ВСС отказа да участва в промените за неизбежната отбрана

Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да прати свои представители в работната група, която ще готви промени в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана.

Обратно в новината

Коментари - ВСС отказа да участва в промените за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Съдът и прокуратурата трябва да изпълняват законите, които приема Народното събрание, а то пък трябва да приема закони, които отговарят на нуждите на народа. Това е. Не ме интересува какво мисли този или онзи. Ако не знаят, сме парламентарна република с народовластие. 2. Приоритет на всяка държава е опазването живота и собствеността на хората. Ако за някой друг приоритет е опазването живота на престъпниците - негов си проблем. 3. Срамно е точно тези, от които зависи да няма престъпност, да заемат такава позиция, която де факто облагодетелства всички крадци и престъпници. 4. Всичко бях виждал от нашите политици и всичко понасят стоически, но вчера като чух тези изявления, сърцето взе да ми прескача. Не сме държава, а .......

АМА НА ЛОЗАН ПАНОВ И НА ЦАЦАРОВ,ЗОРКО ОХРАНЯВАНИ,НЕ ИМ ВЛИЗАТ МУРГАВИ В КЪЩИТЕ НАЛИ?! ХОРАТА СА КАЗАЛИ:СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯТ НЕ ВЯРВА!!! ЕТО, ВИЖДАТЕ КОЙ САБОТИРА ВИНАГИ ДОБРИТЕ ИНИЦИАТИВИ!!! ХОРА,КОИТО СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ,ЗАЩОТО СА СЕ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИ ЗА ТАВАНА НА НЕБЕТО!!!

ВСС да бъде разпуснат и да се проведе нов избор. Как така ще отказват!?

Патриотите, като не могат да пишат закони , кво всъщност търсят в парламента. От байрактарските им въздухарски приказки реално никаква полза няма .Повечето от тия празноглавци карат втори , трети , че и четвърти мандат , еднин полезена акт не са приели. Или нищо или дивотии, като това , дето лишиха българите в чужбина от гласуване. Супер патриотично да- лишиш българи от права .

Правилно е тези, които не живеят в България да не могат да определят кой да се занимава с политика тук. Който живее и плаща данъци той ще има право да гласува, дори трябва да се въведе ценз за грамотност а не както е сега - не може да прочете какво пише на бюлетината обаче ходи и "гласува" за когото му е наредил ходжата, например.

Лайняния на калния махна намира. Прокуратурата всячески лъже и очерня с лъжи доктора за да прикрие своята некадърност и некомпетентност.

Ами закони се пишат в спокойна среда, с такива юрош и пи ар акции по въпроси касаещи човешкия живот е престъпление да се подхожда. Неизбежната отбрана е стар институт с много тънкости и солидна теория и практика да се пипа по конюктурни причини от опълченци в правото е безотговорно. Видяхме как ситуацията се оказа съвсем различна , Патриотите, както винаги се опитаха да влачат дивиденти от чуждото нещастие, опитаха познатите си масови истерии и развихрени фантазии и станаха смешни с оглед действителното положение, вместо да се засрамят за прибързаните дейстеия, почнаха да се правят на юристи, а не са. Свикнали са да берат дивиденти от чужд труд , ами да се оправят и носят отговорност и излагат , като толкова се натягат, никой не е длъжен им играе по байрактарския патриотизъм.

За вас юристите спокойна среда означава неограничени права за престъпниците, които дундуркате срещу което пълните мазните си гуши. Край със спокойствието!!!

вие сте циници и такива като вас историята е оправяла само оо един начин...

Какво дава право на съдебната власт да участва в законодателната?

И защо си мислят, че имат повече право да казват на депутатите какви закони да пишат? Все пак ако сме гласували за някой, имаме пълно право да им кажем какво искаме от тях.

ВСС , отказва да работи, и защо им е в държавата на Плъха добре си живеят, само дето България се обезбългари, заради такива като тях. Оставка безхаберници, всички сте недостойни начело с Цацаров и Борисов, който си го избра!

Кой упорито натъртва, че доктора не е защитавал семейството си и всички други факти по инцидента.Да,и така да е, стои един въпрос-какво търси Джевизов посреднощ в чуждия имот.Като, че ли доктора го е гръмнал у тях.Както казва Богомил Бонев-този етнос с безобразията си е нажежил до краен предел обществото и е само въпрос на време да се отприщи етническата война.Няма да забравя снимките от Гърмен.Всички с брадви и сопи, защото били нашия.Ами стреляме на месо, поради същата причина.Не неизбежната отбрана, а стадните цигански отмъщения и погроми трябва да се криминализират жестоко или око за око-те нападат ли, българите да не остават безразлични, да видим кой кого.Интернет е пълен с реални клипове на наглоста и претенциите и.Щяла да открадне чантата, щото били гладна или оня циганин дето каза за тока-Кражба колкото може и това е.Фитила гори и вече е много къс.А глада вече се разпростира и сред българите.От къде да вземат и за циганите.Дадаха им нови домове-видяхте какво стана-пак не плащат нищо.За моабети безкрайни пари има, но за сметките -нямали.Това е цинизъм господа управляващи.

Точно така е! за циганите всичко може

Командировка за 3 месеца в някоя ромска махала ще им се отрази добре на закърнялата мозъчна дейност.

"...Виждам, че моментът е назрял и обществото е готово и само търси и иска ремонт в НК на Република България. МОЛЯ???!!!!! Нали за това сте избрани! Чакате някой да ви подкани ли? Ама че безочие!

Ако ВСС и Прокуратурата си вършеха работата, нямаше да се налага хората, чувствайки се беззащитни да търсят начини да опазят имуществото и живота си. Но горните две инстанции, заедно с полицият вегетират блажено и отказват да поемат отговорност за пълната анархия и беззаконие, в които живеем. Даже и от ЕС им го казаха, ама не - те го играят принципни.

За какво канят тия хрантутници от ВСС да участват в работни групи. Законите се приемат от нашите избрани представители в парламента. /колко и как сме ги избирали е друга тема/ На назначените чиновници в съдебната система работата е само да ги прилагат. Ако оставим тия феодали съдиите и прокурорите да пишат закони ще стане страшно. Не стига че сами си определят бюджета, който да щипнат от данъците ни за това, че нищо не вършат, влачат дела и преписки с години, а по улиците се разхождат хора с 10 висящи дела и 20 условни присъди.

Организирам курсове по самозащита...в народен театър иван вазов ще се разиграват всички възможно сценки от наказателния кодекс, пред комисия от адвокат, психолог, съдия, командос и циганин...за преминалите курса се осигурява диплом и безплатно гробно место по местоживеене..

Тези хора от ВСС, не стъпват по тая земя, минете пред Жан Жорес Пловдив, където живее Цацаров, вишка с полицаи, денонощно, гледат като убиици. От колата през охраната, до кабинета. Разбираемо е ...НО, помислете за обикновеният човек, за баба ми Станка, за майка ми , за мен...ние какво трябва да сме командоси, специалисти по задържане, прокурори, адвокати, психолози, да имаме черен колан по карате, и накрая трябва учебно да разиграем всичките възможности на наказателния кодекс и то пред съдия за да няма после това онова...БезУМиЕ е всичко това господа управляващи...осъзнайте се ...

ВСС са си завряли главите в ....

от чл.12, ал. 3 на Наказателният кодекс - "Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище" - трябва да отпадне "с насилие и взлом", т.е. човек трябва да може да се защити срещу всяко нежелано проникване в дома му.

Аз не харесвам Пешо. Каня го у дома. Оставям вратата отворена. Наивникът идва, влиза и аз го застрелвам. Неизбежна отбрана!

Ако е така както казваш що тогава в САЩ не се трепят масово по този сценарий ?

При описаната от теб ситуация не става въпрос за нежелано проникване в чужд имот. Давам пример с обратната ситуация - не съм си заключил вратата и влиза крадец. Аз го застрелвам, тъй като застрашава живота на семеството ми и моят живот. По твоята логика, аз съм виновен, защото не съм си оковал предварително вратата.

Ако приемем хипотетично че няма престъпност,че тя е нула,какво ще работят полицаи,прокурори,следователи,съдии,адвокати,а сега се замислете...кой има изгода,да има престъпност.

...ти си заболекар !!!

Ако е за работа не ни търсете, ако ще се раздават бонуси първи ще дойдем.

prepihete gi ot Amerikanskite zakoni,nama kakvo da izmislite pove4e

Каракачанката напраила закон.Начи мноо разбира .Ми да го приемат

къв ВСС кви адвокати.ЩОМ КАРАКАЧАНКАТА Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗАКОН ДА СИ ГО ВНЕСЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА СИ ГО ПРИЕМАТ

Тези съдии да им намалят 2 пъти заплатите за дето отказват да изпълнят задължението си - законово да защитят българите от домашните и битовите кражби чрез закон еднакъв за всички, да разрешат на хората да защитят имуществото и живота си в собствения си дом. На коя страна са тези прокурори - на страната на престъпността, на страната на анархията и безаконието и защо не искат закони като в денократичните страни например САЩ? Как един от тях не се отказа от привилегиите си и бонусите си? Е дошло е време да се работи господа, кой не му харесва да си ходи и да дава път на можещите и образованите.

Чета, всички разбират от всичко, това е ясно, но знам със сигурност, че не всички спазват законите - според гледната точка тези неща - законите - ту са лоши, ту са добри... този ни е виновен, онзи ни е виновен, всеки в личен план е напълно невинен... А обществото и държавата в плачевно състояние - как се получава.

Всички, които ще напишат минус, ще ги помоля да преживеят душевен катарзис и да признаят поне пред себе си, че не спазват Закона за движение по пътищата, а много от бедите ни идват от там, колко хора осакатяват и загиват...

Признавам си веднага, че допускам веднъж месечно да пресека неоживена улица на необозначено място, като се оглеждам внимателно и не предизвиквам никакви проблеми. Сигурен ли сте, че точно това ще предизвика един ден в дома ми да влезе някой плъх и да ме изнасили и убие толкова жестоко, както миналата година в Провадия случая с възрастната жена? Но тя най-вероятно е спазвала законите. И стотици други? Никой не е застрахован. Елате да ме глобите, но ми гарантирайте, че няма да се допусне другото! Не можете. Всъщност не зависи от нас. Тези, от които зависи, искат да има престъпления.

случай търговията с незаконно оръжие,ще започне да прцъфтява,особено след като ВСС и адвокатите бият отбой за поправки в закона,даващи защита на населението.От къде ще си набавят оръжие ?От всякъде, от сърбите ,косоварите и т.н.

къв ВСС кви адвокати.ЩОМ КАРАКАЧАНКАТА Е ПРЕДЛОЖИЛ ЗАКОН ДА СИ ГО ВНЕСЕ В ПАРЛАМЕНТА И ДА СИ ГО ПРИЕМАТ

Как ще пращате та нали лапате от престъпниците

Тогава крадците да се насочат към имотите на съдиите от ВСС. Няма опасност да пострадат.

И за какво са ни тези хрантутници ?

Най-добре е въоръжено населението на съседна Сърбия с оръжие от разпада на Югославия.Това се знае от властите ,но мерките са ялови, защото при това положение полицията няма работа,хората сами се охраняват т.е. приципа страх лозе пази,действа безотказно.

че тези поправки ще ги напише леля Цецка - гордост на РабФак-а, не мадър..., вие, младите не ги знаете тези работи, и после айдукатите ще викат тези закони са ги писали учЕни и имат богата съдебна практика и т.н. По-добри са от хамериканските и швейцарските, взети заедно, обаче в онези държави престъпниците са в затвора, а в България - вижте първите етажи на сградите.

Ясно е че единствените, които имаме полза от адекватно право на отбрана на дома си, сме ние средностатистическите данъкоплатци които пълним хазната. Всички останали са на хранилката на престъпността. Псевдо патреотите решиха да трупат дивиденти от случая с доктора лекуващ плъхове, но нищо чудно утре и те да дадат назад и да се откажат от дивидентите в името на статуквото.

След кат не искат да участват в урегулиране на отношенията в обществото по справедлив начин. Да си взимат палтетата и да си ходят. Защо трябва да пият кръвта на обществото за което не искат да си мръднат пръста. Вън на тия мушмуроци от ВСС на Република България.

Сещам се за един откъс от един филм--- потърсете Interstate 60 - Will Work for Food - Long Version в youtube.... там е разковничето... Трябва да ги накараме да работят, а не "дай бате пет лева, шото ако не дадеш аз ше си ги взема".

Съдии, прокурори, адвокати - цялата тази пасмина се вдигна да защитава плъховете! Това не е нормално.

От ВСС има не повече от пет човека, които вдяват от наказателно право. От тях са компетентни Главния, Председателя на ВКС и Красимир Шекерджиев. От тях Цацаров и Панов имат ясна политическа позиция и ясно поведение, а Шекерджиев е мошморок, който не иска да се представя. Той прилага , каквото му поднесат. Ами сами се сетете защо ВСС не иска да вземе отношение?

населението на съседна Сърбия с оръжие от разпада на Югославия.Това се знае от властите ,но мерките са ялови, защото при това положение полицията няма работа,хората сами се охраняват т.е. приципа страх лозе пази,действа безотказно.

ПРАВИЛНО ГОСПОДА от ВСС, имате моите почитания! Няма как каруцар да управлява влак!

Продажниците пак слугуват на чужди интереси!

го умеят това говорене, без да казват нищо: "Неизбежната отбрана е стар институт и е свързан с богата съдебна практика." На мен ми звучи като: "На многото работа, лежане му е майката".

Нали айдукатът от другата статия каза, че законите ги пишели учени. Защо тогава се свиква група от политически обвързани или практикуващи юристи? Къде са учените? Тези, дето само с наука и преподаване се занимават и нямат доходи от плъхове? Едва ли толкова години никой не е разглеждал подробно точно тази тема. Да видим предложенията! Отделно, че в другите страни топлата вода е открита.

Лятно време. Отворена врата на тераса на нисък етаж. Прониква крадец, който ме напада и аз го застрелвам със законно притежавано оръжие. Въпрос: 1. Това проникване с насилие и взлом ли е в контекста на чл.12, ал.3 от Наказателния кодекс?; 2. Има ли превишение на пределите на неизбежна самоотбрана при положение, че крадеца с действията си е заплашил мен и семейството ми?

за какви пари говорим?

1. Не, не се води за взлом. 2. Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана именно, защото не се води взлом. Именно върху това следва да се поработи в НК - при всякакво проникване в дома да имаш право да се защитиш, а не само при взлом. ..... Преживявали сме подобно у дома. Като се обадихме на полицията сутринта след констатиране на кражбата ни казаха, че щом вратата на терасата е била отворена те и да дойдат нямало какво да направят. А имаше САМО ЕДНО възможно място, от което да се влезе - первазът на съседния апартамент. На 3 етаж сме. Можеха да дойдат и да одрусат комшията-наркоман, ама ги мързя да се занимават. Но заплатките са си получили, де.

както четем от статията, заглавието е пълна лъжа- ВСС нищо нито е приел, нито е отказал. Онзи дебелия е отказал да прати хора от тази служба. Доводът му е напълно логичен - след като нащо е вече готово, защо трябва да се губи време да се прави наново. От друга страна, можеше поне да имитира заинтересованост. Той - със сигурност хората на служба във ВСС са много заинтересовани дори да са един прост светилник на 'работната група' - поне ще видят какво им е подготвил онзи другия. В смисъл едно е да видиш нещо сега, а друго е да го четеш в Държавен Вестник месеци по-късно и още на следващия ден да трябва да го прилагаш на практика. И така, статията ни казва, че онзи дебелия отказва дори да информира подчинените си, но някой заповядва всичко това да бъде нагласено като че ли подчинените не ги е еня - затова е с такова грозно заглавие. Същата картинка като в държавата изобщо, но умалена до границите на една служба. Отново имаме някаква измет отгоре и хората отдолу се чудят как да направят така, че здравия разум да пробие.

Докторът се е саморазправил. С незаконното си оръжие. Това е ясно на всички. Обаче - в една нормална държава изобщо нямаше да се стигне дотам. Човек с 9 присъди няма как да ходи по улиците и да продължава да краде. Още при второто провинение щеше да влезе за много дълго в панделата. Докторът просто е иззел функцията на държавата и е наказал престъпника както и с каквото е могъл! Аз го оправдавам - на всички ни е писнало от тъмнозелените и техните набези. Сега обаче вместо да творят малоумни поправки в законите за "неизбезната отбрана" и по този начин да поддтикват хората да си саморазправят, да си оправят законите за задържане и наказване на престъпници и да си ги спазват! Щото следващия път на някой друг доктор ще му кипне канчето и ще вземе да гръмне я депутат, я министър....

Ако гражданина Плъх не беше влязъл у доктора ,дали доктора живора на доктора би претърпял такъв апокалипсис? Вината и за смъртта на гражданина Плъх и за преживения ужас от г-н доктора е на съдията позволил пецидивист да причинява това на обществото.

Ясно ти е само на теб.Нищо не е ясно,щом го няма оръжието,нито то е незаконно,нито доктора е стрелеца.

Ясно ми е. Но ако това, което казваш, ще спаси доктора, аз съм за. Не смятам, че трябва да лежи в затвора.

веднага спирам да си плащам данъците ,аз охрана на такива нещастници няма да плащам !

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ми каза следното: Аз няма да чакам някой,да ми разреши да имам патлак под ръка а сам ще си го набавя по втория начин.И не ми пука ,че това е незаконно, защото ОТ ЗАТВОР СЕ ИЗЛИЗА, НО ОТ ГРОБ НЕ СЕ ИЗЛИЗА.Ще го ползвам и още как, мене са ме били и ограбвали два пъти,като таксиметров шофьор.Адвокатчетата и съдийчетата се стрехуват от новите промени,защото далаверите и вратичките в закона се затварят.

Тогава приемете закон за смъртно наказание. Това вече е неотложно. Мафията владее България,това не никакве демокрация,но няма как да се случи,защото самите вие сте от мафията.

,,Безкрайно лека ръка,,Абе изроди ненаситни,а вие с тежката ръка какво направихте с нещастните българи които сме подложени на вечен стрес ,,през деня,през ноща живее на страх,,Вашият закон досега защитава престъпниците, нищожни прсъди за рецидивисти. Нека напраеят закона и на вас лесно ,,после ще отхвърлите,, Нагли сте

много празни приказки,ясно е че не им се работи много, интересно ми е за какво точно се назначава този всс ,само за да прибира рушвети ли???

Плаши ги определението "работна" в заглавието.

Наречи ги - "шайка еничари" тия от ВСС и не ги обиждай повече. Все пак - защо тях не са ги налазили плъховете още - може би защото живеят в затворени комплекси и в зони с ограничен достъп, с охрана на входа и камери по оградите. Иначе можеше да тълкуват закона другояче. И тези са продажни боклуци, като адвокатите. Модератора, не ми пипай коментара, ще пускам докато излезе.