Тръмп ще подпише за митата върху вноса на стомана и алуминий

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес документ за налагане на мита върху вноса на стомана и алуминий.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп ще подпише за митата върху вноса на стомана и алуминий | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ответните мерки на ЕС са мито за вноса на боровинки и листа от кактуси

"Тръмп: Търговските войни са нещо добро и лесно се печелят" - алтернативна истина. Истината - при търговските войни няма победители! На САЩ ще им трябват десетилетия да оправят бакиите на оранжевото недоразумение.

Интересно ми е колко време ще трябва на ЕС политиците за да разберат какво им казва Тръмп. А то е много лесно за разбиране и е същото, което им каза на времето Нюланд при кризата в Украина : Ф-к ЕС!

Наври ги в кучия ..з! Нека квичат!

Шило

Май се вижда края на глобализма?

Хубав шут по задниците на глобалистите. Продължавай да риташ, Рижи !

Да видим сега нашите еврочиновници дето толкова се пънаха последните дни какво ще направят.Имат ли дупе да играят такива игри?

Mита за внос на стомана и алуминий?

Джилязу и бакър можи ли бай Тръмпе?

"Търговските войни са нещо добро и лесно за печелене" Така е! Щом като си САЩ, нет вносител е не износител, тогава няма с какво да те наранят след като тебе те разглеждат само като пазар. Защо обаче санцийте да са лоши за държави като Русия примерно? И те са само пазар и нет вносител на продукти......Факта е един...че когато си Русия или САЩ - тоест голям пазар и нет вносител - тогава наистина можеш да издържаш на санкци и да водиш икономически войни.

предвид, че американците сами не могат да задоволят вътрешният си пазар за стомана и алуминий или ще се вдигнат цените или ... ще намалее производството и пак ще се вдигнат цените. Следващата индустрия, която ще лази пред Тръмп да я спасява ще е автомобилната. Това, че САЩ са нетен вносител няма да ги спаси от икономическите проблеми.

САЩ са много народ и голема икономика, повишение с 20 процента на нещо, особено базово, директно ще намали потреблението а ако се прескочи една граница новата криза им е в кърпа вързана.

Изобщо Тръмп е прав. При глобализацията САЩ трудно може да се конкурира с Китай, пък дори и с Мексико. Ако не му пука за Америка, а за парите, това няма значение, но изглежда че САЩ е важен за него. Да, цените на някои стоки в САЩ ше се увеличат, но това ще направи изгодно производството им вътре. Защото колкото и да са ниски цените, ако човек няма работа, той няма как да купува даже произведеното в Китай. И не става дума за пълна изолация, а за разумни търговски бариери.

След докладите на FOMC и лихвите, следващте по важност финансови данни са за безработица, Nonfarm Payrolls и почасовото заплащане.

Китай е едва на 11-о място във вноса на стомана в Щатите, ударът ще е върху Япония и Германия главно

Веднага възниква въпросът, защо при нас скъпото немско качество, след като е непосилно за закупуване от повечето български граждани няма аналогично вътрешно производство на аналогичен продукт?

Най-добре е всички държави, които продават стомана и алуминий на Съединените американски държава да наложат ембарго - нито един грам да не бъде продаван на този недобре измислен проект.

Значи да си затворят заводите. Всяка стока се произвежда за да се продава. Ти май не си много умен, а?

И бачкаторите на държавна издръжка в бюрата за безработни...

идеален е за правителство на Виденов. Новият Гечев...

Рижавото недоразумение засега си създава само врагове!На всяко действие има противодействие, а и САЩ не е единствения пазар в този свят!

врагове извън държавата си, но поддръжници вътре! задай си въпроса, кой ще трябва да преизбира тръмп? Сега ми кажи, бойко като си създаде приятели навън? щастлив ли си от кочината вътре?

В световен мащаб има свръхпроизводство на стомана и алуминий, успех им желая в търсенето на нови пазари, Марс е готов да поеме излишните количества

То - свръхпроизводство има, ама при различни цени. Успех с търсенето на евтини суровини от независими бивши колонии.

тръмпанар!

Страна, която от десетилетия е в търговски дефицит спрямо Германия, Япония и сега Китай, естествено, че е в по-силната позиция при една търговска война.Другите имат да губят много повече....

Регистрираните в САЩ компании произвеждат стоките си в Китай, въпреки че марката е американска, все пак това се води търговски обмен и е нормално да има дефицит. Какво произвежда САЩ локално, от което например Китай да има нужда и да не може да си достави по-евтино от другаде или да си произведе в съществуващите заводи? САЩ са култура и икономика на консуматори, не на производители и това е в последните 60-70 години. Ако изведнъж скочат цените, потреблението ще се свие, работните места ще поизчезнат, бизнеси ще се сринат, кредити ще станат трудни за обслужване, кредитни институции ще банкрутират(отново) и въобще хаосът е гарантиран. Да не говорим за балоните на стойност навсякъде в САЩ, които се надуват откакто свърши(формално) последната финансова криза. Ако цените на стоки, които са евтини сега нараснат необосновано, то средния потребител ще може да отделя по-малко пари за стоките с надута стойност. Това не би било проблем ако срещу тая стойност не стояха множество обезпечения. САЩ имат да губят всичко от една търговска война, те отдавна не са самодостатъчни.

Акциите на Алкола тръгнаха нагоре от средата на февруари, като преди това бяха на спад от януари 2017...

Ами затова трябва малко еманципиране от САЩ. Оръжия, военни бази, уиндоуси, кредитни карти, химикали - всичко от САЩ може да си ходи. На всичко има заместители = нови работни места в Европа или Китай разбира се. Пък и Русия = нормални съседски отношения.