президента, конфликтите в Сирия ли ще оправят, отношенията НАТО- Русия ли, или ЕС-Русия? Герберите хвърлят прах в очите на другите. Пример за това е и днешната фейк новина за Моника Станишева и ЧЕЗ.

06.03.2010 НС изиска стенограма от срещата Първанов-Дянков ... Президентът държи на коректните отношения с институциите, поради което на председателя на парламента ще бъде изпратен и писмен, и звуков запис от срещата със вицепремиера Симеон Дянков. Това е позицията на Георги Първанов по повод огласеното писмо на председателя на Народното събрание, декларацията на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и изявления на нейни представители. Президентската институция е готова едновременно с това да предостави аудиозапис и на медиите. Нормална административна практика е на официални срещи на президента, на дискусии и заседания да се води стенограма, пише в съобщението. Огласяването на един или друг материал се решава от ръководителя на съответната институция. И в други случаи президентската администрация е публикувала стенограми от работата на институцията, пише в позицията на държавния глава.

Седефчо сътрудника на ДС да се записва и да "протоколира". Нормално е и за физкултурника милиционер Цецоу да се прави протокол - кой къде, какво казал, на кого. И за комнадира на рота или Батальон пожарникари, ген сека на МеВеРе Бойко сигурно също е нормално. За нормалните хора да си записваш гостите кой, какво, на кого, къде и защо е казал не винаги нормално. Не става дума за делегация дошла на преговори, за посещение за празник става дума, какво ще записват?

това е официална среща бе малоумник

няма ли изрично задължение по закон да се води стенограма на всяка среща от този "калибър"?

президенство, не милиционерски участък.

да де, ама това е главата на държавата и, съответно, има си строги протоколни изисквания относно всякакви срещи- официални и неофициални. Аз не знам, нека да кажат специалистите по протокола на Президенството, за какво им се плаща да го работят това? Ако не знаят, какво правят там тогава?!!

Руския Партиарх бил от КГБ а нашия да не бил продавач на краставици и Симеонов да не се прави на балама знае на кого е целувал ръка ЦИТИРАМ : Трите имена: Симеон Николов Димитров (патриарх Неофит) Дата на раждане: 15 октомври 1945 г. Място на раждане: София. Произход: Работническо семейство. Семейно положение: Неженен. Професия: Духовник. Месторабота: Софийска митрополия. Партийна принадлежност: Безпартиен. Възраст към момента на привличане/назначаване: 38 години. Категория сътрудник: Агент. Псевдоним: СИМЕОНОВ. Структура: Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Дата на привличане/назначаване: 20 октомври 1983 г. Дата на регистрация: 24 октомври 1983 г. Вербуван от: майор Кирил Котов. Ръководен от: майор Кирил Котов; капитан Ангел Славчев. Характеристика: Демонстрира безпределна вярност и любов към Съветския съюз, съветския народ, към работата и линията, която провежда Руската православна църква. Архимандрит Неофит е интелигентен, с много добра обща и богословска подготовка. очертава се като перспективен духовник", Шесто управление на ДС, октомври 1983 г.

Няма запис, няма стенограма, няма проблем. Разговорът е военна тайна, между агент и генерал. Така си мисли. Всичко излиза на яве.

То пък един генерал - по джапанки и потник!

А Гоце имаше стенограма от срещата с Дянков....

Я ни обясни връзката смешно герберче.

нетърпимост в обществото. Те не правят грешки, другите ги правят. Те никога не са виновни, другите са им виновни. Те са образовани калинки, а другите имат дипломи. Те ядат суджуци, а другите праз лук. Те си имат шуреи и баджанаци, а другите шуренайки. Те си имат тикви, ама празни.

А и те ГЕРБ нито са били от БКП нито от Д.С . Пребоядисани смешници ..

няма стенограма радев сигурно я е изял като послушен полеви агент на КГБ

Ужас! Ми сега кво ще правят Герберите, нймама за кво да се захапят и пак скандалите си остават в техния двор. Президента им разказва играта хахаха

Стенограмата е предадена лично на Путин от патриарх Корил.